Nikitas79 11 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 11 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους!Έιμαι φρέσκος στην παρέα σας. Έχω ένα μικρό θεματάκι με τις γέννες των guppys μου (το οποίο παρέθεσα λανθασμένα σε θέμα άλλου παιδιού). Διαθέτω μία γυάλα 26 λίτρων με 2αρσενικά+6θυληκά guppy, 3 γατόψαρα και έναν γλύφτη. Τις θυληκές τις αγόρασα έτοιμες έγκυες και μέσα στις γιορτές των χριστουγέννων είχα την 1η γέννα από την οποία όμως προήλθε μόνο ένας γόννος.Μέσα στη βδομάδα είχα και 2η γέννα αλλά και πάλι βρήκα μόνο 1 γόννο να κρύβετε στις σχαριές του φίλτρου. Τί μπορώ να κάνω γιά να έχω επιτέλους μικρά? Μήπως φταίει που δέν έχουν πολλές κρυψώνες? Τα χτυπάνε τα άλλα ψάρια? Τί άλλο λάθος κάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios77m 11 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 11 Φεβρουαρίου 2011 σιγουρα πρεπει να φτιαξεις κρυψωνες για τα μωρα με φυτα... αλλιως καλη ειναι και η γενηστρα οπου βαζεις το εγκυος ψαρακι και γεναει ωστε να κρατησεις τα μωρακια... δεν εχεις καθολου φυτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 11 Φεβρουαρίου 2011 #3 Share 11 Φεβρουαρίου 2011 καλησπερα! το ενυδρειο ειναι πολυ μικρο και δεν ενδυκνειτε για ολα αυτα που εχεις μεσα και παραμετρικα και σαν χωρητικοτητα. πρεπει να πας σε μεγαλυτερο ενυδρειο με καλη φιλτρανση και μετα απλα πετας λιγο κερατοφυλλο μεσα και εισαι κομπλε. δεν χανεις μικρο απο τις γεννησεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikitas79 12 Φεβρουαρίου 2011 Author #4 Share 12 Φεβρουαρίου 2011 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!! Το ενυδρείο το ξέρω ότι είναι μικρό,αγοράστηκε αρχικά για τον μονομάχο και έχει μόνο 2 ψεύτικα φυτά μέσα. Είμαι στα σκαριά για μεγάλο 240άρι ενυδρείο αλλά περιμένω να αλλάξω σπίτι πρώτα. Τη γεννήστρα που έχω τσάμπα την πήρα γιατί δεν ξέρω κάθε πότε γεννάνε τα guppy. Έχω απλά δεί κάποια video στο youtube που εξηγούν πώς καταλαβαίνεις οτι είναι έγκυος μιά θυληκιά,τίποτα άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikitas79 12 Φεβρουαρίου 2011 Author #5 Share 12 Φεβρουαρίου 2011 Παρένθεση: Η φίλτρανση είναι άψογη γιατί έχω το magi-380 που είναι μέχρι 100 λίτρα ενυδρείο.Είναι πολύ για τη γυάλα μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios77m 12 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 12 Φεβρουαρίου 2011 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!! Το ενυδρείο το ξέρω ότι είναι μικρό,αγοράστηκε αρχικά για τον μονομάχο και έχει μόνο 2 ψεύτικα φυτά μέσα. Είμαι στα σκαριά για μεγάλο 240άρι ενυδρείο αλλά περιμένω να αλλάξω σπίτι πρώτα. Τη γεννήστρα που έχω τσάμπα την πήρα γιατί δεν ξέρω κάθε πότε γεννάνε τα guppy. Έχω απλά δεί κάποια video στο youtube που εξηγούν πώς καταλαβαίνεις οτι είναι έγκυος μιά θυληκιά,τίποτα άλλο. οταν δεις την γκαπυνα ετοιμη να σκασει...πιαστην και θα γεννησει στην γεννηστρα σ..απλα αμα την πιασεις νωριτερα απο οτι πρεπει...αυτη στρεσαρεται και γενναει προωρα...εμανα μ εχει τυχει αυτο και μ εκανε σαν αυγουλακια και τα ψαρακια π βγηκαν (οσα βγηκαν ηταν εννωμενα) καλη επιτυχια στις επομενες γεννες σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikitas79 12 Φεβρουαρίου 2011 Author #7 Share 12 Φεβρουαρίου 2011 οταν δεις την γκαπυνα ετοιμη να σκασει...πιαστην και θα γεννησει στην γεννηστρα σ..απλα αμα την πιασεις νωριτερα απο οτι πρεπει...αυτη στρεσαρεται και γενναει προωρα...εμανα μ εχει τυχει αυτο και μ εκανε σαν αυγουλακια και τα ψαρακια π βγηκαν (οσα βγηκαν ηταν εννωμενα) καλη επιτυχια στις επομενες γεννες σου! Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας,με βοηθήσατε αρκετά!!! Από'δω και πέρα θα είμαι έτοιμος!!! Το θέμα έκλεισε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 12 Φεβρουαρίου 2011 #8 Share 12 Φεβρουαρίου 2011 Το θέμα μεταφέρθηκε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος