giannispass 21 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Γεια χαρά σε όλους. Στο reef μου, έχω ένα φωτιστικό σώμα, με 3χ150ΜΗ και 2 blue actinic T5. Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Αυτη την στιγμή το ύψος του φωτιστικού απο την επιφάνεια του νερού είναι πάνω απο 30cm(δεν ξέρω ακριβως γιατι ειμαι στην δουλεια και δεν μπορω να το μετρήσω αυτη την στιγμή, αλλα μπορει να ειναι και λίγο παραπάνω). Αυτη η απόσταση ειναι μεγάλη? Ρωτάω γιατι οτι μπαίνει στον πυθμένα του ενυδρείου μου, οπως μανιτάρια και σαρκόφυτα, δεν πανε και πολύ καλά. Να το κατεβάσω πιο χαμηλά? Έγινε επεξεργασία 21 Φεβρουαρίου 2011 - giannispass Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 21 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 Τι ύψος έχει το ενυδρείο σου? Από κυκλοφορία εκεί στα χαμηλά πως είσαι? Μήπως είναι υπερβολική? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 21 Φεβρουαρίου 2011 Author #3 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 60cm ειναι το ύψος Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 21 Φεβρουαρίου 2011 Author #4 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 Απο κυκλοφορία δεν μπορώ να πω οτι ειναι υπερβολική. Εχω βεβαια κυκλοφορία, αν κρίνω και απο το οτι απο την μια πλευρα ο αραγωνίτης εχει φύγει απο την γωνία και έχει κάνει ενα βουναλάκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 21 Φεβρουαρίου 2011 #5 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 Απο κυκλοφορία δεν μπορώ να πω οτι ειναι υπερβολική. Εχω βεβαια κυκλοφορία, αν κρίνω και απο το οτι απο την μια πλευρα ο αραγωνίτης εχει φύγει απο την γωνία και έχει κάνει ενα βουναλάκι Αυτό το πρόβλημα προσπάθησε να το διορθώσεις.Επίσης αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κυκλοφορία οπότε δεν είναι αυτό το πρόβλημα.Τώρα η 30 πόντοι μπορούν να γίνουν και 20-25 αλλά όχι λιγότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 21 Φεβρουαρίου 2011 Author #6 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 Γιατι λες οχι λιγότερο απο 20-25. Αν το πάω στους 15 πόντους περίπου, τι κακό θα γίνει? Μιλάω σκεπτόμενος απο τα έτοιμα ενυδρεία με καπάκι, όπου οι Τ5 βρίσκονται στους 10 πόντους απο την επιφάνεια του νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 21 Φεβρουαρίου 2011 #7 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 Οι ΜΗ εκπέμπουν πολύ περισσότερη ζέστη από τις Τ5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 21 Φεβρουαρίου 2011 #8 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 Γιατι λες οχι λιγότερο απο 20-25. Αν το πάω στους 15 πόντους περίπου, τι κακό θα γίνει? Μιλάω σκεπτόμενος απο τα έτοιμα ενυδρεία με καπάκι, όπου οι Τ5 βρίσκονται στους 10 πόντους απο την επιφάνεια του νερού. Οι ΜΗ εκπέμπουν πολύ περισσότερη ζέστη από τις Τ5 Το ένα θέμα είναι αυτό, το άλλο είναι η αρκετή ένταση από φως που θα έχεις στα ψηλά στρώματα του ενυδρείου που θα έχει σαν αποτέλεσμα κοράλια ευαίσθητα όπως τα sps να προσπαθήσουν να προστατευτούν να αλλάζουν χρώματα άλλα θα καίγονται κτλ. Άλλωστε για 60 πόντους ενυδρείο δεν υπάρχει λόγος να κατέβει κάτω από τους 20 πόντους.Το πιθανότερο αν και μετά από αυτή την αλλαγή συνεχίσει να υπάρχει πρόβλημα με τα κοράλια σου είναι να υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 21 Φεβρουαρίου 2011 Author #9 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 Οπότε κατεβάζω καμία 10αριά cm πιο κάτω το φως και βλέπουμε πως πηγαίνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 21 Φεβρουαρίου 2011 #10 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 δεν πιστευω οτι φταιει το φως......εχω δει αρκετα ενυδρεια με μεταλα αρκετα ψηλα και δεν υπηρξε θεμα..... απο μετρησεις πως εισαι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 21 Φεβρουαρίου 2011 #11 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 Οπότε κατεβάζω καμία 10αριά cm πιο κάτω το φως και βλέπουμε πως πηγαίνει Ωραία περιμένουμε ενημέρωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 21 Φεβρουαρίου 2011 #12 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 Τα λίτρα του ενυδρείου σου (χωρίς το sumb) πόσα είναι, και ποιές οι διαστάσεις του; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 21 Φεβρουαρίου 2011 Author #13 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 To ενυδρείο μου είναι 180χ60χ60και έχει μεα περίπου 80-90 κιλά ΖΒ και περίπου 6-7 cm αραγωνίτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 21 Φεβρουαρίου 2011 #14 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 Θεωρώ ότι 3 χ 150 ΜΗ δεν είναι αρκετές. Εγώ θα άλλαζα τις 2 με 250 Watts. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 21 Φεβρουαρίου 2011 #15 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Θεωρώ ότι 3 χ 150 ΜΗ δεν είναι αρκετές. Εγώ θα άλλαζα τις 2 με 250 Watts. Δημήτρη 2χ250 σε ενυδρείο 1,80 μπορεί να του αφήσουν αρκετά σκιερά σημεία πηστεύω.Εκτός αν εννοείς να αλλάξει τις δύο και την μια να την αφήσει όπως έχει. Έγινε επεξεργασία 21 Φεβρουαρίου 2011 - salamander Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 21 Φεβρουαρίου 2011 #16 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Δημήτρη 2χ250 σε ενυδρείο 1,80 μπορεί να του αφήσουν αρκετά σκιερά σημεία πηστεύω.Εκτός αν εννοείς να αλλάξει τις δύο και την μια να την αφήσει όπως έχει. Αυτό εννοώ. Και ας μην ξεχνάμε ότι η ποιότητα φωτισμού των MH είναι πολλή κατώτερη των Τ5. Έγινε επεξεργασία 21 Φεβρουαρίου 2011 - dimitrig Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 21 Φεβρουαρίου 2011 #17 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 Και ας μην ξεχνάμε ότι η ποιότητα φωτισμού των MH είναι πολλή κατώτερη των Τ5. τι εννοεις ? και πως το κρινεις αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 21 Φεβρουαρίου 2011 #18 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 Ο Ra-Index που μας δίνει την ποιότητα φωτισμού, για τις ΜΗ είναι περίπου 50 ενώ στις ενυδρειακές Τ5 ΠΕΡΊΠΟΥ 95 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 21 Φεβρουαρίου 2011 #19 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 Sorry Δημητρη αλλα τι ακριβως ειναι ο Ra-Index? εγω ηξερα για πχ τα PAR ενταση ,φασμα φωτος κτλπ εχεις καποιο αρθακι να μαθουμε κατι και μεις?..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 21 Φεβρουαρίου 2011 #20 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 Εγω πάντως γνωρίζω ότι τα μέταλα, είναι μέχρι στιγμής ότι πιό κοντά στο φως του ήλιου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 21 Φεβρουαρίου 2011 #21 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Sorry Δημητρη αλλα τι ακριβως ειναι ο Ra-Index? εγω ηξερα για πχ τα PAR ενταση ,φασμα φωτος κτλπ εχεις καποιο αρθακι να μαθουμε κατι και μεις?..... αν δεν κανω λαθος ειναι ειναι το κατα ποσο μια τεχνητη πηγη φωτος αποδιδει σωστα τα χρωματα ,κοιτα στο wikipedia ''rendering index Ra'' Έγινε επεξεργασία 21 Φεβρουαρίου 2011 - kostas82 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 22 Φεβρουαρίου 2011 #22 Share 22 Φεβρουαρίου 2011 εψαξα λιγο να δω τι προτεινουν οι αμερικανοι για το υψος στις μεταλου και οι περισσοτεροι μιλουν για 8 με 15 ιντσες απο την επιφανεια του νερου με τις 8 ιντσες ιδανικο (20 εκατοστα περιπου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος