Rik 28 Φεβρουαρίου 2011 #26 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Ο κανόνας ειναι σωστός. Μόνον που δεν είναι κανόνας των 2 αλλά το "ελάχιστο" των τριών (NPK) Τα φυτά στις "διάφορες φάσεις" τους μέχρι να σταθεροποιηθούν μπορεί να τραβήξουν διαφορετικά. Οπότε σαν σημείο αναφοράς παίρνουμε όντως αυτές τις αναλογίες. Οι τροφές έχουν ιχνοστοιχεία και δεν επηρεάζουν σε υπερβολικό βαθμό. Μπορούμε να έχουμε αλλοπρόσαλλες τιμές αλλά όχι για πάντα Πάντα μέχρι να επέλθει η ισορροπία Το σημείο αναφοράς που παρέθεσε ο κλάζ ισχύει για όλες σχεδόν τις περιπτώσεις Αλλιώς η άλγη καραδοκεί......και τιμωρεί!! Φίλε Lasal δεν τα βάζω με τον κανόνα αλλά πχ αν προσθέσουμε και ανεβάσουμε το ΚΗ2ΡΟ4 3 ppm στο ενυδρείο μας τότε θα ανέβουν και τα ΝΟ3 12 χ 3 = 36 ppm; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 28 Φεβρουαρίου 2011 #27 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Φίλε Lasal δεν τα βάζω με τον κανόνα αλλά πχ αν προσθέσουμε και ανεβάσουμε το ΚΗ2ΡΟ4 3 ppm στο ενυδρείο μας τότε θα ανέβουν και τα ΝΟ3 12 χ 3 = 36 ppm; Ναι Στην προσπάθεια να κρατήσεις την αναλογία. Ομως δεν θα ειναι καλό για τα ψάρια εκτός και αν είναι χωρίς. Τά 3ppm φωσφορικά θα έμπαιναν μόνον σε full planted που να εχει την δυνατότητα να τα απορροφήσει και μάλιστα σε βάθος βδομάδας. Τι είναι καλύτερο: Να περιμένω μια βδομάδα μέχρι να απορροφήσει τα 36ppm ή Να προσθέτω καθημερινά 5ppm Τα 36ppm εβδομαδιαία θα ήταν τα τεμπέλικα Ενώ τα 5 την ημέρα θα ήταν τα μπελαλίδικα (εκτός και αν έχεις καμιά περισταλτική) Και γιατί να μην το διαιρέσω σε 2 φορές την εβδομάδα για να εχω και την πίτα ολόκληρη αλλά και τον σκύλο χορτάτο. Τι το κακό έχει να εχω 24-30ppm Νιτρικά και φωσφορικά=2 και με ψάρια μέσα /2 Γιατί να εχω ΚΗ2ΡΟ4=3ppm! Ούτως η άλλως δεν πρόκειται να φάνε όλο το φαΐ τους. (γιατί να περισσέψει για την άλγη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 1 Μαρτίου 2011 #28 Share 1 Μαρτίου 2011 Ναι Στην προσπάθεια να κρατήσεις την αναλογία. Ομως δεν θα ειναι καλό για τα ψάρια εκτός και αν είναι χωρίς. Τά 3ppm φωσφορικά θα έμπαιναν μόνον σε full planted που να εχει την δυνατότητα να τα απορροφήσει και μάλιστα σε βάθος βδομάδας. Τι είναι καλύτερο: Να περιμένω μια βδομάδα μέχρι να απορροφήσει τα 36ppm ή Να προσθέτω καθημερινά 5ppm Τα 36ppm εβδομαδιαία θα ήταν τα τεμπέλικα Ενώ τα 5 την ημέρα θα ήταν τα μπελαλίδικα (εκτός και αν έχεις καμιά περισταλτική) Και γιατί να μην το διαιρέσω σε 2 φορές την εβδομάδα για να εχω και την πίτα ολόκληρη αλλά και τον σκύλο χορτάτο. Τι το κακό έχει να εχω 24-30ppm Νιτρικά και φωσφορικά=2 και με ψάρια μέσα /2 Γιατί να εχω ΚΗ2ΡΟ4=3ppm! Ούτως η άλλως δεν πρόκειται να φάνε όλο το φαΐ τους. (γιατί να περισσέψει για την άλγη) Φίλε Lasal συγνώμη εάν σε παιδεύω απλά επειδή είμαι νέος στο άθλημα των μποσταναδων προσπαθώ να καταλάβω 5 πράγματα καθαρά από ενδιαφέρον. Εάν έχουμε φτιάξει ένα διάλυμα 500 μλ νερό συν 72 γρ ΚΗ2ΡΟ4 και προσθέσουμε 1 μλ από το διάλυμα σε 100 λίτρα ενυδρείου, είναι κατανοητό πως θα έχουμε αύξηση 1 ππμ ΡΟ4 συν κάποια μικρή αύξηση στο Κάλιο αφού αυτά τα στοιχεία περιέχει το διάλυμα. Το Νο3 πως και ανεβαίνει αφού η χημική ένωση δεν περιέχει Νιτρικά; Καταλαβαίνω τον συλλογισμό σου όσο αφορά το μοίρασμα της δόσης και αυτό που καταλαβαίνω επίσης από την αναλογία 1/12 είναι ότι οι ιδανικές ποσότητες ΡΟ4 και νιτρικών που πρέπει να βρίσκονται στο νερό μας στο ενυδρείο πρέπει να είναι πχ 2 ΡΟ4 και 34 ΝΟ3 ιδανικά. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε 12 ΝΟ3 και ΡΟ4 3 πχ; Ανεξάρτητα εάν αυτό είναι καλό ή κακό για το ενυδρείο μας όσο αφορά τις αλγες. Εάν μου διευκρινήσεις τα παραπάνω ερωτήματα και όντως ισχύει ότι προσθέτοντας την παραπάνω δόση ΚΗ2ΡΟ4 έχουμε στάνταρ ανάλογη αύξηση ΡΟ4 1 και ΝΟ3 12 τότε καταλαβαίνεις πως μου λύνεις ένα σημαντικό ερώτημα διότι δεν θα χρειάζεται να μετράω και τα φωσφορικά αφού μετρώντας μόνο ΝΟ3 κατευθείαν θα ξέρω και πόσα ΡΟ4 έχω μέσα. Σε ευχαριστώ για την κατανόηση και sorry αν σε βασανίζω, ελπίζω να μου λύσεις τα παραπάνω ερωτήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος