Mpampis11 16 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 16 Φεβρουαρίου 2011 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε. Ο δίσκος είναι κανονικά με τους άλλους στο κοπάδι και ξαφνικά αρχίζει πολύ γρήγορο κολύμπι, κάποιες φορές χτυπάει και στα τζάμια. Καταλήγει με χρώμα μπλέ κοντά στην επιφάνεια οπού μετά απο 5 λεπτά είναι πάλι φυσιολογικός (χρώμα, συμπεριφορά, τρώει κανονικά, κοπαδιάζει). Αυτό παρατηρήθηκε μόνο 2 φορές χτες το βράδυ σε διάστημα 3-4 ωρών περίπου. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:700 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): 1χ1500λ/ω (ανθρακόνημα,siporax,βιόμπαλες). Unimax500 1χ1300λ/ω (σφουγγάρι,ανθρακόνημα,siporax). Fluval 405 1χ200λ/ω(σφουγγάρι,siporax). Fluval 205 (Μόνο για επιφάνεια). - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 1 μήνας ακριβώς - Ψάρια (είδη και αριθμός): 10 δίσκοι,18 cardinal tetra,14 neon tetra,7 αρλεκίνοι,5 corydoras aeneus,4 corydoras juli,2 clown loach) - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): 1 φορά τάισμα με καρδιά κατεψυγμένη, 2 ταίσματα με φιλαράκια. Αλλαγές 1 φορά εβδομαδιαίως 30%. Προετοιμασία μόνο η θερμοκρασία (νερό καθαρό απο πρόφυλτρα). ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:7.2 - KH:8 - GH:8 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):<10 - Θερμοκρασία:28.5 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ:Sera -Strips: -Ηλεκτρονικά:Hanna ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: Δίσκος - Ιστορικό Ψαριού:Ένα μήνα στο ενυδρείο κανένα σύμπτωμα. Απο όσο γνωρίζω και απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη που το είχε απο μικρό κανένα σύμπτωμα. - Συμπτώματα που παρουσιάζει: Σπιντάρει σε όλο το ενυδρείο, χτυπάει (όχι πάντα) σε κάποιο τζάμι, γίνετε απότομα μπλέ και μένει κοντά στην επιφάνεια το πολύ 5 λεπτά. Μετά παίρνει το φυσιολογικό χρώμα του και συνεχίζει την ρουτίνα του (τσακωμός με κανένα άλλο αρσενικό, τρώει, βόλτες γενικά σαν να μην έγινε τίποτα) - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: -Δοσολογία: -Χρόνος Χρήσης: -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 1. 2. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 16 Φεβρουαρίου 2011 Author #2 Share 16 Φεβρουαρίου 2011 Να σημειώσω τα εξής. Το ενυδρείο τώρα αποκτάει τους κατοίκους του. Το ψάρι αυτό μπήκε στην 3η μέρα λειτουργίας του ενυδρείου και ήταν ζευγάρι μαζί με άλλους 2 δίσκους και 5 νεον, 9 κόρυ και 2 κλόουν. Έκανε 2 γέννες με την καλή του (βέβαια τότε έπερνε ένα ψιλο μπλέ χρώμα αλλά είναι φυσιολογικό στις γέννες έμαθα). Όταν ήρθε ένα άλλο ζευγάρι (που τώρα είναι σε γεννήστρα) είχαμε ψιλοτσακωμούς. Πριν μια εβδομάδα μπήκαν και 6 πολύ μεγαλύτεροι σε μέγεθος δίσκοι και μαζί με την θηλυκιά προσπαθούσαν να τους απομακρύνουν ήρεμα όμως απο την γωνιά που συνήθως γεννούσαν. Όταν του συμβαίνει αυτή η συμπεριφορά συνήθως συμβαίνει για 3-4 δευτερόλεπτα. Δεν τον τρομάζει κανείς ούτε άλλο ψάρι ούτε εξωτερικός παράγοντας (εγώ ή τα πιτσιρίκια). Την στιγμή εκείνη δεν υπάρχει λόγος να τρομάξει. Να σημειώσω ότι οι νέοι συγκάτοικοι ήταν 4-5 μέρες μόνιμα στρεσαρισμένοι απο την αλλαγή περιβάλλοντος και μόλις έφυγε ένα άλλο ζευγάρι για την γεννήστρα ξαναβρήκαν το χρώμα τους και άρχιζαν να τρώνε και να κυκλοφορούν σε όλο το ενυδρείο. Την επόμενη είχαμε αυτή την συμπεριφορά της σπίντας. Στροβιλισμός ή κάτι άλλο που να φαίνεται σαν αρρώστεια δεν υπάρχει. Τι μπορεί να είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 16 Φεβρουαρίου 2011 Author #3 Share 16 Φεβρουαρίου 2011 Χτες το βράδυ μετά τις σπίντες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 16 Φεβρουαρίου 2011 Author #4 Share 16 Φεβρουαρίου 2011 Ίσως είναι άσχετο αλλά προχτές έπεσε απόχη μέσα στο ενυδρείο για να πιάσω ένα ζευγάρι για να μπεί στην γεννήστρα. Τότε μου έκαναν σπίντες 2-3 αλλά για ευνόητους λόγους. Την επόμενη παρατήρησα αυτή την συμπεριφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 16 Φεβρουαρίου 2011 #5 Share 16 Φεβρουαρίου 2011 Έχεις παιδιά σπίτι που μπορούν να τον αγχώσουν όταν δεν είσαι σπίτι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 16 Φεβρουαρίου 2011 Author #6 Share 16 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Έχεις παιδιά σπίτι που μπορούν να τον αγχώσουν όταν δεν είσαι σπίτι; Φυσικά. Η κόρη μου είναι 4 και καταλαβαίνει όταν τις λες "μείνε μακριά γιατί τα ψαράκια θα φοβηθούν" αλλά ο 2χρονος γυιός μου δεν παίρνει χαμπάρι. Πριν ένα μήνα ανοιγόκλεινε τα ντουλάπια της βάσης. Αυτό έχει σταματήσει βέβαια μετά απο λίγες μέρες μετά τις απαραίτητες προιδοποιήσεις , αλλά όσο να' ναι μικρός είναι..... Αυτός ο δίσκος είναι και απο τους πιο παλιούς όμως. Να ξεκινήσω να κάνω κάτι ή να αφήσω 1-2 μέρες να δω αν είναι στρες; Να ρίξω ίσως λίγο εκτοζον να δω αντιδράσεις; Έγινε επεξεργασία 16 Φεβρουαρίου 2011 - Mpampis11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 16 Φεβρουαρίου 2011 #7 Share 16 Φεβρουαρίου 2011 Φυσικά. Η κόρη μου είναι 4 και καταλαβαίνει όταν τις λες "μείνε μακριά γιατί τα ψαράκια θα φοβηθούν" αλλά ο 2χρονος γυιός μου δεν παίρνει χαμπάρι. Πριν ένα μήνα ανοιγόκλεινε τα ντουλάπια της βάσης. Αυτό έχει σταματήσει βέβαια μετά απο λίγες μέρες μετά τις απαραίτητες προιδοποιήσεις , αλλά όσο να' ναι μικρός είναι..... Αυτός ο δίσκος είναι και απο τους πιο παλιούς όμως. Να ξεκινήσω να κάνω κάτι ή να αφήσω 1-2 μέρες να δω αν είναι στρες; Να ρίξω ίσως λίγο εκτοζον να δω αντιδράσεις; Κοίτα το χρώμα του είναι καλό... Αυτό που με φοβίζει είναι το μαύρισμα κοντά στην επιφάνεια του νερού.. Πιθανότατα να είναι στρες.. Έχει μέρος να κρυφτεί όταν φοβάται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 16 Φεβρουαρίου 2011 Author #8 Share 16 Φεβρουαρίου 2011 Κοίτα το χρώμα του είναι καλό... Αυτό που με φοβίζει είναι το μαύρισμα κοντά στην επιφάνεια του νερού.. Πιθανότατα να είναι στρες.. Έχει μέρος να κρυφτεί όταν φοβάται; Έχει ανάμεσα στα φυτά. Θα βάλω και 2 ρίζες σήμερα αναγκαστικά. Στην πρώτη σπίντα που δεν χτύπησε πολύ στα τζάμια μπλέδιασε ελάχιστα. Στην δεύτερη όμως που χτύπησε 2-3 φορές για τα καλά έγινε σχεδόν μαύρος για 4-5 λεπτά. Μετά εντελώς ξαφνικά ξαναβρήκε αμέσως το χρώμα του. Να σημειώσω εδώ, ότι εδώ και 5-6 μέρες που ταίζω και καρδιά βάζω το χέρι μέσα στο ενυδρείο για να την δώσω. Όχι δηλαδή ότι έρχονται..... στο τέλος την τρώνε απο κάτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 16 Φεβρουαρίου 2011 #9 Share 16 Φεβρουαρίου 2011 Έχει ανάμεσα στα φυτά. Θα βάλω και 2 ρίζες σήμερα αναγκαστικά. Στην πρώτη σπίντα που δεν χτύπησε πολύ στα τζάμια μπλέδιασε ελάχιστα. Στην δεύτερη όμως που χτύπησε 2-3 φορές για τα καλά έγινε σχεδόν μαύρος για 4-5 λεπτά. Μετά εντελώς ξαφνικά ξαναβρήκε αμέσως το χρώμα του. Να σημειώσω εδώ, ότι εδώ και 5-6 μέρες που ταίζω και καρδιά βάζω το χέρι μέσα στο ενυδρείο για να την δώσω. Όχι δηλαδή ότι έρχονται..... στο τέλος την τρώνε απο κάτω. Μην το βαζεις καλυτερα... Και βαλε τις ριζες.... Απο φως πως πας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 16 Φεβρουαρίου 2011 Author #10 Share 16 Φεβρουαρίου 2011 Μην το βαζεις καλυτερα... Και βαλε τις ριζες.... Απο φως πως πας? Έχω 250 βατ όταν είναι όλα αναμένα άλλα την μία φορά που το έκανε ήταν οι μισές και την δεύτερη μόνο το φεγγαρόφως. Ρε γμτ δεν έχω βρεί καμία δημοσίευση για αυτά τα συγκεκριμένα συμπτώματα ίσως βέβαια είναι η αρχή για κάτι άλλο... δεν ξέρω. Φοβάμαι να τον βάλω και σε καραντίνα μην στρεσαριστεί και άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 16 Φεβρουαρίου 2011 #11 Share 16 Φεβρουαρίου 2011 Βάλε χώρους να κρυφτεί και βλέπεις, άμα συνεχίσει πάμε σε φάρμακα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 16 Φεβρουαρίου 2011 Author #12 Share 16 Φεβρουαρίου 2011 Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς πως μπορεί να στρεσαρίστηκε τόσο πολύ. Θα βάλω άλλες δυο ρίζες το βράδυ και έχει ξενύχτι για παρατήρηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 16 Φεβρουαρίου 2011 #13 Share 16 Φεβρουαρίου 2011 Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς πως μπορεί να στρεσαρίστηκε τόσο πολύ. Θα βάλω άλλες δυο ρίζες το βράδυ και έχει ξενύχτι για παρατήρηση. Τι τραβαμε με αυτα τα ενυδρεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 16 Φεβρουαρίου 2011 #14 Share 16 Φεβρουαρίου 2011 Σαν να ειναι παρασιτα.ΕΚΤΟΖΟΝ δεν κανει κακο. ΠΕΤΡΟΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 17 Φεβρουαρίου 2011 Author #15 Share 17 Φεβρουαρίου 2011 Σαν να ειναι παρασιτα.ΕΚΤΟΖΟΝ δεν κανει κακο. ΠΕΤΡΟΣ Έριξα πριν μια ώρα και πάνω στα σημεία που έπεσε δηλαδή πάνω σε ένα φύλο και σε μια γωνία στην άμμο πήγαν και ξύστηκαν 1-2 φορές 2 δίσκοι (η σύζυγος του σπινταριστού και ένα άλλο). Εξωπαράσιτα μάλλον φαντάζομαι. Κάνω κάτι άλλο εκτός απο εκτοζον ή περιμένω; Πόσες μέρες ακόμα να ρίξω; Πάντως σήμερα απο το πρωί που είχα την γυναίκα μου επιφυλακή και απο το απόγευμα και εγώ δεν είδαμε τον δίσκο να ξανασπιντάρει. Το χρώμα του φυσιολογικό και έφαγε κανονικά. Βέβαια όταν έκανα την αλλαγή του νερού κρύφτηκε στα φυτά και μέχρι τώρα δεν έχει ξαναβγεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 20 Φεβρουαρίου 2011 #16 Share 20 Φεβρουαρίου 2011 Κανε οτι λενε οι οδηγιες.Φωτα κλειστα. Το ΕΚΤΟΖΟΝ θα το βαλεις σε δοχειο τουλ. 4 λιτρων με νερο απο το ενυδρειο και αφου το κουνησεις καλα μετα μεσα.Οχι αλλαγη νερου αμεσως. Διαβασε τις οδηγιες. πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 21 Φεβρουαρίου 2011 Author #17 Share 21 Φεβρουαρίου 2011 Σήμερα θα ρίξω και την πέμπτη δόση εκτοζόν (δεν ξαναρίχνω), προληπτικά βέβαια μιας και ο σπίντας δεν το έχει ξανακάνει. Η κίνησή του είναι κανονική τρώει, δεν κρίβεται και το χρώμα του φυσιολογικό. Μάλλον δεν ήταν κάτι εκτός απο στρες. Να κάνω αλλαγή νερού αύριο;(της ρουτίνας ήταν την Παρασκευή που δεν έγινε). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 28 Φεβρουαρίου 2011 Author #18 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Τελείωσα θεραπεία πιθανού παρασίτου με εχτοζον και μελαφιξ. O κύριος σπίντας έχει πλέον ησυχάσει αλλά το πρόβλημα γύρισε αλλού. Κάθεται όλη μέρα μέσα στην κρυψώνα του αποχρωματισμένος (μπλέ σκούρος) και μόλις σβήσω τα φώτα τον παίρνω μάτι που βγαίνει και βοσκάει με κανονικό χρωματάκι και δεν έχει αδυνατίσει καθόλου απο ότι είδα. Τι να κάνω με αυτό τον τυπάκο? απλά φοβάται; είναι άρρωστος; να τον βάλω κάπου μόνο του; Φοβάμαι στην προσπάθεια να τον πιάσω μην πάθει καρδιακό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 28 Φεβρουαρίου 2011 #19 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Αλλαγη νερου.Την αλλαγη την κανεις κετεφθειαν απο την βρυση? Αν ναι εισαι λαθος.Διαβασε πολλα αθρα για Δισκους γιατι εχεις φτιαξει μια δικια σου εικονα για αυτα τα ψαρια. πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 1 Μαρτίου 2011 Author #20 Share 1 Μαρτίου 2011 Αλλαγη νερου.Την αλλαγη την κανεις κετεφθειαν απο την βρυση? Αν ναι εισαι λαθος.Διαβασε πολλα αθρα για Δισκους γιατι εχεις φτιαξει μια δικια σου εικονα για αυτα τα ψαρια. πετρος Την προετοιμάζω σε δοχεία μόνο με θερμοστάτη. Το νερό είναι απο πρόφυλτρα πεντακάθαρο. Τους αλλάζω περίπου 200 λίτρα μέσα σε 4 ώρες γιατί δεν έχω μεγάλο δοχείο και θέλω περίπου 1 ώρα για κάθε 2 25κιλα δοχεία. Το νερό το αφήνω να φτάσει με θερμαντήρες 300 βάτ περίπου 27-28 βαθμούς πριν το ρίξω μέσα. Κάνω κάπου λάθος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 1 Μαρτίου 2011 #21 Share 1 Μαρτίου 2011 Την προετοιμάζω σε δοχεία μόνο με θερμοστάτη. Το νερό είναι απο πρόφυλτρα πεντακάθαρο. Τους αλλάζω περίπου 200 λίτρα μέσα σε 4 ώρες γιατί δεν έχω μεγάλο δοχείο και θέλω περίπου 1 ώρα για κάθε 2 25κιλα δοχεία. Το νερό το αφήνω να φτάσει με θερμαντήρες 300 βάτ περίπου 27-28 βαθμούς πριν το ρίξω μέσα. Κάνω κάπου λάθος; Oxi Μπαμπη μια χαρουλα ειναι η αλλαγη σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 2 Ιουνίου 2011 Author #22 Share 2 Ιουνίου 2011 Ξαναεπανέρχομαι σε αυτό το θέμα γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλο το δισκάκι μου έτσι και θέλω να μου πείτε την γνώμη σας. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε. Μόνιμα άρρωστο ψάρι. Ξεκίνησε πριν 2.5 μήνες με σπίντες, μετά μάλλον εξωπαράσιτα,παράσιτα στα βράγχια,τώρα Hexamita. Επειδή στην αρχή δεν είχα καραντίνα ότι έκανα (επειδή πίστευα κιόλας ότι μπορεί να έχουν κολλήσει και τα άλλα ψάρια) το έκανα στο κυρίως. Τώρα για την Hexamita τον έβαλα σε καραντίνα. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:700 - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): Fluval 405 (1300l/h) 2 σφουγγάρια + φούλ σίποραξ Unimax 500 (1500l/h) υαλοβάμβακας - σφουγγάρι - φούλ σίποραξ jad (750l/h) φούλ σίποραξ. - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 4,5 μήνες - Ψάρια (είδη και αριθμός):9 δίσκοι, 35 (νέον,καρδινάλιοι,αρλεκίνοι), 30+ corry - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): Mέχρι και πριν 15-20 μέρες : 1 φορά την μέρα κατεψυγμένη + 2 φορές διάφορα flakes Τώρα 2 φορές διάφορα flakes + 1 φορά σπιρουλίνα. Αλλαγές 25-30% μόνο με α/ο + ιχνοστοιχεία + βιταμίνες. Προετοιμασία σε βαρέλι. ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 6.0 - KH:1 - GH:2 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0 - ΝΟ2 (νιτρώδη):0 - ΝΟ3 (νιτρικά):5 - Θερμοκρασία:28-29.5 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ:sera,tetra -Strips: -Ηλεκτρονικά:hanna ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού:δίσκος - Ιστορικό Ψαριού: Από μέσα φεβρουαρίου σπίντες. Μετά ξυσίματα,μπλέδιασμα και απομόνωση.Παράσιτα στα βράγχια.Τώρα μάλλον Hexamita - Συμπτώματα που παρουσιάζει:Μεγάλα λευκά περιτώματα, ματ μάτια, μαύρισμα, αδιαφορία σε οτιδήποτε, άρνηση τροφής. - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:Σπίντες,εξωπαράσιτα(Εκτοζον),παράσιτα στα βράγχια. Θεραπεία όλου του ενυδρείου (είδα και σε κάποιους άλλους αναπνοές και φοβήθηκα ότι κόλλησαν) με Tremazol. ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: esha Hexamita, Flaggelol -Δοσολογία:σε καραντίνα 72λ. Με esha, 20 σταγόνες πρώτη μέρα+10 2η+10 3η. Μετά Flaggelol 2ml Θερμοκρασία στους 33,5 - 34 βαθμούς. -Χρόνος Χρήσης:esha 3 ημέρες , Flaggelol 3 ημέρες. -Αναλυτική περιγραφή: ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 1. 2. Φωτογραφία το βράδυ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Το ερώτημα είναι : Να κάνω κι' άλλο υπομονή και να τον παιδέψω ή να τον ΒΓΑΛΩ απο την μπρίζα; Πραγματικά δεν μπορώ να τον βλέπω μόνιμα άρρωστο και μαύρο. Αφήστε που αυτό το κ@&*Tremazol μου κατέστρεψε την βιολογία στο κυρίως γιατί κάπου διάβασα (και δεν το διαστάυρωσα) ότι δεν επιρεάζει τίποτα αφού μετά το τέλος θα κάνω αλλαγή 80% και όλα ΟΚ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 2 Ιουνίου 2011 #23 Share 2 Ιουνίου 2011 (edited) Αν όντως έχει Hexamita θα ανέβαζα την θερμοκρασια στους 33 βαθμούς για μια εβδομάδα και ταυτόχρονα eSHa Hexamita. Ότι δοσολογία σου αναγράφει θα το διπλασιάσεις γιατί βλέπω έχεις πολύ μαλακό νερό. Εκτός απο τα λευκά κόπρανα βλέπεις σημάδια στο κεφάλι? Αν είναι τα κόπρανα και η άρνηση τροφής μπορεί να έχει flagellates το οποίο καταπολεμάτε με φάρμακο metrodinazole (flagyl). Έγινε επεξεργασία 2 Ιουνίου 2011 - BiggBilly Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 2 Ιουνίου 2011 Author #24 Share 2 Ιουνίου 2011 Αν όντως έχει Hexamita θα ανέβαζα την θερμοκρασια στους 33 βαθμούς για μια εβδομάδα και ταυτόχρονα eSHa Hexamita. Ότι δοσολογία σου αναγράφει θα το διπλασιάσεις γιατί βλέπω έχεις πολύ μαλακό νερό. Εκτός απο τα λευκά κόπρανα βλέπεις σημάδια στο κεφάλι? Αν είναι τα κόπρανα και η άρνηση τροφής μπορεί να έχει flagellates το οποίο καταπολεμάτε με φάρμακο metrodinazole (flagyl). θερμοκρασία έχω στους 33,5, αφού ανοίξει το φως (ένα μικρό 9W) πάει στους 34. Το esha hexamita το έβαλα στην αρχή, αλλά δεν έδιξε σημάδια βελτίωσης και του δείνω τώρα flaggelol. Δεν είναι κάτι σαν το flagyl? Μήπως να διπλασιάσω και σε αυτό την δόση λόγω χαμηλού ph? Δεν το έχω διαβάσει ή δεν το έχω προσέξει πουθενά αυτό. Χτές το βράδυ έκλεισε ένα 24ωρο και ακόμα έκανε διαφανή κόπρανα. Άρχισε να κολυμπάει όμως λίγο, το μπλέ χρώμα έγινε πιο ανοιχτό και εμφανίστηκαν οι μπάρες του. Όχι..... Τρύπα στο κεφάλι δεν έχει ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος