Jump to content

120l Malawi + απορίες για εγκυμοσύνη !!!!

Futzo

Recommended Posts

Καλησπέρα στούς φίλους Αφρικάνους..!

Το ενυδρείο μου είναι 120λ από το Carrefour (100εκ. μήκος * 30εκ. πλάτος * 42εκ. ύψος)

Εξωτερικό φίλτρο EHEIM 2211 300l/h (500ml eheim mech(μακαρόνι) 800ml eheim substrat pro)

Φωτισμός : Sera blue sky T8 90cm/30w δουλεύει με χρονοδιακόπτη από τις 14.00-23.00

Θερμοστάτης 100w νομίζω , θερμοκρασία σταθερά στους 26.

Υπέδαφος :10κιλά χαλίκι χοντρό ( το οποίο θέλω να αλλάξω με άμμο κάποια στιγμή)

Φυτά : 4 υφασμάτινα προς το παρόν..

1 ξύλο

Πέτρες : 4 πέτρες λάβας και 3 ασβεστολιθικές(ετοιμάζω και κάτι φεγγαρόπετρες να βάλω για να δημιουργήσω περισσότερες σπηλιές και κρυψώνες)

Μετρήσεις(υγρά τέστ sera/red sea) : Ph 8,1

Nh3/Nh4 0

No3 10

No2 0

για την σκληρότητα του νερού δεν έχω ύγρο τεστ άλλα σύμφωνα με 1 multistick που δοκίμασα dGH >14, dKH 20.

Ψάρια : 2 x labidochromis sp. (male/female)

2 x Labeotropheus fuelleborni (male/female)

1 x albino plecostomus

1 x plecostomus

Το ενυδρείο στήθηκε πριν 5 μήνες και προς το παρόν όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά χωρίς καμμία απώλεια (εκτός από 1 ματί :thumbup: του albino pleco).. Τώρα όμως χρειάζομαι την βοήθεια σας γιατί μάλλον η labido μου είναι έγκυος. Θα σας αναφέρω τα συμπτώματα που έχω παρατηρήσει να μου πείτε τη γνώμη σας..

1. Δεν τρώει εδώ και μια εβδομάδα

2.Μένει σχεδόν ακίνητη όλη μέρα κόντα στον θερμοστάτη και ανάμεσα απο κάτι φύτα.

3.Το σαγόνι της μοιάζει λίγο διογκωμένο/παραμορφωμένο.

Επίσης , σε περίπτωση που είναι όντως έγκυος, έχω κάνει παραγγελία 1 τζάμι για να το χρησιμοποιήσω σαν διαχωριστικό ,επειδή δεν έχω δεύτερο ενυδρείο.

Ερωτήσεις:

1. Να ανεβάσω την θερμοκρασία ;

2.Όταν βάλω το διαχωριστικό να την αφήσω μόνη της ή και τον αρσενικό μαζί ;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.Οτι άλλες υποδείξεις έχετε, μην διστάσετε :thumbup:

Περιμενε να γινεις παπους :thumbup:

Η θερμοκρασια σου ειναι καλη,εγω θα ελεγα και 25 .

Μι βαλεις τζαμι μεσα,απλα να εχεις πολλες πετρες και τα υπολοιπα θα τα αναλαβει η φυση :thumbup:

Στα 24 μου παππούς! :thumbup:

Όσον αφορά το διαχωριστικό τζάμι το παρήγγειλα απλά επειδή αγχώνομαι που την ενοχλούν που και που τα υπόλοιπα ψάρια μέχρι και το αρσενικό της. Το landscaping του ενυδρείου είναι αρκετά λυτο προς το παρόν,δεν περίμενα εγκυμοσύνες τοσο γρήγορα.

Φίλε Futzo καλώς ήρθες στην Αφρική.

Το ενυδρείο σου μπορεί να φιλοξενήσει διάφορα είδη με επιτυχία, αλλά τα συγκεκριμένα που έχεις θέλουν περισσότερο χώρο.

Επίσης θεωρώ ότι η φίλτρανση δεν επαρκεί, ειδικά με την συγκεκριμένη ιχθυοφόρτιση και φοβάμαι ότι σύντομα θα σου δημιουργήσει πρόβλημα.

Τα Labidochromis Caeruleus που υποθέτω ότι έχεις είναι ενδημικό είδος της λίμνης Malawi, ανήκει στην ομάδα των Mbuna και σαν πολυγαμικό είδος που είναι μπαίνει στο ενυδρείο μας σε χαρέμια του 1 αρσ. με 3 θηλυκές.

Τα Labeotropheus fuelleborni τα οποία μπορεί να φτάσουν και τα 18εκ, είναι της ίδιας ομάδας των mbuna και επίσης μπαίνει στο ενυδρείο μας σε χαρέμια.

Οι πλέκο που ζούνε σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες από τις κιχλίδες της Αφρικής, πιθανότατα δέχονται την επίθεση των Mbuna.

Θα σου πρότεινα λοιπόν να ρυθμίσεις λίγο την σύνθεση του ενυδρείου σου για να κάνεις την ζωή των ψαριών σου πιο εύκολη και την δική σου ενασχόληση πιο ευχάριστη.

:thumbup:

Αν βαλεις τζαμι δεν θα εχεις σωστη κυκλοφορια νερου,και αυτο ειναι προβλημα.Αν εχεις λιγες πετρες θα στα φανε ,εκτος η μανα.Και κατι αλλο να ξερεις οτι τα Pleco δεν ειναι Αφρικη και μεγαλωνουν πολυ.Καλυτερα να τα αντικαταστησεις με μικρους Συνοδοντιδες,που ειναι ομορφοι και κανουν δουλια,γιατι θα σου ανακατεβουν τον βυθο :thumbup:

Αν βαλεις τζαμι δεν θα εχεις σωστη κυκλοφορια νερου,και αυτο ειναι προβλημα.Αν εχεις λιγες πετρες θα στα φανε ,εκτος η μανα.Και κατι αλλο να ξερεις οτι τα Pleco δεν ειναι Αφρικη και μεγαλωνουν πολυ.Καλυτερα να τα αντικαταστησεις με μικρους Συνοδοντιδες,που ειναι ομορφοι και κανουν δουλια,γιατι θα σου ανακατεβουν τον βυθο :thumbup:

Βασιλη,μην ξεχναμε πως τα λιτρα ειναι λιγα και τα ψαρια πολλα.Αν βαλει και συνοδοντηδες,το προβλημα θα επιδεινωθει.

Ασε που και να γινοταν,μωρα δεν θα ξαναβλεπε.

Βασιλη,μην ξεχναμε πως τα λιτρα ειναι λιγα και τα ψαρια πολλα.Αν βαλει και συνοδοντηδες,το προβλημα θα επιδεινωθει.

Ασε που και να γινοταν,μωρα δεν θα ξαναβλεπε.

Συγνωμη Στρατο,δεν προσεξα την διασταση. :thumbup:

Συγνωμη Στρατο,δεν προσεξα την διασταση. :thumbup:

Ρε φιλαρακι τι συγνωμη;

Ολοι μια καλη παρεα ειμαστε :thumbup:

Μην το ξαναπεις,γιατι θα κατεβω Σαντορινη και θα σου φορτωθω καμια δεκαρια μερες :buttrock::buttrock:

Ρε φιλαρακι τι συγνωμη;

Ολοι μια καλη παρεα ειμαστε :thumbup:

Μην το ξαναπεις,γιατι θα κατεβω Σαντορινη και θα σου φορτωθω καμια δεκαρια μερες :buttrock::buttrock:

Θα χαρω ιδιετερα,οποτε θελεις σε περιμενω :thumbup:

και γω και γω! :thumbup: xexex

εεεεεεεεεε ο κυρ Καρύδας στην απ'έξω;;;; :thumbup:

Τωρα το καναμε το θεμα μιν πω. :thumbup:

Αφου ξερεις οτι ο κυριος Καρυδας ειναι ο μεντορας μου,οτι θελει και ειναι διαταγη

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδία ,αλλά πρεπεί να εξηγήσω την παράξενη σύνθεση των ψαριων μου.Ασχολούμαι και με ένα αλλο ενυδρείο στην καφετέρια μου(450lit) που υπήρχε εκεί από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, είχε ξεκινήσει σαν κοινώνικο αφρικάνικο στημένο απο τον Αμαζόνιο αλλά απο την έλειψη προσοχής και φροντίδας έχει καταλήξει μόνο με Labeotropheus fuelleborni 1 οscar!(δώρο απο πελάτη) 2 pleco (που έχουν γίνει θηρία) και 1 γατόψαρο(δεν γνωρίζω το είδος του).

Όταν ξεκίνησα να βάζω ψάρια στο 120αρι μου έβαλα πρώτα τα fuelleborni που τα πήρα από το άλλο,μετά πρόσθεσα τα labido και τέλος έβαλα τους pleco γιατί νόμιζα ότι ήταν απαραίτητοι τότε.Η αλήθεια είναι οτί το σκεφτόμουν να γυρίσω τα fuelleborni πίσω και να βάλω λίγα ακόμα labido, το οποίο θα γίνει σίγουρα τώρα με την πιθανή εγκυμοσύνη.

Το τζάμι που παρήγγειλα έχει 12 τρύπες των 8 χιλιοστών οπότε θα υπάρχει κυκλοφορία νερού..

Καλως ήλθες και απο μένα στην Αφρική :thumbup:

Αν και τα περισσότερα στα είπαν παραπάνω οι φιλοι εγω θα σου έκανα την εξής πρόταση.Δωσε όλα τα άλλα ψάρια και κράτησε μονο την μπουκωμένη θηλυκιά στο ενυδρείο!Καποια στιγμή θα αφησει τα μωρά της ελευθερα γιατι θα νιωθει ασφαλεια μόνη της.

Κατοπιν αφου μεγαλώσεις τα μωρά και δεις και την διαδικασία και χαρείς την γέννα σου συζητάμε για την συνθεση των ψαριων σε αυτές τις διαστάσεις!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...