Jump to content

Δίσκοι

KokkinosK

Recommended Posts

Όπως γράφω και στον τίτλο του θέματος, θα ήθελα την εμπειρία σας στο ποια συμπεριφορά είναι ενδεικτική ότι 2 δίσκοι έγινα ζευγάρι ?

ριξε μια ματια εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=47948

Για να πεις οτι εισαι σιγουρος οτι εχεις ζευγαρι δισκων θα πρεπει να εχεις απο τα συγκεκριμενα ψαρια επιβεβαιωμενη γεννα , γεννα δηλαδη οπου τα αυγα γονιμοποιηθηκαν .

Συνηθως εαν το ζευγαρι ειναι μεσα σε κοπαδι γινεται ''καπως'' επιθετικο προς τα υπολοιπα ψαρια του κοπαδιου .

Και ως προς την μεταξύ τους συμπεριφορά?

Παρατηρώ εδώ και ένα διάστημα 2-3 εβδομάδων, τους δύο από τους 4 δίσκους που έχω σε ένα Juwel Rio 300 να δείχνουν μια ιδιαίτερη "προτίμηση" στην παρέα ο ένας του άλλου. Δεν είδα να αποκόπτονται από τα υπόλοιπα ψάρια, αν και νομίζω πως είνια λίγο ποιο επιθετικοί απο ότι παλαιότερα, και σε πολλές περιπτώσεις έχω δει να "φιλιούνται". Δεν έχουν απομονωθεί και δεν καθαρίζουν κάποια επιφάνεια αλλά αν τα παραπάνω είναι σοβαρή ένδειξη ζευγαρώματος, ίσως θα έπρεπε να τους μεταφέρω σε άλλο ενυδρείο μόνους τους με έναν κώνο αναπαραγωγής. Υπάρχουν κάποιες συνθήκες που ευνοούν το ζευγάρωμα?

Eαν δεν δεις γεννα με τα ματια σου, αυγα γονιμοποιημενα και τουλαχιστον ουρες(επιβεβαιωση οτι υπαρχει ζευγαρι)δεν υπαρχει λογος να μεταφερεις τα ψαρια.Αφησε τα ψαρια στην ησυχια τους και αν υπαρχει ζευγαρι να εισαι σιγουρος οτι τα ψαρια θα στο δειξουν, και θα το καταλαβεις κι εσυ.

Επισης αυτο που λες οτι εχεις δει τους δισκους να φιλιουνται δεν ειναι σημαδι ζευγαρωματος,αντιθετως ειναι σημαδι εντονου τσακωμου!!!

Αν διαβασες προσεκτικα το αρθρο του Γιωργου(geosid)λεει γραφει για τυχον τσακωμους...

Οποτε περιμενεις,κατα την γνωμη μου.

Eαν δεν δεις γεννα με τα ματια σου, αυγα γονιμοποιημενα και τουλαχιστον ουρες(επιβεβαιωση οτι υπαρχει ζευγαρι)δεν υπαρχει λογος να μεταφερεις τα ψαρια.Αφησε τα ψαρια στην ησυχια τους και αν υπαρχει ζευγαρι να εισαι σιγουρος οτι τα ψαρια θα στο δειξουν, και θα το καταλαβεις κι εσυ.

Επισης αυτο που λες οτι εχεις δει τους δισκους να φιλιουνται δεν ειναι σημαδι ζευγαρωματος,αντιθετως ειναι σημαδι εντονου τσακωμου!!!

Αν διαβασες προσεκτικα το αρθρο του Γιωργου(geosid)λεει γραφει για τυχον τσακωμους...

Σωστος ο Κωστης !!!

Δεν υπαρχει λογος να στρεσαρεις τα ψαρια τσαμπα , αστα στην ησυχια τους και οταν εισαι σιγουρος τοτε τα μεταφερεις :D

Επισης αυτο που λες οτι εχεις δει τους δισκους να φιλιουνται δεν ειναι σημαδι ζευγαρωματος,αντιθετως ειναι σημαδι εντονου τσακωμου!!! Αν διαβασες προσεκτικα το αρθρο του Γιωργου(geosid)λεει γραφει για τυχον τσακωμους...

Επειδή τα φιλιά συνεχίζονατι, τι μπορεί να προκαλεί τους τσακωμούς αυτούς?

Πολλα...

Δυο αρσενικα μπορει να τσακωθουν για:

Την διεκδικηση της αρχηγιας στο ενυδρειο

Την διεκδικηση μιας θυληκιας

Την επιτηρηση του σημειου το οποιο το οποιο το ζευγαρι του, θελει να γεννησει ,δεν συζητω βεβαια να εχεις γεννα μεσα στο κυριως ενυδρειο και να θελει το ζευγαρι να προστατεψει τα αυγα του....γινεται της που....νας...οποιος πλησιασει τρωει πολυ ξυλο.

Στα θυληκα αντιστοιχα αν δυο θυληκα θελουν να γεννησουν συγχρονως και υπαρχει ενας επιβητορας τοτε τον διεκδικουν(ειχα προσωπικη εμπειρια με 3 θυληκα και ενα αρσενικο και την ιδια στιγμη να θελουν να γεννησουν ταυτοχρονα και τα 3 . Το αρσενικο να ζευγαρωνει και με τα 3!!!! και οπως καταλαβαινεις εγινε σφαγη...ενημερωτικα γεννησαν και τα 3 ,ο αρσενικος περασε πανω τα αυγα και των 3!!!και το αποτελεσμα;;;ετρωγε η μια τα αυγα της αλλης θυληκιας....χαχαχαχα

Δυο θυληκα επισης μπορουν να τσακωθουν για την αρχηγια του ενυδρειου.

Δυο δισκοι μπορει να τσακωθουν ανεξαρτητως φυλου.για το φαγητο.

Σου ειπα αιτιες τσακωμων που εχω δει μετα ματια μου,δεν θυμαμαι κατι αλλο να σου πω.

Αρα αιτιες για φασαριες μπολικες...

Άρα, μιας και δεν έχω πουθενά σημάδια γέννας (καθάρισμα επιφάνειας κλπ) το πιο πιθανό είναι να μαλώνουν για την κυριαρχία μεταξύ τους ε? Κρίμα :D

Θα συνεχίσω να τους παρατηρώ πάντως και θα κοιτάξω τώρα που θα πάω Αμερική για δουλειά να βρω κανένα εξειδικευμένο βιβλίο σχετικά, μήπως βγάλω άκρη καλύτερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...