Jump to content

Καινουργια κοραλλια.

maik78

Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρέα.Θέλω να εκφράσω μια απορία που την έχω μέσα μου πολύ καιρό τώρα.Όταν παίρνουμε κάποιο sps κοράλλι από κάποιο κατάστημα μας το δίνουν μαζί με το βραχάκι του.Η απορία μου είναι αν το κόβουμε από το βραχάκι του η το βάζουμε μαζί,κολλώντας το πάνω στο βράχο.Εγώ προσωπικά τα κολλάω με το βραχάκι,εκτός και αν είναι παραγγελία από την aqua reef farm οπότε έρχεται χωρίς το βράχο.Θα ήθελα να μου πείτε και εσείς την γνώμη σας για το πιο σωστό τρόπο. :)

προσωπικη μου γνωμη ειναι να αφαιρουμε οσο γινεται περισσοτερο βραχο απο το κοραλι ωστε οταν το κολλησουμε στο ενυδρειο μας να φαινεται πιο φυσικο - δεμενο με τον υπολοιπο βραχο μας και να μην μας χαλαει το aquascaping που εχουμε κανει. Βγαζοντας τον βραχο απο το κοραλι εχουμε πιο πολλες πιθανοτητες να αφαιρεσουμε καποιο ειδος ζωης που ειναι καταστροφικο για το ενυδρειο μας (πλαναρια ,aptaisia κλπ)

Το βραχάκι πάντα το βγάζουμε όπως είπαν τα παιδιά παραπάνω.Καλύτερα να κόψεις και λίγο από τον κορμό του sps αλλά να φύγει όλο το βραχάκι παρά να έχεις το μυαλό σου εκεί πέρα.

Αν το κοραλλι εχει μεγαλη βαση,οπως ειναι μια millepora πως γινεται αυτο;

Και σε αυτην μπορεις να κοψεις τον κορμο λιγα χιλιοστα.Μπορεις επισης να βουρτσισεις το βραχακι και να το κανεις και dip σε καποιο προιον.

Και σε αυτην μπορεις να κοψεις τον κορμο λιγα χιλιοστα.Μπορεις επισης να βουρτσισεις το βραχακι και να το κανεις και dip σε καποιο προιον.

Να κόψεις τον κορμό λίγο δύσκολο όταν έχει βάση γύρω στους 5 πόντους σε κύκλο.Καλύτερα να του κάνεις ένα dip.Μια φωτογραφία για παράδειγμα.

post-13456-1297717747_thumb.jpg

Eγω κοβω το βραχακι λιγο λιγο με ενα καλο ανοξειδωτο πενσακι-κοφτακι και βλεπω που θελω να το βαλω μεσα στο ενυδρειο

αν ειναι μικρος ο βραχος τον βγαζω και του κανω 2 μικρες τρυπες με το τρυπανι και του περναω ενα tire up τον ηλεκτρολογων και σφιγγω ετσι πανω του το κοραλι-frag που μολις αγορασα

αν παλι ο βραχος μου εινια βυθισμενος πολυ και δεν μπορω τοτε κανω τοι και τα παιδια πιο πανω

Να κόψεις τον κορμό λίγο δύσκολο όταν έχει βάση γύρω στους 5 πόντους σε κύκλο.Καλύτερα να του κάνεις ένα dip.Μια φωτογραφία για παράδειγμα.

Ίσως να μην το αγοράσεις? :)

Ίσως να μην το αγοράσεις? :rasp:

Μπορείς να αντισταθείς εσύ να μην το αγοράσεις;Εγώ δεν μπορώ με τίποτα. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...