Jump to content

ζωντανος βραχος

abou

Recommended Posts

θα ηθελα να μου εξήγηση καποιος κατι...

λοιπόν εχθές πιρα 1 κιλο ζωντανό βράχο για το ενυδρείο μου και σημερα πεταω για Μυτιλήνη.αυτος θα μου τον έδωσε με ελάχιστο νερο μεσα στιν σακουλιτσα. και μου ειπε οταν φτάσεις στον προορισμό σου να τον βάλεις κατευθιαν μεσα... αν το κανω αυτο δεν θα ανεβουν αμεσως τα νιτρικά και η αμονια μου γιατι λογικα θα εχουν πεθανει πολα βακτήρια και σκουλήκια και αλλα. να τον πλύνω πρώτα με νερο απο το ενυδρείο και μετα να τον βαλω μεσα????

Καλημερα!

Λοιπον πολυ σωστη η απορια σου....

Νομιζω οτι αρχικα πρέπει να ξερεις οτι και για καποιες ωρες δεν εχει προβλημα εκτος νερου...

Στο θεμα μας τωρα....

Σε τι ενυδρειο θα μπει ο βραχος;

Αν εχει μεγαλη ποσοτητα καλου ζ.βραχου το ενυδρειο θα εξουδετερωσει αμεσα την οποιαδηποτε αμμωνια.....

τον έβαλα...ειχα είδη 1 κιλο και κατι και έβαλα άλλο 1 κιλο. το ενυδρείο μου ειναι 25 λιτρα . ελπίζω να μην εχω πρόβλημα. εχω μεσα 1 δάκτυλο αργονητη και στο φιλτρακη μου εχω υαλοβάμβακα αντιφοσφορο και ενεργό άνθρακα.

τον μετέφερα μεσα σε νερό...

τον έβαλα...ειχα είδη 1 κιλο και κατι και έβαλα άλλο 1 κιλο. το ενυδρείο μου ειναι 25 λιτρα . ελπίζω να μην εχω πρόβλημα. εχω μεσα 1 δάκτυλο αργονητη και στο φιλτρακη μου εχω υαλοβάμβακα αντιφοσφορο και ενεργό άνθρακα.

τον μετέφερα μεσα σε νερό...

Εγώ θα έλεγα να έπαιρνες ακόμα μισό με ένα κιλό βράχο.Στο φίλτρο να αλλάζεις το ενυδρειακο βαμβάκι συχνά για να μην έχεις συσσώρευση νιτρικών.Αν το αφαιρούσες τελείως ακόμα καλύτερα. :)

τωρα εχω σύνολο 2 και κατι κιλά ζωντανό βράχο...

τον υαλοβάμβακα τον αλλαζω 2 φορες την εβδομάδα γιατι μαζεύει κατι σαν λάσπη....εγω λεω να το αφήσω γιατι δεν εχω σκιμμερ οπότε ολο και κατι θα κρατάει το φιλτρακι

Ότι μαζεύεται πάνω στο βαμβάκι είναι πηγή νιτρικών και σ ένα μικρό ενυδρείο θα χρειαστεί καθαρισμός πιο συχνά.... κάθε εβδομάδα ή ανάλογα και θα το δεις στη πορεία.

δηλαδή μου προτείνετε να το βγάλω....

αιολε πάλι δεν μπόρεσα να έρθω :)

Δεν πειράζει που δεν ήρθες.. την επόμενη φορά τα λέμε.

Το βαμβάκι δεν είναι απαραίτητο να το βγάλεις εφόσον είσαι συνεπείς στον καθαρισμό του, αν δεις ότι τεμπελιάζεις και αρχίσεις τα ωχ μωρέ άστο για αύριο, τότε η πρώτη σου κίνηση είναι να το αφαιρέσεις !!!

οκ!!!! ελπιζω να μην βαρεθω...

Και κάτι ακόμη επίσης σημαντικό...

Μαζεύοντας όλη αυτή τη βρομιά μειώνεται σε σημαντικό βαθμό και η ροή του φίλτρου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...