Jump to content

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Στην προσπάθειά μου να φτιάξω το 20λιτρό μου ενυδρείο της denerle γαριδάδικο αγόρασα 6 red cherries πριν από τουλάχιστον 2 μήνες.

Οι γαριδούλες εκτός από μίας απώλειας χαίρουν άκρας υγείας. Μέχρι στιγμής δεν παρατήρησα γέννες στο ενυδρείο μου μέχρι τώρα που παρατηρείται το παρακάτω:

Το χρώμα της μίας λοιπόν είναι βαθύ κόκκινο, ενώ των άλλων λίγο πιο θαμπό. Επίσης το μέγεθός της είναι κατά πολύ μεγαλύτερο. (είναι χαρακτηριστικό των θηλυκών γαρίδων?)

Είδα λοιπόν εχθές την κοιλιά της φουσκωμένη και να κινείται. δυστυχώς ήταν ρυμμένη σε σκοτάδια και δεν πολυβγαίνει στο φώς, έτσι δεν μου δίνεται η δυνατότητα να την παρατηρήσω καλύτερα ή και να την φωτογραφίσω για να την ανεβάσω στο φόρουμ.

Έιναι λοιπόν χαραλτηριστικά των θηλυκών το μέγεθος και το χρώμα ή τσάμπα χαίρομαι?

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: την κοιλιά την έιδα σίγουρα πρησμένη κάτω από τα πόδια και να κινείται (φουσκώνει/ξεφουσκώνει)

Έιναι λοιπόν χαραλτηριστικά των θηλυκών το μέγεθος και το χρώμα ή τσάμπα χαίρομαι?

Σιγουρα ειναι!

Μπορει να εχει αυγα κατω απο την κοιλια της.

Αμα εχει θα τα δεις :)

Αντε καλα γαριδακια :lol::lmao:

Πάνο, όντως χτες μου δόθηκε η ευκαιρία να παρατηρήσω καλύτερα. Έχει άσπρα αυγά στο μέγεθος των αυγών των zebra snails (για να σου δώσω να καταλάβεις).

Πότε να περιμένω με το καλό να δώ γαριδομωρά? :)

Ψάχνω αλλά δεν βρίσκω κάπου αναλυτικό προφίλ των red cherries. Ας βοηθήσει κάποιος με ένα λινκ! Ευχαριστώ

Ψάχνω αλλά δεν βρίσκω κάπου αναλυτικό προφίλ των red cherries. Ας βοηθήσει κάποιος με ένα λινκ! Ευχαριστώ

Δες εδώ κλικ

:)

Πάνο, πόσα μικρά βγαίνουν τη φορά?

Ανάλογα :)

Δεν ειναι στανταρ. Αν έχεις σταθερές συνθήκες νερού θα βγουν πολλά, αν η γαρίδα είναι μεγάλη. :lol:

• 3 weeks later...

Παντως αν εχεις φυτεμενο δυσκολα τις βλεπεις.Μου εδωσε φιλος απο εδω μεσα 7 (αν δε κανω λαθος :D ) ,οι πολλες μικροσκοπικες και τις μονες που εχω δει ειναι οι 3 που ειναι και με πιο εντονο χρωμα.Μαλλον πρεπει να παρω κανενα 30λιτρο για να τις χαρω και πιο πολυ.

Ερωτηση:Εχω μεσα πλατυ και 3 μικρα sae.Τρωνε αυτα τα ψαρια τον γονο;Κρυψωνες μονο τα πολλα φυτα,δεν εχω καποιο διακοσμητικο για κρυψωνα.

Δυστυχώς ναι τις τρώνε τα ψάρια σου, που σημαίνει ότι και να επιβιώσουν κάποια μικρά, επειδή τα ψάρια που αναφέρεις τρώνε γαρίδες, δεν θα τις δεις να κυκλοφορούν ελεύθερα και να γουστάρουν :(

Moυ κανες τη καρδια................... :D

Δηλαδη πρεπει να φτασουν σε ενα συγκεκριμενο μηκος για να μη τις πειραζουν οπως κανουν και με τις πιο μεγαλες,σωστα?

Πρεπει να παρω ενα μικρο ενυδρειο και οσες μεγαλωνουν αρκετα να μεταφερονται στο μεγαλο.Οι εγκυες παλι στο μικρο και ου το καθεξης.

Μα που τα βρισκω; :(

Κοίτα, δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά το ξέρεις φαντάζομαι ότι οι γαρίδες καθώς μεγαλώνουν αλλάζουν κέλυφος έτσι; Κατά τη διάρκεια αυτή είναι και πάλι ευαίσθητες και ας είναι μεγάλες σε μέγεθος. Μπορεί να τις έχουν συνηθίσει τα ψάρια σου ή να την βρίσκουν με την τροφή και να μην σου τις πειράζουν, αλλά μπορεί να γίνεται και το αντίθετο.

Όσο έχεις μέσα και ψάρια ποτέ δεν θα τις δεις να σουλατσάρουν όπου γουστάρουν να τις ευχαριστηθείς.

Κρύβονται συνεχώς ακόμα και οι μεγάλες.

Το καλύτερο για να τις δεις σε όλες τις φάσεις και να τις ευχαριστιέσαι καθημερινά είναι να τις έχεις μόνες τους σε ένα ενυδρείο.

Οι περισσότεροι (συμπεριλαμβανομένου και εμού) πάθαμε και μάθαμε και στο τέλος τις αφήσαμε μόνες τους και ησυχάσαμε.

Οι μεγαλες βολταρουν χωρις προβλημα.Με τις πιο μικρες ειναι το θεμα.Πρεπει να παρω κανα 30λιτρο,δε γινεται.......εκτος αν αρχισω να ταιζω 2 φορες τη μερα.

Τουλαχιστον εχω και 3 αμανο μεσα και βλεπω πολυ αυτες. :(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...