spyros-DH 27 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 27 Φεβρουαρίου 2011 παιδεια το νεον μου ξαφνικα αρχεισε να κανει σαν F-16 γυρναει αναποδα ξαναγυριζει κανονικα και διαφορα τετοια ! εχω και ενα video αν μου πειτε που να το ανεβασω να δειτε ειναι κατι που μπορει να επηρεαση ολο το ενυδρειο :? να σας εξηγησω καλητερα το ωαρι ειναι σαν να μην μπορει να σταθει κανονικα και να τουμπαρει απο την μια και μετα να επανερχετε! αλλα το ψαρι δειχνη φυσιολογικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 27 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 27 Φεβρουαρίου 2011 Για να μπορέσουν τα παιδιά να σε βοηθήσουν όσο μπορούν συμπλήρωσε Αυτή την φόρμα όσο πιό ορθά μπορείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spyros-DH 27 Φεβρουαρίου 2011 Author #3 Share 27 Φεβρουαρίου 2011 δεν ηξερα αν ειχε καποιο προβλημα γιαυτο δν την συμπληρωσα απο ντην αρχη ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε. το ψαρι γυριζει αναποδα και μετα ξαναεπανερχετε και και γενικοτερα κοινητε γρηγορα και ανεξαρτητα απο το κοπαδι του ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:60 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):βιολογικο υλικο κ 1 πρασινο σφουκγαρι - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): περιπου 10 μηνες - Ψάρια (είδη και αριθμός): 10 νεον 7 πλατυ 1 ανσιστρουσ - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): καθε βδομαδα αλλαγη νερου ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 6.5 - KH:~5 - GH:>7 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία): ??? - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):80 - Θερμοκρασία: ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ:οχι -Strips: ναι -Ηλεκτρονικά:οχι ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: βλακ νεον τετρα - Ιστορικό Ψαριού:----- - Συμπτώματα που παρουσιάζει:γυριζει αναποδα κανει κυκλους - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: πριν αρκετο καιρο ειχε ασθενια τετρα τα ψαρια αλλα αυτο ηταν πριν 1 μηνα ++ ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: esha 2000 -Δοσολογία: 5 στο ενυδρειο προληπτικα και 2 στην καραντινα που μεταφερθηκε το ψαρι -Χρόνος Χρήσης:1 μερα -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 1. 2. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: το ψαρι τορα εχει αρχισει να χανει το χρωμα του κ στο πλαυ εχει ενα πολυ μικρο μαυρο εξογκομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 27 Φεβρουαρίου 2011 #4 Share 27 Φεβρουαρίου 2011 Το θέμα μεταφέρθηκε στην σωστή κατηγορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n4speed 27 Φεβρουαρίου 2011 #5 Share 27 Φεβρουαρίου 2011 Πολυ ψηλα νιτρικα δεν εχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
spyros-DH 27 Φεβρουαρίου 2011 Author #6 Share 27 Φεβρουαρίου 2011 ναι γιαυτο κανω και βδομαδιες αλλαγες νερου αλλα τα νιτρικα απο οτι ξερω δεν ειανι τοξικα για τα ψαρια οποτε λογικα δεν ειανι απο αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN12345 27 Φεβρουαρίου 2011 #7 Share 27 Φεβρουαρίου 2011 γνωμη μου βαλε λιγο αντιχλωριο για αρχη μεχρι να σου πουν οι φιλοι τι ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 27 Φεβρουαρίου 2011 #8 Share 27 Φεβρουαρίου 2011 έκανες καποια αποτομη μεταβολή; θερμοκρασία μεγαλη αλλαγη νερου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
spyros-DH 27 Φεβρουαρίου 2011 Author #9 Share 27 Φεβρουαρίου 2011 με το που εβγαλα το ψαρι εριξα αντιχλωριο για καλο κ για κακο τιποτα αποτομο αλλαγη νερου ειχα κανει την προηγουμενη κυριακη απλα ανοιγουν τα φωτα του ενυδρειο και βελω το νεον να κανει κολοτουμπεσ (το ψαρι πηγε καταψυξη γιατι φαινοταν οτι βασανιζοταν κ χαροπαλεβε) Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 27 Φεβρουαρίου 2011 #10 Share 27 Φεβρουαρίου 2011 με το που εβγαλα το ψαρι εριξα αντιχλωριο για καλο κ για κακο τιποτα αποτομο αλλαγη νερου ειχα κανει την προηγουμενη κυριακη απλα ανοιγουν τα φωτα του ενυδρειο και βελω το νεον να κανει κολοτουμπεσ (το ψαρι πηγε καταψυξη γιατι φαινοταν οτι βασανιζοταν κ χαροπαλεβε) Αρχικά λυπάμαι για το ψαράκι σου... Εγώ προσωπικά διαφωνώ κάθετα με την κατάψυξη...ο θάνατος είναι αργός και πολύ επώδυνος...υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι που είναι μέν πιό καφρίλα αλλά το ζωντανό πάει μιά και έξω χωρίς να υποφέρει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spyros-DH 27 Φεβρουαρίου 2011 Author #11 Share 27 Φεβρουαρίου 2011 εγω αυτο εκανα γιατι εχω ακουση οτι ειναι το πιο ανωδυνο .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 27 Φεβρουαρίου 2011 #12 Share 27 Φεβρουαρίου 2011 εγω αυτο εκανα γιατι εχω ακουση οτι ειναι το πιο ανωδυνο .... Και εγώ απλά σου είπα την δική μου γνώμη...δέν σημαίνει ότι είναι και σωστή... Πάρε ένα παγάκι και κράτα το στο χέρι σου με κλειστή την γροθιά σου, πόση ώρα θα αντέξεις; Επειδή είχα την τύχη-ατυχία να κλειστώ σε ψυγείο-καταψύκτη σε super market (λόγο δουλειάς) για μόλις 4-5 λεπτά σε πληροφορώ πώς δέν θα ήθελα ούτε ένα δευτερόλεπτο παραπάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 28 Φεβρουαρίου 2011 #13 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Αρχικά λυπάμαι για το ψαράκι σου... Εγώ προσωπικά διαφωνώ κάθετα με την κατάψυξη...ο θάνατος είναι αργός και πολύ επώδυνος...υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι που είναι μέν πιό καφρίλα αλλά το ζωντανό πάει μιά και έξω χωρίς να υποφέρει... Η κατάψυξη δεν είναι επώδυνη για τα τροπικά ψάρια. Για τα κρύου νερού είναι. Τα τροπικά ψάρια σε θερμοκρασία κάτω των 10 βαθμών πέφτουν σε λήθαργο. Όταν η θερμοκρασία θα φτάσει σε σημείο που να παγώσει το αίμα τους αυτά ήδη θα κοιμούνται βαριά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 28 Φεβρουαρίου 2011 #14 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Η κατάψυξη δεν είναι επώδυνη για τα τροπικά ψάρια. Για τα κρύου νερού είναι. Τα τροπικά ψάρια σε θερμοκρασία κάτω των 10 βαθμών πέφτουν σε λήθαργο. Όταν η θερμοκρασία θα φτάσει σε σημείο που να παγώσει το αίμα τους αυτά ήδη θα κοιμούνται βαριά! Μακάρι να είναι έτσι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 28 Φεβρουαρίου 2011 #15 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Ούτε και για τα κρύου νερού είναι επώδυνη . Και ο λόγος είναι ότι τα ψάρια είναι ποικιλόθερμα η δε απόδειξη έρχεται απο τα φαγώσιμα ψάρια που όταν τα θανατώνουν με ψύξη δεν βγάζουν τοξίνες ενώ σε άλλες περιπτώσεις αισθάνεται το θάνατο το ψάρι και βγάζει τοξίνες . Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilios 28 Φεβρουαρίου 2011 #16 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 μην σε αγχωνει φιλε μου απλα ηρθε η ωρα του και μενα πριν 4μερες μου πεθανε ενα corydoras με τον ολοηδιο τροπο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος