Konstantinx 17 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 17 Φεβρουαρίου 2011 Ετοιμαζω ενα 180λτ το οποιο θελω να κανω full φυτεμενο με ευκολα φυτα και πολλα πολλα ψαρακια! Θα βαλω ριζες κ θελω να το φουντωσω!!! Εχω ηδη περι το ενα κιλο υποστρωμα αλλα φανταζομαι (τη συμβουλη σας εδω) οτι θα χρεαστω κ αλλο. Ποσα κιλα χαλικι θα χρειαστω; Θελω να βαλω γκαπυ, μολυ κ ξιφοφορους σε χαρεμακια των 5 (1α/4θ). Μου αρεσουν τα ζωοτοκα οποτε αν εχω κ αλλες επιλογες, θα ηθελα να τις ακουσω παρακαλω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 17 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 17 Φεβρουαρίου 2011 τουλαχιστον 10 κιλα χαλικι μην πω και παραπανω.....αρχικα το θεμα ειναι να στρωθει σωστα το φιλτρο σου,να γινει ο κυκλος του αζωτου και το συζηταμε..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konstantinx 18 Φεβρουαρίου 2011 Author #3 Share 18 Φεβρουαρίου 2011 τουλαχιστον 10 κιλα χαλικι μην πω και παραπανω.....αρχικα το θεμα ειναι να στρωθει σωστα το φιλτρο σου,να γινει ο κυκλος του αζωτου και το συζηταμε..... απο φιλτρο, μπολι, βιολογια κλπ ειμαι κομπλε με το jbl εξωτερικο μου. Τι επιλογες εχω για συνθεση ομως; Σιγουρα θα εχω γκαπυ, μολυ κ ξιφο. Απο κει κ περα τι αλλο μπορει να προστεθει φιλε μου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 18 Φεβρουαρίου 2011 #4 Share 18 Φεβρουαρίου 2011 Σε 180l με 1,20 μήκος? τι άλλο θες να βάλεις δλδ? 5 Molly και 5 Helleri, γέμισαν το μεσαίο και άνω τμήμα του ενυδρείου. Βάλε κάτι και για τον βυθό και είσαι μια χαρά. Υ.Γ Αν το κάνεις και ζούγκλα, μην ξεχάσεις να αφήσεις χώρο για κολύμπι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konstantinx 18 Φεβρουαρίου 2011 Author #5 Share 18 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Σε 180l με 1,20 μήκος? τι άλλο θες να βάλεις δλδ? 5 Molly και 5 Helleri, γέμισαν το μεσαίο και άνω τμήμα του ενυδρείου. Βάλε κάτι και για τον βυθό και είσαι μια χαρά. Υ.Γ Αν το κάνεις και ζούγκλα, μην ξεχάσεις να αφήσεις χώρο για κολύμπι. ΣΙγουρα θα γινει ζουγκλα, αλλα με 5 ακομα guppies θα δεσει, λες; Να μην το παρακανω,ετσι;; Για βυθο τι προτεινεις φιλαρακι; Έγινε επεξεργασία 18 Φεβρουαρίου 2011 - Konstantinx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikitas79 19 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 19 Φεβρουαρίου 2011 Φίλε το πολύ ζούγκλα είναι καλό για όταν θα εμφανιστούν τα πρώτα μικρά!!Στα ζωοτόκα είναι απαραίτητα τα φυτά γιατί αποτελούν κρυψώνα των γόννων! Δεν ξέρω όμως το κατά πόσο θα βοηθάει αυτό τα μεγάλα στην κολύμβηση τους,όλα τα είδη που θα βάλεις είναι δήνοι κολυμβητές! Για τον βυθό μπορείς να επιλέξεις κάποιο είδος γαρίδας ή (και) γατόψαρα corydoras.! Καλό θα είναι να υπολογίσεις και 2 otocynlus spp. στο ρόλο του γλύφτη! Οι πλακόστωμοι μερικά φυτά τα "χτυπάνε". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konstantinx 19 Φεβρουαρίου 2011 Author #7 Share 19 Φεβρουαρίου 2011 εχετε καποια γαριδουλα υποψιν να προτείνετε; Με ενδιαφερει καποια φιλικου χαρακτηρα κ σιγουρα που να μη δημιουργει προβληματα. Με τις αναπαραγωγες τους δεν τα παω καλα. Δεν πιστευω να μου τρελανουν το ενυδρειο στα μικρα... Εχω το Juwel vision 180. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsagos 19 Φεβρουαρίου 2011 #8 Share 19 Φεβρουαρίου 2011 Οι γαρίδες θέλουν "παλιο" ενυδρείο για να είναι στρωμένος ο βυθός του! Κανε λίγη υπομονή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 19 Φεβρουαρίου 2011 #9 Share 19 Φεβρουαρίου 2011 ΣΙγουρα θα γινει ζουγκλα, αλλα με 5 ακομα guppies θα δεσει, λες; Να μην το παρακανω,ετσι;; Για βυθο τι προτεινεις φιλαρακι; Μην το βλέπεις οτι με 5 ψαράκια ακόμα οτι δεν θα έχεις πρόβλημα. Οταν το ενυδρείο βρει τον ρυθμό του και τα ψάρια συνηθίσουν σε αυτό, θα αρχίσουν οι γέννες. Εκει το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Αντε να πιάσεις γόνο σε full φυτεμένο, αρα περιμένεις να μεγαλώσει.... άντε να βρεις να τα δώσεις.....θα πάνε σε σωστό "σπίτι"? Για βυθό δεν γνωρίζω να σε βοηθήσω(σε συνθήκες για ζωοτόκα), αλλά αν αποφασίσεις να χαμηλώσεις το pH σου(7-7,2), υπάρχουν αρκετές επιλογές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konstantinx 20 Φεβρουαρίου 2011 Author #10 Share 20 Φεβρουαρίου 2011 Μην το βλέπεις οτι με 5 ψαράκια ακόμα οτι δεν θα έχεις πρόβλημα. Οταν το ενυδρείο βρει τον ρυθμό του και τα ψάρια συνηθίσουν σε αυτό, θα αρχίσουν οι γέννες. Εκει το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Αντε να πιάσεις γόνο σε full φυτεμένο, αρα περιμένεις να μεγαλώσει.... άντε να βρεις να τα δώσεις.....θα πάνε σε σωστό "σπίτι"? Για βυθό δεν γνωρίζω να σε βοηθήσω(σε συνθήκες για ζωοτόκα), αλλά αν αποφασίσεις να χαμηλώσεις το pH σου(7-7,2), υπάρχουν αρκετές επιλογές. Εχοντας εμπειρια ξανα απο φυτεμενο κοινωνικο παλιοτερα, θα συμφωνησω στα παραπανω μαζι σου! Οποτε θα μεινω σε 2χαρεμακια των 5 με γκαπυ κ ξιφο κ απο κει κ περα τα αφηνω απλα να προσαρμοστουν! Σ'ενα 100αρι που ειχα, δεν ειχα θεμα με τις γεννες, αλλα ουτε κ με ιδιαιτερη επιθετικοτητα στα μικρα απο τους μεγαλους! Οπτε τωρα που παω σχεδον στα 2πλασια λιτρα κ με καλυτερη πανιδα, πιστευω οτι θα ειμαι ακομα καλυτερα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 20 Φεβρουαρίου 2011 #11 Share 20 Φεβρουαρίου 2011 Guppy δεν είχα για να ξέρω σε τι ρυθμό γεννάνε, αλλά είχα Endler's κι αφού ξεπέρασα το σοκ των απανωτών γεννήσεων, τα άφησα στην τύχη τους. Τα πιο "δυνατα" επιβιωνουν. Με τους ξιφοφόρους, είχα 1m-4f. Ο αρσενικός είναι πολύ επιθετικός και αναγκάστηκα να βάλω άλλες 3 θηλυκές για να μοιράζεται το στρες από το κυνήγι. Ηρέμησε λιγάκι, αλλά ήρθαν τα πάνω κάτω όταν από γεννά έβγαλα 2 αρσενικούς ακόμα. Προσπάθησα να τα κρατήσω αλλά δεν. Τα βρήκα και τα 2 νεκρά. Έσωσα έναν αρσενικό ακόμα και τον μεγάλωσα σε άλλο ενυδρείο. Είναι 1-2 μήνες μαζί και πέφτει ανελέητο κυνήγι οπότε συναντιούνται. Σε 260l όλα αυτά, με 8-9 θηλυκά :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konstantinx 20 Φεβρουαρίου 2011 Author #12 Share 20 Φεβρουαρίου 2011 Guppy δεν είχα για να ξέρω σε τι ρυθμό γεννάνε, αλλά είχα Endler's κι αφού ξεπέρασα το σοκ των απανωτών γεννήσεων, τα άφησα στην τύχη τους. Τα πιο "δυνατα" επιβιωνουν. Με τους ξιφοφόρους, είχα 1m-4f. Ο αρσενικός είναι πολύ επιθετικός και αναγκάστηκα να βάλω άλλες 3 θηλυκές για να μοιράζεται το στρες από το κυνήγι. Ηρέμησε λιγάκι, αλλά ήρθαν τα πάνω κάτω όταν από γεννά έβγαλα 2 αρσενικούς ακόμα. Προσπάθησα να τα κρατήσω αλλά δεν. Τα βρήκα και τα 2 νεκρά. Έσωσα έναν αρσενικό ακόμα και τον μεγάλωσα σε άλλο ενυδρείο. Είναι 1-2 μήνες μαζί και πέφτει ανελέητο κυνήγι οπότε συναντιούνται. Σε 260l όλα αυτά, με 8-9 θηλυκά :-) Σε τι μεγεθος καταληγου οι ξιφο φιλε μου κ τα endlers? Ξερω τα τελευταια ειναι συγγενεις των γκαπυ, αλλα προτιμω γκαπυ απο endlers. Τα γκαπυ που ειχα μεσα σε 2μηνες απο τοτε που τα ειχα ειχαν κανει 10 μικρα, εκ των οποιων επεζησαν τα μισα. Κ ολα αυτα με ενα αρσενικο ξιφο μεσα, μιας κ το θυληκο το εχασα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 20 Φεβρουαρίου 2011 #13 Share 20 Φεβρουαρίου 2011 Τα Endler's είναι μικρά, 3-4 εκ τα αρσενικά λίγο μεγαλύτερα τα θηλυκά. Ο κυρίαρχος αρσενικός ξιφοφόρος είναι κοντά στα 12 εκ μαζί με την ουρά και οι μεγαλύτερες θηλυκές είναι κοντά στα 10 εκατοστά. Ο υιός ξιφοφόρος είναι 7 μηνών και έχει μήκος μαζί με την ουρά περίπου στους 7-8 πόντους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikitas79 20 Φεβρουαρίου 2011 #14 Share 20 Φεβρουαρίου 2011 Φίλε σε πολλά video στο internet έχω δεί πανέμορφα φυτεμένα ενυδρεία με συνδιασμούς guppy-neon tetra-corydoras-rodostomus-γαρίδες,οχι βέβαια όλα αυτά μαζί αλλά συνδιασμούς αυτών των ειδών ανάλογα με την προτίμηση του ιδιοκτήτη. Προσωπικά προτιμώ αυτά τα μικρόσωμα ψαράκια γιάτι μπορείς εύκολα να συνδιάσεις ποικιλία και ποσότητα με ένα όμορφο αλλά όχι "παραφουσκωμένο" αποτέλεσμα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Φεβρουαρίου 2011 #15 Share 20 Φεβρουαρίου 2011 Αν αποφασησεις να χαμηλωσεις το ph μπορεις να κανεις πολλουσ συνδιασμους αν οχι βαλε ζωοτοκα.Αλλα να ξερεις οτι δεν θα μπορεις να βαλεις cory η οτοκυκλους γιατι αυτα θελουν χαμηλο ph.Οπωτε πρεπει να σκεφτεις αν θες να μπεις στη διαδηκασια να χαμηλωσεις το ph σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος