kostas100 10 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 10 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα φίλοι Αφρικανοί.Μετά από ένα διάστημα απουσίας(είχαμε και εξεταστική) επανέρχομαι και σκέφτομαι να αλλάξω aquascape κυρίως επειδή το παλιό δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρηστικό στις γέννες.Εσείς βέβαια μου τα λέγατε να προσθέσω κι άλλες πέτρες αλλά εγώ συνέχεια το άφηνα για αργότερα. Μέχρι σήμερα τα 3 θηλυκά acei μπουκώθηκαν αρκετές φορές αλλά τα μικρά δεν κατάφεραν να μεγαλώσουν(για την ακρίβεια ελάχιστα κατάφερα να δω), αφού υποθέτω θα τα έτρωγαν τα υπόλοιπα. Τώρα για να αυξήσω τις κρυψώνες η πρώτη μου επιλογή είναι να προσθέσω πέτρες στις δυο στοίβες που έχω δημιουργήσει.Η δεύτερη σκέψη μου είναι να αλλάξω το aquascape βγάζοντας όλες τις πέτρες και να βάλλω κροκάλες σαν αυτές.Πιστεύω επειδή είναι κάπως πεπλατυσμένες θα μπορέσω να δώσω αρκετό ύψος και να φτιάξω κάτι καλό.Στο μυαλό μου έχω κάτι σαν το στήσιμο του Φώτη εδώ. Αν τελικά αλλάξω όλο το aquascape τι να κάνω με τα ψάρια;Έχω ακούσει ότι στα ΙΚΕΑ έχουν μεγάλα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης που αρκετοί χρησιμοποιούν για καραντίνες και λέω να τα βάλλω εκεί όσο διαρκέσει η αλλαγή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 10 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 10 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπερα Κωστα,ευχομαι να τα πας καλα με τα μαθηματα σου,αν και μας ελειψες.Να ξερεις οτι οσο πολυ πετρα εχεις τοσο περισσωτερες πιθανοτητες να παρεις μωρα.Το στησιμο του φιλου Φωτη ειναι λιγο αραιο και εχει μεγαλα ανοιγματα,εγω θα σου ελεγα να εχεις τυφλα σημεια για να κρυβονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas100 10 Φεβρουαρίου 2011 Author #3 Share 10 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπερα Κωστα,ευχομαι να τα πας καλα με τα μαθηματα σου,αν και μας ελειψες.Να ξερεις οτι οσο πολυ πετρα εχεις τοσο περισσωτερες πιθανοτητες να παρεις μωρα.Το στησιμο του φιλου Φωτη ειναι λιγο αραιο και εχει μεγαλα ανοιγματα,εγω θα σου ελεγα να εχεις τυφλα σημεια για να κρυβονται. Γεια σου φίλε Βασίλη όλα πάνε μια χαρά. Για το στήσιμο εννοούσα ότι αν τελικά πάρω πλατιές κροκάλες θα ξεκινήσω από ψηλά στην μια πλευρά του ενυδρείου και σιγά σιγά θα χαμηλώνω το ύψος μέχρι να σβήσει εντελώς. Και οι moonstones είναι ωραίες πέτρες και έχουν τρύπες για τα νεογέννητα αλλά θα είναι δύσκολο να στηθούν για να δημιουργήσουν κρυψώνες στα υπόλοιπα ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 10 Φεβρουαρίου 2011 #4 Share 10 Φεβρουαρίου 2011 Γεια σου φίλε Βασίλη όλα πάνε μια χαρά. Για το στήσιμο εννοούσα ότι αν τελικά πάρω πλατιές κροκάλες θα ξεκινήσω από ψηλά στην μια πλευρά του ενυδρείου και σιγά σιγά θα χαμηλώνω το ύψος μέχρι να σβήσει εντελώς. Και οι moonstones είναι ωραίες πέτρες και έχουν τρύπες για τα νεογέννητα αλλά θα είναι δύσκολο να στηθούν για να δημιουργήσουν κρυψώνες στα υπόλοιπα ψάρια. Εγω θα έλεγα να προσθέσεις πέτρες ίδιες με αυτες που έχεις αλλα σε μεγαλύτερο μεγεθος! Καλό θα ήταν να βγάλεις τα φύτα απο τις πίσω γωνίες του ενυδρείου και εκεί να βάλεις τις πετρες.Οι γωνιες των τζαμιών με τις πέτρες δημιουργουν πολλες κρυψωνες και σκοτεινά σημεια που θα τα εκτιμήσουν ιδιαιτερα τα μικρά σου και οι μεγάλοι δεν θα έχουν πρόσβαση! Το στήσιμο με πλάκες οπως του φίλου Φωτη παραπέμπει στην λίμνη Tanganyika Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas100 10 Φεβρουαρίου 2011 Author #5 Share 10 Φεβρουαρίου 2011 Εγω θα έλεγα να προσθέσεις πέτρες ίδιες με αυτες που έχεις αλλα σε μεγαλύτερο μεγεθος! Καλό θα ήταν να βγάλεις τα φύτα απο τις πίσω γωνίες του ενυδρείου και εκεί να βάλεις τις πετρες.Οι γωνιες των τζαμιών με τις πέτρες δημιουργουν πολλες κρυψωνες και σκοτεινά σημεια που θα τα εκτιμήσουν ιδιαιτερα τα μικρά σου και οι μεγάλοι δεν θα έχουν πρόσβαση! Το στήσιμο με πλάκες οπως του φίλου Φωτη παραπέμπει στην λίμνη Tanganyika Μεγαλύτερες ε;Να δω πως θα τις στερεώσω με τις ήδη υπάρχουσες.Τις γωνίες τις είχα αφήσει γιατί φοβόμουν μήπως ακουμπήσει καμιά πέτρα στα τζάμια και ασκηθεί πίεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 10 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 10 Φεβρουαρίου 2011 Μεγαλύτερες ε;Να δω πως θα τις στερεώσω με τις ήδη υπάρχουσες.Τις γωνίες τις είχα αφήσει γιατί φοβόμουν μήπως ακουμπήσει καμιά πέτρα στα τζάμια και ασκηθεί πίεση. Μι φοβασαι ας ακουμπισουν, αλλα καλυτερα ειναι ,εκει που ακουμπα βαλε μια μαυρη βεντουζα για να πατα η πετρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas100 11 Φεβρουαρίου 2011 Author #7 Share 11 Φεβρουαρίου 2011 Μετά από τις περίπου 10 μέρες που έλειπα(το ενυδρείο το είχε αναλάβει η αδερφή μου) αγνοείται ένα ψάρι. Αυτές τις δυο μέρες που έχω επιστρέψει δεν το έχω δει καθόλου.Στην αρχή νόμιζα ότι θα είναι μπουκωμένο και απλά θα κρύβεται αλλά συνήθως και τα μπουκωμένα βγαίνουν έστω για λίγο.Ελπίζω να μην έχω την πρώτη μου απώλεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas100 11 Φεβρουαρίου 2011 Author #8 Share 11 Φεβρουαρίου 2011 Μετά από τις περίπου 10 μέρες που έλειπα(το ενυδρείο το είχε αναλάβει η αδερφή μου) αγνοείται ένα ψάρι. Αυτές τις δυο μέρες που έχω επιστρέψει δεν το έχω δει καθόλου.Στην αρχή νόμιζα ότι θα είναι μπουκωμένο και απλά θα κρύβεται αλλά συνήθως και τα μπουκωμένα βγαίνουν έστω για λίγο.Ελπίζω να μην έχω την πρώτη μου απώλεια... False alarm. Τελικά ξετρύπωσε το εν λόγω ψαράκι και όντως είναι μπουκωμένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος