MrGe07 19 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 19 Φεβρουαρίου 2011 Φυτεμένοι, ήρθε η ώρα σας! Μιας και αποφάσισα να κάνω το ενυδρείο μου φυτεμένο, θα ήθελα να μου πείτε μερικά εύκολα φυτά τα οποία θα μπορούσα να φιλοξενήσω ώστε να φτιάξω ένα συγκεκριμένο οπτικό αποτέλεσμα που έχω στο μυαλό μου.. Θέλω να έχει γρασίδι και πίσω να υπάρχει κάτι σαν φράχτης από φυτά.. Σαν αυτό.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 19 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 19 Φεβρουαρίου 2011 θα ήθελα να μου πείτε μερικά εύκολα φυτά τα οποία θα Εύκολα φυτά με αυτό το αποτέλεσμα? Δεν πάμε καλύτερα στα δύσκολα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrGe07 19 Φεβρουαρίου 2011 Author #3 Share 19 Φεβρουαρίου 2011 Είναι δύσκολο το γρασίδι ? γιατί για τα πίσω φυτά δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορεί να μπει καμία βαλισινερια η κάτι τέτοιο ίδιας δυσκολίας.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naskas 19 Φεβρουαρίου 2011 #4 Share 19 Φεβρουαρίου 2011 Η φωτο που δειχνεις δεν εχει καμια σχεση με valisneries. Κοιτα το site της tropica για ευκολα φυτα....Τα εχει με τη σειρα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrGe07 19 Φεβρουαρίου 2011 Author #5 Share 19 Φεβρουαρίου 2011 Η φωτο που δειχνεις δεν εχει καμια σχεση με valisneries. Κοιτα το site της tropica για ευκολα φυτα....Τα εχει με τη σειρα.... Τη Φώτο την έβαλα για να δείξω πως θέλω το στήσιμο των φυτών. Ευχαριστώ, θα το κοιτάξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrGe07 19 Φεβρουαρίου 2011 Author #6 Share 19 Φεβρουαρίου 2011 Για γρασίδι λεω για Echinodorus tenellus ή Lilaeopsis brasiliensis http://www.tropica.com/plants/plantdescription.aspx?pid=067 http://www.tropica.com/plants/plantdescription.aspx?pid=040 και για πίσω μου άρεσαν αυτά: Myriophyllum mattogrossense http://www.tropica.com/plants/plantdescription.aspx?pid=037 Vallisneria nana http://www.tropica.com/plants/plantdescription.aspx?pid=056C Pogostemon helferi http://www.tropica.com/plants/plantdescription.aspx?pid=053H Πείτε μου τη γνώμη σας για αυτά και προτείνετε μου και μερικά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrGe07 20 Φεβρουαρίου 2011 Author #7 Share 20 Φεβρουαρίου 2011 Κατι σαν αυτο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Φεβρουαρίου 2011 #8 Share 20 Φεβρουαρίου 2011 Γεια σου φιλε!Εγω θα σου πω για το γρασιδι απο προσωπικη εμπειρια.το ενυδρειο μου ειναι 110λιτρα και λαμπες 2χ18 watt τ8.εχω υποστρωμα κατω απο το ψιλοκοκο χαλικακι και diy co2.δοκιμασα να βαλω lilaeopsis mauritiana και μετα απο ενα μηνα περιπου βλεπω να βγαζει νεους δρομεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrGe07 20 Φεβρουαρίου 2011 Author #9 Share 20 Φεβρουαρίου 2011 Άρα δεν θέλει πολύ φωτισμό.. Εμένα το ενυδρείο είναι 240 λίτρα και έχει 2χ39 watt.. Αλλά μπορεί να βάλω και άλλες 2.. Επίσης λεω να μην βάλω υπόστρωμα αλλά να βάλω δισκία μέσα στην άμμο.. Α! άλλο αυτό! Λεω να βάλω άμμο charatt6.(αν γράφεται έτσι) Ποια η γνώμη σας ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Φεβρουαρίου 2011 #10 Share 20 Φεβρουαρίου 2011 Αν θελεις να μενει κοντο το συγκεκριμενο γρασιδακι θελεις πολυ φως,εμενα εχει ψιλοσει λιγο.Γνωμη μου αν θες να βαλεις γρασιδακι να βαλεις υποστρωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 20 Φεβρουαρίου 2011 #11 Share 20 Φεβρουαρίου 2011 Άρα δεν θέλει πολύ φωτισμό.. Εμένα το ενυδρείο είναι 240 λίτρα και έχει 2χ39 watt.. Αλλά μπορεί να βάλω και άλλες 2.. Επίσης λεω να μην βάλω υπόστρωμα αλλά να βάλω δισκία μέσα στην άμμο.. Α! άλλο αυτό! Λεω να βάλω άμμο charatt6.(αν γράφεται έτσι) Ποια η γνώμη σας ?! Μήπως γνωρίζεις τη λάμπες έχεις ιδιαίτερα τα κέλβιν. θεωρητικά η λάμπες πάνω πρέπει να γράφουν τα κελβιν με την μορφή ενός τριψήφιου αριθμού πχ 965 Όσο για την άμμο που λες αν δεν είναι η καλύτερη της αγοράς σίγουρα είναι από της κορυφαίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 21 Φεβρουαρίου 2011 #12 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Χρηστο γιατι τριψηφιο; μηπως εννοείς κατι αλλο; 1,700 K Match flame 1,850 K Candle flame, sunset/sunrise 2,700–3,300 K Incandescent light bulb 3,350 K Studio "CP" light 3,400 K Studio lamps, photofloods, etc. 4,100 K Moonlight, xenon arc lamp 5,000 K Horizon daylight 5,500–6,000 K Vertical daylight, electronic flash 6,500 K Daylight, overcast Έγινε επεξεργασία 21 Φεβρουαρίου 2011 - tsagos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 21 Φεβρουαρίου 2011 #13 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Συνήθως πάνω στην λάμπα σε μια από της δυο άκρες έχει έναν αριθμό όπως προανέφερα πχ 965, ή 870 κτλ. ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι μόνος του ή να ακολουθεί τα watt της λάμπας πχ 39w/875 Ο πρώτος αριθμός είναι ο RA Index όσο μεγαλύτερος τόσο ποιο πιο πιοτικό φως βγάζει. Οι δυο τελευταίοι αριθμοί συμβολίζουν τα κελβιν πχ 32 συμβολίζει τα 3200 κελβιν. Έτσι σε μια λάμπα 870 έχουμε RA Index 8 και 7000 κέλβιν. Έγινε επεξεργασία 21 Φεβρουαρίου 2011 - Χρήστος Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 21 Φεβρουαρίου 2011 #14 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 Συνήθως πάνω στην λάμπα σε μια από της δυο άκρες έχει έναν αριθμό όπως προανέφερα πχ 965, ή 870 κτλ. ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι μόνος του ή να ακολουθεί τα watt της λάμπας πχ 39w/875 Ο πρώτος αριθμός είναι ο RA Index όσο μεγαλύτερος τόσο ποιο πιο πιοτικό φως βγάζει. Οι δυο τελευταίοι αριθμοί συμβολίζουν τα κελβιν πχ 32 συμβολίζει τα 3200 κελβιν. Έτσι σε μια λάμπα 870 έχουμε RA Index 8 και 7000 κέλβιν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
σιαμεζος 22 Φεβρουαρίου 2011 #15 Share 22 Φεβρουαρίου 2011 Τα 80 βαττ σε φυτά χαμηλών απαιτήσεων από φωτισμό, θα σου δώσουν ένα φυτεμένο στο οποίο θα επιζήσουν τα φυτά αλλά θα αναπτύσσονται από αργά έως και καθόλου (επίσης θα χρειάζονται λιπάσματα και διοξείδιο). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος