Jump to content

Ερώτηση για PC...

Recommended Posts

Πριν πολλά χρόνια, είχα ένα προγραμματάκι (λίγων ΚΒ αν θυμάμαι καλά) το οποίο έκανε το εξής:

Δημιουργούσες ένα καρέ από κουτάκι όσο το ήθελες (πχ 3X4 κ.ο.κ.) και αυτό το καρέ ήταν ένα μετακινούμενο αντικείμενο κάπου στον χώρο της οθόνης. Συνήθως το βάζουνε κάτω δεξιά, πάνω από το ρολόι. Μέσα σε αυτά τα καρέ ορίζεις οθόνες εργασίας. πχ στο πρώτο καρέ είχες ανοιχτό ένα έγγραφο Word πάνω δεξιά στην οθόνη κι ένα Excel πάνω αριστερά, στο δεύτερο το Photoshop και κάτι άλλο, στο τρίτο MediaPlayer κ.ο.κ.. Κάθε φορά που πάταγες στο αντίστοιχο καρέ σου εμφανιζόταν στην οθόνη ότι είχες ορίσει και σε συγκεκριμένο σημείο της οθόνης που το είχες ορίσει. Το συγκεκριμένο εργαλειάκι βοηθάει πολύ όταν κάποιος δουλεύει σε περισσότερα από ένα παράθυρα ταυτόχρονα χωρίς να χρειάζεται να ανοίγεις παράθυρα από το Taskbar και να χάνεσαι.

Το ζητούμενο.... Έχω ξεχάσει πως λέγονται αυτά τα προγραμματάκια. Έχουν μία κοινή ονομασία όπως πχ "File Managerσ". Θέλω να βρω κάποιο και δεν ξέρω πως να το ψάξω. Έχει κανείς στα υπόψη του για πιο πράγμα μιλάω?

Στην παρακάτω εικόνα έχω σχεδιάσει ενδεικτικά πως φαίνεται αυτό το προγραμματάκι... Μέσα στα καρέ φαίνεται το λογότυπο του προγράμματος/προγραμμάτων που έχουμε ορίσει...

post-6647-1298554157_thumb.jpg

Vista χρησιμοποιώ, αλλά δεν νομίζω πως παίζει κάποιον ρόλο. Το προγραμματάκι που μου προτείνεις είναι ενδιαφέρον αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θέλω :)

Vista χρησιμοποιώ, αλλά δεν νομίζω πως παίζει κάποιον ρόλο. Το προγραμματάκι που μου προτείνεις είναι ενδιαφέρον αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θέλω :)

Δύσκολος πελάτης :lmao::lol:

Είναι πολύ κοντά στην ιδέα, αλλά δεν είναι αυτό! Σε αυτό απλά αρχειοθετείς προγράμματα και φακέλους. Σε αυτό που θέλω εγώ, απλά έχεις πολλές "οθόνες". Σκέψου να έχεις 10 ανοιχτά παράθυρα από διάφορα προγράμματα και όχι σε full screen. Αυτό σημαίνει ότι το ένα επικαλύπτει το άλλο και επικρατεί ένα μπάχαλο. Όπως είπα και πιο πάνω, αυτό που ψάχνω δίνει τη δυνατότητα να ορίσεις στο πρώτο καρέ πως θες το Χ πρόγραμμα με το Ψ παράθυρο, στο δεύτερο καρέ τα Ζ και Ω προγράμματα κοκ. Δεν είναι manager αρχείων και προγραμμάτων, αλλά manager οθόνης ήδη ανοιχτών παραθύρων.

Δες και αυτό...

http://rocketdock.com/

Καμία σχέση, αλλά μου άρεσε και το εγκατέστησα :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...