Jump to content

Αρχάριος & Μπερδεμένος

mikePao13

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα,

Πρόσφατα μου μπήκε η ιδέα για να φτιάξω ένα ενυδρείο.

Είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα.

Το καλό είναι ότι όσο το ψάχνω (καμιά 10αριά μέρες τώρα) τόσο περισσότερο μου αρέσει.

Τα κακό είναι ότι όσο επίσης το ψάχνω τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι.

Βασικές Ερωτήσεις - Διλήμματα από έναν αρχάριο:

-Γλυκού ή Αλμυρού νερού;

-Το μέγεθος έχει σημασία; (του ενυδρείου εννοώ ε:). Δηλαδή για έναν αρχάριο έχει σημασία να πάρει μικρό ενυδρείο ή η όλη διαδικασία είναι η ίδια;

-Ποια ψάρια είναι πιο εύκολα για κάποιον που δε ξέρει. Δύο pet shop ρώτησα, ο ένας μου είπε ημιάγρια ο άλλος μου είπε άγρια αφρικάνικα.

-Να βάλω φυτά μέσα; Ο ένας μου είπε είναι εύκολο, ο άλλος μου λέει για αρχή βάλε ψεύτικα. Εγώ προτιμώ να βάλω αληθινά.

....

Και πολλά άλλα που όσο το ψάχνω τόσο μπερδεύομαι! Το μόνο σίγουρο είναι ότι μου αρέσει πολύ και σίγουρα θα ξεκινήσω με ένα ενυδρείο αφού το ψάξω καλά και ξεκαθαρίσω τι ισχύει και τι όχι.

Ελπίζω να βοηθήσετε,

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και καλώς σας βρήκα και πάλι.

Μιχάλης

Το καλό είναι ότι όσο το ψάχνω (καμιά 10αριά μέρες τώρα) τόσο περισσότερο μου αρέσει.

-Γλυκού ή Αλμυρού νερού;

-Το μέγεθος έχει σημασία; (του ενυδρείου εννοώ ε:). Δηλαδή για έναν αρχάριο έχει σημασία να πάρει μικρό ενυδρείο ή η όλη διαδικασία είναι η ίδια;

-Ποια ψάρια είναι πιο εύκολα για κάποιον που δε ξέρει. Δύο pet shop ρώτησα, ο ένας μου είπε ημιάγρια ο άλλος μου είπε άγρια αφρικάνικα.

-Να βάλω φυτά μέσα; Ο ένας μου είπε είναι εύκολο, ο άλλος μου λέει για αρχή βάλε ψεύτικα. Εγώ προτιμώ να βάλω αληθινά.

....

Και πολλά άλλα που όσο το ψάχνω τόσο μπερδεύομαι! Το μόνο σίγουρο είναι ότι μου αρέσει πολύ και σίγουρα θα ξεκινήσω με ένα ενυδρείο αφού το ψάξω καλά και ξεκαθαρίσω τι ισχύει και τι όχι.

Ελπίζω να βοηθήσετε,

Μιχάλης

Καλως ηρθες Μιχαλη. :rasp:

Καλώς όρισες! :rasp:

Πιστεύω μια καλή αρχή για ένα αρχάριο είναι ένα ενυδρείο 60-100 λίτρα.

Και να ξέρεις ότι όσο πιο μεγάλο (το ενυδρείο) τόσο πιο εύκολο στη διατήρηση της σταθερότητας των συνθηκών είναι! :)

Μιας και η κατηγορία αυτή είναι πιο πολύ για καλωσόρισμα, άνοιξε ένα νέο θέμα στο Γενικά περί γλυκού νερού, για να σε βοηθήσουμε εκεί αναλυτικότερα! :D

ΠΑΡΑΘΕΣΗ(mikePao13 @ 15/02/2011, 21:08:58)

-Γλυκού ή Αλμυρού νερού;

-Το μέγεθος έχει σημασία; (του ενυδρείου εννοώ ε. Δηλαδή για έναν αρχάριο έχει σημασία να πάρει μικρό ενυδρείο ή η όλη διαδικασία είναι η ίδια;

....

Ελπίζω να βοηθήσετε,

Μιχάλης

καλως ηρθες προτον αν και ειμαι και εγω αρχαριος θα σου προτεινα α)ενα ενυδρειο 60-90λιτ β)γλυκου μην ξεχνας εισαι αρχαριος οπως οι περισσοτεροι αλμυρο αργοτερα γ)γνωμη ειναι τα ζωοτοκα οπως γκαπυ-μολυ-ξιφοφοροι και καποια ωοτοκα οπως νεον δ)για φθτα δεν το συζητω και σου μιλω απο πραγματικη εμπειρια αληθινα :) τα ψευτικα και δεν θα τα ευχαριστηθει το ψαρι γιατι στη φυση βρισκεται αναμεσα σε αληθινα φυτα αλλα και δεν θα τα ευχαριστηθεις και εσυ. :rasp:

φιλικα john12345

Καλωσόρισες φίλε στην παρέα μας!!!

Συμφώνω αβλεπεί με τα παιδιά!!

Καλό είναι να πάς κατευθείαν για μεγάλο.....60-100 λίτρα.

Όσο μεγαλύτερο ενυδρείο,τοσο μεγαλύτερα λάθη συγχωρεί!Λάθη που εννοείται οτι θα κάνουμε σαν αρχάριοι!!

Άσε που σε μεγάλο θα μπορέσεις να "παίξεις" και με ποικιλία και θα σου αρέσει πιο πολύ!

Για όποιες απορρίες έχεις ανέβασε ένα θέμα εδώ και να είσαι σύγουρος οτι θα λάβεις βοήθεια!!!

Σου εύχομαι να το χαρείς!!!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...