Jump to content

Χρησιμοποιείτε καπάκια στο Reef ενυδρείο σας;

Big Blue

Recommended Posts

Πάντα το είχα απορία,στο πόσοι δηλαδή χρησιμοποιούν η όχι τζάμια-καπάκια στο ενυδρείο.

Φυσικά είναι γνωστά τα συν και τα πλήν, με κυριότερα απο τα μεν πρώτα τον καλύτερο φωτισμό τόσο γιά τα ψάρια όσο και γιά τα κοράλια, αφού φυσικά στην θάλασσα καπάκια δεν υπάρχουν!!!

Επίσης ο συνεχής καθαρισμός απο τα αλάτια στα καπάκια, είναι συνεχής-εκνευριτικός και απαραίτητος,γιά να μην φρακάρουν στο άνοιξε-κλείσε, και γιά να μην εμποδίζουν το φως να φτάσει όπως πρέπει μέσα στο ενυδρείο.

Στα πλήν όμως, έχουμε το μεγάλο πρόβλημα της εξάτμισης κυρίως τους θερινούς μήνες, και φυσικά τον κίνδυνο αλμάτων κάποιων ψαριών ζογκλέρ έξω απο το ενυδρείο.

Ενω πέρασα ένα πολύ μεγάλο διάστημα με καπάκια, πρόσφατα αποφάσησα να τα βγάλω,αφού διαπίστωσα σε κάποιες εποχικές δοκιμές χωρίς αυτά, ότι τα συν στο ενυδρείο μου, είναι πολύ μεγαλύτερα απο τα πλήν.

Εσείς;

Έγινε επεξεργασία - Big Blue

Εγω σκεφτομαι πλεον να βαλω καπακι απο πολυκαρβουνικο 3mm γιατι εχω ενα τεραστιο προβλημα.....

Υγρασια οσο δεν περνει αλλο.....

Εγω σκεφτομαι πλεον να βαλω καπακι απο πολυκαρβουνικο 3mm γιατι εχω ενα τεραστιο προβλημα.....

Υγρασια οσο δεν περνει αλλο.....

Πως μεταφράζεται στην πράξη,αυτό το πρόβλημα υγρασίας που λές;

Πως μεταφράζεται στην πράξη,αυτό το πρόβλημα υγρασίας που λές;

Τι ακριβως ρωτας;

Γυρω στα 85% υγρασια και μαυρος τοιχος διπλα στο ενυδρειο....

Ειναι μικρος ο χωρος μου....

Τι ακριβως ρωτας;

Γυρω στα 85% υγρασια και μαυρος τοιχος διπλα στο ενυδρειο....

Ειναι μικρος ο χωρος μου....

Ρε μην μασάτε σε 5τ.μ είχα 700λιτρά και κοιμόμουν και μέσα :thumbup:

Πέρα από την πλάκα το πρόβλημα της υγρασίας υπάρχει και μάλιστα είναι αρκετά εντονότερο από αυτό που φαίνεται.Επειδή μετακόμισα πρόσφατα και άδειασα το δωμάτιο ο κάθε τοίχος ήταν χάλια,αλλά και το πάτωμα που ήταν ξύλινο είχε φουσκώσει(ακόμα και σε σημεία που δεν είχε επαφή με νερό).

Τα πλεονεκτήματα βέβαια του ανοιχτού ενυδρείου είναι πολλά και γνωστά.Εγώ θα προσθέσω ένα ακόμα σε αυτά που είπατε που είναι το Ph. Νομίζω μια καλή λύση είναι ένας εξαερισμός δωματίου και ένας μικρός αφυγραντήρας.

Έγινε επεξεργασία - salamander

Ένας αφυγραντήρα κάνει ααπίστευτη δουλειά, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο νερό μαζεύει από την ατμόσφαιρα, ο δικός μου κάνει θαύματα.

Πρόβλημα αισθητικό εγω δεν έχω μιά που το ενυδρείο είναι εντοιχισμένο....φυσικά σκέφτομαι σοβαρά μέσα εκεί στο "ντουλάπι¨και επειδή έχω άπλετο χώρο να βάλω κάποιον αφυγραντήρα.

Προσωπικά επέλεξα την λύση του κλειστού ενυδρείου.

Έχω φτιάξει καπάκι-φωτιστικό από πλαστικό και αλουμίνιο.

Τα συν.

Καθόλου υγρασία.

Άψογος φωτισμός. Οι Τ5 λάμπες είναι στους 6 πόντους από την επιφάνεια του νερού.

Ο θερμαντήρας λειτουργεί ελάχιστα έως καθόλου.

Τα μείον.

Έχω ανεμιστηράκια με αυτοματισμό ταχύτητας για να μην θερμαίνονται πολύ οι λάμπες.

Το chiller ακόμα και τον χειμώνα λειτουργεί κάποιες φορές μετά από αρκετές ώρες φωτισμού ή άλλων συνθηκών.

(Το ενυδρείο είναι δίπλα σε καλοριφέρ και πολύ κοντά στο τζάκι)

Έγινε επεξεργασία - dimitrig

Εγώ αφαίρεσα τα καπακια και είδα μεγάλη διαφορά στην ενταση του φωτισμού.

βέβαια έχω μεγαλύτερη εξατμιση τώρα, σε πολλαπλάσιο βαθμό απο πριν.

Αυτο που είναι στο μυαλό μου, είναι σίγουρα να βάλω καπάκι απο πολυκαρβονικό φύλλο στο σαμπ, γιατί και απο εκεί έχω εξατμιση.

Σκέφτηκα να κατεβασω πιο χαμηλά τις ΜΗ μου και να βάλω καπάκι, αλλα μετά θα έχω πρόβλημα με την θερμοκρασία που θα βγάζουν οι μετάλλου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...