Jump to content

από βιοτοπικό σε φυτεμένο

karrot

Recommended Posts

σχεδόν όλα τα φυτά βγάλανε ρίζες και πάρα πολλά θέλουν κιόλας κλάδεμα :thumbup: βέβαια είναι ένα που δεν τα πάει καλά μια nesea εξαιτίας της άλγης που είχε.Θα πάω να πάρω και ταμπλέτες.Επίσης αφού θα πάω που θα πάω για ψώνια λέω να πάρω και τεστάκια και λιπάσματα.Αυτή τη στιγμή έχω από τεστ ΝΗ3,ΝΟ2,Νο3,Kh,Gh,co2 και από λιπάσματα ένα γενικό της seachem.Τι άλλα τεστάκια να πάρω πέρα από Fe και τι εταιρία προτείνεται.Επίσης από λιπάσματα τι άλλο να πάρω(εδώ με βλέπω για seachem μιας και είναι τα πιο οικονομικά)? Τα πιο πολλά φυτά είναι αρκετά δύσκολα άρα θα χρειαστώ ένα ολοκληρωμένο σύστημα λίπανσης :P

• Απαντήσεις 79
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

κανένας? :thumbup:

εγω ενα σου λεω.αν θες μη χρησιμοποιεις ουτε λιπασματα ουτε φαρμακα ουτε τεστ ουτε τιποτα.η φυση ειναι φυση

ενταξει δεν λεω εχουμε προβλημα με τις αλγες αλλα ετσι ειναι.να που πρεπει να περασουν ολα τα βακτηρια απο το ενυδρειο. για παραδειγμα εχω 2 ενυδρεια 1 20λ και ενα 60λ. απο τοτε που τα πηρα δεν εχει μπει φαρμακο μεσα μονο αντιχλωριο και τροφες και ολα διατηρουνται σαν καινουρια :thumbup:

Αφού έχεις απαιτητικά φυτά θα πάρεις όλη τη σειρά λιπασμάτων και θα βάζεις ανάλογα με τις ανάγκες των φυτών σου...

Τελικά στα πόσα watt είσαι;

Υ.Γ.: Επειδή μπορεί να μη κατάλαβα καλά, το ενυδρείο θα αναλάβουν να το προσέχουν οι γονείς σου;

ναι θα το προσέχουν τους το είπα και δεν έχουν πρόβλημα μιας και έχουν ξετρελαθεί έτσι όπως έχει γίνει.Θα τους κάνω ένα πρόγραμμα και θα το ακολουθούνε εξάλλου έτσι όπως είναι ο στρατός θα μπορώ και εγώ να το παρακολουθώ κάπως :P

είμαι στα 48 watt και το ενυδρείο είναι μικτά 60λ καθαρά περίπου 50λ :thumbup:

από τεστάκια τι να πάρω και τι εταιρία?

από λιπάσματα θα πάρω trace,potasium,phosphorus,iron,excel,flourish tabs,nitrogen

Μόνο τεστ για φωσφορικά σου λείπει :thumbup:

σίδηρο? και τι εταιρία?

ορίστε και μια πολύ πρόχειρη φωτογραφία φυσικά δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένο το ενυδρείο :thumbup:

θα κάνω μια πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση όταν θα έχουν μεγαλώσει όλα τα φυτά(πολλά θα βγουν από αυτά) όπως τα θέλω και απαλλαγώ τις άλγες μιας και πολλά από τα φυτά είχαν αρκετή απάνω και έτσι έχουν μπει και σε μένα

post-15620-1302799876_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - karrot

πάντως έχει τόσο φως που μέσα είχα μια http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...iew&iden=62 σε ένα σημείο που δεν το έπιανε καλά και την μετέφερα σε άλλο σημείο πιο καλό και είχε πετάξει ένα πολύ μοβ βλαστό στο παλιό σημείο.Μόνο μια nesεa δεν πάει καθόλου καλά γιατί την είχαν καταπλακώσει οι άλγες από τον παλιό κάτοχο της και θα βάλω μία ταμπλέτα μιας και ακόμα δεν μου έχει βγάλει ρίζες (είναι το μόνο) μπας και το σώσω.Σήμερα την έβγαλα και την καθάρισα επίσης.Τι άλλο μπορώ να κάνω για να απαλλαγώ από τις άλγες.Μία λύση είναι το excel αάμ δεν κάνω λάθος και να εφαρμόσω μαι σωστή ολοκληρωμένη λίπανση

Πολύ ωραίο καρροτ!! Οταν μεγαλώσουν θα γίνει τέλειο!

Ψάρια τι θα βαλεις?

φοβερο :thumbup:

αφου εχεις πολυ φως απενεργοποιησε το φλας και κρατα σταθερα την μηχανη σου :P

θα δοκιμάσω ξανά ή θα έρθεις να μου το βγάλεις μία εσύ ή ο raven :thumbup:

Πολύ ωραίο καρροτ!! Οταν μεγαλώσουν θα γίνει τέλειο!

Ψάρια τι θα βαλεις?

από ψάρια έχω 9 cpd.Επίσης 3 amano και 3 red cherry

θα δοκιμάσω ξανά ή θα έρθεις να μου το βγάλεις μία εσύ ή ο raven :thumbup:

οποτε θες :P θα βαλω τα δυνατα μου

πάντως έχει τόσο φως που μέσα είχα μια http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...iew&iden=62 σε ένα σημείο που δεν το έπιανε καλά και την μετέφερα σε άλλο σημείο πιο καλό και είχε πετάξει ένα πολύ μοβ βλαστό στο παλιό σημείο.Μόνο μια nesεa δεν πάει καθόλου καλά γιατί την είχαν καταπλακώσει οι άλγες από τον παλιό κάτοχο της και θα βάλω μία ταμπλέτα μιας και ακόμα δεν μου έχει βγάλει ρίζες (είναι το μόνο) μπας και το σώσω.Σήμερα την έβγαλα και την καθάρισα επίσης.Τι άλλο μπορώ να κάνω για να απαλλαγώ από τις άλγες.Μία λύση είναι το excel αάμ δεν κάνω λάθος και να εφαρμόσω μαι σωστή ολοκληρωμένη λίπανση

Εγω οταν εβγαλα πρασινη τριχοειδη αλγη πριν χρησιμοποιησω excel εβαλα 2 sae και σε 2 μερες εφυγαν τα παντα επισης ειχα και στιγματα στο τζαμι καποια στιγμη τα σκληρα... εδω με βοηθησαν τα zebra narrite!!!πιστευω και το excel απο μονο του με τον καιρο θα τα εξαφανισει ολα αλλα προσοχη γιατι μερικα φυτα δεν το αντεχουν πχ η vallisneria μου

Εγω οταν εβγαλα πρασινη τριχοειδη αλγη πριν χρησιμοποιησω excel εβαλα 2 sae και σε 2 μερες εφυγαν τα παντα επισης ειχα και στιγματα στο τζαμι καποια στιγμη τα σκληρα... εδω με βοηθησαν τα zebra narrite!!!πιστευω και το excel απο μονο του με τον καιρο θα τα εξαφανισει ολα αλλα προσοχη γιατι μερικα φυτα δεν το αντεχουν πχ η vallisneria μου

τι είναι τα sae?Neritina είχα σκοπό να βάλω....επίσης έχω και μπουκάλα με co2 άμα βάζω και excel θα έχω πρόβλημα? :thumbup:

τι είναι τα sae?Neritina είχα σκοπό να βάλω....επίσης έχω και μπουκάλα με co2 άμα βάζω και excel θα έχω πρόβλημα? :P

Tα sae ειναι αλγοβορα ψαρια,που κανουν απιστευτη δουλεια,ωσπου ομως μεγαλωσουν και γινουν οικοσητοι τεμπεληδες. :thumbup:

Tα sae ειναι αλγοβορα ψαρια,που κανουν απιστευτη δουλεια,ωσπου ομως μεγαλωσουν και γινουν οικοσητοι τεμπεληδες. :thumbup:

ειχα φυγει :P αυτο ακριβως βασικα μολις μεγαλωσουν τα δινεισ γιατι εχω ακουσει μεγαλωνουν αρκετα και μετα τεμπελιαζουν!!! παντως θα εξαφανισουν την πρασινη τριχοειδή αλγη αλλα μπορει να φανε και την Moss αμα εχεις :S

βρίσκονται εύκολα? Επίσης μεγαλώνουν? μπορούν να μπουν σε ένα 60λ ενυδρείο?Πάνε σε κοπάδι?

ειχα φυγει :thumbup: αυτο ακριβως βασικα μολις μεγαλωσουν τα δινεισ γιατι εχω ακουσει μεγαλωνουν αρκετα και μετα τεμπελιαζουν!!! παντως θα εξαφανισουν την πρασινη τριχοειδή αλγη αλλα μπορει να φανε και την Moss αμα εχεις :S

βασικό μιας και έχω μέσα moss

βασικό μιας και έχω μέσα moss

Δεν ειχα ποτε moss αλλα ετσι ακουσα δε θυμαμαι αν μου το ειπαν η το διαβασα παντως ρωτα να σαι σιγουρος αμα εχει κανει αποψη!!παντως ευκολα βρισκεις εγω εχω δει σε 2-3 μαγαζια

εγω εβαλα 2 μεσα

Έγινε επεξεργασία - retard20

Τα κοινώς ονομαζόμενα SAE είναι πραγματικά μια πολύ καλή λύση για την τριχοειδή άλγη και είναι από τα λίγα που καταναλώνουν και Μαύρη τριχοειδής άλγη (BBA) . Είναι ψάρι κοινωνικό και δείχνει τον πραγματικό του χαρακτήρα όταν ζει σε ομάδα. Αν τοποθετήσουμε όμως δύο SAE και σε περιορισμένα λίτρα τότε μάλλον το ένα θα κυνηγάει το άλλο, κάτι που δεν είναι η φυσιολογική του συμπεριφορά. Λόγο λοιπόν της κοινωνικότητας του, αλλά και του μεγέθους του (φτάνει τα 15 εκατοστά) θέλει αρκετά λίτρα για να ζήσει άνετα.

Όσοι πάντως επιθυμούν να το αποκτήσουν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς με αυτό το όνομα πωλούνται αρκετά παραπλήσια ψάρια (false SAE, flying fox, CAE)

Να ένας καλός οδηγός για να ξέρουμε τι να διαλέξουμε : http://www.thekrib.com/Fish/Algae-Eaters/

Επίσης λατρεύουν την java moss, μασουλώντας όλα τα μικρά φυλλαράκια της, αφήνοντας την σα κλωστούλα. Είχα προσωπική εμπειρία. Να και ένα φωτορεπορτάζ από το internet : http://www.aquamoss.net/Articles/Siamese-A...quatic-Moss.htm

Ίσως φάνε και άλλα λεπτεπίλεπτα φυτά.

:thumbup: ευχαριστώ για τις πληροφορίες επίσης επειδή έχω μπουκάλα co2 θα υπάρξει πρόβλημα άμα ρίχνω excel.επίσης πως πρέπει να εφαρμόσω την λίπανση δλδ σε τι ποσότητες? Έγινε επεξεργασία - karrot

Από όσα γνωρίζω όχι. Το αναφέρει και το site της seachem :

The use of either CO2 injection or Flourish Excel™ does not necessarily negate the use of the other.

Η χρήση είτε έγχυσης CO2 είτε Flourish Excel δεν αναιρεί κατ' ανάγκη τη χρήση του άλλου.

------------------------------

Για την λίπανση, οι ποσότητες που θα ρίξεις εξαρτώνται κυρίως από την φυτόμαζα που έχεις (με δεδομένο τον φωτισμό που έχεις και τη χρήση σταθερής παροχής CO2) Μια καλή αρχή είναι να ξεκινήσεις με το 1/3 της αναγραφόμενης στο μπουκαλάκι δόσης και ανάλογα με τις μετρήσεις σου, την ανάπτυξη, αλλά και τα σημάδια που θα σου δείξουν τα φυτά σου, αυξάνεις (αν χρειάζεται) σταδιακά τις ποσότητες.

Να υποθέσω από τα γραφόμενα σου, πως δεν έχεις υπόστρωμα;;;

Έγινε επεξεργασία - theodor72

Από όσα γνωρίζω όχι. Το αναφέρει και το site της seachem :

The use of either CO2 injection or Flourish Excel™ does not necessarily negate the use of the other.

Η χρήση είτε έγχυσης CO2 είτε Flourish Excel δεν αναιρεί κατ' ανάγκη τη χρήση του άλλου.

------------------------------

Για την λίπανση, οι ποσότητες που θα ρίξεις εξαρτώνται κυρίως από την φυτόμαζα που έχεις (με δεδομένο τον φωτισμό που έχεις και τη χρήση σταθερής παροχής CO2) Μια καλή αρχή είναι να ξεκινήσεις με το 1/3 της αναγραφόμενης στο μπουκαλάκι δόσης και ανάλογα με τις μετρήσεις σου, την ανάπτυξη, αλλά και τα σημάδια που θα σου δείξουν τα φυτά σου, αυξάνεις (αν χρειάζεται) σταδιακά τις ποσότητες.

Να υποθέσω από τα γραφόμενα σου, πως δεν έχεις υπόστρωμα;;;

όχι δεν έχω αλλά η άμμος είναι από ένα ενυδρείο 6 μηνών και από ένα άλλο 1 χρόνου...είναι carrat 6 και πέρα από τη nesea όλα τα άλλα έχουν ρίζες :thumbup: Πείρα τεστ fe και φωσφορικών.Από λιπάσματα σίδηρο,φωσφορικά.....θα πάρω και όλη την σειρά το σ/κ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...