Mpampis11 14 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 14 Φεβρουαρίου 2011 Στο 700 λίτρων περίπου ενυδρείο μου έχω ροή 3000λ/ω. Επειδή πρόσφατα έβαλα 6 ακόμα δίσκους οι οποίοι ήταν σε ενυδρείο 300λ και είναι ακόμα στρεσαρισμένοι σκέφτομαι μήπως φταίει η μεγάλη ροή. Τα δύο φίλτρα μου (1500λ/ω) βγαίνουν παράλληλα με το μεγάλο κομμάτι σε μήκος του ενυδρείου (1.80). Στην απέναντη μεριά ένα άλλο φίλτρο με 1500λ/ω βγαίνει παράλληλα με τα 0.60 εκατοστά του ενυδρείου. Κάπως έτσι είναι η ροή (όπως την βλέπω στην επιφάνεια) για να μην είναι παντού η ίδια. Όταν ξεκουράζονται οι δίσκοι πηγαίνουν ή κάτω δεξιά ή πάνω αριστερά κοπαδιαστά διαφορετικά κινούνται παντού μέσα στο ενυδρείο. Πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξω κάτι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 14 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 14 Φεβρουαρίου 2011 Η ροή πρέπει να είναι πολύ μικρή μέσα στο ενυδρείο. Για να το πετύχεις αυτό σπάσε την πίεση γυρνώντας την έξοδο στην πλάτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 14 Φεβρουαρίου 2011 #3 Share 14 Φεβρουαρίου 2011 Στο 700 λίτρων περίπου ενυδρείο μου έχω ροή 3000λ/ω. Επειδή πρόσφατα έβαλα 6 ακόμα δίσκους οι οποίοι ήταν σε ενυδρείο 300λ και είναι ακόμα στρεσαρισμένοι σκέφτομαι μήπως φταίει η μεγάλη ροή. Τα δύο φίλτρα μου (1500λ/ω) βγαίνουν παράλληλα με το μεγάλο κομμάτι σε μήκος του ενυδρείου (1.80). Στην απέναντη μεριά ένα άλλο φίλτρο με 1500λ/ω βγαίνει παράλληλα με τα 0.60 εκατοστά του ενυδρείου. Κάπως έτσι είναι η ροή (όπως την βλέπω στην επιφάνεια) για να μην είναι παντού η ίδια. Όταν ξεκουράζονται οι δίσκοι πηγαίνουν ή κάτω δεξιά ή πάνω αριστερά κοπαδιαστά διαφορετικά κινούνται παντού μέσα στο ενυδρείο. Πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξω κάτι; Μπαμπη τα 2 ζευγαρια που ειχες μεσα στο ενυδρειο ειναι ακομα μεσα Η εχουν μεταφερθει σε γεννηστρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 15 Φεβρουαρίου 2011 Author #4 Share 15 Φεβρουαρίου 2011 Μπαμπη τα 2 ζευγαρια που ειχες μεσα στο ενυδρειο ειναι ακομα μεσα Η εχουν μεταφερθει σε γεννηστρα? Έχω βάλει τα cobalt σε γεννήστρα γιατί ήταν πιο επιθετικά στους νεοφερμένους και τους στρέσαραν. Φαντάσου πως μόλις οι νταήδες βγήκαν, τα ψαράκια (τρόπος του λέγειν) ξαναβρήκαν το χρώμα τους και άρχισαν να βολτάρουν κανονικά στο ενυδρείο. Μιλάμε είναι απολαυστικά. Έφαγαν όμως πολύ λίγο έστω και για πρώτη φορά. Σε λιγάκι ανεβαίνει και βιντεάκι. Το ζευγάρι στην γεννήστρα άρχισε να καθαρίζει το ξύλο που έχω μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 15 Φεβρουαρίου 2011 #5 Share 15 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Η ροή πρέπει να είναι πολύ μικρή μέσα στο ενυδρείο. Για να το πετύχεις αυτό σπάσε την πίεση γυρνώντας την έξοδο στην πλάτη Αυτο δεν ειναι απαραιτητο.Η αναταραξη δεν στρεσσαρει τα ψαρια.Δε μιλαμε βεβαια για πλυντηριο,αλλα για νορμαλ καταστασεις. Έγινε επεξεργασία 15 Φεβρουαρίου 2011 - Δίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος