mpfanis 23 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 καλησπερα σε ολους...ετοιμαζομαι να φτιαξω ενα ενυδρειο γυρο στα 200-250 λιτρα...υπαρχει γυρο στα 30 κιλα βραχος ζωντανος απο 3 διαφορετικα ενυδρεια..τον εχω σχεδον δυο μηνες εμφανισε αλγη (λογικο) και παρατηρησα οτι σε μερικα σημεια εχει αιπτασιες τωρα που ειναι ακομα αρχη και δεδομενου οτι το ενυδρειο δεν εχει κατασκευαστει ακομα να τον νεκρωσω ολο και να περιμενω ωστε να ειμαι σιγουρος οτι ειναι καθαρος χωρις αιπτασιες και αλλα πραγματακια...?η υπαρχει καποια αλλη λυση...ειχα δοκιμασει να τις τρυπησω με συριγγα ναι μεν σκοτωσε αυτες που τρυπησα αλλα εμφανιστικαν ξανα σε αλλα σημεια..σημερα ο βραχος βγηκε απ το παλιο ενυδρειο και τοποθετηθηκε σε βαρελι με εναν κυκλοφορητη...ακουω αποψεις...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 24 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 Εγώ φίλος θα τον νέκρωνα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο όχι μόνο από απταισιες αλλά και ότι άλλο μπορεί να έχουν . Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 24 Φεβρουαρίου 2011 #3 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 Εγώ φίλος θα τον νέκρωνα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο όχι μόνο από απταισιες αλλά και ότι άλλο μπορεί να έχουν . +1 !!! Ακριβώς αυτό έκανα και εγώ στο ενυδρείο μου , αλλά για πλαναρια .... Τώρα , εάν το βράχο τον έχεις καιρό και είσαι σίγουρος ότι έχει μόνο απταισια ... τότε 50/50 Εαν έχει και τίποτε άλλο .... Στην πυρά ....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpfanis 24 Φεβρουαρίου 2011 Author #4 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 ποιον τροπο νεκρωσης θα επιλεγατε..?με ξυδι, βρασιμο η να τον αφησω να ξεραθει...? δε ξερω τι αλλο μπορει να εχει ο βραχος λογο απειριας γι αυτο και εγω συγγλινω προς τη νεκρωση... αφου νεκρωθει παραμενει στο βαρελι με κυκλοφορια...? και ποιο τροποι ζωντανεματος υπαρχουν? αγορα βακτηριδιων η μπολιασμα απο αλλο ενυδρειο...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 24 Φεβρουαρίου 2011 #5 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 (edited) ποιον τροπο νεκρωσης θα επιλεγατε..?με ξυδι, βρασιμο η να τον αφησω να ξεραθει...? δε ξερω τι αλλο μπορει να εχει ο βραχος λογο απειριας γι αυτο και εγω συγγλινω προς τη νεκρωση... αφου νεκρωθει παραμενει στο βαρελι με κυκλοφορια...? και ποιο τροποι ζωντανεματος υπαρχουν? αγορα βακτηριδιων η μπολιασμα απο αλλο ενυδρειο...? Επειδή είσαι άπειρος, δεν σημάινει οτι οτι πηγαίνεις και στην πιο ακραία λύση. Δηλαδή όταν πονάει το δόντι μας, πάμε κατευθείαν για εξαγωγή? Εγω στην θέση σου, δεν θα τον νέκρωνα τον βράχο, με τίποτα.... 30kgX15euros=450 euros Σου λέει κάτι το παραπάνω? Αν είναι να τον νεκρώσεις, βάλε τον αγγελία και πηγαινε πάρε με 2-3 ευρώ το κιλό απο μαγαζί νεκρό.... Η λύση ειναι η εξης. Πάς σε μαγαζι και πέρνεις ειδικό φάρμακο για aptaisia, που ειναι ένα άσπρο υγρό, που χορηγειται στο στόμα της aptaisia και αυτη αποσυντήθεται. Αυτη ειναι η λύση κατ'εμένα. Τωρα για το τι αλλο μπορει να έχει πάνω του, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Ακομα και ο βράχος που χρυσοπληρώνουμε απο τα μαγαζιά, ξέρουμε τι μπορεί να κουβαλάει? Και εφόσον τωρα στήνεις το ενυδρείο, μπορεις να το παρακολουθείς πιο εύκολα. Μην τον νεκρώσεις φίλε μου, με τίποτα. Τον ρίχνεις μέσα στο ενυδρείο, με αλατόνερο, κλειστά φώτα για αρχή και καλη κυκλοφορία και skimmer να δουλεύει και ξεκινάς. Έγινε επεξεργασία 24 Φεβρουαρίου 2011 - giannispass Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 24 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Και κάτι άλλο που ξέχασα να σου πω. Αν στην προσπάθεια σου να εξολοθρεύσεις μια aptaisia, την διαλύσεις, τότε αυτή θα πολλαπλασιαστεί σε πολλά κομμάτια.(στο λέω αυτο, γιατι στο post σου έλεγες οτι πήγες αν την τρυπήσεις με μια σύριγγα). Εχε το νού σου λοιπόν, μην προσπαθεις να τις βγάλεις με το χέρι ή με τσιμπίδες και τέτοια.... Μόνο με χημικά θα βρείς την λύση. Μπάμ και κάτω... Έγινε επεξεργασία 24 Φεβρουαρίου 2011 - giannispass Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpfanis 24 Φεβρουαρίου 2011 Author #7 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 30kgX15euros=450 euros λογο αυτου δεν εχει νεκρωθει ακομα....απλα το σκεφτομαι σαν επιλογη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 24 Φεβρουαρίου 2011 #8 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 Εγω στην θέση σου δεν θα το σκεφτόμουνα καν. Πάρε το σκεύασμα που σου είπα και σώθηκες. Εκτός βέβαια και αν είναι τόσες πολλές, που η μόνη ζωή που εχει ο βράχος σου είναι οι aptaisia. Αλλιώς σε φυσιολογικές καταστάσεις, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpfanis 24 Φεβρουαρίου 2011 Author #9 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 ειχα καθαρισει δυο με χυμο απο λεμονι με συριγγα...αυτο που με προβληματισε ηταν οτι ειχα ενα κομματι βραχο στο σαμπ και φαινοτανε καθαρος οπτικα μολις τον ανεβασα στο ενυδρειο παρατηρησα οτι χαναβγηκαν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 24 Φεβρουαρίου 2011 #10 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Ο χυμός απο λεμόνι σε σύγκριση με το ειδικό σκεύασμα που σου λέω, είναι σαν να συγκρίνεις την Amita με το Johnnie Walker.... Με το λεμόνι, είναι θέμα τύχης για το αν θα κάνεις δουλειά. Απλα είναι πιο οικολογικό όπως καταλαβαίνεις και πιο ακίνδυνο, σε περίπτωση που έρθει σε επαφη με κάποιο ζωντανό. Στην περίπτωση σου όμως, δεν νομιζω οτι χωράνε συμβιβασμοί. Βάρα στο ψητό... Έγινε επεξεργασία 24 Φεβρουαρίου 2011 - giannispass Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpfanis 24 Φεβρουαρίου 2011 Author #11 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 υπαρχει καποιο σκεβασμα το οποιο να καθαριζει το βραχο απο οτιδηποτε μη επιθυμητο, οχι μονο για αιπτασιες ...?να το ριξω τωρα που ειναι στο βαρελι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 24 Φεβρουαρίου 2011 #12 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 Δεν το γνωρίζω αυτό που λές. Πες μας την μάρκα του Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpfanis 24 Φεβρουαρίου 2011 Author #13 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 είναι σαν να συγκρίνεις την Amita με το Johnnie Walker.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpfanis 24 Φεβρουαρίου 2011 Author #14 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 ρωταω αν υπαρχει Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 24 Φεβρουαρίου 2011 #15 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 Δεν νομίζω οτι υπάρχει κάτι τέτοιο. Μην πειραματίζεσαι πάντως, γιατί μπορεί να λειτουργήσει ανάποδα το πράγμα. Αυτη την στιγμη το ενυδρειο δεν υπάρχει? Που εχεις τον βράχο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpfanis 24 Φεβρουαρίου 2011 Author #16 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 (edited) τον ειχα για δυο μηνες σε ενυδρειο και ολα μια χαρα με τις μετρησεις αλλα επειδη θελω να μεγαλωσω τα λιτρα τον εβγαλα και τωρα ειναι σε ενα βαρελι με εναν κυκλοφορητη μεχρι να κατασκεβαστει το νεο ενυδρειο.. Έγινε επεξεργασία 24 Φεβρουαρίου 2011 - mpfanis Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 24 Φεβρουαρίου 2011 #17 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 Επειδή την είχα πάθει στο παρελθόν, θα σου πω μερικά πραγματα για τους βράχους στα βαρέλια. Θέλει καλή κυκλοφορία, αν μπορείς βάλε 2 κυκλοφορητές ή μοιρασε τον βράχο σε 2 βαρέλια. Και επίσης βαλε θερμοστάτη, γιατι προφανώς το βαρέλι ειναι στην βεράντα. Και έχε το νου σου γενικότερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpfanis 24 Φεβρουαρίου 2011 Author #18 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 στο δωματιο ειναι το βαρελακι...κατι αλλο εκτος απο καλη κυκλοφορια και θερμοκρασια δωματιου θελει...?πχ λιγο τρογη που και που..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 24 Φεβρουαρίου 2011 #19 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 Ποσο καιρό σκοπεύεις να τον έχεις στο βαρέλι? Αν είναι βάλε και κανενα φως και κανενα κοραλάκι και είσαι οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpfanis 24 Φεβρουαρίου 2011 Author #20 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 Ποσο καιρό σκοπεύεις να τον έχεις στο βαρέλι? Αν είναι βάλε και κανενα φως και κανενα κοραλάκι και είσαι οκ υπολογιζω γυρο στις δυο βδομαδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 24 Φεβρουαρίου 2011 #21 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 Και πως βλέπεις τις aptaisias μεσα στο βαρέλι? Αφου αν βγάλεις τον βραχο εξω αυτες μαζευουν. Ολη η δουλεια πρεπει να γινει οταν ειναι εντελως εξω η aptaisia, γιατι το υγρο αυτο πρέπει να μπει στο στόμα της Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpfanis 24 Φεβρουαρίου 2011 Author #22 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 η ολη παρακολουθηση εγινε σε ενυδρειο μεσα....απλα χθες ξεστηθηκε το ενυδρειο παει για πουλημα και ο βραχος μπηκε στο βαρελι οπου θα παραμεινει για δυο βδομαδες μεχρι να ολοκληρωθει το καινουριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 24 Φεβρουαρίου 2011 #23 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 Το θέμα είναι η εξολόθρευση, να γίνει πριν μπει ο βραχος στο ενυδρειο σου. Γιατι ο συγκεκριμένος βράχος, μπορει να μπει κάπου που δεν θα τον βλέπεις, οποτε δεν θα βλέπεις και την aptaisia. Οπότε όπως καταλαβαίνεις, δεν αθ μπορεις να την σκοτώσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpfanis 24 Φεβρουαρίου 2011 Author #24 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 (edited) αν γινει στο καινουριο η εξολοθρευση υπαρχει καποιο προβλημα δλδ μπορουν να βγουν αργοτερα καινουριες σε σωληνωσεις και τζαμι...? Έγινε επεξεργασία 24 Φεβρουαρίου 2011 - mpfanis Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 24 Φεβρουαρίου 2011 #25 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 Σου εξήγησα το πρόβλημα. Το θέμα είναι, οτι την στιγμη που θα βγάζεις τον βράχο απο το βαρέλι και θα τον πηγαίνεις στο ενυδρείο, η aptaisia θα συρικνωθεί και δεν θα την βλέπεις. Οποτε μπορει το κομμάτι αυτο, να το βάλεις κάτω απο κάποιο άλλο και τερμα μετά.... Τη έχασες και άντε βρεστην Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος