Jump to content

Aντικατάσταση τζαμιού

orestispap2001

Recommended Posts

Καλησπέρα φίλοι,

Ένας φίλος μου χάρισε ενα ενυδρείο 120lt αλλά έχει ενα σπάσιμο στην οθόνη του επειδή έπεσε ενα ξύλο!!!

Οπότε ρωτώ εάν ξεκολλήσω το τζάμι και κόψω ενα ίδιο θα γίνει η δουλειά;

Αν σηκώσω το ενυδρείο έτσι ώστε η οθόνη να κοιτάει πάνω και βάλω σιλικόνη όπου είναι να πατήσει το τζάμι;

Να σημειώσω οτι με τον ίδιο τρόπο ειναι τοποθετημενο και τωρα.

Και εαν ειναι να γινει ετσι θα πρεπει να εχει καποιο συγκεκριμενο παχος ο αρμος;

Το τζαμι προς αλλαγη/εγκατασταση ειναι 1.00*0.40*5mm παχος.

Ευχαριστω.

Αν πιανουν τα χερια σου μπορεις,με ενα ψυλο ατσαλοσυρμα κοβεις την σιλικονι,μετα καθαριζεις ολες της παλιες σιλικονες και βαζεις το καινουργιο τζαμι.Αλλα σκεψου και την λυση να το γυρισεις το μπρος πισω,αν γινετε ειναιπιο ευκολο.Κοβεις ενα τζαμι μισο ποντο κοντιτερο και μικροτερο,το κολλας πανω στο σπασμενο με πολυ σιλικονι και εισαι οκ. :)

Το σκευτηκα αλλα δεν γινεται...

1ον. Ειναι θεμα αισθητικης...

2ον. Το σπασιμο τρεχει σε ολα το τσαμι κατα μηκος και συν οτι δεν μιλαμε για ραγισμα αλλα για χοντρο σπασιμο του στυλ να εξεχουν κομματια!!!(κοπηκα κιολας...).

Οποτε μονο αντικατασταση γινεται και με το τροπο που λεω πιστευω ειναι και ο πιο ευκολος.

Το παχος του αρμου πρεπει να να ειναι μεσα σε καποιο συγκεκριμενο παχος π.χ. μεχρι τοσο και οχι μικροτερο απο τοσο;

Οι αρμοι που εχει δεν εχουν κανενα κενο... Λες και εχουν βαλει το υλικο που βαζουν στα plexiglass που ειναι υγρο... Περιεργο μου φαινεται...

Βεβαια αμα και οταν το φτιαξω εννοειτε οτι πρωτα θα το δοκιμασω να το γεμισω(εκτος σπιτιου παντα!!!) και συν οτι το θελω για πιο μελλοντικα...

Ακομα στρωνεται το 80αρι μου...

• 2 months later...

κάνε αυτό που λες και τα diy ενυδρεία πως νομίζεις ότι τα κολανε !

όσο για τον αρμό προσπάθησε να τον κανείς όσο πιο μικρο μπορείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...