Jump to content

Φωτισμός ενυδρείου

Spari

Recommended Posts

Καλησπέρα, έχω ένα ενυδρείο μάρκας FLUVAL EDGE 35lt το οποίο έχει μόνο 2 λάμπες (spot) των 10watt η καθεμία.

Έχω φυτέψει μια "anubias var.nana" και "Riccia fluitans" πάνω σε ένα ξύλο.

Γνωρίζω ότι ο φωτισμός αυτός δεν είναι αρκετός για φυτά υψηλών απαιτήσεων, αλλά δεν ξέρω αν το κίτρινο φως είναι κατάλληλο για την ανάπτυξή τους ή πρέπει να αντικαταστήσω τις λυχνίες με λυχνίες αλογόνου.

Το μεγαλύτερο μέρος του ενυδρείου από πάνω είναι καλυμμένο με τζάμι, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ελεύθερος χώρος για μεγάλες λάμπες.

Μπορώ να βάλω λάμπα εξωτερικά του ενυδρείου, η πρέπει το φως να έρχεται σε απευθείας επαφή με το νερό; :)post-41023-1297639260_thumb.jpg

πολυ ομορφο ενυδρειο και πρωτοτυπο :)

δες τι εκανε αυτος ο τυπος για περισσοτερο φως

http://www.plantedtank.net/forums/tank-jou...val-edge-2.html

Σ΄ ευχαριστώ πολύ για τη πολύτιμη βοήθειά σου :) !Το link ήταν πολύ κατατοπιστικό.Καλό βράδυ.!

τωρα δεν ξερω αν μπορεις να βαλεις καποιο εξωτερικο φωτιστικο πανω απο το τζαμι.

να εφαπτεται το αποκλειω αφου το τζαμι θα θερμαινεται με αμεσες συνεπειες και για το νερο.

μπορεις να κανεις καποιο κοπλο και να βαλεις ενα κρεμαστο φωτιστικο πανω απο το τζαμι,και παλι

ομως θα εχεις αρκετο φως αλλα και πολλες απωλειες απο αντανακλαση...

ισως καποιος συμφορουμιτης σου δωσει καποια ιδεα επιπλεον :rasp:

βρηκα και αυτες τις φωτογραφιες

http://www.fluvalblog.com/wp-content/galle...f-edge/nano.jpg

http://www.fluvalblog.com/wp-content/galle...-edge/nano1.jpg

ειναι για reef αλλα εσυ μπορεις να κανεις κατι αντιστοιχο για γλυκο :)

Πολύ ωραίο ενυδρείο!!!, αλλά μήπως το έχεις γεμίσει υπερβολικά πολύ (με νερό) Χαμήλωσε την στάθμη λίγο να μην αγγίζει το νερό το φωτιστικό (καλό κ για την ασφάλεια σου είναι αυτό). Αν δεν σου είναι κόπος ποστραρε μια καινούργια φώτο με χαμηλότερη στάθμη 5εκ περίπου να δούμε πως διαχέεται το φως.

επισης βρηκα και αυτο :)

http://www.aquaticcommunity.com/aquariumfo...ead.php?t=67243

Σ' ευχαριστώ πολύ.!!Η βοήθεια σου κρίθηκε πολύτιμη.Αντικατέστησα τις παλιές λάμπες 10w 12v η κάθε μία με λάμπες led 3w 12v η κάθε μία,οι οποίες το φως που βγάζουν υπολογίζεται γύρω στα 48w και οι δύο μαζί και είδομεν

Πολύ ωραίο ενυδρείο!!!, αλλά μήπως το έχεις γεμίσει υπερβολικά πολύ (με νερό).....

Είναι τέτοιος ο τύπος και η κατασκευή του ενυδρείου που "πρέπει" να είναι τόσο γεμάτο... εκεί βασίζεται και το design του..

Πολύ ωραίο ενυδρείο!!!, αλλά μήπως το έχεις γεμίσει υπερβολικά πολύ (με νερό) Χαμήλωσε την στάθμη λίγο να μην αγγίζει το νερό το φωτιστικό (καλό κ για την ασφάλεια σου είναι αυτό). Αν δεν σου είναι κόπος ποστραρε μια καινούργια φώτο με χαμηλότερη στάθμη 5εκ περίπου να δούμε πως διαχέεται το φως.

Κι εγώ στην αρχή δεν το είχα γεμίσει τέρμα επάνω με αποτέλεσμα να θολώνει το τζάμι από τους υδρατμούς.Έτσι λοιπόν ρωτήσαμε και μας είπαν ότι η κατασκευή του είναι τέτοια που επιβάλλεται να είναι γεμάτο έως επάνω,όπως γράφει και παρακάτω ο συνφορουμίτης.!

Κι εγώ στην αρχή δεν το είχα γεμίσει τέρμα επάνω με αποτέλεσμα να θολώνει το τζάμι από τους υδρατμούς.Καθώς και λόγω της χαμηλής στάθμης πού είχε το νερό το φίλτρο πετούσε με μεγαλύτερη πίεση με συνέπεια να κάνει λακούβες στο χαλίκι και να μου χαλάει τη διακόσμηση των φυτών.Έτσι λοιπόν ρωτήσαμε και μας είπαν ότι η κατασκευή του είναι τέτοια που επιβάλλεται να είναι γεμάτο έως επάνω,όπως γράφει και παρακάτω ο συνφορουμίτης.!

ο φωτισμος οντως βελτιωθηκε κατα πολυ :)

Βελτιώθηκε,ναι!Αλλά αυτό που με απασχολέι πολύ από τη στιγμή που άλλαξα τις λάμπες ειναι ότι,μπορεί να είναι ποιο έντονο το φως αλλά λόγω του ότι δεν είναι συγκεκριμένα για ενυδρείο και δεν γνορίζω kelvin..Φοβάμαι μήπως αντί να αναπτυχθούν τα φυτά αναπτυχθεί η άλγη..!Τι γνώμη έχεις επ αυτού..;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...