Jump to content

βοηθεια με φυτεμενο

argife

Recommended Posts

Γεια σε ολους.Μολις εστησα ενα 15 λιτρο(απο το jumbo) για φυτεμα με γαριδες.Τωρα μεσα στο ενυδρειο εχω λιγα μικρα guppy(τα οποια οταν μεγαλωσουν θα πανε στο 60λιτρο),μερικα μικρα σαλιγγαρια και ευκολα φυτα.

Το ενυδρειο το εχω κατω απο τα σποτ στην κουζινα και ζουν αλλα θα ηθελα να βαλω μια λαμπα αλλα δεν ξερω τι πρεπει να κανω και πως να το κανω γιατι δεν εχει ου καν ''φορμα'' για να βαλω μια λαμπα.Οσα ενυδρεια εχω εχουν κανονικα τρυπες για λαμπα,αυτο δεν εχει.Τι μπορεω να κανω για να βαλω λαμπα?

Επισης θα ηθελα να σας ρωτησω αν ξερετε την αναλογια για diy co2 για 0,5L μπουκαλι(οχι για 1,5L) και πως μπορω να μειωσω της φυσαλιδες στο diy co2?

Έγινε επεξεργασία - argife

Γεια σε ολους.Μολις εστησα ενα 15 λιτρο(απο το jumbo) για φυτεμα με γαριδες.Τωρα μεσα στο ενυδρειο εχω λιγα μικρα guppy(τα οποια οταν μεγαλωσουν θα πανε στο 60λιτρο),μερικα μικρα σαλιγγαρια και ευκολα φυτα.

Το ενυδρειο το εχω κατω απο τα σποτ στην κουζινα και ζουν αλλα θα ηθελα να βαλω μια λαμπα αλλα δεν ξερω τι πρεπει να κανω και πως να το κανω γιατι δεν εχει ου καν ''φορμα'' για να βαλω μια λαμπα.Οσα ενυδρεια εχω εχουν κανονικα τρυπες για λαμπα,αυτο δεν εχει.Τι μπορεω να κανω για να βαλω λαμπα?

Επισης θα ηθελα να σας ρωτησω αν ξερετε την αναλογια για diy co2 για 0,5L μπουκαλι(οχι για 1,5L) και πως μπορω να μειωσω της φυσαλιδες στο diy co2?

για το ενυδρείο ( λάμπα )δεν μπορω να σου απαντήσω γιατι δεν το ξέρω.

για το μιγμα όσο περισσότερη ζάχαρη βάλεις και μειώσεις την μαγιά θα έχεις λιγότερες φυσαλίδες.

κάντο σε 1,5L η ποσότητα του μίγματος εχει να κάνει με την διάρκεια του.

Ευχαριστω φιλε τασο για τις πληρογοριες!!!Κανεις δεν ξερει για την λαμπα?

βάλε μια φωτο να δουμε πως ειναι το καπακι του ενυδρειου σου

Παντος με το diy co2 να προσεχεις γιατι δεν ειναι και οτι πρεπει για τις γαριδες.

Αλλα αφου θελεις να φτειαξεις φυτεμενο κοιτα πρωτα για την λαμπα και υποστρωμα και τελευταια για το co2.

Παντος με το diy co2 να προσεχεις γιατι δεν ειναι και οτι πρεπει για τις γαριδες.

Αλλα αφου θελεις να φτειαξεις φυτεμενο κοιτα πρωτα για την λαμπα και υποστρωμα και τελευταια για το co2.

:)

Λαμπα ψαξε να βρεις καποια που να "πιανει" απο τη μια πλευρα του ενυδρειου σου.Κρεμαστη δηλαδη.Παιζει ρολο φυσικα το μηκος του ενυδρειου σου και αυτα τα μικρα φωτιστικα εχουν PL απλες λαμπες και δε ξερω κατα ποσο θα μπορεσεις να αποκτησεις ενα καλο αποτελεσμα φυτεμενου.Απο το spot της κουζινας σου παντως καλυτερα.

Επισης και θα το επιβεβαιωσουν οι εμπειροτεροι τα 15 λιτρα ειναι λιγα ακομα και για γαριδες.Απο 30 και πανω.Προσεχε τι τιμες αμμωνιας.

:)

Λαμπα ψαξε να βρεις καποια που να "πιανει" απο τη μια πλευρα του ενυδρειου σου.Κρεμαστη δηλαδη.Παιζει ρολο φυσικα το μηκος του ενυδρειου σου και αυτα τα μικρα φωτιστικα εχουν PL απλες λαμπες και δε ξερω κατα ποσο θα μπορεσεις να αποκτησεις ενα καλο αποτελεσμα φυτεμενου.Απο το spot της κουζινας σου παντως καλυτερα.

Επισης και θα το επιβεβαιωσουν οι εμπειροτεροι τα 15 λιτρα ειναι λιγα ακομα και για γαριδες.Απο 30 και πανω.Προσεχε τι τιμες αμμωνιας.

αν ειναι χωρίς καπάκι μπορεις να βάλεις λάμπα :

http://viewitem.eim.ebay.gr/AquaEL-Decolig...0601301481/item

οσο για τα λίτρα αν έχεις μόνο γαρίδες και εισαι προσεκτικός στο ταισμα θα τα καταφέρεις.

κάπου υπάρχει ποστ με μικρό ενυδρείο απο αιολος .

το βρήκα

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=48469&hl=

Έγινε επεξεργασία - tasosgv

Ευχαριστω για τις πληροφοριες σας παιδια.Περιστσιακα εχω βαλει ενα φως γραφιου!Ανα 5 γαριδες ποσο πρεπει να τα'ι'ζω την ημερα?

φιλε μου επειδη το εχω δει το ενυδρειακι σου για φως μπορεις να βαλεις 2 ταινιες led και εισαι οκ....

βγαλε ολο το μπλε καπακι απο πανω

μετρα το μηκος και το πλατος του ενυδρειου πηγενε σε εναν τζαμα και πεστου να σου κοψει ενα τζαμι 1-2 εκατοστα μεγαλυτερο στο μηκος του ενυδρειου και 1-2 εκατοστα μικροτερο στο πλατος για να περνανε τα καλωδια .μετα πηγενε στο πλαισιο και παρε αυτο εδω

βαλε υποστρομα για φυτα η σκετο κατι τετοιο εδω και μην βαλεις co2 γιατι θα ειναι δυσκολο και οι γαριδες ειναι πολυ ευεσθητες.και θελουν το ενυδρειο και ο βυθος να ειναι στρωμενος.

μονο αυτα που σου ειπα να βαλεις και θα το κανεις δασος.

ετσι ειχα κανει και εγω με το 15 λιτρο του jumbo μεχρι που εψαχνα να βρω τις γαριδες απο τα πολλα φυτα.

μετα τα εδωσα και τα 2 γαριδαδικα που ειχα

:):rasp::D

Έγινε επεξεργασία - GXSARA

Σας ευχαριστω πολυ ολους.Εχω ανοιξει και ενα αλλο θεμα για το μεγαλητερο μου ενυδρειο(60λιτων)σε θεμα παλι με λαμπα.Αν μπορειτε να με βοηθησετε μπεστε μια στο θεμα και σχολιαστε αν θελετε για να με βοηθησετε :rasp:

Και παλι ευχαριστω :D:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...