Jump to content

πεταλουδα Chelmon Rostratus αντεξε μονο μια μερα !!

Recommended Posts

χτες παρελαβα το συγκεκριμενο ψαρακι, κυριως για τις απταισιες αφου λενε οτι τις τρωει.

Δυστηχως πριν λιγο το βρηκα νεκρο, παντως το πρωι πριν φυγω για δουλεια το ειδα και ηταν μια χαρα, δηλαδη τη νυχτα την εβγαλε.

Ξερω οτι ειναι φοβερα δυσκολο ψαρι και δεν τρωει ευκολα , ειναι λογικο ομως να ψοφησει απο ασιτια πριν καν κλησει 24ωρο???

Η μηπως ηταν προβληματικο το ψαρι ?

Απλα αν ειναι να μην το ρισκαρω με δευτερο .....

Το ψάρι αυτό δεν θέλει και πολύ.... λίγο η ταλαιπωρία του ταξιδιού, λίγο καμιά επίθεση από τ άλλα ψάρια, και αν έχεις και νιτρικά έστω και λίγα, ήρθε και έδεσε το γλυκό.

Προβληματικό το ψάρι δεν είναι (εκτός αν ήταν άρρωστο), προβληματικοί εμείς γινόμαστε που το θέλουμε στα ενυδρεία μας... (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) διότι είναι από τα δύσκολα στη διατήρηση ψάρια.

+ οτι αταιστο ηταν μια μερα στο ενυδρειο σου εκει που ηταν δε ξερεις απο ποτε ειχε να φαει!! Εγω παντως που ειχα για καιρο στο ενυδρειο το ταιζα καθε δυο μερες γαριδα!! Ετρωγε απο το χερι μου!!

Δε μπορω παρα να συμφωνησω με τους κυριους παραπανω,απαιτητικο ψαρι και αν ειχε να φαει για μεγαλο χρονικο διαστημα οσο ηταν στο καταστημα τοτε οι πιθανοτητες ηταν εναντιον σας.

Κατά πάσα πιθανότητα ήταν στραβό το κλίμα από το κατάστημα.Όχι όμως ότι δεν είναι και δύσκολο ψάρι.Καλό είναι να τα αποφεύγουμε αυτά τα ψάρια. :)

το ψαρι αγοραστικε απο water Inn , απο την παραλαβη τους 14/2 και το παρελαβα 17/2 .

Τωρα το ψαρι με πρωτη ματια δεν μου φανηκε αδυνατο , οταν μπηκε στο ενυδρειο φενοταν δραστηριο , τσιμπαγε στα βραχακια που και που και εφαγε και μια μικρουλα ανεμονιτσα.

Τι να πω , γνωριζα οτι σιγουρα υπαρχουν αρκετες πιθανοτητες να μην το καταφερω να το κρατησω για πολυ , ισως και να μου εβγενε και να αντεχε.......... αλλα στην μια μερα dead χχχμμμ μαλλον κατι αλλο παιζει.

Για κάνε μια μέτρηση στα νιτρικά σου

το ψαρι αγοραστικε απο water Inn , απο την παραλαβη τους 14/2 και το παρελαβα 17/2 .

Τωρα το ψαρι με πρωτη ματια δεν μου φανηκε αδυνατο , οταν μπηκε στο ενυδρειο φενοταν δραστηριο , τσιμπαγε στα βραχακια που και που και εφαγε και μια μικρουλα ανεμονιτσα.

Τι να πω , γνωριζα οτι σιγουρα υπαρχουν αρκετες πιθανοτητες να μην το καταφερω να το κρατησω για πολυ , ισως και να μου εβγενε και να αντεχε.......... αλλα στην μια μερα dead χχχμμμ μαλλον κατι αλλο παιζει.

Υπάρχει μια πιθανότητα το ψάρι να σου ήρθε με κάποιο μικρόβιο από το μαγαζί.Μήπως το κυνήγησε κάποιο άλλο ψάρι και το στρέσαρε;

NO3 περιπου στο 20

ΡΗ 8,1

sal 1023

θερμοκ 25,5 με 25,7 απολυτως σταθερη

NH3 = 0

δεν το ενοχλησε κανενα αλλο ψαρι, ισως πηστευω να ηταν νηστικο και απο το μαγαζι και με την αλλαγη κιολας τα δε ολα , ισως τελικα τετοια ψαρια ειναι καλητερα να τα περνουμε απο χερι ιδιωτη που τα εχει και ειναι υγειης και τρωνε παρα απο μαγαζια και να ψαχνομαστε .....

Ένας παράγοντας ακόμη για τον θάνατο του είναι και τα νιτρικά σου που είναι στο 20,

Ενώ για τα άλλα ψάρια δεν θα ήταν τόσο ενοχλητικό, αυτό έχει απαιτήσεις σ αυτό το θέμα. θέλει μηδενικά νιτρικά. !!!

Θα πρέπει να γίνει συνήθεια σε όλους μας ότι πριν αγοράσουμε κάποιον οργανισμό, θα πρέπει να ελέγχουμε πρώτα τις απαιτήσεις του και κατά πόσο το ενυδρείο μας είναι ικανό να φιλοξενήσει αυτόν τον οργανισμό.

η αληθεια ειναι οτι αυτο το ψαρι κανει πωλησεις λογω του οτι τρωει απταιζιες αλλα το καλυτερο και πιο σιγουρο ειναι να βαλουμε Lysmata wurdemanni που ειναι πολυ καλυτερος κυνηγος γιαυτην την δουλεια και πιο σιγουρος για την διαβιωση του. με ενα ροστρατους στεναχωρηθηκα πολυ μια και το ειχα βαλει για λογους αισθητικης και οχι για απταιζιες κτλπ, τον ειχα ενα χρονο περιπου με ειχε μαθει δεν μου πειραζε τιποτα (clam,sps,lps) γουσταρα τρελα! αλλα οπως γινεται συνηθως φαγωθηκα να βαλω ενα japonico ,εβγαλε ick κολλησε τα μισα ο myteran(ετσι τον ειχα βαφτηση) εφυγε πρωτος.... πολυ δυσκολο ψαρι και στην διατροφη του και στα υπολοιπα ψαρια που θα εχεις και στις ασθενειες και και και.... στα περισσοτερα σαιτ οπως θα χεις δει βαθμος δυσκολιας 10 μετο μεγαλυτερο βαθμο10.... οποτε καλο ειναι να μην το παιρνουμε αυτο το ψαρακι ωστε τα μαγαζια να σταματησουν να το φερνουν σιγα σιγα.......... εκτος κ αν καποιος ειναι συνηδητοποιημενος και το παιρνει και θα μπορει να του παρεχει ολες της προειπωθεσεις......

Ενα απο τα ψάρια που δεν πρέπει να φιλοξενούμε στα ενυδρεία μας,αφού αποδεδειγμένα πλέον τα ποσοστά θνησιμότητας είναι συντριπτικά μεγάλα.

η αληθεια ειναι οτι αυτο το ψαρι κανει πωλησεις λογω του οτι τρωει απταιζιες αλλα το καλυτερο και πιο σιγουρο ειναι να βαλουμε Lysmata wurdemanni που ειναι πολυ καλυτερος κυνηγος γιαυτην την δουλεια και πιο σιγουρος για την διαβιωση του. με ενα ροστρατους στεναχωρηθηκα πολυ μια και το ειχα βαλει για λογους αισθητικης και οχι για απταιζιες κτλπ, τον ειχα ενα χρονο περιπου με ειχε μαθει δεν μου πειραζε τιποτα (clam,sps,lps) γουσταρα τρελα! αλλα οπως γινεται συνηθως φαγωθηκα να βαλω ενα japonico ,εβγαλε ick κολλησε τα μισα ο myteran(ετσι τον ειχα βαφτηση) εφυγε πρωτος.... πολυ δυσκολο ψαρι και στην διατροφη του και στα υπολοιπα ψαρια που θα εχεις και στις ασθενειες και και και.... στα περισσοτερα σαιτ οπως θα χεις δει βαθμος δυσκολιας 10 μετο μεγαλυτερο βαθμο10.... οποτε καλο ειναι να μην το παιρνουμε αυτο το ψαρακι ωστε τα μαγαζια να σταματησουν να το φερνουν σιγα σιγα.......... εκτος κ αν καποιος ειναι συνηδητοποιημενος και το παιρνει και θα μπορει να του παρεχει ολες της προειπωθεσεις......

Δεν θα συμφωνησω,καθως στις περισσοτερες των περιπτωσεων,ειδικα αν οι απταισιες ειναι μεγαλες δεν κανουν τιποτα.

Τις μεγάλες Aiptasies τις καταπολεμάς με τους γνωστούς "χημικούς" τρόπους... λεμόνι. ξύδι.. kalk ή τα διάφορα σκευάσματα, και τις μικρές τις αναλαμβάνουν οι γαρίδες..... το θέμα είναι που θα τις βρεις !!!

αυτο θα κανω με ενεση με λεμονι η ξυδι , μου παν καλητερα λεμονι απο το ξυδι , ειναι και καπως πιο υγειηνο για το νερο.

Τωρα lysmata μπορουσα να βρω , ειχε το καρχαριας και ενας φιλος που κατεβενε πατρα μπορουσε να μου φερει, αλλα εχω μεσα dodyback και εχω ακουσει οτι τις χτυπαει και τις τρωει τις pepermint, oποτε δεν ρισκαρα να παρω.

Οποτε απο τα λεγομενα σας να μην το σκεφτω καν για δευτερο rostatus.

Όντως.. το συγκεκριμένο ψάρι μου έφαγε και τις τρεις γαρίδες που είχα, μάλιστα για αρκετές ώρες οι κεραίες της προεξείχαν από το στόμα του.

Για πεταλούδα μη το διακινδυνεύσεις πάλι

για να μην ανοιξω αλλο θεμα , μαζι με την παραλαβη του rostatus πηρα και blue tang το οποιο μπηκε στο ενυδρειο του αδελφου μου και μεχρι στιγμης δεν εχει φαει , ψιλοκρυβεται και βγαινει που και που δειλα.

Ειναι λογικο που δεν εχει φαει μεχρι στιγμης λογο του ταξιδιου και της αλαγης ??

θα τρελαθω αν παθει κατι και αυτο... :)

Σκεφτομαι σε λιγο σκορδοζουμι να μουλιασω λιγη τροφη μπας και κανω κατι, και εννοω κανονικο σκορδοζουμι γιατι garlic δεν εχω.

Δεν πιστευω οτι θα χεις προβλημα με τον blue λογικα... γενικοτερα ειναι απο τα πιο φοβιτσιαρικα ψαρια και γενικοτερα λιγουρι, δωστου χρονο μην το τρομαζεις με αποτομες κινησεις και δοκιμασε λιγο κατεψυγμενη με σκορδακι , ειναι σιγουρο οτι αν ανγωθει θα βγαλει ick αλλα με σωστες παραμετρους νερου και σκορδακι θα στρωσει, αρκει να χει λιτρα και κρυψωνες....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...