Jump to content

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ....

Recommended Posts

εδω και 4 μερες ενα zebra snail μ..καθοταν ακινητο χωρις να κουνιεται..

χθες το πηρα να το κοιταξω και αυτο μαζευτηκε αρα υπηρχε ακομα μεσα...

σημερα ομως βρηκα στο ιδιο μερος το σαλιγκαρι αναποδογυρισμενο και μολις το ελενξα παρατηρησα οτι κατι ελειπε απο μεσα..

Που πηγε αραγε?

μαλλον πεθανε αλλα γιατι ετσι?

εδω και 4 μερες ενα zebra snail μ..καθοταν ακινητο χωρις να κουνιεται..

χθες το πηρα να το κοιταξω και αυτο μαζευτηκε αρα υπηρχε ακομα μεσα...

σημερα ομως βρηκα στο ιδιο μερος το σαλιγκαρι αναποδογυρισμενο και μολις το ελενξα παρατηρησα οτι κατι ελειπε απο μεσα..

Που πηγε αραγε?

Εννοείς υποθέτω ότι βρήκες το κέλυφος άδειο πια ?

μαλλον πεθανε αλλα γιατι ετσι?

Αν πέθανε σιγά σιγά διαλύεται και το κέλυφος αδειάζει. Τώρα γιατί πέθανε ..... μήπως επειδή απλά ήρθε η ώρα του ? Πόσο καιρό το έχεις ??

ναι το κέλυφος ειναι άδειο πια...δεν το εχω καιρο κανα μηνα, ειναι περιπου 3-4 cm...

παρατηρησα οτι ενα μικροτερο ζεβρα πηγε κατο απο το αδειο κελυφος σαν να εψαχνε το χαμενο σαλιγκαρι... :)

ναι το κέλυφος ειναι άδειο πια...δεν το εχω καιρο κανα μηνα, ειναι περιπου 3-4 cm...

παρατηρησα οτι ενα μικροτερο ζεβρα πηγε κατο απο το αδειο κελυφος σαν να εψαχνε το χαμενο σαλιγκαρι... :)

Εκτός από άλγη, δεν λένε όχι και σε κρέας από νεκρά ψάρια αλλά δεν ξέρω αν τρώνε και νεκρά του είδους τους.

Φίλε δεν έχω ιδέα απο σαλιγκάρια ενυδρείου και θα πρέπει να σου απαντήσει κάποιος έμπειρος.

Σε κάποιο παλιότερο ντοκυμαντέρ όμως είχα μάθει οτι οργανισμοί τέτοιου είδους,όταν μεγαλώνουν πολύ και δεν τα χωράει το κέλυφος τους,μεταφέροντε στο μεγαλύτερο κέλυφος άλλων νεκρών σαλιγκαριών(ή και ζωντανών που με μάχη τα αναγκάζουν να το εγκαταλείψουν).

Άν κάνω λάθος ας με διορθώσουν.

Φίλε δεν έχω ιδέα απο σαλιγκάρια ενυδρείου και θα πρέπει να σου απαντήσει κάποιος έμπειρος.

Σε κάποιο παλιότερο ντοκυμαντέρ όμως είχα μάθει οτι οργανισμοί τέτοιου είδους,όταν μεγαλώνουν πολύ και δεν τα χωράει το κέλυφος τους,μεταφέροντε στο μεγαλύτερο κέλυφος άλλων νεκρών σαλιγκαριών(ή και ζωντανών που με μάχη τα αναγκάζουν να το εγκαταλείψουν).

λογικα το κελυφος δεν μεγαλωνει οσο μεγαλωνουν τα σαλιγκαρια? παντως αυτο π μ λες εσυ στεκει!

καλησπέρα. αυτο το κάνει ο Ερημίτης κάβουρας για να προφυλάσσεται απο τους εχθρους του αφου δεν έχει δικό του κέλυφος.

στα σαλλιγκάρια μεγαλώνει και το κέλυφος.

καλησπέρα. αυτο το κάνει ο Ερημίτης κάβουρας για να προφυλάσσεται απο τους εχθρους του αφου δεν έχει δικό του κέλυφος.

στα σαλλιγκάρια μεγαλώνει και το κέλυφος.

Υ.Γ

όπως τα περισσότερα αρθρόποδα επειδή , αντίθετα με άλλους συγγενείς του, δεν έχει κάποια προστασία για την κοιλιά του .

Υ.Γ

όπως τα περισσότερα αρθρόποδα επειδή , αντίθετα με άλλους συγγενείς του, δεν έχει κάποια προστασία για την κοιλιά του .

κλεφτη καβουρααα..!!! :rasp:

:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...