kleio 24 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 Γεια σας, δεν ξερω αν το θεμα μου ειναι στη σωστη κατηγορια, αλλα επειγομαι μιας απαντησης!!! Πριν απο λιγο παρατηρησα στα τζαμια του ενυδρειου μου εξω απο τη σταθμη του νερου να βρισκοντι τρια πολυ μικροσκοπικα εντομα ανοιχτου καφε χρωματος και οταν προσπαθησα να τα βγαλω αυτα πηδουσαν και περπατουσαν παρα πολυ γρηγορα στην επιφανεια του νερου!!!!!!!! προσπαθησα να κοιταξω αν εχουν και τα ψαρια μου τετοιου ειδους εντομα πανω τους, αλλα δε νομιζω να ειχαν κανενα...βεβαια λογω μεγθους θα ειναι δυσκολο να τα εντοπισω και με γυμνο ματι...Επισης παρατηρησα,μετα απο εξωνυχιστικο ελεγχο και στο τζαμι που καλυπτεται απο το νερο ακομα μικροτερα εντομα λευκου χρωματος(πιθανοτατα προνυμφικη μορφη)...Υπαρχει περιπτωση να ευθυνεται καποιο φυτο που εχει στα φυλλα του μικροσκοπικους λευκους κοκκους???Τι μπορει να ειναι αυτα τα εντομα??? ειναι επικινδινα για τα ψαρια??? και τι θεραπεια να ακολουθησω??? Ευχαριστω προκαταβολικα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JOHN12345 24 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 μηπως ειναι νυμφες κουνουπιων; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleio 24 Φεβρουαρίου 2011 Author #3 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 μηπως ειναι νυμφες κουνουπιων; Δε μοιαζουν με κουνουπια ειναι η αληθεια...Δε φαινεται να εχουν ομοιοτητες...το μονο που μπορω να περιγραψω απο αυτα ειναι οτι ειναι χρωματος καφε,παρα πολυ μικροσοπικα,με 6 ποδια εκ των οποιων τα πισω ειναι μεγαλυτερα για αυτο και πηδανε απο δω κι απο κει φανταζομαι....αλλα δε τα εχω δει να καταδυονται κιολας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 25 Φεβρουαρίου 2011 #4 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 To ενυδρείο σου είναι ανοιχτό απο πάνω; Υπάρχει κοντά παράθυρο έτσι ώστε καποιος οργανισμός να περασε στο ενυδρείο; Έτσι οπως το λες μου θυμίζουν πολύ τα "αραχνάκια" του νερού (αγγλική ονομασία δεν θυμάμαι). Ειναι κατι μικροσκοπικά καφέ με πιο μεγάλα πίσω πόδια όπως λες, που μπορούν να στέκονται και στην επιφάνεια του νερού. Αν ειναι αυτά, είναι ακίνδυνα. Το ενυδρείο με την υγρασία που προσφέρει, την υψηλή θερμοκρασία, τα φυτά και τις άλγες, είναι λογικό να προσελκύει διάφορα υδρόφιλα και υδρόβια αρθρόποδα. Μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για ένα οικοσύστημα και βιότοπος χωρίς μερικά περίεργα έντομα γίνεται; Δεν γινεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 25 Φεβρουαρίου 2011 #5 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 Είναι ψίλοι του νερού! Έχω και εγώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 25 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 τα ψαρια σου τα τρωνε?τι ψαρια εχεις μεσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος