rastafarian 27 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 27 Φεβρουαρίου 2011 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε. Σπασμοδικες κινησεις και ξυσιμο πανω στα φυτα ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:110 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):εσωτερικο με ενα λιτρο eheim substract pro,μπλε σφουγγαρι και ενυδρειακο βαμβακι - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):4,5 μηνες - Ψάρια (είδη και αριθμός):8 αρλεκινοι,3 οτοκυκλοι,2 dwrf gourami και γαριδες red cherry - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): Ταισμα 2 φορες την ημερα,αλλαγη νερου 30% καθε εβδομαδα προετοιμασμενο με αντιχλωριο και τυρφη μεσα σε εσωτερικο φιλτρο σε βαρελακι προετοιμασιας ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:6.8 - KH:3 - GH:<6 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):10 - Θερμοκρασία:25 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ:ναι -Strips:ναι -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:γκουραμι - Ιστορικό Ψαριού: - Συμπτώματα που παρουσιάζει:σπασμοδικες κινησεις και ξυσιμο πανω στα φυτα.Εξωτερικα σημαδια δεν εχει - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:- -Δοσολογία:- -Χρόνος Χρήσης:- -Αναλυτική περιγραφή: - ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Φωτογραφιες θα βαλω αυριο γιατι εχουν κλεισει τα φωτα τωρα αν και δεν υπαρχει καποιο εξωτερικο σημαδι ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Το ενα γκουραμι ειναι υπερκινητικο και κανει σπασμοδικες κινησεις μερικες φορες,επεισης ξυνεται πανω στα φυλλα των φυτων,το αλλο γκουραμι κρυβεται πιο πολυ κατω απο τα φυτα και εχει και αυτο τα ιδια συμπτωματα με το αλλο ....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 27 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 27 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπερα,εισαι σιγουρος πως τα υπολοιπα ψαρια που φιλοξενεις στο ενυδρειο σου δεν παρουσιαζουν καποιο παρομοιο συμπτωμα?Θα σου προτεινα θεραπεια με melafix σε ενα ενυδρειο καραντινας. Η εξωτερικη θερμοκρασια στο δωματιο οπου βρισκεται το ενυδρειο σε τι επιπεδα κυμαινετα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Φεβρουαρίου 2011 Author #3 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπερα,εισαι σιγουρος πως τα υπολοιπα ψαρια που φιλοξενεις στο ενυδρειο σου δεν παρουσιαζουν καποιο παρομοιο συμπτωμα?Θα σου προτεινα θεραπεια με melafix σε ενα ενυδρειο καραντινας. Η εξωτερικη θερμοκρασια στο δωματιο οπου βρισκεται το ενυδρειο σε τι επιπεδα κυμαινετα? Τα συγκεκριμενα ψαρια μπηκαν στο ενυδρειο την παρασκευη και σημερα ειδα αυτα τα συμπτωματα.τα αλλα ψαρια δεν εχω δει να εχουν κατι ουτε ειχα καμια απολεια σε ψαρι απο την μερα που εστησα το ενυδρειο μου.η θερμοκρασια στο δωματιο κυμαινεται απο 16-17 χωρις καλοριφερ και 25-27 περιπου με καλοριφερ.Αλλο ενυδρειο δεν εχω για να κανω εκει την θεραπεια...τι κανω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 28 Φεβρουαρίου 2011 #4 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Κάνε μία αλλαγή νερού (όσο κρίνεις εσύ) και ρίξε Melafix μέσα στο ενυδρείο στη δοσολογία θεραπείας και ακολούθα τις οδηγίες. Μη ταΐσεις καθόλου για μία μέρα και αν μπορείς μην ανοίξεις τα φώτα για μία μέρα. Άστο με το φως ημέρας του δωματίου. Ενημέρωσέ μας αύριο για τις κινήσεις σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Φεβρουαρίου 2011 Author #5 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Κάνε μία αλλαγή νερού (όσο κρίνεις εσύ) και ρίξε Melafix μέσα στο ενυδρείο στη δοσολογία θεραπείας και ακολούθα τις οδηγίες. Μη ταΐσεις καθόλου για μία μέρα και αν μπορείς μην ανοίξεις τα φώτα για μία μέρα. Άστο με το φως ημέρας του δωματίου. Ενημέρωσέ μας αύριο για τις κινήσεις σου! Νικο αλλαγη νερου εκανα προχθες(σαββατο) και ειναι δυσκολο να ξανακανω καπακι γιατι προετοιμαζω νερο μεσα σε βαρελι και τωρα δεν εχω κανει προετοιμασια για κατι τετοιο.Να παρω αυριο το φαρμακο και να το ριξω χωρις να κανω αλλαγη νερου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 28 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Νικο αλλαγη νερου εκανα προχθες(σαββατο) και ειναι δυσκολο να ξανακανω καπακι γιατι προετοιμαζω νερο μεσα σε βαρελι και τωρα δεν εχω κανει προετοιμασια για κατι τετοιο.Να παρω αυριο το φαρμακο και να το ριξω χωρις να κανω αλλαγη νερου? Κάντο έτσι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Φεβρουαρίου 2011 Author #7 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Καλημερα!Το απογευμα τα παω να παρω το φαρμακο και θα αρχισω την θεραπεια.εχω μερικες ερωτησεις 1 ποσες μερες θα κανω την θεραπεια 2 μετα φανταζομαι οτι θα χρειαστει ανθρακας στο φιλτρο,σωστα? 3 σημερα δεν αναψα φωτα ουτε ταισα,για ποσες μερες το κραταω αυτο? 4 μετα την θεραπεια κανω και αλλαγη νερου ετσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Φεβρουαρίου 2011 Author #8 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Τελικα το φαρμακο θα το παρω μαλλον αυριο.θα εχω προβλημα και με τα αλλα ψαρια μου?τα φωτα σημερα εμειναν κλειστα και δεν ταισα τα ψαρια,αυριο να αναψω φωτα και να ταισω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 28 Φεβρουαρίου 2011 #9 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Πάρε το φαρμακάκι αύριο και ακολούθα τις οδηγίες του. Το φως και το φαΐ το συνέστησα στην περίπτωση που εφαρμοζόταν και η θεραπεία. Αύριο θα έλεγα, μαζί με το φάρμακο, να μην ανάψεις και πάλι τα φώτα σου και να ταΐσεις ελάχιστα. Άνθρακα με το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν θα χρειαστείς. Απλά να έχεις έτοιμη αλλαγή νερού στο 50%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Φεβρουαρίου 2011 Author #10 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Πάρε το φαρμακάκι αύριο και ακολούθα τις οδηγίες του. Το φως και το φαΐ το συνέστησα στην περίπτωση που εφαρμοζόταν και η θεραπεία. Αύριο θα έλεγα, μαζί με το φάρμακο, να μην ανάψεις και πάλι τα φώτα σου και να ταΐσεις ελάχιστα. Άνθρακα με το συγκεκριμένο σκεύασμα δεν θα χρειαστείς. Απλά να έχεις έτοιμη αλλαγή νερού στο 50%. Μαλλον αυριο το μεσημερακι με απογευμα θα εχω το φαρμακο.δεν θα αναψω παλι φωτα και θα ταισω λιγο μονο το πρωι.Να σε ρωτησω Νικο,ποσες μερες θα κανω θεραπεια για να υπολογισω για την προετοιμασια του νερου.Επεισης καθολη τη διαρκεια της θεραπειας τα φωτα πρεπει να ειναι κλειστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 28 Φεβρουαρίου 2011 #11 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Η θεραπεια κραταει 7 ημέρες το λέει και στο μπουκαλάκι. Κρατα τα φωτα κλειστα ακομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Φεβρουαρίου 2011 Author #12 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Η θεραπεια κραταει 7 ημέρες το λέει και στο μπουκαλάκι. Κρατα τα φωτα κλειστα ακομα astra να κρατησω τα φωτα κλειστα για 7 μερες?δεν θα την παλεψουν τα φυτα μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 28 Φεβρουαρίου 2011 #13 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Καλό είναι τα ψάρια, κατά την προσαρμογή τους να είναι σε ένα σχετικά σκοτεινό περιβάλλον. Η θεραπεία δεν απαιτεί σβήσιμο των φώτων. Αλλά ανέφερες συμπεριφορές που δείχνουν στρεσάρισμα. Το στρες αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό των ψαριών και σε συνδυασμό με κάποιο παράσιτο που πιθανόν έχεις μπορεί να έχεις αρνητικά αποτελέσματα. Προσωπικά δεν μπορώ να σου πω πόσο να τα κρατήσεις σβηστά. Δες τις συμπεριφορές των ψαριών και ψιλοπειραματίσου. πχ Άναψε μεθαύριο για 3-4 ώρες και δες συμπεριφορές και από κει και πέρα κρίνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Φεβρουαρίου 2011 Author #14 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Καλό είναι τα ψάρια, κατά την προσαρμογή τους να είναι σε ένα σχετικά σκοτεινό περιβάλλον. Η θεραπεία δεν απαιτεί σβήσιμο των φώτων. Αλλά ανέφερες συμπεριφορές που δείχνουν στρεσάρισμα. Το στρες αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό των ψαριών και σε συνδυασμό με κάποιο παράσιτο που πιθανόν έχεις μπορεί να έχεις αρνητικά αποτελέσματα. Προσωπικά δεν μπορώ να σου πω πόσο να τα κρατήσεις σβηστά. Δες τις συμπεριφορές των ψαριών και ψιλοπειραματίσου. πχ Άναψε μεθαύριο για 3-4 ώρες και δες συμπεριφορές και από κει και πέρα κρίνεις. Οταν πηρα τα ψαρια την Παρασκευη τα εκανα προσαρμογη με σβηστα φωτα φυσικα και τα φωτα αναψαν την επομενη μερα.Παντως ακομα και σημερα που τα φωτα ειναι κλειστα βλεπω τα ιδια παλι,δηλαδη το ενα ειναι υπερκινητικο και το αλλο κρυβεται.Επεισης θελω να πω οτι και τα 2 ειναι αρσενικα με αποτελεσμα οταν συναντιθουν να παιζουν χαστουκια με τις ουρες τους.Παντως δεν μπορω να πω οτι καποιο απο τα 2 ειναι το κυριαρχο πχ το υπερκινητικο.Λεω να αφησω και αυριο τα φωτα κλειστα και να αρχισω την θεραπεια και να τα αναψω μεθαυριο.Αν εχεις κατι αλλο στο μυαλο σου Νικο περιμενω να μου το πεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 28 Φεβρουαρίου 2011 #15 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Αν εχεις κατι αλλο στο μυαλο σου Νικο περιμενω να μου το πεις Δεν έχω κάτι άλλο... Ξεκίνα το έτσι, ενημέρωνέ μας και βλέπουμε πως θα κινηθούμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Φεβρουαρίου 2011 Author #16 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Δεν έχω κάτι άλλο... Ξεκίνα το έτσι, ενημέρωνέ μας και βλέπουμε πως θα κινηθούμε Ενταξει Νικο θα το κανω ετσι και θα ενημερωνω απλα το μονο που με φοβιζει ειναι τα χαστουκια που παιζουν μεταξυ τους γιατι ετσι λογικα στρεσαρονται..Θα δουμε ομως!Ευχαριστω φιλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 28 Φεβρουαρίου 2011 #17 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Εαν συνεχιστει αυτη η συμπεριφορα τοτε καλο θα ειναι να βρεις ενα αλλο σπιτικο για ενα απο τα 2 Μια αλλη επιλογη ειναι γεμισεις το ενυδρειο με καποιο φυτο επιφανειας,ωστε να εκτονωθει λιγο η κατασταση. Καλη επιτυχια και οποια απορια εχεις μην διστασεις να μας την παραθεσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 28 Φεβρουαρίου 2011 Author #18 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Εαν συνεχιστει αυτη η συμπεριφορα τοτε καλο θα ειναι να βρεις ενα αλλο σπιτικο για ενα απο τα 2 Μια αλλη επιλογη ειναι γεμισεις το ενυδρειο με καποιο φυτο επιφανειας,ωστε να εκτονωθει λιγο η κατασταση. Καλη επιτυχια και οποια απορια εχεις μην διστασεις να μας την παραθεσεις. Εχω πολλα φυτα στο ενυδρειο μου αλλα δεν εχω επιφανειας και πιστευα οτι θα θα εχουν κρυψωνες και δεν θα εχω ξυλο,ομως παρατηρησα οτι οταν συναντιουνται πρωτα ακουμπαει το ενα το αλλο με τις κεραιες και μετα ξεκινανε τα χαστουκια με τις ουρες.Σκεφτομαι να κανω την θεραπεια και μολις την τελειωσω και ειναι καλα τα ψαρια αν συνεχιζουν τα ιδια να χαρισω το ενα σε καποιον συνχομπιστα.δεν θελω να το κανω τωρα πριν την θεραπεια γιατι το λυπαμαι και μπορει να ψωφισει.Θα σας ενημερωνω και οτι απορια εχω θα σας την λεω για να με βοηθατε.NickTheFish ευχαριστω για την μεχρι τωρα βοηθεια σας και ελπιζω να τα καταφερω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 1 Μαρτίου 2011 Author #19 Share 1 Μαρτίου 2011 Καλησπερα!Πηρα το melafix σημερα και αρχισα την θεραπεια.Υπαρχει προβλημα που εριξα λιγο παραπανω?Εριξα 15ml που ειναι για 114 λιτρα και εγω εχω 110 λιτρα...υπαρχει θεμα?Σημερα δεν ταισα παλι και τα φωτα εμειναν κλειστα,αυριο θα τα αναψω και θα ταισω τα ψαρια.Παντως παρατηρησα οτι αφου εριξα το φαρμακο εχει μαζευτει αφρος στην επιφανεια και μυριζει το νερο σαν βιξ..ειναι φυσιολογικο αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 1 Μαρτίου 2011 #20 Share 1 Μαρτίου 2011 Δεν ειναι και καμιάτραγική υπεροδοσολογία αυτή που έριξες... μην το φοβάσαι. Η μυρωδιά βιξ προέρχεται απο το φάρμακο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 1 Μαρτίου 2011 Author #21 Share 1 Μαρτίου 2011 Δεν ειναι και καμιάτραγική υπεροδοσολογία αυτή που έριξες... μην το φοβάσαι. Η μυρωδιά βιξ προέρχεται απο το φάρμακο Ο αφρος πανω στην επιφανεια του νερου ειναι φυσιολογικος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 1 Μαρτίου 2011 #22 Share 1 Μαρτίου 2011 Κανονικό είναι και αυτό. Θα διαλυθει λογικά σε μικρό χρονικό διαστημα. Συνέχισε τν θεραπεία και κράτα μας ενήμερους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 1 Μαρτίου 2011 Author #23 Share 1 Μαρτίου 2011 Κανονικό είναι και αυτό. Θα διαλυθει λογικά σε μικρό χρονικό διαστημα. Συνέχισε τν θεραπεία και κράτα μας ενήμερους. Ωραια,ευχαριστω astra!θα κανω την 7ημερη θεραπεια και θα ενημερωνω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 2 Μαρτίου 2011 #24 Share 2 Μαρτίου 2011 Καλησπερα!Πηρα το melafix σημερα και αρχισα την θεραπεια.Υπαρχει προβλημα που εριξα λιγο παραπανω?Εριξα 15ml που ειναι για 114 λιτρα και εγω εχω 110 λιτρα...υπαρχει θεμα?Σημερα δεν ταισα παλι και τα φωτα εμειναν κλειστα,αυριο θα τα αναψω και θα ταισω τα ψαρια.Παντως παρατηρησα οτι αφου εριξα το φαρμακο εχει μαζευτει αφρος στην επιφανεια και μυριζει το νερο σαν βιξ..ειναι φυσιολογικο αυτο? Το συγκεκριμένο φάρμακο είναι φυτικό και η υπερδοσολογία δεν επηρεάζει, εκτός αν μιλήσουμε για υπέρ-υπέρ-δοσολογία Όπως σου είπε και η Άννα, όλα είναι φυσιολογικά. Επίσης (και άσχετο με το θέμα)... Αν σε πιάσει καμιά περίεργη φαγούρα σε κανά πόδι ή χέρι από τσίμπημα, δοκίμασε το Melafix. Έχει δοκιμαστεί σε άνθρωπο και δεν έβγαλε λέπια, ενώ του πέρασε το πρόβλημα Πάντως χωρίς πλάκα, είναι ακίνδυνο και γι'αυτό μία αλλαγή νερού αρκεί μετά το τέλος της θεραπείας, χωρίς τη χρήση άνθρακα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 2 Μαρτίου 2011 Author #25 Share 2 Μαρτίου 2011 Το συγκεκριμένο φάρμακο είναι φυτικό και η υπερδοσολογία δεν επηρεάζει, εκτός αν μιλήσουμε για υπέρ-υπέρ-δοσολογία Όπως σου είπε και η Άννα, όλα είναι φυσιολογικά. Επίσης (και άσχετο με το θέμα)... Αν σε πιάσει καμιά περίεργη φαγούρα σε κανά πόδι ή χέρι από τσίμπημα, δοκίμασε το Melafix. Έχει δοκιμαστεί σε άνθρωπο και δεν έβγαλε λέπια, ενώ του πέρασε το πρόβλημα Πάντως χωρίς πλάκα, είναι ακίνδυνο και γι'αυτό μία αλλαγή νερού αρκεί μετά το τέλος της θεραπείας, χωρίς τη χρήση άνθρακα. Καλημερα Νικο!Το εψαξα στο site της API και ειδα οτι ειναι φυτικο και οτι δεν επιρεαζει και την βιολογια απλα ειδα τον αφρο και δεν ηξερα αν ειναι φυσιολογικο.Ελπιζω το προβλημα με το ξυσιμο να περασει!Οσο γι αυτο που μου ειπες θα το εχω υποψιν μου μιας και σε λιγους μηνες θα αρχισουν και τα κουνουπια,οταν οι αλλοι θα βαζουν αουταν εγω θα βαζω melafix Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος