Jump to content

Ancistrus Dolichopterus

SYRO

Recommended Posts

Έχω στην κατοχή 3 ancistrus dolichopterus 2 θηλυκά και 1 αρσενικό.

Πριν από 20 μέρες περίπου και αφού να σημειωθεί ότι είχα πάθει βλάβη στο φωτιστικό μου για 3 μέρες και δεν είχα φώς.

Μόλις τακτοποιήθηκε το πρόβλημα βλέπω τον αρσενικό στην φωλιά τις θηλυκιάς να παίζουνε και την επόμενη μέρα των αρσενικό μόνο του στην φωλιά της θηλυκιάς να κουνάει τα πτερύγια του.

Από παλιό ζευγάρωμα που είχα σε sp3 κατάλαβα ότι έχει αυγά και τα αερίζει. Από την χαρά μου κάνω το λάθος και χρησιμοποιώ φακό μετά από κάνα 2 μέρες να δώ τι γίνεται και εκεί πρέπει να φρίκαρε το αρσενικό, καθότι και νέος μπαμπάς ο συγκεκριμένος.

Την επόμενη μέρα τρώω το ξενέρωμα όλα τα αυγά πεταμένα έξω από την φωλιά και πάνω τους η γαρίδες να κάνουν party. 'Όπως ήμουν παίρνω μία γενίστρα που είχα και ρουφάω τα αυγά με ένα λάστιχο και τα βάζω μέσα στην γενίστρα, χώνω και μία αεραντλία και τα αφήνω στην τύχη του θεού.

Τελικά μάλλον έχω σταθεί τυχερός καθώς μέσα από τα συντρίμμια 2 αυγουλάκια αποκτήσανε ουρά και κεφαλάκι και κουνιούνται. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να τα καταφέρουν, και να έχω και συνέχεια από το ζευγάρι για αναβίωση του είδους. Αυτά τα λίγα. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφίες από το ζευγάρι και τα μωρά.

post-13746-1297439060_thumb.jpg post-13746-1297439072_thumb.jpgpost-13746-1297439081_thumb.jpgpost-13746-1297439107_thumb.jpg

Θηλυκιά.

Έγινε επεξεργασία - SYRO

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:7

- KH:

- GH:9

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):10

- Θερμοκρασία:26-27

Να σημειωθεί ότι η ιδέα να μπούνε τα αυγά στην γενήστρα ήταν του φίλου Tags.

Να σημειωθεί ότι η ιδέα να μπούνε τα αυγά στην γενήστρα ήταν του φίλου Tags.

Kαι εγώ το ίδιο έχω κάνει δυο φόρες με τα sp3.

Λειτουργεί καλά, αν και θα σου πρότεινα να τα έβαζες σε ένα 20λιτρο με το ίδιο νερό.. :thumbup:

souper ι γεννα σου .εχω και εγω μωρα .και εμενα το ιδιο εγινε με τα αυγα

πιρα τα αυγα και τα εβαλα σε μια γενιστρα με οξυγονο αλλα προσαθησε να μιοσης την διναμη του οξυγονου .μολις χασουν το κιτρινο σακο με τα απο τρεις μερες δοστους φαγιτο το καλιτερο ειναι μαλακεσ ταπλετες η και fleke food

Τελικά βιάστηκα να χαρώ, τα μωρά εξαφανίστηκαν.

Η γενήστρα είναι άδεια. :):rasp:

Σταθερή ήτανε και μάλιστα 1 πόντο έξω από το νερό.

Υπάρχει περίπτωση να τους την έπεσε καμιά γαρίδούλα γιατί προχτές είδα μία μέσα.

Αλλά και πάλι η γαρίδα πώς μπήκε μέσα στην γενίστρα?

Το μόνο που έχει αυτή τη στιγμή η γενίστρα είναι ένα σαν άσπρο χνουδάκι.

μαλον πιασαν μουχλα και λιοσανε αν το νερο σου ειναι πσιλο κιτρηνο καλο ειναι να χρισημοποιης Methelin blue .οι γαρηδες καθαριζουν τα αυγα δεν τα τρωνε .μονο τα ψοφια τρωνε

Το νερό δέν φένεται καθόλου κίτρινο.

Λές απο την αεραντλία που είτανε δυνατά να τους έκανε κακό?

ναι και αυτο παιζει , μπορει η θηλυκια να ειχει τα αυγα πολυ καιρο και τα αυγα να ηταν καμενα.το καλο με τον αρσενικο ειναι οτι αν υπαρχη ενα ψοφιο αυγο ο πατερας το αποκολαι απο τα αλλα για να μην μολινθουν τα αλλα που αυτο δεν μπορης να το κανεις εσυ.

τα αυγα μολυνονται πολυ γρηγορα αν ενα ειναι καμενο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...