baggos777777 11 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 11 Φεβρουαρίου 2011 Σας εχω ζαλιση με της ερωτισεις αλλα θελω λοιπον σημαρα εβαλα το co2 το ρυθμισα 20 φυσ. το λεπτο ολο το 24ωρο χωρις ηλεκτροβανα και κοντρολερ,το ενυδρειο ειναι 130-60-65,με 13 φυτα που εβαλα την τριτη ευκολα σχετικα.λοιπον την τεταρτη εριξα το API LEAF ZONE που ειναι συδηρο και κ.α, και εχθες λιπασμα FIOURIST το νερο ειναι μια βδομαδας αλλα τα φυτα δεν τα βλεπω και πολλυ ζωιρα σε καποια σημια εχουν κιτρινιση τι να κανω? το co2 το δουλευω καλα? με τα φυτα τι να κανω? θελουν καποιο χρονο και αυτα να προσαρμοστουν?ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 11 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 11 Φεβρουαρίου 2011 3 λεξεις θα σου πω.Υπομονη-Υπομονη-Υπομονη. Καταρχην δε μας λες τι φυτα εβαλες και γενικοτερα τιμες νιτρικων,ph,kh....κτλ. Μη ξεχνας οτι ολα τα φυτα δεν ειναι γρηγορης αναπτυξης,ακομα και αυτα που ειναι δε παει να πει οτι σε 2 μερες θα δεις τρελα αποτελεσματα.Αν σου δειξω πως ηταν το ενυδρειο μου πριν με φυτα γρηγορης αναπτυξης και πως ειναι τωρα μηνες μετα θα παθεις.Αλλα μηνες μετα. Για την ποσοτητα CO2 που πρεπει να εχεις υπαρχουν οδηγοι-πινακες στο forum,με λιγο ψαξιμο θα τους βρεις. Ηλεκτρομαγνητικη θα χρειαστεις οπωσδηποτε πριν δεις τα ψαρακια σου ανασκελα. Λιπασματα αφου ειναι ευκολα τα φυτα σου με παρα πολυ μετρο εως πολυ σπανια και καθολου πριν αρχισεις να βλεπεις εξαρση αλγης παντου. Και παλι υπομονη και μη μετακινεις τα φυτα σου.Αστα σε σταθερο μερος μεχρι να παρουν τα πανω τους.ΚΑι αυτα στρεσαρονται,μη νομιζεις. Sorry για το μεγαλο κειμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 11 Φεβρουαρίου 2011 #3 Share 11 Φεβρουαρίου 2011 για αρχη ξεκινας με 90 φυσσαλιδες ανα λεπτο..... τα φυτα οτι και να συμβαινει θελουν τουλαχιστον 20 μερες για να δειξουν κατι............ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 11 Φεβρουαρίου 2011 #4 Share 11 Φεβρουαρίου 2011 κάνε και μια μέτρηση ΚΗ + ΡΗ να δεις την ποσότητα CO2 http://www.aquazone.gr/index.php?pid=20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 12 Φεβρουαρίου 2011 Author #5 Share 12 Φεβρουαρίου 2011 για αρχη ξεκινας με 90 φυσσαλιδες ανα λεπτο..... τα φυτα οτι και να συμβαινει θελουν τουλαχιστον 20 μερες για να δειξουν κατι............ καλημερα και ευχαριστω να βαλω 90 φυσαλιδες?πολλες δεν ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 12 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 12 Φεβρουαρίου 2011 καλημερα και ευχαριστω να βαλω 90 φυσαλιδες?πολλες δεν ειναι? Όπως σου είπε και ο Κώστας συνήθως ξεκινάμε με πάνω από 60 φυσαλίδες το λεπτό (και 90 καλές είναι). Πάντως 20 φυσαλίδες στο ενυδρείο σου είναι τίποτα. Βάλε τουλάχιστον 60, μέτρα KH και PH μετά από 2-3 μέρες μάι με τα φώτα αναμμένα και μία με σβηστά τσέκαρε περιεκτικότητα από τους γνωστούς πίνακες (υπάρχουν στο forum) και επανέρχεσαι να μας ενημερώσεις. Αφού ψάρια δεν έχεις μέσα δεν υπάρχει κίνδυνος να σκοτώσεις κανένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 12 Φεβρουαρίου 2011 Author #7 Share 12 Φεβρουαρίου 2011 ενταξη παιδια εβαλα 60 φυσαλίδες και περιμενω αποτελεσματα,?? θα παρω και μια ηλεκτροβανα να το κλεινω το βραδυ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 12 Φεβρουαρίου 2011 Author #8 Share 12 Φεβρουαρίου 2011 ενταξη παιδια εβαλα 60 φυσαλίδες και περιμενω αποτελεσματα,?? θα παρω και μια ηλεκτροβανα να το κλεινω το βραδυ?? και απο λιπασμα καθε ποτε βαζουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 12 Φεβρουαρίου 2011 #9 Share 12 Φεβρουαρίου 2011 Σπανια και μονο ανα δεις καποιο κακο συμπτωμα στα φυτα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 13 Φεβρουαρίου 2011 Author #10 Share 13 Φεβρουαρίου 2011 να και μια φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 13 Φεβρουαρίου 2011 #11 Share 13 Φεβρουαρίου 2011 Ριξε και μια ματια εδω: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...=47206&st=0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 13 Φεβρουαρίου 2011 Author #12 Share 13 Φεβρουαρίου 2011 καλησπερα αυριο σκευτομαι να παραγγειλο ηλεκτροβανα, θα την εχω χωρις πεχαμετρο, τι πρωτινεται να δουλευη μονο 08.00 μεχρι 23.00 το βραδυ σκεφτομαι,τι λετε?δεν μοπυ ειπατε γνωμες απο την φωτο που εβαλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 13 Φεβρουαρίου 2011 Author #13 Share 13 Φεβρουαρίου 2011 καλησπερα αυριο σκευτομαι να παραγγειλο ηλεκτροβανα, θα την εχω χωρις πεχαμετρο, τι πρωτινεται να δουλευη μονο 08.00 μεχρι 23.00 το βραδυ σκεφτομαι,τι λετε?δεν μοπυ ειπατε γνωμες απο την φωτο που εβαλα ρε παιδια και κατι αλλο ο φερπλαστ διεχιτηρας που εχω αμα βαλω πανω απο 70 φυσ,γεμιζη αερα το πανω μερος και δεν βλεπω να κανει καλη δουλεια ετσι,τον εχει κανεις να μου πει? να βαλω 2 σκεφτομαι τι λετε ρε παιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 14 Φεβρουαρίου 2011 Author #14 Share 14 Φεβρουαρίου 2011 ρε παιδια ας απαντισει κανεις στα παραπανω να δω τι να κανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 14 Φεβρουαρίου 2011 #15 Share 14 Φεβρουαρίου 2011 Φιλε, δεν εχω τον συγκεκριμενο διαχυτηρα, αν και εχω ακοθσει καλα λογια, για αυτο και δεν ξερω ακριβως. Γιατι δεν δοκιμαζεις πρωτα να δεις τη γινεται με αυτον που ηδη εχεις; Οσο για τις ωρες λειτουργιας θα ενεργοποιεις το διοξειδιο τις ωρες που εχεις αναμενες τις λαμπες, δηλαδη την ωρα που τα φυτα φωτοσυνθετουν και το βραδυ θα το κλεινεις. Αρχισε σταδιακα για να βρεις την ισοροποια. Οπως ειδες σου εστειλα τον πινακα για να μπορεις να καταλαβεις τη ποσοστο CO2 που πρεπει να εχεις μεσα. Το CO2 που θα πρεπει να υπολογιζεις θα πρεπει να ειναι μεταξυ του 25 με 30 mg/lt στο νερο του ενυδρειου σου και λογο του οτι εχεις λιγα φυτα μετριας αναπτυξεις μεσα καταλαβαινεις πως δεν θα χρειαζεσαι μεγαλες ποσοτητες. Επισης ενας αλλος βασικος παραγοντας ειναι ο φωτησμος. Εαν ειναι λιγος καταλαβαινεις πως τα φυτα σου δεν εκμεταλευοντε πληρως το διοξειδιο γιατι για να φωτοσυνθεσουν και να καταναλοσουν το διοξειδιο χρειαζοντε και αναλογο φως. Εγω με τις μπουρμπουλιθρες δεν τα παω καλα, οι μετρησεις θα ειναι αυτες που θα σου δειξουν ποσο πραγματικα διοξειδιο χρειαζεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 14 Φεβρουαρίου 2011 #16 Share 14 Φεβρουαρίου 2011 να και μια φωτο στίς ανουμπιες να προσέξεις η οριζόντια ρίζα να ειναι έξω απο το χαλικάκι. και την φτέρη αριστερά να την δέσεις κάπου να μην ειναι οι ρίζες μέσα στο χαλικάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 15 Φεβρουαρίου 2011 Author #17 Share 15 Φεβρουαρίου 2011 καλημερα σας σκεφτομαι να βαλω και μια uv για 5-6 ωρες την νυχτα τι λετε θα κανει δουλεια? απο θεμα αλγης βοηθαει??ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος