Jump to content

Nano Reef-aquael

marioseirinakis

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους εχω ενα ενυδρειο τις Aquael 30 λιτρα με διαστασεις 30χ30χ35 κ απο φως 2χ11w

θα ηθελα να του βαλω μερικα κοραλλια μεσα με βαση το project που εκαναν τα παιδια του φορουμ.Χρειαζεται κατι επιπλεον σαν εξοπλισμο?Επισης μπορω να βαλω μεσα και 2 clownakia?

Το παρακαατω λινκ εχει τα χαρακτηριστικα του ενυδρειου

http://www.nemoworld.gr/home/aquarium/aqua...eef-set-30.html

Μπορείς να βάλεις 1 clown μικρού μεγέθους με τη προϋπόθεση ότι όταν μεγαλώσει θα πρέπει να το δώσεις.

Για κοράλλια σαν αυτά που προτείνονται στο project μπορείς να βάλεις άνετα, τόσα όμως ώστε να μη μπουκώσει το ενυδρείο σου και να υπάρχει χώρος για το ψαράκι.

Μπορείς να βάλεις 1 clown μικρού μεγέθους με τη προϋπόθεση ότι όταν μεγαλώσει θα πρέπει να το δώσεις.

Για κοράλλια σαν αυτά που προτείνονται στο project μπορείς να βάλεις άνετα, τόσα όμως ώστε να μη μπουκώσει το ενυδρείο σου και να υπάρχει χώρος για το ψαράκι.

Για 2 δυσκολο ε?απλα ειδα κ αλλα των ιδων λιτρων που εχουν clown ναι απο κοραλια αυτα του project σαν εξοπλισμοσ δηλαδη τα φωτα ειναι οκ?τα υποστιριζου?

Σ ευχαριστω για την απαντηση

Έχω ένα clownfish ενήλικο σε 60lt και φαίνεται σαν γίγαντας σε γυάλα. Είναι ψαράκια που θέλουν ανοιχτά νερά για κολύμπι. Μικρό μωράκι φαντάζομαι μπορείς να έχεις αλλα όταν μεγαλώσει θα το δεις και μόνος σου ότι χτυπιέται στα τοιχώματα του ενυδρείου. Επίσης είναι ψάρια που λερώνουν αρκετά το νερό (πρέπει να το υπολογίζεις κι αυτό σε μικρά ενυδρεία).

Τελικα ο εξοπλισμος κανει για το κοραλια αυτα?απο ροη δε θα χρειαστω καμια αντλια?εχω μια boyu η οποια ηταν για το 300αρι που εχει ο πατερας μου αυτη μπορει να μπει ή θα ειναι μεγαλη για αυτα τα λιτρα?Επισης κανενα φθηνο skimmer υπαρχει?

Από εξοπλισμό νομίζω ότι είσαι καλυμμένος, αλλά δεν γνωρίζω τη ροή της αντλίας που έχεις.

Δοκίμασε και θα κρίνεις μόνος σου.. σκοπός είναι να μην γίνεται τσουνάμι μέσα στο ενυδρείο !!!

Παιδια καλησπερα σορρυ αν γινομαι ενοχλητικος αλλα ψαχνω κατι και δεν το βρισκω λοιπον στη διαδικασια του στρωσιματος τα φωτα τα εχουμε κλειστα μεχρι ποτε?επισης ο βραχος ποτε μπαινει?Επισης εψαχνα ενα αρ8ρο για το στρωσιμο με αμμωνια μηπως ξερει κανεις που μπορω να το βρω?

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!!

Άσε κατά μέρος την αμμωνία, υπάρχουν καλύτεροι τρόποι στρωσίματος.

Τον βράχο τον βάζεις από την αρχή.

Αν ο βράχος είναι ζωντανός, ή κουραρισμένος ή νεκρός, ακολουθείς και διαφορετικό τρόπο στρωσίματος.

Άσε κατά μέρος την αμμωνία, υπάρχουν καλύτεροι τρόποι στρωσίματος.

Τον βράχο τον βάζεις από την αρχή.

Αν ο βράχος είναι ζωντανός, ή κουραρισμένος ή νεκρός, ακολουθείς και διαφορετικό τρόπο στρωσίματος.

Σε ευχαριστω Αιολε οποτε παω να αγορασω βραχο!!

Αν θέλεις να έχεις ένα πλήρως ελεγχόμενο περιβάλλον (το οποίο φυσικά θα αργήσει στο στρώσιμο) μπορείς να βάλεις νεκρό βράχο και ν αρχίσεις από το μηδέν.

Έτσι δεν θα υπάρχει φόβος το να κουβαλάει ο βράχος ανεπιθύμητους οργανισμούς (καβούρια, άλγες, αιπτάσιες..κλπ)

Απλά θα πρέπει να ακολουθήσεις τη διαδικασία στρωσίματος με βακτήρια ή και μπόλι από ένα στρωμένο ενυδρείο, ότι δηλαδή έκανε ο Ορέστης στη πρόταση #3 από το θέμα pico reef.

Καλή αρχή και καλή υπομονή :)

Άποψή μου ότι θα χρειαστείς 2-3 κιλά ακόμα βράχο. Να γεμίσει λίγο το ενυδρείο για να χεις και καμιά κρυψώνα και καμιά εξεδρούλα για τα κοραλάκια, αλλά για να έχεις και αρκετό ώστε να σου σηκώσει αρκετή βιολογία για φιλτράρισμα.

Καλή αρχή και καλή υπομονή :)

Άποψή μου ότι θα χρειαστείς 2-3 κιλά ακόμα βράχο. Να γεμίσει λίγο το ενυδρείο για να χεις και καμιά κρυψώνα και καμιά εξεδρούλα για τα κοραλάκια, αλλά για να έχεις και αρκετό ώστε να σου σηκώσει αρκετή βιολογία για φιλτράρισμα.

Σ ευχαριστω ναι το ξερω θα βαλω αλλα 2 κιλα περιπου ακομα κ για εξεδρα εχω σκοπο να χρησιμοποιησω αυτο τον βραχο..

επειδη δεν εχω ιδεα απο θαλλασινο ενα θα σε συμβουλεψω

αν ο θερμοστατης ειναι aquel βγαλτον ειναι μαπα κολλανε και βαλε αλλη μαρκα

εχει τυχη σε πολλους και δεν θα ηθελες να φας ψαρακια ψητα :D

επειδη δεν εχω ιδεα απο θαλλασινο ενα θα σε συμβουλεψω

αν ο θερμοστατης ειναι aquel βγαλτον ειναι μαπα κολλανε και βαλε αλλη μαρκα

εχει τυχη σε πολλους και δεν θα ηθελες να φας ψαρακια ψητα :D

ωχ ωχ :D

:D θα το φροντησω σε ευχαριστω για την πληροφορια

Οι μετρησεις εδω και 4 μερες ειναι οι εξης (τα τεστ ειναι της Sera)

NH4/NH3:0,5mg/l kai NO2:0,5-0,0mg/l(ειναι κατι ενδιαμεσο)

σκεφτομουν αυριο να βαλω αλλα 1,5-2 κιλα βραχου τι λετε?επισης ειχα σκοπο να αγορασω απο μαγαζι που δεν εξιδικευεται στα ενυδρεια αλλα σε ολα τα ζωα μηπως να μην το εμπιστευτω? :D

Σημερα προστεθηκε 1,348kg βραχου στο βραχο υπηρχαν 3-4 αστεριες βαζω μερικες φωτο μπας και χρειαζεται να τις βγαλω και στο αλλο κομματι ο βραχος ειχε πανω του κατι μαυρο και ενα κιτρινο περιεργο να μερικες φωτο αν και δεν διακρινονται και πολλα

post-17612-1299156048_thumb.jpg

post-17612-1299156091_thumb.jpg

post-17612-1299156117_thumb.jpg

Σημερα προστεθηκε 1,348kg βραχου στο βραχο υπηρχαν 3-4 αστεριες βαζω μερικες φωτο μπας και χρειαζεται να τις βγαλω και στο αλλο κομματι ο βραχος ειχε πανω του κατι μαυρο και ενα κιτρινο περιεργο να μερικες φωτο αν και δεν διακρινονται και πολλα

Βαζω μερικες ακομα μπας και βοη8ησουν για αυτο τον αστερια επισης εντοπισα κ κατι αλλα στο βραχο το ενα νομιζω ειναι tube worms και το αλλο aptaisia ισχιουν?τι πρεπει να κανω?

post-17612-1299184706_thumb.jpg

post-17612-1299184783_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...