she'sinpanties 15 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 15 Φεβρουαρίου 2011 Καλημερα. εχω στο μυαλο μου να στησω ενα ενυδρειακι κυβο 30χ30χ35. θελω να βαλω αρκετα φυτα μεσα και γενικα να πειραματιστω. θελω προτασεις για υποστρωμα ποσα κιλα,μαρκα ? υπαρχει καποιο λεπτοκοκκο χαλικακι μαυρο που θα ειχατε να μου προτεινετε ? δεν θελω να ειναι χοντρο αλλα ουτε και αμμος γιατι εχω διαβασει οτι δεν γινεται να μπει αμμος με υποστρωμα για φυτα. ποσα κιλα χαλικακι πρεπει να βαλω σε τετοιες διαστασεις ? ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 16 Φεβρουαρίου 2011 Author #2 Share 16 Φεβρουαρίου 2011 ειμαι μεταξυ αυτων των δυο : http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=672 http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1616 τα εχει δοκιμασει καποιος να μου πει την γνωμη του ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krispie 16 Φεβρουαρίου 2011 #3 Share 16 Φεβρουαρίου 2011 ειμαι μεταξυ αυτων των δυο : http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=672 http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1616 τα εχει δοκιμασει καποιος να μου πει την γνωμη του ? Το δεύτερο νομίζω είναι υπόστρωμα και από πάνω του πρέπει να μπαίνει χαλίκι, αλλά να σου πουν και οι εμπειρότεροι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 16 Φεβρουαρίου 2011 Author #4 Share 16 Φεβρουαρίου 2011 δηλαδη στο πρωτο μπορει να μπει και αμμος ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krispie 16 Φεβρουαρίου 2011 #5 Share 16 Φεβρουαρίου 2011 διάβασε πρώτα αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 16 Φεβρουαρίου 2011 Author #6 Share 16 Φεβρουαρίου 2011 το εχω διαβασει απλα θελω πληροφοριες για τα συγκεκριμενα προιοντα και για ποσοτητες που θα πρεπει να βαλω αναλογα με τις διαστασεις του ενυδρειου που ανεφερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 16 Φεβρουαρίου 2011 #7 Share 16 Φεβρουαρίου 2011 δηλαδη στο πρωτο μπορει να μπει και αμμος ? το πρώτο χρησιμοποιήται ως έχει αν ειναι να βάλεις και χαλικάκι απο πάνω πας σε υπόστρωμα. υπόστρωμα και άμμος θα έρθουν τα πάνω κάτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 16 Φεβρουαρίου 2011 Author #8 Share 16 Φεβρουαρίου 2011 το πρώτο χρησιμοποιήται ως έχει αν ειναι να βάλεις και χαλικάκι απο πάνω πας σε υπόστρωμα. υπόστρωμα και άμμος θα έρθουν τα πάνω κάτω. ειναι δηλαδη κατι σαν μαυρη αμμος για φυτα ? εχει και θρεπτικα συστατικα ? αν μπει αυτο δεν χρειαζεται υποστρωμα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 17 Φεβρουαρίου 2011 #9 Share 17 Φεβρουαρίου 2011 ειναι δηλαδη κατι σαν μαυρη αμμος για φυτα ? εχει και θρεπτικα συστατικα ? αν μπει αυτο δεν χρειαζεται υποστρωμα ? η εταιρία το δίνει καλύτερα για μόνο του και ειναι εμπλουτισμένο με τα συστατικά που χρειάζεται (όχι χημοκά, κατα την εταιρεια) http://www.seachem.com/Products/product_pa...eBlackSand.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 17 Φεβρουαρίου 2011 Author #10 Share 17 Φεβρουαρίου 2011 η εταιρία το δίνει καλύτερα για μόνο του και ειναι εμπλουτισμένο με τα συστατικά που χρειάζεται (όχι χημοκά, κατα την εταιρεια) http://www.seachem.com/Products/product_pa...eBlackSand.html γραφει οτι καλο ειναι να πλυθει πριν μπει στο ενυδρειο παρολο που ειναι ηδη καθαρισμενο μηπως με το πλυσιμο φευγουν αρκετα συστατικα της αμμου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 17 Φεβρουαρίου 2011 #11 Share 17 Φεβρουαρίου 2011 γραφει οτι καλο ειναι να πλυθει πριν μπει στο ενυδρειο παρολο που ειναι ηδη καθαρισμενο μηπως με το πλυσιμο φευγουν αρκετα συστατικα της αμμου ? εγώ έχω στο 30litro το : http://www.seachem.com/Products/product_pages/Flourite.html μην το πλυνεις καθόλου. ειναι προπλυμένο το βάζεις μέσα και βάζεις το νερό μέχρι να σκεπαστεί το χώμα. άστο να κάτσει και μετα απο 1 ώρα ρίχνεις το νερό σιγά σιγά σε ένα πιάτο επάνω να μην σηκώνει σκόνη. η θολουρα μου καθάρισε σε 6 ώρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 17 Φεβρουαρίου 2011 Author #12 Share 17 Φεβρουαρίου 2011 εγώ έχω στο 30litro το : http://www.seachem.com/Products/product_pages/Flourite.html μην το πλυνεις καθόλου. ειναι προπλυμένο το βάζεις μέσα και βάζεις το νερό μέχρι να σκεπαστεί το χώμα. άστο να κάτσει και μετα απο 1 ώρα ρίχνεις το νερό σιγά σιγά σε ένα πιάτο επάνω να μην σηκώνει σκόνη. η θολουρα μου καθάρισε σε 6 ώρες. αυτο που εβαλες εσυ ειναι και καλα σαν χαλικακι ή ειναι σκετο υποστρωμα και εχεις βαλει πανω και χαλικι ? τα 7 κιλα που εχει η συσκευασια πιστευεις οτι φτανουν για 30λιτρα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 17 Φεβρουαρίου 2011 #13 Share 17 Φεβρουαρίου 2011 αυτο που εβαλες εσυ ειναι και καλα σαν χαλικακι ή ειναι σκετο υποστρωμα και εχεις βαλει πανω και χαλικι ? τα 7 κιλα που εχει η συσκευασια πιστευεις οτι φτανουν για 30λιτρα ? μόνο του το έχω χρησιμοποιήσει. τα 7 κιλά ειναι οτι πρέπει για 30 L .ίσως σου περισσέψει 1-1,5 κιλό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 17 Φεβρουαρίου 2011 Author #14 Share 17 Φεβρουαρίου 2011 τελεια ευχαριστω Τασσο ! ελπιζω να το βρω στο μαγαζι που θα παω αν βαλω της dennerle ποσο υποστρωμα και χαλικακι θα χρειαστω μηπως ξερεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 17 Φεβρουαρίου 2011 #15 Share 17 Φεβρουαρίου 2011 τελεια ευχαριστω Τασσο ! ελπιζω να το βρω στο μαγαζι που θα παω αν βαλω της dennerle ποσο υποστρωμα και χαλικακι θα χρειαστω μηπως ξερεις ? υπόστρωμα γράφει επάνω η συσκευασία (νομίζω δεν υπάρχει μικρότερη απο 4lita) χαλικάκι για τα λιτρα υπολογίζεις Μ*Π*Υ ανάλογα το πάχος βυθού που θέλεις. το βάρος αναλογα το ειδικό βάρος κάθε προιόντος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 17 Φεβρουαρίου 2011 Author #16 Share 17 Φεβρουαρίου 2011 μαζι με υποστρωμα και χαλικακι ποσο πρεπει περιπου να βγαινει το υψος του βυθου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 17 Φεβρουαρίου 2011 #17 Share 17 Φεβρουαρίου 2011 μαζι με υποστρωμα και χαλικακι ποσο πρεπει περιπου να βγαινει το υψος του βυθου ? απο 6 cm -8 cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 17 Φεβρουαρίου 2011 #18 Share 17 Φεβρουαρίου 2011 μαζι με υποστρωμα και χαλικακι ποσο πρεπει περιπου να βγαινει το υψος του βυθου ? το υπόστρωμα που θα πάρεις να μην περιέχει nitrate και φώσφορο έτσι ώστε να μην προκαλεί ανεπιθύμητη ανάπτυξη της άλγης στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 17 Φεβρουαρίου 2011 Author #19 Share 17 Φεβρουαρίου 2011 οκ. λογικα αν βαλω υποστρωμα και χαλικακι πρεπει να βαλω μεγαλη στρωση χαλικι απο πανω απο το υποστρωμα για να μην υπαρχει κινδυνος να ανεβει προς τα πανω ετσι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 17 Φεβρουαρίου 2011 #20 Share 17 Φεβρουαρίου 2011 οκ. λογικα αν βαλω υποστρωμα και χαλικακι πρεπει να βαλω μεγαλη στρωση χαλικι απο πανω απο το υποστρωμα για να μην υπαρχει κινδυνος να ανεβει προς τα πανω ετσι ? ναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 17 Φεβρουαρίου 2011 Author #21 Share 17 Φεβρουαρίου 2011 ναι εμεινες ευχαριστημενος απο αυτο της seachem ? ευχαριστω και παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 17 Φεβρουαρίου 2011 #22 Share 17 Φεβρουαρίου 2011 (edited) εμεινες ευχαριστημενος απο αυτο της seachem ? ευχαριστω και παλι σαν χρώμα δεν μου άρεσε στο τελικό στήσιμο. στις φωτό έδειχνε πιο σκούρο. τα υποστρώματα έχουν χρονικό περιθώριο που δίνουν τα οφέλημα συστατικά τους . μετά θα πρέπει να τα εμπλουτίζεις με ταμπλέτες βυθού. νομίζω μετά απο 6 μήνες. Έγινε επεξεργασία 17 Φεβρουαρίου 2011 - tasosgv Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 17 Φεβρουαρίου 2011 Author #23 Share 17 Φεβρουαρίου 2011 σαν χρώμα δεν μου άρεσε στο τελικό στήσιμο. στις φωτό έδειχνε πιο σκούρο. τα υποστρώματα έχουν χρονικό περιθώριο που δίνουν τα οφέλιμα συστατικά τους . μετά θα πρέπει να τα εμπλουτίζεις με ταμπλέτες βυθού. νομίζω μετά απο 6 μήνες. ναι το εχω διαβασει .ενταξει πιστευω για τους πρωτους μηνες των φυτων στο νεο ενυδρειο θα κανει καλο. εχεις προχειρη την φωτογραφια να δω πως φαινεται ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 17 Φεβρουαρίου 2011 #24 Share 17 Φεβρουαρίου 2011 ναι το εχω διαβασει .ενταξει πιστευω για τους πρωτους μηνες των φυτων στο νεο ενυδρειο θα κανει καλο. εχεις προχειρη την φωτογραφια να δω πως φαινεται ? απο το αρχικό στήσιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 17 Φεβρουαρίου 2011 Author #25 Share 17 Φεβρουαρίου 2011 πολυ ωραιο φαινεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος