Jump to content

ειναι εγγυος το πλατυ μου???

petros4

Recommended Posts

λοιπον παιδια εχω ενα ενυδρειακι 13 λιτρα και μεσα εχω λαθρεπηβατες και 2 πλατυ τα οποια μαλλον ειναι αρσενικο και θηλυκο,εδω και 2 βδομαδες βλεπω την κοιλια του ενος λιγο φουσκομενη στο ενυδρειο απο φυτα εχω μια ανουμπια μεγαλουτσικη αρκετη μοσ και αλλο ενα φυτακι το οποιο δν ξερω πως λεγετε στο επομενο ποστ βαζω και φοτο....λετε να μπορεσουν να σωθουν τα μικρα αν δν βαλω γενιστρα???

το ιδιο το ενυδρειο σου θα το ελεγε κανεις γεννηστρα αφου ειναι λιγο μικρο, τωρα την κανονικη γεννηστρα τη χρησιμοποιεις πρωτον για να μην φαγωθουν απο αλλα ψαρια τα μικρα και δευτερον για να τα εχεις περιορισμενα και να μπορεις να τα ταιζεις με ειδικες τροφες η να τριβεις σε σκονη τη κανονικη τροφη για να μεγαλωσουν το οποιο παιρνει και πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα. αλλα και οταν μεγαλωσουν εστω και τα μισα η και λιγοτερα τι θα τα κανεις?να τα κρατησεις εκει μεσα θα ηταν λαθος

οταν γενηθουν θα αγορασω μεγαλυτερο ενυδρειο το εχω στο μυαλο μου αλλα θα ηθελα να μαθω αν το πλατυ εκεινη την ωρα που γεναει τρωει κιωλας η και αργοτερα δηλαδη υπαρχει περιπτωση να τα φανε και οι γονεις τους??

οταν γενηθουν θα αγορασω μεγαλυτερο ενυδρειο το εχω στο μυαλο μου αλλα θα ηθελα να μαθω αν το πλατυ εκεινη την ωρα που γεναει τρωει κιωλας η και αργοτερα δηλαδη υπαρχει περιπτωση να τα φανε και οι γονεις τους??

είναι πολύ καλό μεζεδάκι.... τα τρώνε, εγώ βάζω γεννίστρα, γιατί δεν έχω φυτά για να κρυφτούνε.

Τα τρώνε χαλαρά... Μην βάλεις την γεννήστρα, αγχώνει πάρα πολύ τα ψάρια. Το καλύτερο που έχεις είναι να τοποθετήσεις την αρκετή μος που λες ότι έχεις και θα είναι μια χαρά όσα μικρά επιβιώσουν τις πρώτες ώρες!

οχι παιδια δν θελω να χασω ουτε ενα μικρο αρα δν μου μενει αλλη λυση παρα να βαλω γενηστρα....

Θα πρότεινα να μεταφέρεις τα ψάρια σε μεγαλύτερο ενυδρείο.Μετά έχεις όλο το χρόνο να χαρείς τις γέννες τους.

Τα νεογέννητα χρειάζονται συχνό τάισμα,πράγμα που σημαίνει οτι σε 13 λίτρα θα έχεις άμεσα προβλήματα.

Στη χειρότερη των περιπτώσεων να χάσεις και τους γονείς....

Έγινε επεξεργασία - FotisGt

οχι παιδια δν θελω να χασω ουτε ενα μικρο αρα δν μου μενει αλλη λυση παρα να βαλω γενηστρα....

και εγώ γι'αυτό βάζω γεννήστρα γιατί δεν θέλω να χάνω τα μωρά.

να ρωτησω και κατι αλλο αν βαλω γενηστρα η θηλυκια δν θα τα φαει επιτοπου.....???

κανεις :D

η γεννήστρα έχει σώρισμα και τα μωρά πέφτουν στον πάτω. βέβαι εγώ προχθές που είχα γέννα, τα μωρά μετά από ώρα ανεβαίνανε στο πάνω όροφο με την μαμά, αλλά την είχα καλλά ταϊσμενη και κατα την διάρκεια της γέννας .... το πρόβλημα που αντιμετώπισα είναι ότι βγένανε από το άνοιγμα που μπένει το νερο. γι'αυτό έβαλα ένα τούλι και ησύχασα .... :D

αααα οκ.....

πως ανεβαζω φωτο?

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ....ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ forum.. ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ...ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ 4 PLATY...ΛΟΙΠΟΝ ΒΑΛΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΥΤΑ ΜΕΣΑ ΩΣΤΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ...ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΣΤΡΑ ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΟΡΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΤΡΕΣΑΡΙΣΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΨΑΡΙΑ....ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ...ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ....

Καλησπέρα φίλε YDROVIOS!Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για σένα εδώ , ώστε να σε γνωρίσουμε.Μόνο θα σε παρακαλέσω να γράφεις με μικρά ελληνικά. :D

πως ανεβαζω φωτο?

Ρίξε μια ματιά εδώ .

ρε παιδια τι να κανω η πλατυ ειναι φουσκομενη αρκετα και δν εχω πολα φυτα μεσα και δν θελω να τα φανε στην καρδητσα που πηγα δν ειχε καρατοφυλο να παρω και δν βρηκα...τι να κανω να τησ παρω μια γενηστρα...??μια απο αυτες τισ μερες θα γενησει....

ρε παιδια τι να κανω η πλατυ ειναι φουσκομενη αρκετα και δν εχω πολα φυτα μεσα και δν θελω να τα φανε στην καρδητσα που πηγα δν ειχε καρατοφυλο να παρω και δν βρηκα...τι να κανω να τησ παρω μια γενηστρα...??μια απο αυτες τισ μερες θα γενησει....

Φίλε εγώ αυτό που θα πρότεινα, αν και δεν είμαι απο τους έμπειρους εδω μέσα, είναι να την βάλεις την θηλυκιά στη γεννήστρα όταν όμως θα είναι έτοιμη να γεννήσει για να μείνει όσο το δυνατόν πιο λίγο γίνεται και να ελέγχεις κάθε τρείς και λίγο πότε θα γεννήσει και να την βγάλεις γρήγορα πριν τα φάει η ίδια.Αυτα...αντε και καλά γεννητούρια

και εγω αυτο λεω αλλα ποτε θα καταλαβω οτι ειναι ετοιμη να γενησει...??

και εγω αυτο λεω αλλα ποτε θα καταλαβω οτι ειναι ετοιμη να γενησει...??

Κοίτα αν είναι αρκετά φουσκωμένη η κοιλιά της και μπορείς να διακρίνεις τη μαύρη βούλα που έχει(δηλαδή να μωράκια)...τότε καλύτερα να την βάλεις στη γεννήστρα και να περιμένεις να στα πετάξει!!

αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι οταν παει κατο απο το φως φωτιζεται ολο το ψαρι και στην περιωχη του φουσκοματοσ ειναι μαυρο κατο απο το φως....δηλαδη εκει που σκοτεινιαζει οταν παει κατω απο το φως ειναι τα μωρακια....??????

Έγινε επεξεργασία - petros4

αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι οταν παει κατο απο το φως φωτιζεται ολο το ψαρι και στην περιωχη του φουσκοματοσ ειναι μαυρο κατο απο το φως....δηλαδη εκει που σκοτεινιαζει οταν παει κατω απο το φως ειναι τα μωρακια....??????

νομιζω πως συντομα, θα σε κανει χαρουμενο..... τι χρωμα ειναι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...