Aquazone Team 1 Οκτωβρίου 2006 #1 Share 1 Οκτωβρίου 2006 Ενυδρείο του Aquazone (Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2006) Βασίλης Λαγός(vasilis213) .... Γενικές Πληροφορίες-Βιογραφικό Σημείωμα Σύντομο βιογραφικό σημείωμα σχετικά με το χόμπι Ασχολούμαι με το χόμπι του ενυδρείου από το 2004. Ξεκίνησα με ένα κοινωνικό ενυδρείο 200 λίτρων. Σήμερα έχω στην κατοχή μου ένα βιοτοπικο ενυδρείο γλυκού νερού. Γενικές πληροφορίες του ενυδρείου μου- Παρουσίαση Το συγκεκριμένο ενυδρείο το ξεκίνησα τον Αυγουστο του 2006. Είναι μία κατασκευή DIY από μπετοφόρμ και βιτρινα κρύσταλλο 12αρι και καπάκι από κόντρα πλακέ θαλάσσης. Στηρίζεται σε βάση κατασκευασμένη από ξύλο πάχους 5 cm.Οι διαστάσεις και ο συνολικός όγκος είναι : Διαστάσεις (ΜxΠxΥ) σε εκατοστά:180X0,50X0,70 Όγκος ενυδρείου (μεικτός) σε λίτρα:500Όγκος ενυδρείου (καθαρός) σε λίτρα:400Όγκος sump σε λίτρα:85Συνολικός καθαρός όγκος νερού:485Xρόνος λειτουργίας ενυδρείου:20 ημέρες Υπόστρωμα Χαλίκι / άμμος (είδος, ποσότητα).............Άμμος ποταμίσιαΣυνολικό ύψος υποστρώματος , χαλικιού..6-7 εκατοστά ΦίλτρανσηΔιαστάσεις sump / Μεικτός όγκος:60x50x40 / 120 ltΚαθαρός όγκος νερού σε λίτρα:85Διαμερίσματα:4Αντλίες / ροή:Eheim 1260 2400 lt/hΦιλτράρισμα / Υλικά:Μηχανικό / σφουγγάρια, υαλοβάμβακας ...... Βιολογικό / μακαρόνιΦωτισμός3 λάμπες φθορίου 36 Watt εκ των οποίων η μια μπλε και ανάβει μισή ώρα πριν και μια μισή ώρα μετά την περιόδου φωτισμού που είναι 20.00-05,00. Λοιπός γενικός και ειδικός εξοπλισμός Θερμαντικό σώμα/σώματα:2 x Jager 300WattΘερμοκρασία λειτουργίας:<25 και 26oCelciusΨυκτικό/ανεμιστήρεςΘερμοκρασία λειτουργίας:>26 oCelciusΘερμόμετρο / Controller θερμοκρασίας:ψηφιακό Αλλαγές νερού:Κάθε εβδομαδα 100 λιτρα.Διάφορα:Ένας κυκλοφορητής 500 λίτρων στον βυθό του ενυδρείου και ένα εσωτερικό φίλτρο 200 λίτρων στο τελευταίο διαμέρισμα του sump. Φιλοξενούμενοι ΟργανισμοίΨάρια4 ABIDOCHROMIS 1m. 3f 4 Melanochromis johani3 ps. socolofi1 synodontis 4 ps. Demasoni 4 ps.carbo Παράμετροι νερούΣυνθήκες νερούθερμοκρασία (oCelcius):28-29 pH:8kH (odH):7GH (odH):12NH¬3-NH¬4 (ppm):0NO¬2 (ppm):0NO3 (ppm):10ΦροντίδαAλλαγές νερού κάθε εβδομάδα και εβδομαδιαία τέστ. Το setup του ενυδρείου του μήνα αποτελεί προσωπική αντίληψη του ιδιοκτήτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.