riperakias 22 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 22 Φεβρουαρίου 2011 Θαλασσινό ενυδρείο Reef - F.O. Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):30x30x36 Λίτρα:32 Διαστάσεις Sump (ΜxΠxΥ): Λίτρα Sump: Οργανισμοί ΚοράλλιαΒρισκεται ακομα στο στρωσιμο οποτε δεν εχω τιποτα) Ψάρια: Ασπόνδυλα:ενα Tube Worm και 2-3 μικρους αστεριες(ηταν στον βραχο) Βράχος (είδος κιλά):2κιλα αλλα θα προσθεθει κιαλλος με την αγορα των κοραλλιων.Αλλα ειναι μεγαλα κομματια Άμμος (είδος κιλά):2-3κιλα Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):2λαμπες 18w και 7 W.Δεν γνωριζω τυπο(Τ8,Τ5 κλπ).Αυτο που το βλεπω; Διάρκεια φωτισμού:τωρα στο στρωσιμο συσκωτιση Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση (Βράχος - Φίλτρο):φιλτρο Eheim Pick up 2010 full αντιφωσφορο και ανθρακα Eheim και τα δυο Θέρμανση/ Ψύξη:Θερμαντηρας 50W Skimmer: C.R.: Κυκλοφορία (Αριθμός αντλιών / ισχύς):ακομα οχι αλλ αποτι διαβαζω η κυκλοφορια ειναι απαραιτητη οποτε θα αγοραστει μια μικρη κοραλια Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: Παράμετροι pH:8 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3):0.2 Νιτρώδη (ΝΟ2):10 Νιτρικά (ΝΟ3): Ασβέστιο (Ca) Μαγνήσιο (Mg) Φωσφορικά (Po4) θα αγοραστει με το στρωσιμο του ενυδρειου Μέση Θερμοκρασία (°C):26C Συντήρηση Αλλαγές νερού:εβδομαδιαιες 10-15%(5 λιτρα) Νερό (Όσμωση - βρύση):βρυση Αλλαγή Άνθρακα:καθε 15 μερες καλα ειναι;.Τωρα θα τον αλαξω με την ολοκληρωση του στρωσιματος Αλλαγή Αντιφώσφορο:το ιδιο με τον ανθρακα Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Φωτογραφίες: Βίντεο: Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 23 Φεβρουαρίου 2011 Author #2 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 Επειδη και αυτο το θεμα το ανοιξα με αφορμη την ερωτηση μου για μια ανεμωνη θελω να ρωτησω για τα λιτρα μου για την φιλοξενια μιας Condylactis passiflora ποσα Watt θεωρουνται καλα;Ξερω οτι ειναι δυσκολα ζωντανα αλλα ειναι πανεμορφα και πιστευω οτι με αρκετο διαβασμα θα καταφερω να την κανω να νιωθει ανετα.Ομως εχω σαν αρχαριος μερικες ερωτησεις.Αρχικα γαριδες απο την λαικη κανει;ή οχι;θελουν αποστειρωση σωστα;επισης καλητερα ειναι μια ανεμονη χωρις βραχακι η με βραχακι;θελει πραρμογη;επισης απλως την βαζω στο ενυδρειο και βρισκει μονη της που θα παει;ευχαριστω εκ των προτερων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 2 Μαρτίου 2011 #3 Share 2 Μαρτίου 2011 Επειδη και αυτο το θεμα το ανοιξα με αφορμη την ερωτηση μου για μια ανεμωνη θελω να ρωτησω για τα λιτρα μου για την φιλοξενια μιας Condylactis passiflora ποσα Watt θεωρουνται καλα;Ξερω οτι ειναι δυσκολα ζωντανα αλλα ειναι πανεμορφα και πιστευω οτι με αρκετο διαβασμα θα καταφερω να την κανω να νιωθει ανετα.Ομως εχω σαν αρχαριος μερικες ερωτησεις.Αρχικα γαριδες απο την λαικη κανει;ή οχι;θελουν αποστειρωση σωστα;επισης καλητερα ειναι μια ανεμονη χωρις βραχακι η με βραχακι;θελει πραρμογη;επισης απλως την βαζω στο ενυδρειο και βρισκει μονη της που θα παει;ευχαριστω εκ των προτερων Φιλε μου τωρα το ειδα το θεμα σου για την ανεμωνη...Ελπιζω να σε προλαβα κ να μην αγοραρασες καμια!Οι condy ανεμωνες περαν το οτι δεν συμβιωνουν με κλοουν(που ειμαι σιγουρος πως αυτο θελεις)γινοντα κ πολυ μεγαλες.Κατα τα αλλα ειναι αρκετα ευκολες ανεμωνες κ πολυ ομορφες.Αν φτιαξεις κανα 80 λιτρο τοτε το συζηταμε ξανα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 4 Μαρτίου 2011 Author #4 Share 4 Μαρτίου 2011 Οχι δεν αγορασα και δεν σκοπευω.Παντως οταν στησω μεγαλυερο θα βαλω σιγουρα.Κατα τα αλλα πως σου φαινεται το ενυδρειο;Επισης στην πρωτη φωτο tube worm και πλοκαμι δεν ειναι εκεινα που εχω σημειωσει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 4 Μαρτίου 2011 #5 Share 4 Μαρτίου 2011 To πλοκαμάκι είναι ένα Serpent Starfish http://lmgtfy.com/?q=serpent+starfish Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 4 Μαρτίου 2011 Author #6 Share 4 Μαρτίου 2011 thanks για την γρηγορη απαντηση ο θεμα ειναι το το ειδα μια φορα και τωρα δεν το βλεπω .Ειναι μαλλον χωμενος μεσα στον βραχο.Το θεμα ειναι που και πως θα τον βγαλω απο κει μεσα;Υπαρχει κανενας τροπος;Γενικα το ενυδρειο εσενα πως σου φαινεται;Το αλλο tube worm δεν ειναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 4 Μαρτίου 2011 #7 Share 4 Μαρτίου 2011 Γενικά είναι reef safe ο συγκεκριμένος αστερίας, οπότε μην ανησυχείς. Και γω έχω 2-3 που ήρθαν μαζί με το βράχο. Για το ενυδρείο, δε νομίζω ότι είναι αρκετή η αντλία του φίλτρου. Θα σού λεγα να βάλεις σε πρώτη προτεραιότητα μια καλή αντλία για να μην έχεις νεκρά σημεία στο βράχο (αυτά τα βλέπεις αν παρατηρήσεις από κοντά το βράχο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 4 Μαρτίου 2011 Author #8 Share 4 Μαρτίου 2011 Κοιτα νεκρα σημεια δεν υπαρχουν γιατι το εχω παρατηρησει.Το νερο κανει εναν κυκλο περνωντας απο ολα τα σημεια.Αλλα θα εχω στο νου μου και για μια αντλια Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 4 Μαρτίου 2011 #9 Share 4 Μαρτίου 2011 Ομορφο το reefaki σου νομιζω οτι ενας μικρος κυκλοφοριτης θα βοηθουσε πολυ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 5 Μαρτίου 2011 Author #10 Share 5 Μαρτίου 2011 Jumaru οταν λες μικρος εννοεις 200λ/ω ή παραπανω;Εχεις να μου προτεινεις καποιον φτηνο σχετικα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 5 Μαρτίου 2011 Author #11 Share 5 Μαρτίου 2011 Εχω ενα μικρο παλιο φιλτρακι 170 λιτρα την ωρα το οποιο αν βαλω 1 βεντουζα θα γινει ενας ωραιος κυκλοφορητης.Κανει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 5 Μαρτίου 2011 #12 Share 5 Μαρτίου 2011 Jumaru οταν λες μικρος εννοεις 200λ/ω ή παραπανω;Εχεις να μου προτεινεις καποιον φτηνο σχετικα; Κοραλια νανο θα προτεινα για τα λιτρα σου!! Μικρος χαμηλη καταναλωση και κανει και καλη δουλεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 5 Μαρτίου 2011 Author #13 Share 5 Μαρτίου 2011 Αυτο που σου ειπα δεν κανει δουλεια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 5 Μαρτίου 2011 Author #14 Share 5 Μαρτίου 2011 Γαιτι με την κοραλια νανο θα γινεται το ενυδριεο τσουναμι.Και δεν εχω και χωρο.Θα ανεβασω αργοτερα φωτο να δεις πως ειναι τωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
μηνας 5 Μαρτίου 2011 #15 Share 5 Μαρτίου 2011 (edited) ναι αντε ρε φιλαρακι πολυ ωρα παρακολουθω το post και περιμενω μια γενικη φοτω..... αν και δεν εχω μπλεξει με τα αλατια αυτα τα nano και γενικα τα reef με τσιγκλαν..... Έγινε επεξεργασία 5 Μαρτίου 2011 - μηνας Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 5 Μαρτίου 2011 Author #16 Share 5 Μαρτίου 2011 Τελικα το φιλτρο ηταν οντως παλιο.Δουλεψε λιγο και μετα τα κακαρωσε.Κολλησε η φτερωτη.Τεσπα,θα δω τι θα κανω με την κυκλοφορια.Αν και και οπως το βλεπω το νερο κανει κυκλους γυρω απο τον βραχο.Θα περιμενω να στρωσει και αν δω οτι εχω προβλημα τοτε η κορεαλια νανο θα αγοραστει.Βαζω ομως μια γενικη για τον φιλο μηνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 5 Μαρτίου 2011 #17 Share 5 Μαρτίου 2011 Η κοράλια νάνο είναι super για τα λίτρα σου. Και πολύ ήσυχη. δεν θα το πιστεύεις ότι δουλεύει Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 6 Μαρτίου 2011 #18 Share 6 Μαρτίου 2011 Η κοράλια νάνο είναι super για τα λίτρα σου. Και πολύ ήσυχη. δεν θα το πιστεύεις ότι δουλεύει +1000 Eχω δυο σε 55λτ μαζι με την επιστροφη που ειναι αλλα 600λτ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 17 Απριλίου 2011 Author #19 Share 17 Απριλίου 2011 Παιδια ειπα να κανω μια ενημερωση μιας και προχτες το reefaki εκλεισε 2 μηνες.Εχουν γινει πολλες αλλαγς απο τα τελυταια μου ποστ.Αρχικα αλλαχτηκε η θεση.Μπηκαν οι πρωτοι κατοικοι του ενυδρειου.Εκα clownfish και ενα Knight Goby,και απο ασπονδυλα ενας ερημιτε με μπλε ποδια.Ο βραχος εχει εμφανη σημαδια ζωης οπως 3 Feather Dusters,1 μεγαλο και 2 μικρα.Επισης προχτε ανακαλυψα και 1 σφουγγαρακι.Τα διατομα αρχισαν να κανουν την εμφανιση τους και πανω στον κυκλοφοριτη(Aquel Circulator 350)υπαρχουν μικρα σημαδια κατι σκληρου σαν κοραλινη αλλα ασπρου.Αγοραστηκε νεο φιλτρο το οποιο δεν πιανει τοσο χωρο και εχει μεγαλυτερο καδο.Επισης βελτιωθηκε το θεμα της κυκλοφοριας.Ο κυκλοφοριτης σε συνδιασμο με την δυναμη του φιλτρου που πιστεψτε με εχει δυνατη ροη κανουν το νερο να κυκλοφορει ακομα και στα πιο κρυφα σημεια.Επιτελους σταθεροποιηθηκαν οι μετρησειςμε NO2=0 και NH3=0.Το PH ειναι 8 και η αλατοτητα 1023-1024 μετρημενημε ρεφρακτομετρο.Θα περιμενω να ωριμασει λιγο ακομα το συστημα και μετα θα προστεθουν καποια κοραλακια.Ζοανθοι στην αρχη,ρικορντεα και green star polyps.Βαζω και μερικες φωτογραφιες για να δειτε την εξελιξη του Nano μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 17 Απριλίου 2011 Author #20 Share 17 Απριλίου 2011 θα βαλω και βιντεο αλλα αργοτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
riperakias 17 Απριλίου 2011 Author #21 Share 17 Απριλίου 2011 (edited) Έγινε επεξεργασία 17 Απριλίου 2011 - riperakias Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος