NAVY 23 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/b..._1915.html#more Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 23 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 Να και ένα πιο ρηχό που είναι ότι πρέπει για fragγίερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 23 Φεβρουαρίου 2011 #3 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 Μπορεί να μου πεί κάποιος τι ψαράκια φιλοξενεί το εν λόγο ενυδρείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
printioa 23 Φεβρουαρίου 2011 #4 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 Το μικρότερο ενυδρείο του κόσμου Ο Ρώσος δημιουργός μινιατούρων, Anatoly Konenko, ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο για 30 χρόνια και έχει ανακαλύψει έναν δικό του τρόπο γραφής πάνω σε κόκκους ρυζιού, σουσάμι, ακόμη και σε ανθρώπινα μαλλιά. Πρόσφατα δημιούργησε το μικρότερο ενυδρείο του κόσμου με αληθινά ψάρια! Η μικροσκοπική δεξαμενή του είναι φτιαγμένη από fibreglass και υπάρχουν πραγματικά φύκη στον πάτο της. Υπάρχουν ακόμα και αληθινά ψάρια που ζουν μέσα στο ενυδρείο, το μήκος των οποίων δεν ξεπερνά τα 4 χιλιοστά. Το μέγεθος της δεξαμενής είναι 30X24X14 χιλιοστά και ο όγκος του 10 ml, που ισούται με 2 κουταλάκια του γλυκού. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η κατασκευή της δεξαμενής μινιατούρας χρειάστηκε 3 εβδομάδες, και αυτό που δυσκόλεψε περισσότερο τον Anatoly ήταν το να κατασκευάσει έναν μικροσκοπικό συμπιεστή αέρ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 23 Φεβρουαρίου 2011 #5 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 Να πω την κακία μου αλλά σιγά το φοβερό.. Τσάμπα τυραννάει τα ψαράκια.... (Σιγά μην έβαλε τα βότσαλα ένα ένα με την τσιμπίδα, έλεος ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 23 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 το φιλτρο για τον καθαρισμο του νερου μου αρεσε..... λεω και γω τι να εφτιαξε ο ανθρωπος.. τζιφος Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 23 Φεβρουαρίου 2011 #7 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 ωραιο και το φιλτρακι αλλα eheim 2217 δεν ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 23 Φεβρουαρίου 2011 #8 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Το μικρότερο ενυδρείο του κόσμου Ο Ρώσος δημιουργός μινιατούρων, Anatoly Konenko, ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο για 30 χρόνια To σίγουρο είναι ότι δεν ξέρει από ενυδρεία Μπορεί να μου πεί κάποιος τι ψαράκια φιλοξενεί το εν λόγο ενυδρείο; Εμένα μου μοιάζει για μωρά guppy αν και αυτός ισχυρίζεται οτι ειναι danio rerio Έγινε επεξεργασία 23 Φεβρουαρίου 2011 - lasal Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 23 Φεβρουαρίου 2011 #9 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 πολυ δυσκολη κατασκευη για κλαματα ειναι απορω με τις αλλαγες του νερου τι κανει θα του περνει πολλες ωρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 23 Φεβρουαρίου 2011 #10 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 Αν θελήσει να το κάνει θαλασσινό πάντως υπάρχει ένα skimmer γι αυτά τα ML Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 23 Φεβρουαρίου 2011 #11 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 Το μικρότερο ενυδρείο του κόσμου Ο Ρώσος δημιουργός μινιατούρων, Anatoly Konenko, ασχολείται με το συγκεκριμένο αντικείμενο για 30 χρόνια και έχει ανακαλύψει έναν δικό του τρόπο γραφής πάνω σε κόκκους ρυζιού, σουσάμι, ακόμη και σε ανθρώπινα μαλλιά. Πρόσφατα δημιούργησε το μικρότερο ενυδρείο του κόσμου με αληθινά ψάρια! Η μικροσκοπική δεξαμενή του είναι φτιαγμένη από fibreglass και υπάρχουν πραγματικά φύκη στον πάτο της. Υπάρχουν ακόμα και αληθινά ψάρια που ζουν μέσα στο ενυδρείο, το μήκος των οποίων δεν ξεπερνά τα 4 χιλιοστά. Το μέγεθος της δεξαμενής είναι 30X24X14 χιλιοστά και ο όγκος του 10 ml, που ισούται με 2 κουταλάκια του γλυκού. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η κατασκευή της δεξαμενής μινιατούρας χρειάστηκε 3 εβδομάδες, και αυτό που δυσκόλεψε περισσότερο τον Anatoly ήταν το να κατασκευάσει έναν μικροσκοπικό συμπιεστή αέρ Έχεις περισσότερες πληροφορίες για αυτά τα ψάρια!Να στήσω ένα 100λιτρο ανείναι να βάλω 2-3 χιλιάδες μέσα να δώ αν κοπαδιάζουνε και γενικά τις συμπεριφορές τους!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 23 Φεβρουαρίου 2011 #12 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 Κοντρες δεν εβαλε,και θα το μετανοιωσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 23 Φεβρουαρίου 2011 #13 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 Κοντρες δεν εβαλε,και θα το μετανοιωσει Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι ότι μπορεί να ανοίξει αυτό το πράγμα!!! Εφιαλτικό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 23 Φεβρουαρίου 2011 #14 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Πόσο επι τι εκατό αλλαγές νερού κάνει: Έγινε επεξεργασία 23 Φεβρουαρίου 2011 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 23 Φεβρουαρίου 2011 #15 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 τωρα που ξαναειδα το βιντεακι αυτο. νομιζω οτι εχει ιχθυοφορτηση και το χαλικη ειναι πολυ μεγαλο. αμα εκανε τοσο καιρο να φτιαξει αυτο,ενα 500 λιτρο θα εκανε καμια δεκαετια Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 23 Φεβρουαρίου 2011 #16 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 εμένα μου κάνει εντύπωση που σε γνωστό αντίστοιχο φόρουμ του εξωτερικού, συντονιστο-διαχειριστής το βρήκε και όμορφο.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GKAZI 24 Φεβρουαρίου 2011 #17 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 Να το δούμε από κάποια άλλη σκοπιά? Με αφορμή το link του Αποστόλη, μπήκα στο προφίλ των ψαριών που φιλοξενούνται στο φόρουμ και βρήκα αρκετά με μέγιστο μήκος 2,5-3 εκατοστά. Προφανώς θα υπάρχουν πολλά περισσότερα με ανάλογο ή και μικρότερο μήκος σε πλήρη ανάπτυξη. Για τη φιλοξενία τους διάβασα ότι απαιτούνται κατ' ελάχιστον 30-40 λίτρα. Δηλαδή με διαστάσεις περίπου μισό μέτρο μήκος Χ 30 πόντους πλάτος Χ 35 πόντους ύψος. Το ερώτημα είναι το εξής: Γιατί θα ταλαιπωρηθούν αν τα φιλοξενήσουμε -με δεδομένο πάντα το μέγιστο μήκος τους- σε ενυδρεία των 20 ή και των 10 λίτρων καθαρά? Δηλαδή 25 Χ 25 Χ 30. Αν τα ψαράκια είναι 3 εκατοστά, ακόμη και αν πρόκειται για ομαδούλα 5-6 ατόμων, γιατί δεν θα είναι άνετα σε ενυδρειάκι με διαστάσεις 8-9 φορές το μήκος τους? Είναι σαν να λέμε σε κάποιον ότι ο μικρόκοσμός σου, όπου θα ζεις με άλλους 4, θα είναι 16,5 Χ 16,5, επομένως πάνω από 270 τετραγωνικά μέτρα και να έχουμε αμφιβολίες αν θα είναι άνετα. Ίσως οι εμπειρότεροι να μπορούν να δώσουν κάποια απάντηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 24 Φεβρουαρίου 2011 #18 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 Γιατί τα ψάρια θέλουν χώρο για κολύμπι? Δεν είναι πέτρες να κάτσουν ακίνητα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GKAZI 24 Φεβρουαρίου 2011 #19 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 σωστό, αλλά θα διαθέτουν 8-9 μήκη τους για να κολυμπήσουν σε ευθεία πάντα γραμμή, χωρίς να υπολογίσουμε το ύψος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 24 Φεβρουαρίου 2011 #20 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 σωστό, αλλά θα διαθέτουν 8-9 μήκη τους για να κολυμπήσουν σε ευθεία πάντα γραμμή, χωρίς να υπολογίσουμε το ύψος Αν θέλουν να κολυμπήσουν πχ νεον, λίγο χώρο παραπάνω τον θέλουν. Μην ξεχνάς όσο περισσότερα λίτρα τόσο πιο εύκολα στην διατήρηση τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnet1 24 Φεβρουαρίου 2011 #21 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 Κοντρες δεν εβαλε,και θα το μετανοιωσει σωστος!! ασε που μου φενετε και το τζαμι λεπτο. θα ηθελε τουλαχιστον 16 χιλιοστα παχος. εχει να κανει με πολλα ml δεν παιζουνε με αυτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 24 Φεβρουαρίου 2011 #22 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 φίλε GAZI θα σου πω το εξής από δική μου εμπειρία: είχα ένα κοπαδάκι 8 neon σε 54 λίτρα, όμως το είχα παραμελήσει τόσο πολύ που είχε γίνει ζούγκλα από τα φυτά. Τα neon λοιπόν δεν είχαν χώρο να κολυμπήσουν, έχασαν το χρώματά τους, την ενεργητικότητά τους και την όρεξη για φαΐ. Φυσικά οι παράμετροι του νερού ήταν τέλειες και εγώ δεν καταλάβαινα τι φταίει. Κάποια στιγμή επιτέλους το κλάδεψα, και το κλάδεψα πολύ! Με το που βρήκαν χώρο να βολτάρουν επανήλθαν! Εϊμαι σίγουρος ότι και άλλοι έχουν παρόμοιες εμπειρίες που αποδεικνύουν στην πράξη ότι δεν φτάνει να χωράει απλά το ψάρι στο ενυδρείο, θέλει και το χώρο του να τρέξει, να κυνηγήσει, να κρυφτεί, να ζευγαρώσει και να κάνει τα αυγά του.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GKAZI 25 Φεβρουαρίου 2011 #23 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 φίλε GAZI θα σου πω το εξής από δική μου εμπειρία: είχα ένα κοπαδάκι 8 neon σε 54 λίτρα, όμως το είχα παραμελήσει τόσο πολύ που είχε γίνει ζούγκλα από τα φυτά. Τα neon λοιπόν δεν είχαν χώρο να κολυμπήσουν, έχασαν το χρώματά τους, την ενεργητικότητά τους και την όρεξη για φαΐ. Φυσικά οι παράμετροι του νερού ήταν τέλειες και εγώ δεν καταλάβαινα τι φταίει. Κάποια στιγμή επιτέλους το κλάδεψα, και το κλάδεψα πολύ! Με το που βρήκαν χώρο να βολτάρουν επανήλθαν! Εϊμαι σίγουρος ότι και άλλοι έχουν παρόμοιες εμπειρίες που αποδεικνύουν στην πράξη ότι δεν φτάνει να χωράει απλά το ψάρι στο ενυδρείο, θέλει και το χώρο του να τρέξει, να κυνηγήσει, να κρυφτεί, να ζευγαρώσει και να κάνει τα αυγά του.. έχεις απόλυτο δίκιο, το ίδιο αντιμετώπισα κι εγώ πριν από αρκετούς μήνες, αλλά δεν το συνέδεσα με τη "ζούγκλα" που είχα μέχρι να μπει ψαλίδι. Απλώς με αφορμή το θέμα και ψάχνοντας το forum είδα το μέγεθος διαφόρων ψαριών, οπότε σκέφτηκα πως μπορούν να μπουν σε λιγότερα λίτρα και να γίνει ένας μικρός βιότοπος σε γραφείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 25 Φεβρουαρίου 2011 #24 Share 25 Φεβρουαρίου 2011 Σωστά σκέφτεσαι, όμως το μέγεθος των ψαριών δεν είναι το κλειδί για τα λίτρα τους, αλλά η συμπεριφορά τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος