Jump to content

Δισκακι μας αφησε....

Naskas

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια...

Μολις γυρισα το απογευμα απο την δουλεια και ειδα το μεγαλο το φαγανο το Δισκακι μου 5-6 cm να εχει πλεον :)

Ειχε 2-3 μερες φουσκωμενη κοιλια και δεν εδωσα πολλη βαση, ουτε ετρωγε ουτε κολυμπουσε. Κρυμμενο σε μια γωνια επανω.....

Τα υπολοιπα ειναι μια χαρα.

Η στεναχωρια μου ειναι απιστευτη και απο την αλλη λεω "ελα μωρε ενα ψαρι ειναι". Αλλα δεν ειναι ετσι.

Απλα ηθελα να το μοιραστω εδω..... :rasp:

Έγινε επεξεργασία - Naskas

Ειχε 2-3 μερες φουσκωμενη κοιλια και δεν εδωσα πολλη βαση, ουτε ετρωγε ουτε κολυμπουσε. Κρυμμενο σε μια γωνια επανω.....

Αυτά δυστυχώς είναι μέσα στο χόμπι. Το θέμα είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να αποκτούμε εμπειρία. Το δικό σου λάθος ήταν το παραπάνω.

:)

Μην μασας αδερφε,συνβαινουν και στις καλητερες οικογενειες!!!

Απλα απο εδω και περα να εισαι ποιο υποψιασμενος σε παρομοια περίπτωση.

Αν θες την γνωμη μου καλα ειναι να τεσταρεις το νερο σου μπας και ειχες καμια αλλαγη.

Εύχομαι να ειναι η τελευταια τετοιου ειδους στεναχωρια με το ενυδρειο σου!!! :)

Γιατί βρε αφού τα αγαπάς τόσο δεν έδωσες σημασία;;; Είχε εμφανή σημάδια ότι κάτι δε πάει καλά :)

με τα νερα μου ειναι μια χαρα. 7 ph, 3kh, 6gh, no3 15-20.

Ελα ντε, και εγω απορω με τον εαυτο μου πως δεν το εψαξα ποιο πριν......

Η πρισμενη κοιλια πως αντιμετοπιζεται? αλλου διαβασα να μην ταισεις 2-3 μερες και αλλου λενε να ταισεις με σπιρουλινα....

Κανενα φαρμακο? ετσι για να ξερω.....

Ελπιζω αλλο κακο να μην συμβει.... :)

Ταιζω d-50, d-allio d-vital, discus tetra, bloodworms,glassworms, tetra pro, terta vegetablew και καμια 3-4 ακομα....

με τα νερα μου ειναι μια χαρα. 7 ph, 3kh, 6gh, no3 15-20.

Ελα ντε, και εγω απορω με τον εαυτο μου πως δεν το εψαξα ποιο πριν......

Η πρισμενη κοιλια πως αντιμετοπιζεται? αλλου διαβασα να μην ταισεις 2-3 μερες και αλλου λενε να ταισεις με σπιρουλινα....

Κανενα φαρμακο? ετσι για να ξερω.....

Ελπιζω αλλο κακο να μην συμβει.... :)

Ταιζω d-50, d-allio d-vital, discus tetra, bloodworms,glassworms, tetra pro, terta vegetablew και καμια 3-4 ακομα....

χαχαχα βαζω στιχημα εσυ τοση πικιλια στην διατροφη σου δεν εχεις!!!

Εχω διαβασει οτι τα bloodworms δεν ειναι καλα να τα ταιζουμε στους δισκους αλλα δεν μπορω να σου πω το γιατι,απλα τα εχω διαβασει και οτι καποιοι ειχαν προβληματα με αυτη την τροφη.Αλλοι παλι δεν ειχαν κανενα προβλημα με αυτην την τροφη.

Εγω δεν εχω ταισει ποτε τετοια τροφη οποτε δεν εχω προσωπικη εμπειρια απλα στο λεω αν θελεις να το ψαξεις...

Και εγω το εχω διαβα;σει αλλα δεν λεει καθαρα καπου γιατι. Το απαγορευουν προληπτικα. Ειναι στα ψαρι πιστευω. Παντος ειναι γενικα δυσκολα ψαρακια στην διατροφη τους......

Νομίζω πως τα bloodworms δεν αποφεύγονται ως είδος τροφής αλλά επειδή θέλει πολύ προσοχή η ποσότητα ώστε να μην μολύνεις το νερό. Αν έχει κάποιος κάποιο Link....

Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί έχασα 2 δίσκους τελευταία και ένας είναι χάλια. Να προσέχεις πολύ τις ημερομηνίες λήξεως των τροφών. Εγώ τάιζα ληγμένη 6 μηνών γαλοπούλα.

Κρίμα φίλε το δισκάκι. :rasp:

Μην το βάζεις όμως κάτω. Συχνή παρατήρηση και οποιαδήποτε αλλαγή να σε προβληματίσει.

Εύχομαι καλή συνέχεια. Αυτά συμβαίνουν. Στην τελική εσύ να είσαι καλά να αποκτάς εμπειρίες και θα έχεις πάντα υγιή ψαράκια. :)

Καλησπερα παιδια...

Μολις γυρισα το απογευμα απο την δουλεια και ειδα το μεγαλο το φαγανο το Δισκακι μου 5-6 cm να εχει πλεον :)

Τα υπολοιπα ειναι μια χαρα.

Η στεναχωρια μου ειναι απιστευτη και απο την αλλη λεω "ελα μωρε ενα ψαρι ειναι". Αλλα δεν ειναι ετσι.

Απλα ηθελα να το μοιραστω εδω..... :rasp:

Τα υπόλοιπα δισκάκια σου πως είναι?

Όλα καλά?

Το ενα ηταν καπως.... Μονο του με λευκα κακακια..... Τελικα μετα απο διαφορες σηζητησεις με pet shop και απο google ανεβασα θερμοκρασια εδω και δυο μερες στους 30 και ακολουθω θεραπεια μαζι με flagyl 500 mlg και ολα πανε προς το καλυτερο.... Τα φυτα μου μονο δεν την παλευουνε.Λιωνουν πολλα φυλλα στουσ 30. Υπομονυ κανω και βλεπουμε. Σημερα αλλαγη 40% και ξανα flagyl. Ο μικρος παντος ειναι καλυτερα. Α εχω βαλει και αεραντλια στο φουλ....

οσο εισαι σε θεραπεια ταιζε σπιρουλινα μιας και το προβλημα ειναι εντερικο απο οτι μοιαζει....

αν δεν την τρωνε ποτισε την με σκορδοζουμι

λογικα βιαστηκες με το flagyl ......αν ειχες κανει μια ερωτησουλα εδω θα σου ειχαν πει οτι το

πρωτο σταδιο ειναι να ανεβαζες την θερμοκρασια στους 32-33 (ακομα και 34)βαθμους

ο λογος της αυξησης ειναι οτι στις ποιο πανω θερμοκρασιες τα παρασιτα δεν ζουν

βεβαια υπαρχει προβλημα με τα αλλα ψαρια αν εχεις σε αυτες τις θερμοκρασιες (και τα φυτα)

για αυτον τον λογο καλο ειναι να υπαρχει μια γυαλα νοσοκομειο.

μετα την θεραπεια μεγαλη αλλαγη νερου και ανθρακας(καινουργιος και μετα τον ΠΕΤΑΣ) για 2-3 μερες

ολα θα πανε καλα

To ελπιζω. Ηδη ειναι καλυτερα. Τρωνε D-Allio kai Tetra Phyll αλλα τα δινω λιγο για την ωρα. Τα αλλα ψαρακια κοντεουν να φανε τα τζαμια βεβαια αλλα δεν πειραζει.... Λιγο διατα δεν βλαπτει. Το απογευμα εχω κλαδεμα, αλλαγη νερου με καθαρισμο πυθμενα χαλαρα, αντιβιωση και καφε με παρατηρηση σχολαστικη... :)

σαν tip σου παραθετω μια αποψη που εχουν παλιοι συνχομπιστες.

καλο ειναι τα ψαρια μας να μαθουν να τρωνε σπιρουλινα.

επισης καλο ειναι οταν ταιζεις τροφες πλουσιες σε πρωτεινες

καθε 3 μηνες να κανεις μια εβδομαδα ταισμα με σπιρουλινα για

να καθαριζουν τα εντερα........στο διαστημα αυτο τα κοπρανα αλλαζουν

και γινονται ποιο νερουλα.....για φαντασου εσενα να τρως μια βδομαδα χορτα... :)

αλλα αναφερουν οτι ειναι καλος τροπος για να αποφευγουν τετοιου ειδους προβληματα

σαν tip σου παραθετω μια αποψη που εχουν παλιοι συνχομπιστες.

καλο ειναι τα ψαρια μας να μαθουν να τρωνε σπιρουλινα.

επισης καλο ειναι οταν ταιζεις τροφες πλουσιες σε πρωτεινες

καθε 3 μηνες να κανεις μια εβδομαδα ταισμα με σπιρουλινα για

να καθαριζουν τα εντερα........στο διαστημα αυτο τα κοπρανα αλλαζουν

και γινονται ποιο νερουλα.....για φαντασου εσενα να τρως μια βδομαδα χορτα... :)

αλλα αναφερουν οτι ειναι καλος τροπος για να αποφευγουν τετοιου ειδους προβληματα

δεν σε ακουει.

δεν σε ακουει.

Είναι καλό να ταίζουμε 1 ημέρα την εβδομάδα μόνον σπιρουλίνα?

Είναι καλό να ταίζουμε 1 ημέρα την εβδομάδα μόνον σπιρουλίνα?

στην περιπτωση του θελει 8 μερες τουλαχιστον μονο σπιρουλινα.

οι περισσοτεροι δινουν 2-3 φορες την εβδομαδα 1 γευμα.

σε παρομοια περιπτωση (ασπρα κακα-σωληνες) εγω εδινα 15 μερες μονο σπιρουλινα.

μια χαρα ολα.δεν εχουν προβλημα.

αυτο υπαρχει αν υπαρχουν και μικρα μαζι.

Γεια σας παιδια.

Να σας ενημερωσω οτι το δισκακι που ηταν καπως το μικρο, παει ολο και καλυτερα. Τι εκανα? Εχω αυξηση την θερμοκρασια καθε μερα ενα βαθμο (σημερα 32 C)και θεραπεια με Flagyl 500mlg και καθε μερα σπιρουλινα flakes. Mετα απο 5 μερες περιπου ολο παει και καλυτερα. Βγαινει εξω δειλα δειλα, τρωει λιγο, αλλα γενικα εχει αποκτησει θαρρος και επανηλθε το χρωμα του. Εχω αλλες 4 μερες θεραπεια και θα δουμε στο τελος αν θα την διακοψω ή θα την συνεχισω.

Τα φυτα μεχρι στιγμης κρατανε μια χαρα. Μεχρι και οι ανουμπιες βγαζουν καινουργια φυλλα. Απλα καποια φυλλα αρχοζουν γινονται καφε απο αλγη και δεν ξερω μηπως φταει το flagyl. Θα το ξερω μετα απο καιρο οταν με το καλο σταματησω την θεραπεια. Και τα αλλα τα ψαρακια χαιρουν ολα ακρας υγειας με την θερμοκρασια.

Γεια σας παιδια.

Να σας ενημερωσω οτι το δισκακι που ηταν καπως το μικρο, παει ολο και καλυτερα. Τι εκανα? Εχω αυξηση την θερμοκρασια καθε μερα ενα βαθμο (σημερα 32 C)και θεραπεια με Flagyl 500mlg και καθε μερα σπιρουλινα flakes. Mετα απο 5 μερες περιπου ολο παει και καλυτερα. Βγαινει εξω δειλα δειλα, τρωει λιγο, αλλα γενικα εχει αποκτησει θαρρος και επανηλθε το χρωμα του. Εχω αλλες 4 μερες θεραπεια και θα δουμε στο τελος αν θα την διακοψω ή θα την συνεχισω.

Τα φυτα μεχρι στιγμης κρατανε μια χαρα. Μεχρι και οι ανουμπιες βγαζουν καινουργια φυλλα. Απλα καποια φυλλα αρχοζουν γινονται καφε απο αλγη και δεν ξερω μηπως φταει το flagyl. Θα το ξερω μετα απο καιρο οταν με το καλο σταματησω την θεραπεια. Και τα αλλα τα ψαρακια χαιρουν ολα ακρας υγειας με την θερμοκρασια.

Πως ακριβώς έκανες την θεραπεία με flagyl, τι δόσεις, κάθε πότε και τί αλλαγές νερού;

Πως ακριβώς έκανες την θεραπεία με flagyl, τι δόσεις, κάθε πότε και τί αλλαγές νερού;

Χρησιμοποίησε Flagyl 500ml, μια κάψουλα (μόνον το περιεχόμενο) για κάθε 50 λίτρα. Μέγιστη θεραπεία 4 ημέρες, και μετά μεγάλη αλλαγή νερού. Έτσι έκανα και γω και είχα αποτέλεσμα παλαιότερα. Πολύ σημαντικό να ανεβάσεις θερμοκρασία πάνω από 30 βαθμούς.

Kωστα εγω μετα απο διαφορες σηζητησεις βαζω μερα παρα μερα 4 καψουλες στα 200λτρ και πριν καθε δοση μια μικρη αλλαγη νερου με φρεσκου..... Θερμοκρασια σταθερα 32 C.

Ειμαι αισιοδοψος και ολα ελπιζω να πανε καλα.... :)

Βλέπω υπάρχουν διάφορες προτάσεις για θεραπεία με flagyl. Πάντως αφού απέδωσε όλα καλά. :)

Δεν είναι διαφορετικές. Η ίδια είμαι με άλλη διατύπωση:

Δόση : 1 κάψουλα για κάθε 50 λίτρα νερού

Επανάληψη : μετά από 48 ώρες, με μερική (περιπου 20%) αλλαγή νερού πριν την νέα δόση

Μέγιστη εφαρμογή: 4 δόσεις

Θερμοκρασία : άνω των 30 βαθμών κελσίου. Ο Γιώργος έχει 32, το ίδιο έχω και γω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...