Giw133 23 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 Γεια σας εχω ενα ενυδρειο το οποιο ειναι 1.5μ 35φ και 45υ εχω ηδη 4 δισκακια και κατι αλλα ψαρια μεσα αλλα απο οτι διαβασα και εμαθα δεν εκανα καλη αρχη για αυτο σκεφτομαι να το ξεστισω και να το ξεκινισω παλι απο την αρχη!!! αλλα αυτην την φορα θα ειναι καθαρα δισκοενυδρειο!!!! θελω να μου πειτε τι φιλτρα θα χρειαστω θερμοστατες και οτι αφορα την διακοσμηση τους τι φαρμακα και υγρα θα χρειαστω για το ξεκινιμα και τι αμμο να βαλω μεσα!!!! α!!! και τι τροφη να τα ριχνω ρε παιδια γτ εχω μπερδευτει... αλλοι τα ταιζουν καρδια αλλοι απλες τροφες και δεν ξερω εγω τι... τι ειναι τελικα καλυτερο? θελω να μου πειτε ολα αυτα για να εχω ενα ενυδρειο καταληλο για αυτα τα ψαρια και υγειες!!!! α! και κτ ακομα! το PH, KH, NO2 & NO3 ποσο πρεπει να ειναι ολα αυτα για τα συγκεκριμενα ψαρια? ευχαριστω πολυ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 24 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 Καλό θα ήταν να μας έλεγες τι υλικά και εξοπλισμό έχεις και να δούμε πώς θα μπορέσουμε χωρίς να ξεστήσουμε το ενυδρείο να το βελτιώσουμε . Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 24 Φεβρουαρίου 2011 #3 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 Tο ενυδρειο φιλε μου ειναι πολυ στενο για δισκους και πολυ χαμηλο Αν εχεις 45 υψος θα εχεις καθαρο νερο 35...................οταν μεγαλωσουν εκει μεσα 6 δισκοι θα εχεις προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giw133 24 Φεβρουαρίου 2011 Author #4 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 οχι θελψ να το ξεστισω γτ θα βγαλω οτι διακοσμηση εχω και θα βαλω μεσα ριζες και φυτα!!!! επισης θα βαλω ενα φιλτρο βυθου και χρειαζετε να το αδειασω για να βαλω την σκαρα απο κατω!!!! οποτε θα χρειαστει να το ξεστησω!!!! επισεις θελω να μου πειτε τι φιλτρο ειναι καλυτερο για να βαλω αλλα σε λογικες τιμες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giw133 24 Φεβρουαρίου 2011 Author #5 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 Tο ενυδρειο φιλε μου ειναι πολυ στενο για δισκους και πολυ χαμηλο Αν εχεις 45 υψος θα εχεις καθαρο νερο 35...................οταν μεγαλωσουν εκει μεσα 6 δισκοι θα εχεις προβλημα καθαρα ειναι 40 αλλα γτ ετσι? τοσο πολυ υψος χρειαζονται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 25 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 οχι θελψ να το ξεστισω γτ θα βγαλω οτι διακοσμηση εχω και θα βαλω μεσα ριζες και φυτα!!!! επισης θα βαλω ενα φιλτρο βυθου και χρειαζετε να το αδειασω για να βαλω την σκαρα απο κατω!!!! οποτε θα χρειαστει να το ξεστησω!!!! επισεις θελω να μου πειτε τι φιλτρο ειναι καλυτερο για να βαλω αλλα σε λογικες τιμες Γιατί να βάλεις φίλτρο βυθού; Αν βάλεις φίλτρο βυθού ξέχνα την άμμο οπότε με χαλίκι δεν θα είναι και πολύ χαρούμενα τα ψάρια βυθού που λογικά θα βάλεις (corydoras). Δεν βάζεις και καμιά φωτογραφία να δούμε πως είναι τώρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giw133 25 Φεβρουαρίου 2011 Author #7 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 ναι το σκεφτηκα και εγω μετα και τελικα δεν θα βαλω φιλτρο βυθου!!! φωτο δεν ανεβαζω γτ το κιν μου δεν βγαζει καλες φωτογραφιες!!! τωρα σκεφτομαι να πουλησω αυτο το ενυδρειο και να φτιαξω ενα αλλο σε διαστασεις 150χ50χ65 πιστευω πως αυτο το ενυδρειο θα ειναι οτι πρεπει για δισκοενυδρειο!!! τι λετε και εσεις??? το εξωτερικο φιλτρο ειναι καλυτερο απο ενα εσωτερικο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giw133 25 Φεβρουαρίου 2011 Author #8 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 ναι το σκεφτηκα και εγω μετα και τελικα δεν θα βαλω φιλτρο βυθου!!! φωτο δεν ανεβαζω γτ το κιν μου δεν βγαζει καλες φωτογραφιες!!! τωρα σκεφτομαι να πουλησω αυτο το ενυδρειο και να φτιαξω ενα αλλο σε διαστασεις 150χ50χ65 πιστευω πως αυτο το ενυδρειο θα ειναι οτι πρεπει για δισκοενυδρειο!!! τι λετε και εσεις??? το εξωτερικο φιλτρο ειναι καλυτερο απο ενα εσωτερικο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 25 Φεβρουαρίου 2011 #9 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 ναι το σκεφτηκα και εγω μετα και τελικα δεν θα βαλω φιλτρο βυθου!!! φωτο δεν ανεβαζω γτ το κιν μου δεν βγαζει καλες φωτογραφιες!!! τωρα σκεφτομαι να πουλησω αυτο το ενυδρειο και να φτιαξω ενα αλλο σε διαστασεις 150χ50χ65 πιστευω πως αυτο το ενυδρειο θα ειναι οτι πρεπει για δισκοενυδρειο!!! τι λετε και εσεις??? το εξωτερικο φιλτρο ειναι καλυτερο απο ενα εσωτερικο? Την καλύτερη δουλεια θα κανεις!!! Το 65 υψος καντο 70-75-80 μια που εισαι στα σχεδια,θα δεις που οταν μεγαλώσουν θα πηγαίνουν πανω-κατω...πολυ ωραιο θεαμα!! Το εξωτερικό ειναι καλύτερο γιατι εχει μεγαλύτερο καδο για βιολογικα υλικα που ειναι απαραίτητα για τους δισκους, μάλιστα δεν θα σου φτασει μονο ενα εξωτερικο.Θα παρεις δυο με μεγαλο καδο ωστε να εχεις κατάλληλη βιολογια,τωρα αν ψήνεσαι να κανεις και ενα σαμπ αντι για φιλτρα για να εχει οσα βιολογικα υλικα θελεις θα εισαι ο καλυτερος του χωριου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giw133 25 Φεβρουαρίου 2011 Author #10 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 χαχαχαχα το υψος θα το κανω 70 τελικα!! με επεισες!!! φιλε μακαρι να μπορουσα να βαλω και 2 και 3 και 4 φιλτρα που λες αλλα υπαρχει και το οικονομικο θεμα!!! για απο οτι ρωτησα σε ενα πετ σοπ για ενα εξ. φιλτρο eheim to 2217 gia 600 l/h εχει 170 ευρω οποτε θα μπει ενα για αρχη και στην πορεια βλεπουμε και για δευτερο!!!! αυτο το σαμπ που ειπε φιλε τι ακριβος ειναι??? και αυτα τα βιολογικα υλικα που λες τα περνω χωρια ειναι μαζι με το φιλτρο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
μηνας 25 Φεβρουαρίου 2011 #11 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 καλησπερα....το σαμπ ειναι σαν ενα ακομα ενυδρειο τοποθετειτε κατω απο το κυριος ενυδρειο εχοντας διαμερισματα στα οπια αρχιζεις και τοποθετεις τα διαφορα υλικα σου......και ειναι απο τους καλητερους τροπους φυλτρανσης............τα βιολογικα υλικα τα αγοραζεις εσυ.....εχουν μερικα φυλτρα μαζι με την αγορα αλλα συνηθως χρειαζεσε πολα περισωτερα........και λαβε υποψην σου οτι τη μεγαλητερη και σημαντικοτερη δουλεια σε ενα ενυδρειο την κανουν τα φιλτρα γιαυτο δωσε και πολυ προσοχη! καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 25 Φεβρουαρίου 2011 #12 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 χαχαχαχα το υψος θα το κανω 70 τελικα!! με επεισες!!! φιλε μακαρι να μπορουσα να βαλω και 2 και 3 και 4 φιλτρα που λες αλλα υπαρχει και το οικονομικο θεμα!!! για απο οτι ρωτησα σε ενα πετ σοπ για ενα εξ. φιλτρο eheim to 2217 gia 600 l/h εχει 170 ευρω οποτε θα μπει ενα για αρχη και στην πορεια βλεπουμε και για δευτερο!!!! αυτο το σαμπ που ειπε φιλε τι ακριβος ειναι??? και αυτα τα βιολογικα υλικα που λες τα περνω χωρια ειναι μαζι με το φιλτρο? Με 600λ/ω δεν θα κάνεις τίποτα σε αυτές τις διαστάσεις. Εγώ σε 320 λίτρα καθαρά έχω ένα 1300λ/ω και ένα εσωτερικό στα 500λ/ω (προσωρινό μέχρι να μπει δεύτερο εξωτερικό) και δουλεύω και μια αεραντλία 400λ/ω. Μπορεί και να είναι υπερβολή τα δικά μου αλλά πάει καλά γενικά. Οπότε θα χρειαστείς σίγουρα 2ο εξωτερικό. Το βιολογικό υλικό στα eheim συνήθως υπάρχει μαζί με το φίλτρο. Είναι πορώδες υλικό που μπορεί να κρατήσει επαρκή βιολογία για τον κύκλο αζώτου στο ενυδρείο σου. Το sump είναι ένα δεύτερο μικρό ενυδρείο που λειτουργεί συνήθως κάτω από το κυρίως και χρησιμοποιείται ως φίλτρο. Εκεί τοποθετείτε όλο το υλικό φίλτρανσης και με την βοήθεια ενός μηχανισμού υπερχείλισης φεύγει το νερό από το κυρίως ενυδρείο, περνάει από το sump που έχει μια συγκεκριμένη διαδρομή η ροή του νερού σαν λαβύρινθος και επιστρέφει στο κυρίως ενυδρείο με την βοήθεια μιας αντλίας νερού. Οικονομικά μάλλον θα σε συμφέρει αυτή η λύση για τόσα λίτρα ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 25 Φεβρουαρίου 2011 #13 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 χαχαχαχα το υψος θα το κανω 70 τελικα!! με επεισες!!! Τωρα μαλιστα Βαλε κι δυο 2217 δεξια κι αριστερα, αφου δεν σε βλεπω για sump !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 25 Φεβρουαρίου 2011 #14 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 Απο ποια περιοχη εισαι??Απο τιμες μην παρεις τιποτα πριν δεις εδω. Το σαμπ ειναι αυτο Αν διαλεξεις κατι τετοιο δεν θα χρειαστεις εξωτερικα φιλτρα γιατι αρκιβως αυτο κανει το σαμπ με πολυ περισσοτερο χωρο απο τα φιλτρα. Τα βιλολογικα ειναι το substrat,το siporax και αλλα πολλα,απλα αυτα δυο ειναι απο τα καλυτερα. Tα χρεισημοποιουμε για να αναπτυχθεί βιολογια πανω τους και να μηδενιζουν την αμμωνια και τα NO2. Μην νομιζεις οτι ειναι δικο μου τα καταστημα που σου λεω η ειναι κανενας γνωστος μου απλα εχω δωσει πολλα και εχω μαθει να κινούμε λιγο καλύτερα.Δες διαφορα τιμης στο φιλτρο που λες... Το ενυδρειο που λες μονος σου θα το κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giw133 25 Φεβρουαρίου 2011 Author #15 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 απο θεσαλονικη ειμαι εγω!!! ναι μαλλον το ενυδρειο θα το φτιαξω εγω εκτος και αν βρω κανενα ετοιμο σε καλη τιμη!!!! το καταστημα αυτο σε ποια πολη ειναι φιλε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 25 Φεβρουαρίου 2011 #16 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 Περιοχη ρωτησα,απο Θεσ/νικη το γραφεις. Δεν ειναι καταστημα,ειναι ιντερνετικο με εδρα στην Λυτη. Παραγγελνεις και είτε στο στελνει σπιτι σου με κουριερ ειτε συναντιέστε σε κεντρικο δρομο και στα δίνει.(εγω κανω το δευτερο) Βρισκόμαστε στο Saturn στην Λαγκαδα και τα περνω. Ειναι λιγο δυσκολο να το κανεις μονος αν δεν το εχεις ξαναδοκιμασει σε λιγοτερα λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giw133 25 Φεβρουαρίου 2011 Author #17 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 απο σταυρουπολη ειμαι!!!! ειδα τις τιμες φιλε και οντως ειναι πολυ φθινος!!!! αλλα δεν καταλαβα ακριβος αυτες οι τιμες ειναι για μια εβδομαδα??? κοιτα αν τελικα μετανιωσω κ αποφασισω να μην το κανω εγω τοτε μαλλον θα ζητησω βοηθεια απο καποιον εμπειρο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 25 Φεβρουαρίου 2011 #18 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 Εγω ειμαι Κορδελιο.Για οτι θελεις βοηθεια να με πεις,πριν κανενα διμηνο εφτιαξα το δικο μου στις διαστασεις που θελεις να κανεις. Οχι δεν ειναι για μια εβδομαδα ,αυτες ειναι οι τιμες τους.Κανεις μια εγγραφή,κανεις την παραγγελια σου,του λες να στα φερει στο saturn(ειναι και κοντα σου)και τα περνεις.Δεν παιζοντε τα παλικαρια απο τιμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giw133 25 Φεβρουαρίου 2011 Author #19 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 ναι πολυ καλες τιμες!!!! ευχαριστω ρε φιλος αν χρειαστω τιποτα θα σε πω!!!! αν θελεις στειλε μ και το κιν σου να το εχω!!! α! ξερεις αν γινετε να πληρωνουμε με δοσεις?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος