Jump to content

γιατι η διαφορα μετρησης Ca σε τεστ T.m. με Salifert

kostas82

Recommended Posts

το τεστ στροντιου της salifert μετραει στην αρχη το ασβεστιο για να μετρησει στην συνεχεια το ιδιο το στροντιο,το ασβεστιο λοιπον το μετραει 340 ενω με το τεστ ασβεστιου της tropic marin 440, εχει παρατηρησει αλλος διαφορα γιατι μου φαινεται περιεργο;

Kάπου σε ένα άρθρο στο internet, είχα διαβάσει(δεν θυμάμαι που), οτι απο εταιρεία σε εταιρεία παίζουν διάφορες διακυμάνσεις,όπως επίσης και στην πιστότητα και ακρίβεια του κάθε τεστ.

Μπορει πχ να έχεις ασβέστιο 440 στο ενυδρείο σου και το Α τέστ να σου μετράει 400, το Β 420 και το Γ 460.

Το θέμα είναι να μετράς πάντα με το ίδιο τεστ, ωστε να έχεις όσο το δυνατόν αξιόπιστα αποτελέσματα και σταθερες μετρήσεις.

με tropic marin μετραω πολυ καιρο τωρα το ασβεστιο ,οταν στην αρχη μετραγα με σερα το ιδιο εδειχνε.. τωρα για πιο λογο δειχνει 100 μοναδες κατω το salifert δεν ξερω βεβαια δεν ειναι ασβεστιου καθαρα το τεστακι αλλα σου λεει οτι αν ειναι χαμηλο να το διορθωσεις (ασβεστιο) πριν προχωρησεις σε μετρηση στροντιου δηλ. αν το ανεβασω 100ppm με το αλλο τεστ θα εχω 500+ :D

το τεστ στροντιου της salifert μετραει στην αρχη το ασβεστιο για να μετρησει στην συνεχεια το ιδιο το στροντιο,το ασβεστιο λοιπον το μετραει 340 ενω με το τεστ ασβεστιου της tropic marin 440, εχει παρατηρησει αλλος διαφορα γιατι μου φαινεται περιεργο;

Εγώ που μετρούσα κάποτε και το στρόντιο, αλλά και το ασβέστιο με τα τεστ της salifert, παρόλο που ήταν τις ίδιας εταιρίας, το ένα με το άλλο είχε διαφορά. Φυσικά έδινα περισσότερη βάση στο τεστ που ήταν αποκληστικά για το ασβέστιο και συμπέρανα ότι το τεστ στροντιου που παρόλο που μετράει και το ασβέστιο δεν είναι τόσο ακριβές.

Βέβαια η διαφορά ήταν μικρότερη απ αυτή που αναφέρεις εσύ.

μαλλον πρεπει να χανει στην μετρηση του ασβεστιου (ισως να χρειαζεται απλα να μην ειναι πολυ χαμηλο για να μετρησει αξιοπιστα το στροντιο ),για την διαφορα πρεπει να φταιει οτι ειναι και διαφορετικες οι εταιριες θα με τρελανουν αυτα τα τεστ :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...