Jump to content

Recommended Posts

Απορια!Εχει η αδερφη μου εναν αρσενικο μονομαχο σε ενα 12λιτρο ενυδρειο.Καθαρα περιπου 10 λιτρα.Εχει ενα μικρο φιλτρακι δυο ψευτικα φυτα και μια anubias.Το ψαρι εχει να φαει εδω και 5 μερες.Μηπως μπορει κανεις να μου πει τι εχει?Ζει μονος του στο ενυδρειο.

Σχολίασε λίγο αν μπορείς και τη συμπεριφορά του.

Μια φωτογραφία θα βοηυθούσε. :)

Συγγνωμη ξεχασα. Οριστε

ΝΟ3:25

ΝΟ2:0

GH:10

KH:10

ph:7,2

Οσο για την συμπεριφορα του αγχωνεται με την παραμικρη κινηση, εχει να φαει καπου στις 4-5 μερες και γενικοτερα δεν ειναι πολυ ενεργητικος. Φωτογρφιες θα ανεβασω.

Πες μας για τις άλλες ρουτίνες του ενυδρείου π.χ. αλλαγες νερού και

ο μονομαχος είναι μόνος του;

φίλτρο και θερμοστάτης υπάρχουν;

βάλε φώτο του ψαριού αν μπορεις

Αλλαγη νερου γινεται ανα 15 μερες,ο μονομαχος ζει μονος του στο ενυδρειο.Φιλτρο και θερμοστατης υπαρχουν αν και υποψιαζομαι πως ο θερμοστατης πρεπει να εχει χαλασει γιατι ειναι πολυ κρυο το νερο.Θα βαλω στο ενυδρειο καποιον αλλο θερμοστατη αυριο. Οσο για την φωτογραφια αυτη καταφερα να βγαλω αλλα θα προσπαθησω αργοτερα να βγαλω καποια που να φαινεται καλυτερα το ψαρι.post-40002-1298216863_thumb.jpg

Δεν καταλαβένω πολλά από τη φώτο τη θερμοκρασία υπάρχει;στη αλλαγή νερού βάζεις αντιχλώριο και τι ποσοστό αλλαγή κάνεις;

Θα προσπαθησω να βαλω μια πιο καθαρη φωτογραφια.H θερμοκρασια ειναι στους 23 βαθμους.Αντιχλωριο βαζω και το ποσοστο αλλαγης ειναι 25-30%

Διάβασε το προφίλ για μονομαχο στο φόρουμ ΄Εχω θερμοκρασία 26βαθμ χωρίς κανένα πρόβλημα.αλλαγή νερού εγώ κάνω 30% ανα βδομάδα .αν μπορείς βάλε φωτό και του ενυδρειου.

Τώρα για τα υπόλοιπα πρέπει να σου απαντήσουν οι εμποιροτεροι :)

Oκ.Θα κανω καποιες αλλαγες που θελω στο ενυδρειο θα διαβασω και αυτο που μου ειπες και ελπιζω να καλυτερεψει η κατασταση. Οσο για τις φωτογραφιες θα περναγα περισσοτερες και πιο καθαρες αλλα αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τον υπολογιστη.Ελπιζω αυριο-μεθαυριο να εχω καταφερει να ανεβασω περισσοτερες.Σε ευχαριστω για την βοηθεια σου :)

Εαν εχει χαλασει ο θερμοστατης και η θερμοκρασία ειναι χαμηλη ειναι λογική η συμπεριφορα του και φροντισε ΑΜΕΣΑ την αγωρα καινουριου θερμοστάτη

Πόσο καιρό βρίσκεται το ψαράκι σου στο ενυδρείο;

Κατά τις αλλαγές νερού φροντίζεις το νερό που προσθέτεις να έχει θερμοκρασία ίδια με αυτή του ενυδρείου σου; Πρέπει δηλαδή να το ζεσταίνεις λίγο και να το φέρεις στην επιθυμητή θερμοκρασία και να μη το προσθέτεις κρύο από την βρύση.

Μετρήσεις έκανες πριν ή μετά την αλλαγή νερού;

Τι διάκοσμο έχει το ενυδρείο σου; Μπορεί το ψαράκι σου να αποσυρθεί κάπου όταν τρομάξει; Χρειάζεται σίγουρα κάποιο σκιερό μέρος, αν έχεις σχετικά έντονο φωτισμό. Οι μονομάχοι αρέσκονται στο λίγο φως. Βάλε και μια φώτο ολόκληρου του ενυδρείου σου.

Ελπίζω να μη σε κούρασα με τον βομβαρδισμό ερωτήσεων! :) Θα τις είχες αποφύγει όλες τις ερωτήσεις (και όχι μόνο τις δικές μου) αν εξ αρχής συμπλήρωνες αυτό

--------------------------------------

το θέμα μεταφέρθηκε στη σωστή ενότητα

redcross.gif

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε.

Το ψαρι εχει να φαει 5 μερες και φενεται πολυ στρεσαρισμενο.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:13

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):gebo q112

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):3,5 μηνες

- Ψάρια (είδη και αριθμός):μονομαχος 1

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ) ταιζω το ψαρι καθε μερα 5-6 bloodworms,κανω αλλαγη νερου ανα 2 εβδομαδες 30% και το νερο που βαζω ειναι μικροτερης των 26 βαθμων καθως δεν εχω δευτερο θερμοστατη.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:7,2

- KH:10

- GH:10

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):25

- Θερμοκρασία:23

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:αμμωνια

-Strips:ολα τα αλλα

-Ηλεκτρονικά:κανενα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:μονομαχος

- Ιστορικό Ψαριού:ηταν σε ενυδρειο χωρις θερμοστατη και χωρις φιλτρο για περισσοτερο απο 3 μηνες και τωρα τον εχω εγω για 3,5 περιπου μηνες με θερμοστατη και φιλτρο και δεν εχει περασει καμια αρρωστια μεχρι τωρα

- Συμπτώματα που παρουσιάζει:δεν τρωει και φενεται πολυ στρεσαρισμενος

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:καμια

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:-

-Δοσολογία:-

-Χρόνος Χρήσης:--

-Αναλυτική περιγραφή:-

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

1.

2.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

εχω την εντυπωση οτι ο θερμοστατης εχει χαλασει γιατι το νερο ειναι αρκετα κρυο.Εβαλα θερμομετρο σημερα στο νερο κ εδειχνε 23 βαθμους.Εχω σκοπο να βαλω καποιον καινουργιο θερμοστατη και θα ξανακανω μετρηση της θερμοκρασιας.Επισης θα ταισω το ψαρι καποιες διαφορετικες τροφες και θα παρω 2-3 anubias διοτι το ενυδρειο αυτη τη στιγμη περιεχει ψευτικα φυτα εκτοσ μιας anubias.Τις μετρησεις τις κανω πριν την αλλαγη νερου.

post-40002-1298252080_thumb.jpg

post-40002-1298252093_thumb.jpg

post-40002-1298252106_thumb.jpg

post-40002-1298252121_thumb.jpg

Υποψιάζομαι Σπύρο ότι η θερμοκρασία δεν είναι 23 βαθμούς , μάλλον είναι αρκετά χαμηλότερη και σαφώς ο φίλος μας musikobios θα πρέπει να κάνει κάτι σύντομα ..... χθες !!!

Βιταμίνες στο νερό και Melafix πιστεύω να βοηθήσουν .

βαλε και ενα θερμομετρο μεσα να βλεπεις τι γινεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...