BiggBilly 19 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 19 Φεβρουαρίου 2011 Εδώ και 1-2 εβδομάδες είδα το kH να κατεβαίνει στο 7kH απο το 9kH. Αλλαγές που έχουν γίνει είναι ότι χρησιμοποιείται πια νερό Α/Ο, σταμάτησα το PurpleUp και συνεχίζω kalkwasser. Δεν υπάρχει λόγος που προσθέτω το kalkwasser, είναι ελάχιστη η ποσότητα που βάζω. Αυστηρά 1/4 της κουταλιάς του γλυκού σε 800-1.000ml νερού. Σήμερα πριν κάνω την αλλαγή νερού μέτρισα το αλατόνερο και είδα 16dkH. Έγιναν τρείς μετρίσεις για να δω αν διαβάζει σωστά το τεστ. Βάζω το νερό στο ενυδρείο και μετά απο 10λεπτά μέτρισα 10dkH. Μετά απο μια ώρα είδα 7kH. Το ασβέστιο στο ενυδρείο είναι άνω των 440ppm και το pH παίζει στα 8.5. Κατα την διάρκεια της εβδομάδας δεν πέφτει άλλο το Alk. Το αλάτι που χρησιμοποιείται είναι ακόμα καινούργεια. Έχουν γίνει μόλις τρεις αλλαγές έως τώρα. Βάση κατασκευαστών το σημερινό είναι πιο ανεβασμένα σε ιχνοστοιχεία απο το προηγούμενο. Τι συμβαίνει με την μείξη του νερόυ ενυδρείου με το καινούργειο και συμβαίνει αυτή η πτώση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 19 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 19 Φεβρουαρίου 2011 το purpleup δεν ειναι για την αναπτυξη της κοραλινης; λογικα αυτο κραταγε αναβασμενο το kh και τωρα που το σταματησες πεφτει ,μπορει να ειναι και για αυτο χωρις να ειμαι σιγουρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 20 Φεβρουαρίου 2011 #3 Share 20 Φεβρουαρίου 2011 Εσυ μετρας ανεβασμένο ΚΗ στο βαρέλι αλλαγής. Το θέμα ειναι όμως, οτι όταν το βάζεις μέσα στο ενυδρείο, αυτο αναμυγνείεται με το νερό του ενυδρείου, οπότε και πέφτει το ΚΗ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 20 Φεβρουαρίου 2011 Author #4 Share 20 Φεβρουαρίου 2011 Εσυ μετρας ανεβασμένο ΚΗ στο βαρέλι αλλαγής. Το θέμα ειναι όμως, οτι όταν το βάζεις μέσα στο ενυδρείο, αυτο αναμυγνείεται με το νερό του ενυδρείου, οπότε και πέφτει το ΚΗ. Ναι αυτό ακριβώς! Με τον καιρό και της τακτικές αλλαγές νερού θα ανεβεί το kH (αφου το αλατόνερο έχει ανεβασμένο)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 20 Φεβρουαρίου 2011 #5 Share 20 Φεβρουαρίου 2011 πολύ σωστα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaZ3 20 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 20 Φεβρουαρίου 2011 +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 14 Μαρτίου 2011 Author #7 Share 14 Μαρτίου 2011 (edited) Ξαφνικά μέσα σε διάστημα 3 ημερών μια ακροπόρα άσπρισε. Ξεκίνησε με πρόβλημα στους πολύποδες, οι οποίοι έπαψαν να βγαίνουν. Αυτό που φταίει πιστεύω ήταν τα συμπληρώματα που έβαζα. Μου έκατσε η ιδέα να πλησιάσω τα 8-8.5dkh. Επίσης η Goniopora και Lacrymalis δεν άνοιγαν. Με χρήση kalk (1/4 κουταλιού τσαγιου σε 1lt) διάβαζα συνέχεια με τέστ της Sera 7dKH. Μαγνίσιο και ασβέστιο με τεστ της Salifert ήταν spot on με 1290ppm και 420ppm αντίστοιχα. Στο διάστημα των τριών ημερών έριχνα συμπλήρωμα two part της Kent για να ανεβάσω λίγο το KH, σε αναλογία 4ml για Alk και 1/2ml για Ca την ημέρα. Κατάφερα και το πήγα στο 8dKH μετά απο συμπλήρωμα περίπου 12-13ml, ποσότητα αρκετά μεγάλη για αύξηση 1dKH. Το αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος της ακροπόρας. Έκανα το Σάββατο ένα 30% αλλαγή νερού και την κυριακή ένα 20% και τα κοράλια ζωντάνευψαν και φούσκοσαν όπως πάντα. Πήγα σήμερα και αγόρασα τεστ της Salifert για Alk. Μετράω το νερό του ενυδρείου και βγήκε 9.6dKH. Δηλαδή τόσο καιρό το τεστ της Sera ήταν off, αλλού γι'αλλού! Έριχνα επι τρεις μέρες συμπλήρωμα ενώ είχα ήδη αρκετό alcalinity. Έπρεπε να το είχα υποψιαστεί απο πριν. Πως έβλεπα διακυμάνσεις των 10ppm στο ασβέστιο με το Kalk και μετρώντας με Salifert, ενώ το alkalinity ήταν σταθερό συνέχεια στο 7dKH με Sera? Χαοτική διαφορά πάντως τα νούμερα των παραπάνο test... edit: Επίσης θα δείτε στο πρώτο μου post οτι με το Sera μέτραγα το ενυδρείο με 7dKH και το αλατόνερο για αλλαγή στα 16dKH. Είμαι πλέον πολύ υποψιασμένος σε σημείο που δεν ξέρω αν μετράνε σωστά τα NH3/4, NO2 και NO3 που έχω της ιδιας εταιρείας... Έγινε επεξεργασία 14 Μαρτίου 2011 - BiggBilly Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 14 Μαρτίου 2011 #8 Share 14 Μαρτίου 2011 NO3 της SERA εμενα μου εδειχνε 30ppm ενω της tropic marin το αντιστοιχο τεστ 50ppm ισως να φταιει οτι της sera ta test δεν εχουν συριγγες για να βαζεις ακριβως τα ml που πρεπει στο φυαλιδιο δηλ. αν πας με συριγγα να βαλεις 5ml στο φυαλιδιο της σερα το νερο δεν πηγαινει ακριβως στην ενδειξη 5 αλλα στο 6,5 μονο αυτο εμενα μου δειχνει οτι δεν ειναι αξιοπιστα Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 14 Μαρτίου 2011 Author #9 Share 14 Μαρτίου 2011 Οντως Κώστα αυτό που λες αληθεύει. Έχω προσπαθήσει με σύριγγα να βάλω 5ml και πάντα υπερβαίνει την στάθμη των 5ml που έχει το δοχείο της Sera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος