yiazoo 13 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 13 Φεβρουαρίου 2011 Παιδιά μια βοήθεια αν μπορείτε. Έχω σε ένα 100αρι (έχω παρουσίαση σε άλλο θέμα) 3 χρυσόψαρα. Έχω ένα θέμα. Το ένα που έχει μεγαλώσει αρκετά κυνηγάει μέχρι θανάτου ένα άλλο που είναι προφανώς θηλυκό. Κατά πάσα πιθανότητα παίζει σεξουαλικό θέμα αλλά το θηλυκό τα έχει παίξει ρε παιδιά. Κυριολεκτικά το έχει τρελλάνει στο κυνηγητό και το στριμώχνει όπου βρει. Τί να κάνω, την λυπάμαι την κακομοίρα. να βγάλω το ένα να το βάλω σε ένα μικρό jumbo που έχω; Και για πόσο καιρό....αν το ξαναβάλω δεν θα γίνει πάλι το ίδιο; Εν τω μεταξύ το 3ο ή είναι gay ή είναι ακόμα μικρό.... Τί να κάνω; Ο κυνηγός είναι κίτρινο κλασσικό μακρύ, η κυρία είναι λευκό με μεγάλη ουρά σαν νυφικό και ο gay είναι πορτοκαλί λίγο στρογγυλό. Σορρυ αλλά δεν ξέρω ονομασίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartemderas 14 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 14 Φεβρουαρίου 2011 Καλημέρα, Εκτός από το κλασσικό comet (κίτρινο που λες) έχεις μάλλον ένα ranchu (αυτό που δεν έχει ραχιαίο πτερύγιο) και ένα oranda calico. Έριξα μια ματιά στην παρουσίασή σου και παρατήρησα ότι στο συγκεκριμενο ενυδρείο δεν έχεις κάνεις πλήρεις μετρήσεις. Είναι βασικό να είναι μηδενική η αμμωνία, ώστε τα χρυσόψαρά σου να μην υποφέρουν και να ξέρουμε ότι δεν φταίει η ποιότητα του νερού για αυτές τις συμπεριφορές. Το ενυδρείο σου είναι πολύ ωραίο. με ανησυχεί λίγο η συμβίωση του γρήγορου comet με τα άλλα 2 πιο αργόκίνητα ψαράκια. γενικώς δεν προτείνεται κάτι τέτοιο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 14 Φεβρουαρίου 2011 Author #3 Share 14 Φεβρουαρίου 2011 Ευχαριστώ για την ενημέρωση φίλε. Όντως το comet είναι σφαίρα σε σχέση με τα άλλα..αλλά που να ήξερα όταν τα έπαιρνα για μία γυάλα...το comet ήταν μισό από τα άλλα και τώρα είναι διπλάσιο. Πάντως από μετρήσεις είμαι μία χαρά, κάνω συνέχεια (και αμμωνία) και είναι πάντα εντάξει. Τί να το κάνω τώρα το comet; να το δώσω σε κανένα φίλο για λίμνη; Τον έχω αγαπήσει και αυτόν τον διάολο που τον μεγάλωσα από γυάλα σε 20άρι και τώρα σε 100άρι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartemderas 14 Φεβρουαρίου 2011 #4 Share 14 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Ευχαριστώ για την ενημέρωση φίλε. Όντως το comet είναι σφαίρα σε σχέση με τα άλλα..αλλά που να ήξερα όταν τα έπαιρνα για μία γυάλα...το comet ήταν μισό από τα άλλα και τώρα είναι διπλάσιο. Πάντως από μετρήσεις είμαι μία χαρά, κάνω συνέχεια (και αμμωνία) και είναι πάντα εντάξει. Τί να το κάνω τώρα το comet; να το δώσω σε κανένα φίλο για λίμνη; Τον έχω αγαπήσει και αυτόν τον διάολο που τον μεγάλωσα από γυάλα σε 20άρι και τώρα σε 100άρι... κατανοητό αυτό που λες. αλλά θα έχεις προβλήματα και δεν θα τα ευχαριστηθείς έτσι. ή κρατάς το comet ή τα άλλα 2. επιπλέον να ξέρεις το comet έχει μεγαλύτερο τελικό μέγεθος σε σχέση με τα άλλα. ΥΓ: πήγαινε σε ένα pet shop και ρώτα αν μπορείς να τους χαρίσεις το χρυσόψαρό σου (δυστυχώς λεφτά απίθανο να πάρεις) Φιλικά... Έγινε επεξεργασία 14 Φεβρουαρίου 2011 - bartemderas Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 14 Φεβρουαρίου 2011 Author #5 Share 14 Φεβρουαρίου 2011 Λοιπόν το αποφάσισα, πάω το βράδυ να το βγάλω μία φωτογραφία και βάζω αγγελία να το χαρίσω σε κάποιον από εδώ...αν βρω κάποιον που να έχει σωστές συνθήκες να το κρατήσει Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartemderas 14 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 14 Φεβρουαρίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koslar 14 Φεβρουαρίου 2011 #7 Share 14 Φεβρουαρίου 2011 το ιδιο κανουν και σε εμενα αλλα μετα το φαγητο!το αρεσενικο μαλλον κυνηγα το θυλυκο και τοπιεζει στο κατω μερος της κοιλιας για αρκετη ωρα,το εχω παρατηρισει οταν τρωνε σχεδον μονο Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 27 Φεβρουαρίου 2011 Author #8 Share 27 Φεβρουαρίου 2011 Παιδιά τί λέτε με την προσωρινή λύση που βρήκα; Χώρισα στη μέση το ενυδρείο, άφησα τον επιβήτορα!!! αριστερά μόνο του. Δεν γινόταν αλλιώς, την καημένη την είχε τρελλάνει στο κυνήγι, θα την έχανα σίγουρα. Εν τω μεταξύ έχω βάλει αγγελία να τον δώσω, περιμένω. Καλά δεν είναι έτσι προς το παρόν; Τα μικρά παίζουν κιόλας, περνάνε συνέχεια ανάμεσα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartemderas 28 Φεβρουαρίου 2011 #9 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 Με βάση αυτά που μας είχες πει, νόμιζα πως το ενυδρείο είχε μόνο 3 χρυσόψαρα. στη φωτό βλέπω και τροπικά ψάρια. Τι θερμοκρασία δείχνει το θερμόμετρό σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiazoo 28 Φεβρουαρίου 2011 Author #10 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 ουπς...με τσάκωσες! τί μνήμη είναι αυτή; Έχω 4 πλατυ κόκκινα, δεν θυμάμαι ακριβώς την ονομασία τους, 6 white cloud, ένα CAE που πήρα πρόσφατα και μου έχει γυαλίσει όλα τα φυτά (όταν μεγαλώσει θα το πάω στο γραφείο, στο μεγάλο), 2 γαρίδες και 4 σαλιγκάρια. Η θερμοκρασία είναι σταθερή στους 22-23 και από ότι φαίνεται περνάνε όλα μία χαρά. Τα μικρά έχουν γίνει φίλοι με τα μεγάλα και το βράδυ κοιμούνται μαζί!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 28 Φεβρουαρίου 2011 #11 Share 28 Φεβρουαρίου 2011 (edited) ουπς...με τσάκωσες! τί μνήμη είναι αυτή; Έχω 4 πλατυ κόκκινα, δεν θυμάμαι ακριβώς την ονομασία τους, 6 white cloud, ένα CAE που πήρα πρόσφατα και μου έχει γυαλίσει όλα τα φυτά (όταν μεγαλώσει θα το πάω στο γραφείο, στο μεγάλο), 2 γαρίδες και 4 σαλιγκάρια. Η θερμοκρασία είναι σταθερή στους 22-23 και από ότι φαίνεται περνάνε όλα μία χαρά. Τα μικρά έχουν γίνει φίλοι με τα μεγάλα και το βράδυ κοιμούνται μαζί!!! Αν και μεγάλη η ιχθυοφόρτιση, ειδικά για τόσο μεγάλα ψάρια, η θερμοκρασία και οι μετρήσεις σου είναι καλές. Σου προτείνω τις εξής λύσεις: 1) Κρατάς τα δυο χρυσόψαρα και δίνεις το commet, αγοράζοντας μεγαλύτερο ενυδρείο όταν μεγαλώσουν. Αν και πιστεύω και τώρα ο χώρος είναι περιορισμένος με τόση ιχθυοφόρτιση. 2) Αγορά μεγαλύτερου ενυδρείου 180+ λίτρα και τοποθέτηση -μόνο- των χρυσόψαρων εκεί. 4) Η καλύτερη επιλογή για εμένα σε αυτά τα λίτρα, δίνεις τα χρυσόψαρα και αποφασίζεις πια ψάρια από τα υπόλοιπα θα κρατήσεις. (Γιατί τα ζωοτόκα θα γεννήσουν και θα γεμίσεις ) Έγινε επεξεργασία 28 Φεβρουαρίου 2011 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος