Jump to content

Περί αγοραπωλησιών

Recommended Posts

Ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο είναι νόμιμες οι αγοραπωλησίες μεταξύ ιδιωτών μέσω των αγγελιών

Με το κακό μου το μυαλό σκεφτόμουν ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν κάποια μέλη που να το έβλεπαν πιο επαγγελματικά, με αναπαραγωγές κλπ... Κατά πόσο λοιπόν είναι νόμιμες οι αγγελίες;

Μακαρι αυτο να ηταν το προβλημα μας σημερα. Την καχυποψια μας δυστυχως τη στρεφουμε στο συνανθρωπο μας, (που και δικιο να εχεις φιλε krispie, παλι εδω μεσα θα βρεις παρα πολυ φθηνοτερα, πραγματα που εξω θα τα χρυσοπληρωσεις), κι οχι εκει εξω στο χ-ψ λαμογιο, που καταχραστηκε το χρημα ολης της ελλαδας, και εγω κι εσυ ψαχνουμε να βρουμε δουλεια, λες και ψαχνουμε να βρουμε φλεβα χρυσου στο κεντρο της Αθηνας. Γνωμη μου...και παντα φιλικα! Καλημερα

Γενικά τα πράγματα στις αγγελιές αφορούν από μικροπράγματα μέχρι όλοκληρα ενυδρεία και συστήματα, αλλά δεν έχω δει να πωλείται κάτι μαζικά και συστηματικά που να παραπέμπει σε ''λαθρεμπόριο''. Επίσης πιστεύω τα πράγματα που πουλάει κάποιος τα έχει πριν αγοράσει καταβάλοντας τον ΦΠΑ και μεταπωλοντας τα δεν έχει κάποιο κέρδος πάρα μια αποζημίωση για την αγορά που είχε κάνει στο παρελθόν. Γενικά όμως το θέμα το θεωρώ ψιλά ''γράμματα''

Δεν πουλάει κανείς... τα δανείζει :)

Πέρα από την πλάκα, υπάρχει θέμα σε αυτό αλλά το φόρουμ δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Οι αγγελίες είναι με τη συγκατάθεση του πωλητή-αγοραστή. :rasp:

Και γω δεν έχω παρατηρήσει συστηματικές πωλήσεις που να συνιστούν δείγμα εμπορίας και να δικαιολογούν απαίτηση για ύπαρξη εταιρείας, έκδοση παραστατικών και να δώσουν βάση για ενδείξεις φοροδιαφυγής.

Αυτο ισχυει για ολα τα Site.

Σε σελιδες που αφορουν τεχνολογια τα ποσα ειναι πολλαπλασια απο αυτα που παιζουν στο Aquazone.

Σε σελιδα με μοτοσυκλετες καποια στιγμη υπηρξε καποιος ο οποιος καθε μηνα ειχε 3 μηχανες πρως πωληση

Ε αυτος λοιπον δεν ηταν και τοσο "Ιδιωτης" και αυτο εκανε μπαμ.Μπαμ θα κανει και αν καποιος απο εδω μεσα καθε λιγο και λιγακι εχει "κατι προς πωληση"

Εδω και κατι μηνες που κοιταζω αρκετα συχνα τις αγγελιες δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο.Το κλιμα ειναι αριστο και παρα πολλα πραγματα χαριζονται .Επισης πολλες φορες εχω δει παρεμβαση απο mod σε αγγελιες αρα αμα υπαρξει καποιο προβλημα σιγουρα θα το δουν

Επισης πιστευω οτι οποιος θελει να πουλησει αναπαραγωγες θα παει πρωτα σε καταστημα το οποιο θα του παρει και μεγαλο αριθμό :) . Εδω χομπυστες ειμαστε . 1-2 ομορφα ψαρακια αναζητουμε :rasp:

Φιλικα

Ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο είναι νόμιμες οι αγοραπωλησίες μεταξύ ιδιωτών μέσω των αγγελιών

Με το κακό μου το μυαλό σκεφτόμουν ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν κάποια μέλη που να το έβλεπαν πιο επαγγελματικά, με αναπαραγωγές κλπ... Κατά πόσο λοιπόν είναι νόμιμες οι αγγελίες;

Όπως είπε κάποιος σε άλλη απάντηση, μακάρι να ήταν αυτο το πρόβλημα μας σήμερα.

Αλλα και απο την άλλη, ειλικρινά δεν μπορω να καταλάβω που ειναι το πρόβλημα.

Το να κανει κάποιος αναπαραγωγες ψαριών, φυτών, η κοραλλιών και να τα πουλάει, είναι κακό;

Εγώ προσωπικά επειδή έχω αρκετά μεγαλο ενυδρειο με 2 sump, και πειραματιζομαι με αναπαραγωγες, έχω καμια 20αρια κοραλλια τα οποία όταν μεγαλώσουν σε μερικούς μήνες, τι θα τα κάνω; Θα τα πουλησω. Αυτο είναι κακό;

Δηλαδη είναι καλυτερο να πας στο μαγαζί και να πάρεις το ίδιο πράγμα 40-50% ακριβότερο;

Αγαπητοί φίλοι όπως όλοι γνωρίζουμε τα θεματικά των αγγελιών υπάρχουν για την εξυπηρέτηση των μελών του φόρουμ.Ο καθένας ο'τι θέλει μπορεί να πουλήσει ,οι υποψηφίοι αγοραστές θα κρίνουν αν τους συμφέρει κάτι ή οχι,ελεύθερη αγορά έχουμε ,απλά οι δοσοληψίες πρέπει να γίνονται με καλή πίστη.

Ο καθένας λοιπόν ψωνίζει από που θέλει σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια.

:):rasp:

Έγινε επεξεργασία - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Νομιζω το θεμα ειναι καπως αστοχο ...οποιος δεν ασχολειται με αγοραπωλησιες απλα παρακαμπτει την ενοτητα του φορουμ Αγγελιες και δεν ασχολειται μαζι τους ...ειμαι υπερ των αγγελιων γιατι διευκολυνουν την ζωη μας ειδικα εδω στο aquazone οι περισσοτεροι ειναι χομπιστες.... και δεν νομιζω οτι υπαρχει εκμεταλευση οπως στα καταστηματα! ... τωρα σχετικα με τις τιμες αλλες φορες ειναι καλες αλλες οχι ..με τον καιρο και την πειρα βρισκουμε τις ''καταλληλες'' ευκαιριες! :)

Ναι παιδιά, εγώ δεν κατηγόρησα κανέναν,εννοείται...

Και συμφωνώ!!! Μόλις στρώσω το ενυδρείο μου εδώ θα ψάξω πρώτα για ψάρια :)

Απλά συζήτηση κάνω...

Για το πόσο είναι νόμιμο ή όχι...

Για παράδειγμα, αν κάνεις αναπαραγωγές σε ακριβά ψάρια μπορεί να έχεις κέρδος;

Αλλά θα μου πεις τα ακριβά ψάρια έχουν και πολλά έξοδα...

Απλά συζήτηση κάνω...

Για το πόσο είναι νόμιμο ή όχι...

Όσο νόμιμο είναι να έχουν αγγελίες οι εφημερίδες που ο κάθε ιδιώτης πουλά ή αγοράζει χωρίς παραστατικά .

Όσο νόμιμο είναι να έχουν αγγελίες οι εφημερίδες που ο κάθε ιδιώτης πουλά ή αγοράζει χωρίς παραστατικά .

:) λογικό

Πάντως υπάρχει περίπτωση να βγάλει κανείς κέρδος;

:) λογικό

Πάντως υπάρχει περίπτωση να βγάλει κανείς κέρδος;

Καλά ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι όσοι πουλάνε εδώ μέσα όχι μόνο κέρδος δεν έχουν αλλά συνήθως και μεγάλη ζημιά αφού κάτι που το έχουν αγοράσει σε μια χ τιμή το πουλάνε πολύ λιγότερα.

Καλά ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι όσοι πουλάνε εδώ μέσα όχι μόνο κέρδος δεν έχουν αλλά συνήθως και μεγάλη ζημιά αφού κάτι που το έχουν αγοράσει σε μια χ τιμή το πουλάνε πολύ λιγότερα.

Διακρίνω μια επιθετικότητα ή κάνω λάθος; Και ξαναλέω ότι κάνω μια συζήτηση...

Απλά ας πούμε ότι παίρνεις ένα ζευγάρι δίσκους(ή κάποιο άλλο ψάρι) και κάνεις αναπαραγωγή ώστε να πουλάς, δεν θα μπορούσε να γίνει; Εγώ έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να κάνω αλλά λέω αν θα μπορούσε κάποιος να έχει κέρδος...

Μην βαράτε πάντως,δεν έχω πρόθεση ούτε να προσβάλω κανέναν ούτε να το κάνω... Απλά άνοιξα ένα θέμα για συζήτηση επειδή μου φαίνεται κάπως λογικό...

Φίλε krispie προφανώς παρεξήγησες γιατί κανείς δεν εκφράστηκε επιθετικά απέναντί σου.

Από την άλλη εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει τι σε προβληματίζει. Αν δεν κάνω λάθος σκέφτεσαι να κάνεις κάποια αναπαραγωγή με ενδεχόμενο κέρδος. Για να σου απαντήσω λοιπόν στο ερώτημα σου προσωπικά αν έχεις κάποιο ψάρι που δεν μπορώ εύκολα να βρω στα καταστήματα και το δίνεις σε τέτοια τιμή που εμένα με συμφέρει κι εσένα σου προσφέρει ένα περιθώριο πάνω από το κόστος που έχεις κάνοντας την αναπαραγωγή, ε τότε ναι μπορείς να βγάλεις κέρδος.

:)

Φίλε krispie προφανώς παρεξήγησες γιατί κανείς δεν εκφράστηκε επιθετικά απέναντί σου.

Από την άλλη εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει τι σε προβληματίζει. Αν δεν κάνω λάθος σκέφτεσαι να κάνεις κάποια αναπαραγωγή με ενδεχόμενο κέρδος. Για να σου απαντήσω λοιπόν στο ερώτημα σου προσωπικά αν έχεις κάποιο ψάρι που δεν μπορώ εύκολα να βρω στα καταστήματα και το δίνεις σε τέτοια τιμή που εμένα με συμφέρει κι εσένα σου προσφέρει ένα περιθώριο πάνω από το κόστος που έχεις κάνοντας την αναπαραγωγή, ε τότε ναι μπορείς να βγάλεις κέρδος.

Δεν με προβληματίζει κάτι, ούτε αποσκοπώ να κάνω μια αναπαραγωγή με ενδεχόμενο κέρδος, απλά μου ήρθε στο μυαλό σαν απορία και είπα να ανοίξω ένα θέμα για να το συζητήσω με τους εμπειρότερους...

Πραγματικά.

Μια συζήτηση άρχισα...

Προσωπικά αν κάποιος μου προσφέρει ένα ποιοτικό ψάρι και σε τιμή που με συμφέρει, δεν με απασχολεί αν βγάζει κέρδος από αυτό.

οκ, συμφωνώ... βέβαια πιστεύω ότι οι τιμές μεταξύ χομπυστών πρέπει να είναι τουλάχιστον καλύτερες από ότι σε μαγαζιά...

Απο δικες μου παρατηρησεις υπαρχει μεγαλο κερδος στον αγοραστη αν παρει αναπαραγωγες απο χομπυστα.

red chery εδω θα βρεις με 1 ευρω και στο καταστημα 3 ευρω

Δισκους μικρους εδω θα βρεις με 10-15 ευρω και εξω 30-40 ευρω

helena εδω 1 ευρω εξω 3 ευρω

Εκτος απο τα παραπανω ξερεις οτι περνεις ζωντανα απο καποιον που προσεχει τα ψαρακια οσο θα τα προσεχεις κι εσυ...

Απο εκει και περα ειναι αποφαση του καθενος απο που θα ψωνισει... :)

οκ, συμφωνώ... βέβαια πιστεύω ότι οι τιμές μεταξύ χομπυστών πρέπει να είναι τουλάχιστον καλύτερες από ότι σε μαγαζιά...

Κι αυτό σχετικό είναι... Αν ο χομπίστας έχει ένα ψάρι πεντακάθαρο και προσεγμένο εγώ δεν έχω πρόβλημα να το πληρώσω και ακριβότερα από το κατάστημα. Αναφέρομαι για ψάρια γιατί για τον εξοπλισμό είναι άλλη ιστορία.

Η αναπαραγωγή από χομπίστα είναι σίγουρα πολύ πιο ασύμφορη οικονομικά από αυτές που γίνονται από επαγγελματίες σε φάρμες αναπαραγωγών. Το τάισμα, οι συνθήκες νερού, ο εξοπλισμός και φυσικά ο χρόνος για μία επιτυχημένη αναπαραγωγή από χομπίστα δεν μπορούν να πληρωθούν. Ή αν πληρωθούν με σκοπό, όχι το κέρδος, αλλά τουλάχιστον το να μην έχεις ζημία, τότε ο μονομάχος θα κοστίζει 10 ευρώ για παράδειγμα. Όποιος χομπίστας καταφέρνει μία αναπαραγωγή, για μένα, καλά κάνει και τα πουλάει. Και να είστε σίγουροι πως αν τα δίνει σε τιμή χαμηλότερη, ίση ή και διπλάσια από αυτή των καταστημάτων, κέρδος δεν βγάζει.

Και λέω πως καλά κάνει γιατί έχω δει πως το πολύ "τσάμπα" βλάπτει. Άνθρωποι που παίρνουν τσάμπα κάτι συνήθως δεν το εκτιμούν. Κι επειδή ο χομπίστας είναι χομπίστας και αγαπάει τα ψαράκια του, θέλει να τα δώσει και κάπου που θα πιάσουν τόπο.

Προσωπικά προτιμώ να πληρώσω 10 ευρώ σε έναν χομπίστα για ένα ψάρι που στο κατάστημα κάνει 5, καθότι θα ξέρω ότι παίρνω κάτι ποιοτικό από κάποιον που ξέρει και όχι κάτι που μπορεί να μου μεταφέρει ασθένειες ή να μου ψοφήσει από την ταλαιπωρία που έχει τραβήξει μέσα σε λίγες μέρες.

Αυτό όσον αφορά της αναπαραγωγές. Όσον αφορά άλλου είδους αγοραπωλησίες, κατά καιρούς διάφοροι "περίεργοι" έχουν αγοράσει κάτι πολύ φτηνά από αλλού κι εδώ το πουλάνε λίγο ακριβότερα με σκοπό το κέρδος. Από τη μία, αν η αγορά που θα κάνω εγώ εδώ ούτως ή άλλως με συμφέρει, τότε δεν υπάρχει θέμα. Από την άλλη, ηθικά είναι.... κάπως!

Όπως στα περισσότερα πράγματα στη ζωή, έτσι κι εδώ, η σωστή ενημέρωση και η αφιέρωση προσωπικού χρόνου στο ψάξιμο πληροφοριών, είναι αυτό που μπορεί να μας βγάλει από τις δυσάρεστες καταστάσεις.

Εδω και λιγο καιρο εχω σταμπαρει ενα παλικαρι οπου ειναι σε αυτο και σε αλλα 3-4 φορουμ , κανει ''σκουπα'' ολα τα ζωντανα που υπαρχουν μεσα σε καποιο ενυδρειο και βγαινει στα φορουμ και πουλαει τη ''σαβουρα'' σχεδον στην τιμη που τα αγορασε ολα μαζι .... Τετοιοι τυποι ειναι παραδειγμα προς ΑΠΟΦΥΓΗ !!!!

Υπαρχουν χρηστες που στην κυριολεξια ''σκοτωνουν'' τον εξοπλισμο τους για τον αλφα Η βητα λογω οπου εκει ο αγοραστης καθε αλλο παρα παραπονο δεν θα πρεπει να εχει . Στο θεμα των αναπαραγωγων .... προσωπικα σε καποιες γεννες που ειχα απο corydoras sterbai εδωσα σε αρκετους απο εδω μεσα και απο αλλο φορουμ ψαρια στην τιμη των 3 ευρο τη στιγμη που στα καταστηματα εχουν απο 4.5 και πανω !!! Αν υπολογιζουμε αλλαγες , ταισματα , χρονος ενασχολησης δεν φαινεται καποιο κερδος .

Προσφατα εστειλα σε επαρχια μωρα απο τα demasoni μου παλι στην τιμη των 3 ευρο και αυτο οχι για να βγαλω ''μεροκαματο'' αλλα για να εχει καποια ''αξια'' το ψαρι στα ματια του νεου ιδιοκτητη , και να αποφυγω οσων το δυνατων την ατακα '' ελα μωρε τσαμπα τα πηρα και να ψωφησουν δεν πειραζει '' .

Οσο για το εαν ειναι παρανομες οι συναλλαγες Η οχι με καλυψε ο Σταματης με το παραδειγμα των εφημεριδων .

Αυτα απο μενα .

Προσφατα εστειλα σε επαρχια μωρα απο τα demasoni μου παλι στην τιμη των 3 ευρο και αυτο οχι για να βγαλω ''μεροκαματο'' αλλα για να εχει καποια ''αξια'' το ψαρι στα ματια του νεου ιδιοκτητη , και να αποφυγω οσων το δυνατων την ατακα '' ελα μωρε τσαμπα τα πηρα και να ψωφησουν δεν πειραζει '' .

Αυτό είναι το πιο βασικό :):rasp::D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...