Jump to content

Πρίζες.. πρίζες

Recommended Posts

plug.jpg

Έχετε μετρήσει ποτέ πόσες πρίζες "χρειάζονται" για να λειτουργήσει το ενυδρείο σας?

Ευκαιρία είναι….

καλησπερα φιλαρακι,αυτο ειναι λαθος στη φωτογραφια..

δεν πρεπει να τραβαμε τοσα πολλα watt(εκτος αν ειναι ενισχυμενη πριζα).Αν δεν, ειναι υπαρχει φοβος να "φορτωθει" η γραμμη και να καουν τα καλωδια...

Ναι αυτό φαντάζομαι ότι είναι γνωστό στους περισσότερους... η φωτογραφία είναι δείγμα προς αποφυγή !!!

Ναι αυτό φαντάζομαι ότι είναι γνωστό στους περισσότερους... η φωτογραφία είναι δείγμα προς αποφυγή !!!

Το ίδιο ισχύει και όταν χρησιμοποιούμε πολυμπριζο;

Ο ηλεκτρολόγος μας (prodromos100) θα σας κάνει κάποιες διευκρινήσεις.

Πάντως αν η πρίζα είναι σούκο και η ασφάλεια της στον πίνακα είναι μεγάλη συνήθως αντέχει μεγάλο φορτίο.

Αν σε μια τέτοια μπει πολύπριζο δεν θα έχει πρόβλημα με τα εξαρτήματα του ενυδρείου.

Ο ηλεκτρολόγος μας (prodromos100) θα σας κάνει κάποιες διευκρινήσεις.

Πάντως αν η πρίζα είναι σούκο και η ασφάλεια της στον πίνακα είναι μεγάλη συνήθως αντέχει μεγάλο φορτίο.

Αν σε μια τέτοια μπει πολύπριζο δεν θα έχει πρόβλημα με τα εξαρτήματα του ενυδρείου.

Κάτι τέτοιο θα ισχύει,γιατί εγώ στο δικό μου πολυμπριζο έχω.

Αν ο ηλεκτρολόγος μας ήξερε τι έκανε, τότε η ασφάλεια θα πέσει πολύ πριν κινδυνεύσουν με φωτιά τα καλώδιά μας.

Όσο για τις πρίζες, είμαι στις 8 και μου λείπουν αντλία επιστροφής, ελεγκτής θερμοκρασίας και αντλία για τον reactor για anti-phos και άνθρακα ...

Την μεγαλύτερη κατανάλωση σε ένα φυσιολογικό σύστημα ενυδρείου την έχει ο θερμοστάτης. Στα θαλασσινά (κυρίως) όσοι έχουν chiller, νομίζω πως αυτό τραβάει περισσότερο.

Το μέσο φορτίο ενός φυσιολογικού συστήματος (δηλαδή χωρίς πολλούς θερμοστάτες ή chiller) μπορούν άνετα να σηκωθούν από μία νορμάλ σούκο πρίζα. Στα υπόψη πως δεν είναι όλες οι σούκο ίδιες. Αυτό που παίζει ρόλο είναι η εσωτερική καλωδίωση και σε τι ασφάλεια καταλήγει. πχ του πλυντηρίου ρούχων μπορεί να σηκώσει πολύ μεγαλύτερο φορτίο από τη πρίζα του δωματίου.

@maik78 & Aiolos

Παιδιά μην μπλέκεται το πολύπριζο. Αυτό έχει x υποδοχές και σηκώνει φορτίο π.χ 5000w. Αν η πρίζα που θα πάει το πολύπριζο δεν έχει ανάλογες αντοχές, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, υπάρχει πρόβλημα.

Εννοείται οτι μιλάμε για πολύπριζα με κάποιες προδιαγραφές κι όχι ταυ ή τίποτα σταυρούς κτλ.

Επίσης πολύ σωστή η τοποθέτηση του stormtrooper.

Αλίμονο αν έχεις πρόβλημα από 400-600 watt σε μια πρίζα, σε σημερινό σπίτι.

Κάπου είχα ένα pdf με τις καταναλώσεις κάποιων συσκευών(ψυγεία, πλυντήρια κτλ) και μια αντιστοιχία για το τι πρίζα χρειάζεται. Αν το βρω μέσα στο χαμό, θα το ανεβάσω να υπάρχει.

ναι παιδες δεν εχουμε τοσο μεγαλο φορτιο στα ενυδρεια μην τρελενομαστε. κι απλη πριζα να εχουμε σηκωνει ανετα. η απλη πριζα εχει ασφαλεια στον πινακα 10αμπερ. αυτο σημενει πως P=V X I = P =230 X 10 = 2300 WATT

αρα αν υπολογισουμε την καταναλωση του ενυδρειου βλεπουμε πως ειμαστε μια χαρα. στην 1 εικονα βλεπουμε πως ειναι χυμα τα καλωδια και υπαρχει κυνδινος γενικοτερα.. ( ηλεκτρολογος ειμαι και γω )

εγω ειμαι κοντα στα 1000w οταν δουλευουν ολα μαζι ,η τοστιερα μου καιει 1500 για να φτιαξω ενα τοστ εχουμε

ακόμα :):rasp:

Ένα μέρος από τα ηλεκτρικά του θαλασσινού.

post-120-1297858951_thumb.jpg

Εχει φτάσει τις 43 πρίζες.

Και τα ηλεκτρικά του γλυκού

post-120-1297858972_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - dimitrig

Ένα μέρος από τα ηλεκτρικά του θαλασσινού.

post-120-1297858951_thumb.jpg

Εχει φτάσει τις 43 πρίζες.

Και τα ηλεκτρικά του γλυκού

post-120-1297858972_thumb.jpg

43 πριζες; κανονικα η δεη πρεπει να σου στησει αγαλμα.και να διαφιμηζει ενυδρεια.

Πρίζες πολλές πολλές παρά πολλές...

Αλλά ποτέ ποτέ δεν είν' αρκετές...

Είναι το σήμερα το αύριο και το χτές...

Κάνε πιο σέξυ το ενυδρείο σου...

Με δυό οπές...

αισίως έφτασα στις 56 πρίζες !!!

Ενυδρείο και refugium

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

Να συμπληρώσω ότι η "μητρική" πρίζα είναι μία που προοριζόταν για πλυντήριο... οπότε αντέχει και πολύ πράμα !!!

Να συμπληρώσω ότι η "μητρική" πρίζα είναι μία που προοριζόταν για πλυντήριο... οπότε αντέχει και πολύ πράμα !!!

εβαλες τιποτε ακομη εκει πανω,και μαυρισανε ολα στην πολη....???? :):rasp::D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...