salTasos 25 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Βιογραφία Γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο. Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Ανήκει στις ομάδες των ερευνητών που ανακάλυψαν το 1998, δέκα πρώτους διαδοχικούς αριθμούς σε αριθμητική πρόοδο[1] και το 2010 την έκτη λύση της εξίσωσης τ(p) = 0 (mod p)[2] (εξίσωση του Ramanujan). Είναι καθηγητής στην Σχολή Εθνικής Άμυνας[3], επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακόμη έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με την ανάδειξη του έργου και της συμβολής του γένους Καραθεοδωρή και συγκεκριμένα του Κωνσταντίνου (μαθηματικός) και του Αλέξανδρου (διπλωμάτης) όντας επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου Φίλων Καραθεοδωρή (βλ. εδώ)[4] Ίδρυσε το Ίδρυμα Αλτρουϊσμός στην Κύπρο, που προωθεί τις μαζικές προσφυγές κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ ήταν αυτός που διάβασε το σχέδιο Ανάν των 10.000 σελίδων και εντόπισε επακριβώς τις αντιφάσεις και συνέταξε μια έκθεση μονοψήφιων σελίδων καταγράφοντας αυτές τις αντιφάσεις, την οποία παρέδωσε στον πρόεδρο της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλο απ’ όπου φαινόταν ότι θα ερχόταν η απόρριψή της[5]. Έχει ιδρύσει την οργάνωση The Pi Society στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176 και πάνω, βαθμός νοημοσύνης που σύμφωνα με στατιστικές αντιστοιχεί σ’ έναν άνθρωπο στο εκατομμύριο.[6] Συγγράμματα Έχει δημοσιεύσει άρθρα πάνω σε θέματα φιλοσοφίας, νοημοσύνης, εκπαίδευσης, μαθηματικών, φυσικής, μυθολογίας, θρησκείας, ιστορίας, αρχαιολογίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, μουσικής, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, management, οικονομίας. εδώ συνέντευξη σε τοπικό κανάλι http://www.antifono.gr/portal/%CE%A0%CF%81...E%B9%CF%82.html http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AF%...%81%CF%8C%CF%82 Δε θα ξεχάσουμε το μέλλον μας Ν. Λυγερός Όσο μικρή είναι η πατρίδα μας, τόσο μεγάλη είναι η ιστορία μας. Όσο μικρή είναι η δύναμή μας, τόσο μεγάλη είναι η αντίστασή μας. Όλη μας η ιστορία είναι μια απόδειξη της αντίστασής μας. Κι όσες φορές κι αν λαβωθήκαμε ποτέ δεν εγκαταλείψαμε τη γη μας. Ποτέ δεν υπήρξαμε κατακτητές, πάντα ήμασταν πολιορκημένοι, όμως οι ψυχές μας παρέμειναν ελεύθερες. Κι ο ελληνισμός που ζει πάνω σ΄αυτό το ακριτικό νησί, ακόμα κι αν τον θέρισαν αμέτρητες φορές άνθισε και πάλι. Κι ας ήταν ακριβή η άνοιξη ο λαός μας κατάφερε να γυρίσει τον ήλιο. Κι αν το νησί μας πλέει πάνω στη θάλασσα σαν χρυσοπράσινο φύλλο, είναι γιατί το κρατάνε γερά στα χέρια τους οι νεκροί μας, όλοι αυτοί που έδωσαν τη ζωή τους, για να ζήσουμε εμείς. Το να μην έχεις ελπίδες δε σημαίνει απελπισία. Απλώς ξέρεις ότι το πεπρωμένο σου ανήκει στις πράξεις σου. Με τα χρόνια μάθαμε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από τους άλλους. Αυτό που έχουμε είναι αυτό που κρατήσαμε κι όχι αυτό που μας έδωσαν. Ο ελληνισμός ανάθρεψε τον ουμανισμό που αποτελεί τα βάθη της ευρωπαϊκής συνείδησης. Και τώρα αυτές τις μέρες ανακαλύπτουμε την πραγματικότητα ενός οράματος που ανήκει στη σκέψη μας. Κι αν δεχόμαστε καθημερινά πιέσεις είναι μόνο και μόνο γιατί ανήκουμε ήδη σ΄αυτή την πραγματικότητα. Όσο κι αν προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν με τις φοβίες του καθενός, ξέρουμε ότι το ευρωπαϊκό μας μέλλον μας ανήκει, όχι επειδή το κλέψαμε ή το αγοράσαμε, μα γιατί είναι η κληρονομιά μας. Εξ αρχής περιέχει δικά μας στοιχεία, όπως η μέρα τον ήλιο. Αυτό τον ήλιο που κατάφερε να επιζήσει ακόμα και στους σκοτεινούς αιώνες. Αυτό τον ήλιο, το νοητό, που δεν έπαψε να λάμπει. Αυτό είναι που φωτίζει την πατρίδα μας. Κι αν υπάρχει ακόμα μια σκιά πάνω της εδώ και μερικά χρόνια θα περάσει κι αυτή όπως φεύγουν οι συννεφιασμένες Κυριακές. Ποτέ μας δεν κατεβάσαμε τα χέρια μας και δεν έχουμε καν το δικαίωμα να το κάνουμε τώρα, διότι το μέλλον της πατρίδας μας είναι και το μέλλον των παιδιών μας. Κι εκείνα θέλουν να πιούν μόνο φως, μόνο έτσι θα ζήσουν ελεύθερα την ειρήνη που θα τους χαρίσουμε. Κι αν τρώει κάθε μέρα το σαράκι μερικούς από μας, κι άλλοι κλαίνε σκεφτόμενοι τη νοσταλγία του παρελθόντος, πρέπει να μη ξεχάσουμε όλοι μας ότι και η γέννα προκαλεί πόνους κι ότι τα παιδιά μας είναι οι εικόνες του παρελθόντος μέσα στο μέλλον. Στα μάτια των παιδιών μας θα υπάρχει πάντα το βλέμμα των προγόνων μας. Η πραγματικότητα του μέλλοντος είναι το όραμα του παρελθόντος. Κι εμείς τώρα δαμέ, σ΄αυτές τις κρίσιμες ημέρες ζούμε το παρόν, εκείνο το μοναδικό κρίκο που αλλάζει κάθε μέρα για να δημιουργήσει την αλυσίδα του χρόνου. Αυτό τον κρίκο πρέπει να κρατήσουμε γερά στα χέρια μας όπως οι παλιοί κρατούσαν το χώμα τους, όπως οι νέοι θα κρατούν την ειρήνη μας. Είμαστε υπεύθυνοι για όλους μπροστά σε όλα. Γι΄αυτό αυτές τις μέρες που αντιστεκόμαστε στις άδικες και ύπουλες πιέσεις, πρέπεινα κρατήσουμε γερά. Κι όταν λέμε δεν ξεχνώ, πρέπει να σκεφτόμαστε δεν ξεχνώ το μέλλον μας. εγώ τι άλλο να γράψω Έγινε επεξεργασία 25 Φεβρουαρίου 2011 - salTasos Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 25 Φεβρουαρίου 2011 Author #2 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 http://www.lygeros.org/ αρχείο με άρθρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 1 Μαρτίου 2011 #3 Share 1 Μαρτίου 2011 Βρήκα χρόνο και ασχολήθηκα λίγο με το θέμα... Καταρχήν είδα μία συνέντευξή του στην ΕΤ1 στην εκπομπή "Η Ζωή είναι αλλού". Επίσης ασχολήθηκα λίγο με το θέμα των τεστ IQ και της εν μέρη απάτης που βρίσκεται πίσω από αυτό! Είναι λίγο μπερδεμένη η ιστορία πάνω σε αυτό το κομμάτι, αλλά αυτό που με ενδιέφερε ήταν να δω πως δημιουργήθηκε και πως αξιολογείται ένα τεστ IQ. Για παράδειγμα... Ποιος ορίζει την ευφυΐα κάποιου ανθρώπου και με τι κριτήρια? Φυσικά? Μαθηματικά/Λογικά? Φιλοσοφικά? Και αυτός που τα ορίζει τι IQ έχει? Παρατήρησα επίσης το ότι κάποιοι (δεν ξέρω αν είναι πολλοί ή λίγοι) επιστήμονες και μεγάλα σύγχρονα μυαλά, αμφισβητούν και σνομπάρουν αυτά τα τεστ. Έψαξα λίγο και τις επιστημονικές δημοσιεύσεις και τις αναφορές που έχει ο συγκεκριμένος Έλληνας και ομολογουμένως έχει ένα σεβαστό αριθμό αυτών, αλλά όχι κάτι τρομακτικό. Αυτό που εγώ έχω συμπεράνει, δεν είναι και ιδιαίτερα τιμητικό για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, κυρίως από την εν λόγω συνέντευξη... Πολύ μπλαζούρα και μεγάλη βάση σε αυτό το τεστ που, όπως προανέφερα, από κάποιους θεωρείται απλά σκουπίδι. Δεν ξέρω... Δεν μπορώ να πω πως έχω πλήρως κατασταλαγμένη άποψη. Δείτε λίγο και τη συνέντευξη και πείτε τη γνώμη σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 2 Μαρτίου 2011 Author #4 Share 2 Μαρτίου 2011 Βρήκα χρόνο και ασχολήθηκα λίγο με το θέμα... Καταρχήν είδα μία συνέντευξή του στην ΕΤ1 στην εκπομπή "Η Ζωή είναι αλλού". Επίσης ασχολήθηκα λίγο με το θέμα των τεστ IQ και της εν μέρη απάτης που βρίσκεται πίσω από αυτό! Είναι λίγο μπερδεμένη η ιστορία πάνω σε αυτό το κομμάτι, αλλά αυτό που με ενδιέφερε ήταν να δω πως δημιουργήθηκε και πως αξιολογείται ένα τεστ IQ. Για παράδειγμα... Ποιος ορίζει την ευφυΐα κάποιου ανθρώπου και με τι κριτήρια? Φυσικά? Μαθηματικά/Λογικά? Φιλοσοφικά? Και αυτός που τα ορίζει τι IQ έχει? Παρατήρησα επίσης το ότι κάποιοι (δεν ξέρω αν είναι πολλοί ή λίγοι) επιστήμονες και μεγάλα σύγχρονα μυαλά, αμφισβητούν και σνομπάρουν αυτά τα τεστ. Άλλο πράμα η κριτική που γίνεται στο iq test για το αν πραγματικά μπορεί να δείξει την νοημοσύνη σε όλες τις μορφες της ( υπάρχει η άποψη ότι δεν υπάρχει μόνο ένα είδος νοημοσύνης ) ή τι είναι τελικά η νοημοσύνη σαν γενικότερη έννοια και άλλο η απάτη Το ερώτημα που θέτουν οι σκεπτικιστές αφορά σε όσους έχουν νοημοσύνη που δεν μπορεί να φανεί στα τεστ που υπάρχουν Κανείς δε λέει ότι τα τεστ μπορούν να δείξουν ψηλή νοημοσύνη εκεί που δεν υπάρχει Έχεις καταλάβει κατι διαφορετικό ? Έψαξα λίγο και τις επιστημονικές δημοσιεύσεις και τις αναφορές που έχει ο συγκεκριμένος Έλληνας και ομολογουμένως έχει ένα σεβαστό αριθμό αυτών, αλλά όχι κάτι τρομακτικό. Εκτός από το πλήθος δημοσιευμένων εργασιών και γενικότερου έργου , καλό θα ήταν να δούμε και την ποιότητα τους Δες σε πόσους τομείς δραστηριοποιείται Νομίζω ότι συνολικά έχει κάνει πολύ σημαντικά πράγματα που τον κατατάσσουν στα καλύτερα μυαλά παγκοσμίως , Μη ξεχνάς ότι είναι ακόμα 43 χρονών , πολύ νέος Αυτό που εγώ έχω συμπεράνει, δεν είναι και ιδιαίτερα τιμητικό για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, κυρίως από την εν λόγω συνέντευξη... Πολύ μπλαζούρα και μεγάλη βάση σε αυτό το τεστ που, όπως προανέφερα, από κάποιους θεωρείται απλά σκουπίδι. Αν πρόσεχες αυτά που λέει αυτός και όχι αυτά που λένε οι άλλοι που τον ρωτάνε , δε θα είχες αυτή τη απορία Δεν ξέρω... Δεν μπορώ να πω πως έχω πλήρως κατασταλαγμένη άποψη. Δείτε λίγο και τη συνέντευξη και πείτε τη γνώμη σας. Καταλαβαίνω ότι μας είναι δύσκολο να <χωνέψουμε > ότι κάποιος έχει αφιερώσει την ύπαρξη στην ανθρωπότητα και στον Αλτρουϊσμό Όπως καταλαβαίνω και τη δυσπιστία που υπάρχει μέσα στη ψευτιά που μας περιβάλει Προσωπικά πιστεύω ότι κανένας με ανάλογα προσόντα δε θα υποστήριζε αξίες που δεν πιστεύει , έχει καλύτερα πράγματα να κάνει Οι ολίγιστοι εξουσιάζουν το τόπο , με τη ανοχή μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 2 Μαρτίου 2011 #5 Share 2 Μαρτίου 2011 Πολυ νεος για πιο πραγμα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 2 Μαρτίου 2011 Author #6 Share 2 Μαρτίου 2011 (edited) για αυτά και άλλα , πρόσεξε οτι έχει δημιουργήσει και τεστ iq Ο Δρ. Νίκος Λυγερός είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford - Binet). Γεννήθηκε στο Βόλο αλλά σε μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά του στη Γαλλία. Είναι ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο και παρότι διαθέτει ένα «βαρύ» βιογραφικό, παλεύει καθημερινά με σεμνότητα και αλτρουϊσμό για το μοναδικό του ενδιαφέρον, (όπως ο ίδιος ομολογεί), τον άνθρωπο. Στρατηγικός σύμβουλος στην Κύπρο. Διδάσκει καθαρά μαθηματικά (συνδυαστική, λογική και θεωρία αριθμών) και πληροφορική (ανώτερες γλώσσες και αλγοριθμική) στο Πανεπιστήμιο της Λυών στην Γαλλία, είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής στα ελληνικά πανεπιστήμια (Μεσολογγίου - Θράκης – Αθηνών). Ως ερευνητής κατέχει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ στην θεωρία των αριθμών και της συνδυαστικής. Είναι ειδικός καθηγητής προικισμένων παιδιών, τεχνικός διερμηνέας και μεταφραστής στα γαλλικά δικαστήρια, συγγραφέας, ποιητής, σκηνοθέτης, δημιουργός των τεστ ευφυΐας, G-test, Eureka Test και Archimedes Test. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 1.500 άρθρα για θέματα φιλοσοφίας, νοημοσύνης, εκπαίδευσης, μαθηματικών, φυσικής, μυθολογίας, θρησκείας, ιστορίας, αρχαιολογίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, μουσικής, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, management, κ.ά. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει: Ποιητικές συλλογές: «Πηγή ρωμιοσύνης», «Φωτεινή νοσταλγία» και «Το χρώμα του αοράτου». Σενάρια: «Οι σκιές του Πύργου», «Στο σταυροδρόμι του γαλάζιου» και «Οι χορδές του χρόνου». Κωμωδίες: «Αutoréférence», «Alter Ego» και «Un Deux-pièces». Δράματα: «Οι δημιουργοί», «Τα τσακάλια», «Οι μαυροσκούφηδες», «Το φως του μαύρου», «Ξεχασμένοι διάλογοι», «Ludwig» και «Les condamnés à vivre». Τραγωδίες: «Ορέστης και Ηλέκτρα», «Αχιλλέας και Πενθεσύλια» και «Οδυσσέας και Καλυψώ». Ορατόριο: «Προμηθέας και Αθηνά». Όπερα: «Ο Κένταυρος και ο Τιτάνας». Μυθιστόρημα «Τα τριάντα φίλια του ήλιου». Γεωστρατηγική: «Κυπριακά». Έγινε επεξεργασία 2 Μαρτίου 2011 - salTasos Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 2 Μαρτίου 2011 #7 Share 2 Μαρτίου 2011 Άλλο πράμα η κριτική που γίνεται στο iq test για το αν πραγματικά μπορεί να δείξει την νοημοσύνη σε όλες τις μορφες της ( υπάρχει η άποψη ότι δεν υπάρχει μόνο ένα είδος νοημοσύνης ) ή τι είναι τελικά η νοημοσύνη σαν γενικότερη έννοιακαι άλλο η απάτη Το ερώτημα που θέτουν οι σκεπτικιστές αφορά σε όσους έχουν νοημοσύνη που δεν μπορεί να φανεί στα τεστ που υπάρχουν Κανείς δε λέει ότι τα τεστ μπορούν να δείξουν ψηλή νοημοσύνη εκεί που δεν υπάρχει Έχεις καταλάβει κατι διαφορετικό ? Τα είδη νοημοσύνης (πρωτογενείς πνευματικές ικανότητες όπως ονομάζονται), έτσι όπως έχουν οριστεί, είναι εφτά: Η λεκτική κατανόηση, η ευφράδεια, η συλλογιστική, η χωρική δεξιότητα, η αριθμητική δεξιότητα, η αντιληπτική ταχύτητα και η ικανότητα του ανθρώπου να μπορεί να διατηρεί και να αναβιώνει εντυπώσεις κι εμπειρίες του παρελθόντος (Rote memory). Για τις 7 αυτές περιπτώσεις υπάρχουν και τα αντίστοιχα τεστ συν ένα που είναι μεικτό και συμπεριλαμβάνει λίγο απ'όλα. Το θέμα της "απάτης" που αναφέρω πάει αλλού... Υπάρχουν ειδικά σχολεία που σε μαθαίνουν να ανταπεξέρχεσαι στα IQ tests. Μόνο και μόνο να μπεις στη λογική αυτού καταλαβαίνεις τον παραλογισμό αυτών των τεστ. Δηλαδή οι δάσκαλοι αυτών των σχολείων είναι πιο ευφυείς από τους μαθητές? Αν ναι, χάνουμε τον ορισμό της πρωτογενούς πνευματικής ικανότητας. Αν όχι, τότε γιατί διδάσκουν? Φυσικά και τα τεστ δεν μπορούν να δείξουν ευφυΐα εκεί που δεν υπάρχει, αλλά η κλίμακα είναι μάλλον ελαττωματική. Ο Hawking έχει IQ στο 145 αν δεν κάνω λάθος (ο ίδιος σνομπάρει απίστευτα αυτά τα τεστ). Εγώ όταν είχα κάνει μου βγάλανε 135. Δεν νομίζω πως η διαφορά εμένα και του Hawking είναι μόλις 10 μονάδες, όπως επίσης δεν νομίζω ότι ο Λυγερός έχει τέτοια διαφορά από το παγκόσμιο φαινόμενο που λέγεται Hawking. Μπορεί όντως να είναι καλύτερος, αλλά όχι με τέτοια διαφορά. Εκτός από το πλήθος δημοσιευμένων εργασιών και γενικότερου έργου , καλό θα ήταν να δούμε και την ποιότητα τουςΔες σε πόσους τομείς δραστηριοποιείται Νομίζω ότι συνολικά έχει κάνει πολύ σημαντικά πράγματα που τον κατατάσσουν στα καλύτερα μυαλά παγκοσμίως , Μη ξεχνάς ότι είναι ακόμα 43 χρονών , πολύ νέος Για την ποσότητα μπορώ να σου πω πως τα είδα και είναι απλά ικανοποιητικά. Για την ποιότητα δεν μπορώ να εκφέρω τεκμηριωμένη άποψη καθότι ο άνθρωπος έχει ξεφύγει σε άλλο επίπεδο μαθηματικών. Συγκεκριμένα υπάρχει το www.sciencedirect.com το οποίο είναι επίσημο site που έχει όλες τις αναφορές και τις εργασίες όλων των επιστημόνων. Αν ψάξεις για "lygeros n." θα βρεις κάποια από αυτά, αλλά όχι όλα καθότι είναι κλειδωμένα. Εγώ έτυχε χτες να είμαι στο ΕΜΠ όπου έχουν πλήρη πρόσβαση και τα είδα. Για τους τομείς που δραστηριοποιείται, όντως είναι πολλοί αλλά φαντάζομαι πως δεν έχει την ίδια επιτυχία παντού. Η ζωγραφική του ας πούμε είναι λίγο.... κακή Για τα υπόλοιπα τώρα που αναφέρεις... Η γνώμη γι'αυτόν δύσκολα θα αλλάξει και ο κύριος λόγος είναι πως ένας ευφυής άνθρωπος συνήθως μένει στην αφάνεια και απλά φαίνεται το έργο του. Το έργο του δεν ξέρω ποιο ακριβώς είναι, αλλά η παρουσία του και μόνο σε τηλεοπτική εκπομπή με αιτία το IQ 189, δεν μου αφήνει καλές εντυπώσεις. Θα μπορούσε να πάει, βέβαια, και να τους έβαζε τα γυαλιά σε πολλά ζητήματα, αλλά δεν το έκανε... Βάδισε βάση της συνέντευξης γιατί πιθανόν να τον βόλευε. Ξαναλέω... Τεκμηριωμένη άποψη δεν μπορώ να έχω. Αλλά κάτι μου κάθεται στραβά από αυτή τη συνέντευξη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 2 Μαρτίου 2011 #8 Share 2 Μαρτίου 2011 Μία επιπλέον πληροφορία για τα τεστ και την κλίμακα IQ... Ο βαθμός δυσκολίας αυτών των τεστ αυξάνεται εκθετικά. Αυτό σημαίνει πως και η βαθμολογία αυξάνεται με τον αντίστοιχο τρόπο. Δηλαδή ο Χ με IQ 200 με τον Ψ που έχει 201, είναι πολύ μεγαλύτερη διαφορά από το 130 στο 131. Αυτό ενισχύει κάπως το επιχείρημά μου σε σχέση με τον Hawking. Είναι τεράστια η διαφορά για να ισχύει και να πούμε πως είναι εντάξει αυτή η κλίμακα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 2 Μαρτίου 2011 Author #9 Share 2 Μαρτίου 2011 Λίγο με ενδιαφέρουν τα τεστ και δεν άνοιξα το θέμα για αυτό το λογο , θα πω ξανά ότι αν δεν <το ΄χεις > δε σε φτιάξει η προπόνηση σε τέτοιο βαθμό ,δεν ξέρω για τα σκολειά που λες , αλλά δεν θα μου κάνει εντύπωση αν υπάρχουν τέτοια μαθήματα μια και όταν ζητάς θέση σε μεγάλη εταιρία , σου βάζουν παρόμοια τεστ για να σε αξιολογήσουν , εξ άλλου αν το τεστ ήταν <απόλυτο > δεν θα υπήρχε η ανάγκη να φτιαχτούν τόσα πολλά διαφορετικά , όταν ο Λύγερος έχει φτιάξει και άλλα <παραδέχεται> κάποιες αδυναμίες τους – με τρόπο ουσιαστικό και όχι με λόγια – . τη ευθύνη για τη πορεία της κουβέντας την εχει βασικά ο δημοσιογράφος , έχω δει και άλλες συνεντεύξεις που <κολλάνε> στο ίδιο θέμα του iq γιατί εντυπωσιάζει και δεν κάνουν σωστές ερωτήσεις , Μπορείς να βρεις και διαλέξεις του πάνω σε θέματα κοινωνικά η γεωστρατηγικής , θα ακούσεις πιο σημαντικά πράγματα Λέμε ότι έχουμε ανάγκη από άξιους για να μας βοηθάνε στις δύσκολες ώρες , ξέρουμε να τους ξεχωρίζουμε ? Λέμε ότι έχουμε φλομώσει στη παραπληροφόρηση και στους κακόβουλους – άσχετους σχολιαστές Μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους σωστούς ? Κανείς δε κρατάει το αλάθητο , αλλά κάπως πρέπει να πορευτούμε Ποιον θα ήθελες για σύμβουλο ? τον αντιπρόεδρο της σημερινής κυβέρνησης η τον Λυγερό ? η αν θέλεις πες μου άλλους που σου εμπνέουν εμπιστοσύνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 2 Μαρτίου 2011 Author #10 Share 2 Μαρτίου 2011 Μία επιπλέον πληροφορία για τα τεστ και την κλίμακα IQ... Ο βαθμός δυσκολίας αυτών των τεστ αυξάνεται εκθετικά. Αυτό σημαίνει πως και η βαθμολογία αυξάνεται με τον αντίστοιχο τρόπο. Δηλαδή ο Χ με IQ 200 με τον Ψ που έχει 201, είναι πολύ μεγαλύτερη διαφορά από το 130 στο 131. Αυτό ενισχύει κάπως το επιχείρημά μου σε σχέση με τον Hawking. Είναι τεράστια η διαφορά για να ισχύει και να πούμε πως είναι εντάξει αυτή η κλίμακα. έτσι μπορείς να καταλάβεις ότι και καλή προπόνηση να έχεις κάνει , αν είσαι του 100 , δεν θα δείξεις πάνω απο 110 ούτε με Ελληνα διαιτητή Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 2 Μαρτίου 2011 #11 Share 2 Μαρτίου 2011 Λίγο με ενδιαφέρουν τα τεστ και δεν άνοιξα το θέμα για αυτό το λογο Λέμε ότι έχουμε φλομώσει στη παραπληροφόρηση και στους κακόβουλους – άσχετους σχολιαστές Μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους σωστούς ? Κανείς δε κρατάει το αλάθητο , αλλά κάπως πρέπει να πορευτούμε Ποιον θα ήθελες για σύμβουλο ? τον αντιπρόεδρο της σημερινής κυβέρνησης η τον Λυγερό ? η αν θέλεις πες μου άλλους που σου εμπνέουν εμπιστοσύνη Πάντως ρε συ Τάσο, δεν θα επέλεγα με ευκολία αυτόν.... Έχει ιδρύσει την οργάνωση The Pi Society στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176 και πάνω, βαθμός νοημοσύνης που σύμφωνα με στατιστικές αντιστοιχεί σ’ έναν άνθρωπο στο εκατομμύριο. Δεν τα βάζω με τον Λυγερό. Με αφορμή αυτό το θέμα έψαξα λίγο παραπάνω το θέμα των IQ tests. Και κολλάω με τον Hawking καθότι είναι αναμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά που έχουν περάσει από αυτόν τον πλανήτη... Και ο ίδιος ο Hawking έχει πει "People who boast about their IQ are losers" (Οι άνθρωποι που καυχιούνται για το IQ τους είναι χαμένοι). Πόσο περισσότερο όταν κρίνεις και τους γύρω συνανθρώπους σου βάση ενός αμφισβητούμενου αριθμού. Τέλος πάντων... Απόψεις είναι αυτές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 2 Μαρτίου 2011 Author #12 Share 2 Μαρτίου 2011 για το iq του Hawking βρήκα αυτό He was delighted to find that he passed with flying colours, scoring between 200 and 250! Read more: http://wiki.answers.com/Q/What_is_Stephen_...Q#ixzz1FS7gQ6hT του ΑΪΝΣΤΑΙΝ ήταν 164 , άκουσες τι λέει ο Λυγερός σχετικά με αυτό ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 2 Μαρτίου 2011 #13 Share 2 Μαρτίου 2011 ειναι απιστευτα αυτα που λεει ο τυπος η δημοσιογραφος ειναι πολυ ....λιγη , νομιζω οτι εχει χασει το νοημα της κουβεντας Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 2 Μαρτίου 2011 Author #14 Share 2 Μαρτίου 2011 Ίδρυσε το Ίδρυμα Αλτρουϊσμός στην Κύπρο, που προωθεί τις μαζικές προσφυγές κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εγώ κοιτάζω αυτό που μπορώ να δω και να καταλάβω τι σημαίνει βλέπεις τη διαφορά μας ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 2 Μαρτίου 2011 Author #15 Share 2 Μαρτίου 2011 Πάντως ρε συ Τάσο, δεν θα επέλεγα με ευκολία αυτόν.... πιθανον και να εκανεσ καλα χρειαζόμαστε <μεταφραστή > για να μας τα κάνει λιανά Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 2 Μαρτίου 2011 Author #16 Share 2 Μαρτίου 2011 (edited) (Οι άνθρωποι που καυχιούνται για το IQ τους είναι χαμένοι). δεν βλέπω πουθενά ότι ανήκει σε αυτούς , βλέπεις εσύ ? Έγινε επεξεργασία 2 Μαρτίου 2011 - salTasos Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 2 Μαρτίου 2011 #17 Share 2 Μαρτίου 2011 οχι μονο δεν ανοικει αλλα η δημοσιογραφος κουραζει με το να το αναφερει συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 2 Μαρτίου 2011 Author #18 Share 2 Μαρτίου 2011 και γενικά μιλώντας το να μην εμπιστεύεσαι κανέναν , είναι το ίδιο χαζό με το να εμπιστεύεσαι τούς πάντες τι μπορεί να μας βοηθήσει να επιλέξουμε σωστά ? ποιες προϋποθέσεις πρέπει να καλύπτει κάποιος για να αξίζει τη προσοχή μας ? αυτές είναι ουσιαστικότερες ερωτήσεις από το τεστ iq και τα κουτσομπολιά του Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 2 Μαρτίου 2011 #19 Share 2 Μαρτίου 2011 Προφανώς ακούγοντας τα ίδια πράγματα από τον ίδιο άνθρωπο τα αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά... Ο ίδιος μένει πολλές φορές στο νούμερο που τον ακολουθεί (μέχρι και το ότι εξαιτίας του νούμερου ακούει καλύτερα οπότε δεν μπορεί να μπει σε ντισκοτέκ είπε). Δεν αμφισβητώ την γνώση του όπου και προφανώς είναι τεράστια. Δεν αμφισβητώ ούτε το έργο του γιατί δεν το έχω ψάξει τόσο καλά ώστε να έχω άποψη. Αλλά, ρε παιδιά... Όταν λέει ότι πάει να κάνει φαλάκρα επειδή έχει μεγάλο μυαλό και κάπου πρέπει να χωρέσει, όταν αναφέρετε στη λέσχη των 176+ IQ λες και εκεί είναι άλλοι/ανώτεροι άνθρωποι από τους γύρω του κλπ, μου κάθεται κάπως. Όχι ότι με προσβάλλει, αλλά δεν βρίσκω λόγο γιατί αυτά τα πράγματα πρέπει να αναφερθούν από έναν ευφυή άνθρωπο στην τηλεόραση. Και για να μην παρεξηγηθώ... Το 80-90% των όσων λέει έχει νόημα κι αξία... Και κυρίως το παιχνίδι των λέξεων είναι κάτι που γενικώς θαυμάζω. Αλλά το υπόλοιπο 10-20% που με χαλάει... με χαλάει πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 2 Μαρτίου 2011 #20 Share 2 Μαρτίου 2011 το μονο που δεν περιμενα να ακουσω ειναι αυτα τα ελαχιστα που ειπε για την θρησκεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 2 Μαρτίου 2011 Author #21 Share 2 Μαρτίου 2011 το μονο που δεν περιμενα να ακουσω ειναι αυτα τα ελαχιστα που ειπε για την θρησκεια τι σε ενόχλησε ? που θεωρεί το θεό ωσ πανανθρώπινη σκέψη ? ΝΙΚΟ ξεκόλλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 2 Μαρτίου 2011 #22 Share 2 Μαρτίου 2011 Προφανώς ακούγοντας τα ίδια πράγματα από τον ίδιο άνθρωπο τα αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά... Ο ίδιος μένει πολλές φορές στο νούμερο που τον ακολουθεί (μέχρι και το ότι εξαιτίας του νούμερου ακούει καλύτερα οπότε δεν μπορεί να μπει σε ντισκοτέκ είπε). Δεν αμφισβητώ την γνώση του όπου και προφανώς είναι τεράστια. Δεν αμφισβητώ ούτε το έργο του γιατί δεν το έχω ψάξει τόσο καλά ώστε να έχω άποψη. Αλλά, ρε παιδιά... Όταν λέει ότι πάει να κάνει φαλάκρα επειδή έχει μεγάλο μυαλό και κάπου πρέπει να χωρέσει, όταν αναφέρετε στη λέσχη των 176+ IQ λες και εκεί είναι άλλοι/ανώτεροι άνθρωποι από τους γύρω του κλπ, μου κάθεται κάπως. Όχι ότι με προσβάλλει, αλλά δεν βρίσκω λόγο γιατί αυτά τα πράγματα πρέπει να αναφερθούν από έναν ευφυή άνθρωπο στην τηλεόραση. Και για να μην παρεξηγηθώ... Το 80-90% των όσων λέει έχει νόημα κι αξία... Και κυρίως το παιχνίδι των λέξεων είναι κάτι που γενικώς θαυμάζω. Αλλά το υπόλοιπο 10-20% που με χαλάει... με χαλάει πολύ! η αληθεια ειναι οτι υπαρχει ενα ελιτιστικο υφος εκ μερους του ...αν θελουμε να το δουμε γενικα και φυσικα δεν νομιζω να εννοει οτι επειδη ειναι εξυπνοτερος ακουει και καλυτερα οποτε δεν αντεχει την φασαρια της δισκο.. ειναι και αυτα πιστευω στο παιχνιδι των λεξεων Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 2 Μαρτίου 2011 #23 Share 2 Μαρτίου 2011 τι σε ενόχλησε ? που θεωρεί το θεό ωσ πανανθρώπινη σκέψη ? ΝΙΚΟ ξεκόλλα δεν με ενοχλησε.μου εκανε εντυπωση και παλι ειναι πως το εθεσε ...δεν ειπε 'πιστευω στον θεο' και μονο αυτο και δυστυχως η συζητηση πανω σε αυτο το θεμα δεν συνεχιστηκε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 2 Μαρτίου 2011 #24 Share 2 Μαρτίου 2011 Προφανώς ακούγοντας τα ίδια πράγματα από τον ίδιο άνθρωπο τα αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά... Ο Hawking έχει IQ στο 145 αν δεν κάνω λάθος (ο ίδιος σνομπάρει απίστευτα αυτά τα τεστ). Πιστεύω οτι ο λόγος που τα "σνομπάρει" και ο λόγος που τα "αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά" εχει σχέση με την κατανόηση της συναισθηματικής νοημοσύνης EQ. Τι να το κάνω όταν κάποιος έχει υψηλό δείκτη διανοητικής νοημοσύνης...... λειτουργεί τεχνοκρατικά.......επειδή του λείπει η συναισθηματική νοημοσύνη. Θέλω να πω ότι δεν συμφέρει στον κύριο IQ να βαθμονομηθεί και με EQ γιατί θα χαλάσει την εικόνα του. Ενώ ο κύριος IQEQ εχει δίκιο να σνομπάρει τον κύριο IQ. Χμμμμ μόλις θυμήθηκα τον R2D2. άσχετο Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 2 Μαρτίου 2011 #25 Share 2 Μαρτίου 2011 Πιστεύω οτι ο λόγος που τα "σνομπάρει" και ο λόγος που τα "αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά" εχει σχέση με την κατανόηση της συναισθηματικής νοημοσύνης EQ. Τι να το κάνω όταν κάποιος έχει υψηλό δείκτη διανοητικής νοημοσύνης...... λειτουργεί τεχνοκρατικά.......επειδή του λείπει η συναισθηματική νοημοσύνη. Θέλω να πω ότι δεν συμφέρει στον κύριο IQ να βαθμονομηθεί και με EQ γιατί θα χαλάσει την εικόνα του. Ενώ ο κύριος IQEQ εχει δίκιο να σνομπάρει τον κύριο IQ. Χμμμμ μόλις θυμήθηκα τον R2D2. άσχετο Πέραν του R2D2 ( ) τα υπόλοιπα δεν τα πολυκατάλαβα ΟΚ με τα IQ και τα EQ... Αλλά το θέμα του EQ που σχετίζεται με τις παραπάνω περιπτώσεις? Απλά θέλω να ξαναπώ... Ο Λυγερός στην συνέντευξή του, όσο κουλή κι αν είναι με αυτή τη δημοσιογράφο, έχει πολλά ενδιαφέροντα θέματα προς ανάλυση και διάλογο και πιθανόν (με δική μου ευθύνη) να το πήραμε στραβά το όλο θέμα ξεκινώντας από τα αρνητικά. Απλά είμαι από τους ανθρώπους που ναι μεν δεν είναι μίζεροι, αλλά κοιτάζουν και δίνουν βαρύτητα στα αρνητικά με μοναδικό σκοπό τη βελτίωση του ατόμου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος