Apostolis1996 20 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 20 Φεβρουαρίου 2011 Απο οτι εχω διαβασει στο φορουμ και γενικοτερα, εχω βγαλει το συμπερασμα οτι εχω καποια προβληματακια που μαλλον δεν ειναι και οτι πιο ευκολο να τα λυσω...κι εδω ησαστε εσεις εμπειροτεροι να με βοηθησετε Λοιπον, μεχρι τωρα στο 30 λιτρων ενυδρειακι μου εχω δει: μια πρασινη αλγη(εντονο πρασινο κι οχι σαν αυτη που ειναι σκουρη) πανω στον αραγονιτη πιθανη πλαναρια(αν δεν κανω λαθος ειναι αυτα τα σκουλιακια τα λεπτα που βγαινουν απο τον αραγονιτη), η οποια μαλλον ειναι και απο την περισευουμενη τροφη που πευτει κατω και πιθανο κυανο το οποιο (αν οντως ειναι αυτο) εχει αναπτυχθει πανω στην καυλαστρεα την οποια αν και δεν την εχει καταστρεψει δειχνει εμφανως να ενοχλειτε.... Θα ημουν ευγνωμων αν καποιος μπορουσε να μου πει τι να κανω για να τα ανιμτωπισω(κατα προτιμηση με πρακτικους-φυσικους τροπους).... να πω επισης, αν καποιος μπορει να με βοηθησει, οτι το εσωτερικο φιλτρο που εχω που ειναι το σερα φιλ 120, βγαζει κατι σαν πολυ μικρες φυσαλιδες απο την εκροη του οι οποιες διασκορπιζονται σε ολο το ενυδρειο και το κανουν να φαινεται χαλια(επισης αυτες οι μικρες φυσαλιδες κανουν κατι σαν συνδεσμους και ''γατζωνονται'' απο τα κοραλια) συγγνωμη αν σας κουρασα αλλα μαζευτηκαν πολλα τα προβληματα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 20 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 20 Φεβρουαρίου 2011 εαν και όλα αυτα που λές είναι πολύ γενικά , και δεν αναφέρεις τίποτα για ,σκιμμερ ,ανθρακα , αντιφοσφορο , χημικές παραμετρους και πόσο καιρό λειτουργεί το ενυδρείο .... πάρα ταυτα και πολύ λαϊκιστή για την πράσινη αλγη και το κυανό ...κάνε εβδομαδιαίες αλλαγές νερου ( πφφφ ... απο Α/Ο , εαν δεν έχεις ,μπορει να οφείλετε και σε αυτο ) , τα πλαναρια δεν βγαίνουν απο την άμμο ......αλλά γεμίζουν την άμμο και το βραχο και το τζάμι ...κανε μία αναζήτηση να δείς φοτο απο planaria ,για να δείς εάν ειναι τα ίδια με τα δικιά σου .....εαν και δεν νομίζω !!! μετα από ολη αυτη την κομπογιαννίτικη διάγνωση ...... πάρε και κάποιον να το ξεματίασει , κουνήσου απο την θεση σου , και βάλε και κάνα ματακι..... Υ.Γ για να σου πεί κάποιος ποίο σωστά και ποίο σοβαρά πρέπει να δώσεις περισσότερες πληροφορίες !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apostolis1996 20 Φεβρουαρίου 2011 Author #3 Share 20 Φεβρουαρίου 2011 ευχαριστω φιλε μου...το οτι δεν εκανα λεπτομερη αναφορα για το ενυδρειο το εκανα για να μπω πιο ευκολα στο θεμα που με απασχολει..αφου αυτο δεν αρκει ας αρχησουμε... το ενυδρειο ειναι 30 λιτρα, 6 μηνων, με εσωτερικο φιλτρο που εχει μεσα αντιφωσφορο και ανθρακα(εκανα και πριν 2 εβδομαδες και αλλαγη των υλικων αυτων), αλλαγη νερου κανω καθε εβδομαδα 4 λιτρα στα τριαντα μεικτα(δλδ καθαρα ειναι περιπου στα εικοσι), απο οργανισμους επειδη γενικοτερα λογω λιτρων ειμαι σε μεγαλη αναστατωση σχετικα με θανατους ψαριων δυστυχως, τωρα ειμαι με ενα κλοουνακι αμφιριον, μια κλινερ και μια σεξυ γαριδα, 2 ερημιτες, 2 σαλιγκαρια, και απο κοραλια μια τραχυφυλλια μια καυλαστρεα γκοβ και μπατον ζοανθους και μπλε μανιταρακια...απο φωτισμο εδω και δυο βδομαδες εχω παει σε αυτον της ντενερλε των 25 βατ με 10000 Κ...μετρησεις νερου κανω στα συγκεκριμενα:αμμονια 0, νιτρικα 0, ΚΗ 8,5, ΡΗ 8,2 , αλατοτητα 1024...τα προβληματα τα προανεφερα...υπαρχει επισης και τριχωειδης αλγη στον αραγονιτη(δυστυχως) ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stam15 21 Φεβρουαρίου 2011 #4 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 σ αυτο που ισως μπορω να σε βοηθησω,ειναι το φιλτρακι σου.... 'χωστο' ολοκληρο μες το νερο... κ θα σταματησουν!!!!....λογικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 21 Φεβρουαρίου 2011 #5 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Λοιπών : Σε γενικές γραμμές ,η ρουτίνα σου είναι πολύ καλή !!! Η καλύτερή συμβουλή που μπορώ να σου δώσω , είναι ΥΠΟΜΟΝΗ !!! Εαν αυτα που κάνεις εσύ είναι σωστά ,....θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγη !!! Απο ότι κατάλαβα σκιμμερ , δεν έχεις , σε 30 λίτρα καλά κάνεις και δεν έχεις !!! Οχι ότι δεν χρειάζεται αλλά έαν χρειαστεί , μπορείς αντι για 4 λίτρα την βδομάδα ...να κάνεις 6 .... Επίσης , εάν έχω καταλάβει σωστά , δεν πρέπει να έχεις R/O(παίρνεις απόλυτα "καθαρό" νερο απο το δίκτυό του σπιτιού σου ) , ωστέ να χρησιμοποιείς αυτό το νερό , μαζί με αλάτι, για της αλλαγές νερού !!! Εαν όντος έχω καταλάβει σωστά , και δεν έχεις ... υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ περίπτωση , η άλγες να οφείλονται σε αυτο . Δηλαδή εσύ , στο ενυδρείο σου χρησιμοποιείς , ανθρακά , αντιφωσφορο και κάνεις αλλαγές νερού για να μειώνεις τα νιτρικά ....... και απο την άλλη ενδέχεται να βάζεις νερό το οποίο εμπεριέχει μεγάλες συγκεντρώσεις σε φωσφορικά και οργανικές ενώσεις (νιτρώδη , νιτρικά ) και πολλά άλλα !!! Είναι λίγο υπερβολικό , σε 30 λίτρα , να έχεις και Α/Ο (=R/O) αλλά ..... Υ.Γ. πρόσεχε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πόσο ταΐζεις .....και ούτε γα πλάκα σε 30 λίτρα μην ταΐσεις κατεψυγμένη τροφή !!! Έγινε επεξεργασία 21 Φεβρουαρίου 2011 - frakto Link to comment Share on other sites More sharing options...
stam15 21 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 υπαρχει ενα μπιτονακι,δε θυμαμαι μαρκα...που εχει απ ευθειας ετοιμο νερο.... χωρις να χρησιμοποιουμε αλατια,οσμωσεις κλπ.... εχει κανα 10ευρω κ εχει 13λιτρα νομιζω... τι λετε οι εμπειρωτεροι αν το ξερετε?δε συμφερει...??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 21 Φεβρουαρίου 2011 #7 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 και ούτε γα πλάκα σε 30 λίτρα μην ταΐσεις κατεψυγμένη τροφή !!! Αυτο ποτε δεν το εχω ακουσει...εγω εδω και 1 χρονο που εχω το ενυδρειο μου, 1 φορα την εβδομαδα δινω κατεψυγμενη τροφη, αφου πρωτα ξεπαγωσει μεσα σε νερο απο το ενυδρειο μου. Η τροφη που εχω περιεχει μιγμα απο τροφες, αρτεμια, αυγα αστακου, κτλ.... μεβαλες σε σκεψεις... περιμενω απαντηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apostolis1996 21 Φεβρουαρίου 2011 Author #8 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 sorry το ξεχασα...οτι αλλαγες και προσθεσεις απο εξατμιση νερου κανω ειναι απο νερο Α/Ο....για το φιλτρακι ολο μεσα το εχω αλλα και παλι το κανει....μαλιστα το παραξενο ειναι πως το κανει μονο οταν αναβουν τα φωτα(εκτος αν δεν βλεπω και καλα) και μετα τις εξι το απογευμα...τροφη εχω αυτην της νουτρισιον νομιζω ειναι η πραϊμ και ταιζω και καμια φορα αρτεμια αλλα δεν νομιζω να κανει και καθολου κακο κατι τετοιο... παιδια συγγνωμη αλλα αν γινεται θα ηθελα να συγκεντρωθει η συζητηση στο δικο μου προβλημα... αλλες συμβουλες περι του θεματος για το τι να κανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
vales_red 21 Φεβρουαρίου 2011 #9 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 το προβλημα του φιλου σου, μπορει να γινει και δικο σου προβλημα, οποτε εχε τα αυτια σου ανοιχτα, διαβαζε, αναρωτησου, ακομα και για πραγματα που δεν σε ενδιαφερουν...Φιλικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apostolis1996 21 Φεβρουαρίου 2011 Author #10 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 οπως κι εσυ δεν το ειπες με καμια κακια αυτο ετσι κι εγω το λεω...απλα πρακτικα θα μπορουσα να το ψαξω στο ιντερνετ...ρωταω ομως κατι και επειδη δεν μου εχει δωθει συγκεκριμενη απαντηση απλα προσπαθω να ξαναεπικεντρωσω την συζητηση πανω στο θεμα που με απασχολει τωρα... UP!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 22 Φεβρουαρίου 2011 #11 Share 22 Φεβρουαρίου 2011 Αυτο ποτε δεν το εχω ακουσει...εγω εδω και 1 χρονο που εχω το ενυδρειο μου, 1 φορα την εβδομαδα δινω κατεψυγμενη τροφη, αφου πρωτα ξεπαγωσει μεσα σε νερο απο το ενυδρειο μου. Η τροφη που εχω περιεχει μιγμα απο τροφες, αρτεμια, αυγα αστακου, κτλ.... μεβαλες σε σκεψεις... περιμενω απαντηση Μιλάμε για ένα ενυδρείο , το οποίο κατα πάσα περίπτωση , δεν έχει σκιμμερ και έχει έξαρση άλγης , το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει μία ανισορροπία ( πολύ φυσιολογικό για καινούργιο ενυδρείο ) . Για ποίο λόγο ... να επιβαρύνει όλο το συστημα του ,ταίζοντας κατεψυγμενη .... από την στιγμη που ο clown , τρώει με μεγάλη όρεξή ...απλά τα πάντα !!! Ο μόνος λόγος να ταίζει κατεψυγμένη ,είναι την Caulastrea (που κανονικά πρέπει )... αλλά σε 30 λίτρα και σε ενυδρείο- κάτοχο που ωριμάζει ,αυτό είναι επικίνδυνο !!! Απλά λέω το καθόλου .... για να γίνει το λίγο !!! Εαν πείς λίγο .... θα γίνει πολύ !!! Και μετά αντι για θαλλασσίνο ... θα έχει φυτεμένο κοινωνικό ( αυτό κάποιος άλλος , το είχε γράψει , και είναι πολύ καλό ) !!! Δεν βάζεις και καμία φωτο !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 22 Φεβρουαρίου 2011 #12 Share 22 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Έγινε επεξεργασία 22 Φεβρουαρίου 2011 - frakto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος