rastafarian 9 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 Καλημερα!Εχω φυτεψει στο κεντρο του ενυδρειου μου Hygrophila polysperma η οποια εχει αρχησει να γερνει με αποτελεσμα να μου κοβει φως απο τα γρασιδακια..μπορω να την βγαλω και να την φυτεψω πισω που εχω κενο?θα υπαρχει προβλημα με το φυτο απο τη μεταφυτευση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 9 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 όχι κανένα πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Φεβρουαρίου 2011 Author #3 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 όχι κανένα πρόβλημα Χρηστο να σε ρωτησω,μπορω να κανω κατι ωστε το φυτο να αλλαξει φορα και να παει προς τα πανω για να μη γερνει μπροστα?πχ να το δεσω μαζι με τα αλλα κλαρακια μεχρι να παει προς τα πανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 9 Φεβρουαρίου 2011 #4 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 Το φυτό πάντοτε θα παίρνει κλήση προς την πηγή φωτός. Οπότε αν το τοποθετήσεις κάτω από την λάμπα αυτόματα θα παραμένει ίσιο. Εξαίρεση: Αν το φυτό φτάσει κοντά στην επιφάνια του νερού και ο φωτισμός είναι επαρκής τότε πλαγιάζει από μόνο του και βγάζει παρακλάδια. Παράδειγμα το φυτό micranthemum micranthemoides μεγαλώνει προς τα πάνω, αν το δώσουμε έντονο φωτισμό μεγαλώνει παράλληλα με το έδαφος μέχρι να το καλύψει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 9 Φεβρουαρίου 2011 #5 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 Να προσθέσω ότι αφού το φυτό σου είναι στο κέντρο του ενυδρείου σου, πολύ πιθανό η κλίση που έχει πάρει να οφείλεται πέρα από τον φωτισμό και στο ισχυρό ρεύμα. Για την έντονη ροή δε μπορείς να κάνεις κάτι ώστε να μη γέρνει το φυτό πέρα από το να αλλάξεις θέση το φυτό ή να αλλάξεις τη ροή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 9 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 Χρηστο να σε ρωτησω,μπορω να κανω κατι ωστε το φυτο να αλλαξει φορα και να παει προς τα πανω για να μη γερνει μπροστα?πχ να το δεσω μαζι με τα αλλα κλαρακια μεχρι να παει προς τα πανω? Εγώ στο προηγούμενο ενυδρείο μου είχα πάρει απο σούπερ μάρκετ καλαμάκια για σουβλάκι και τα έκανα στηρίγματα. Τα έδεσα ελαφρά μέχρι να "πάρει" λίγο ο κορμός και γίνει πιό σκληρός και με κατεύθυνση προς τα πάνω. Μπροστά είχα βάλει κλαδέματα για να μην φαίνονται. Αν το κάνεις βράστα πρώτα έτσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Φεβρουαρίου 2011 Author #7 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 Το φυτο ειναι κοντο ακομα και αυτο ειναι που μου κανει εντιποση που γερνει.βεβαια μολις αναβουν τα φωτα ο κορμος απο τη μεση και πανω αρχιζει να πηγαινει προς τα πανω αλλα οχι πολυ..σκεφτομαι αυριο που θα κανω αλλαγη νερου να του αλλαξω θεση και να το βαλω πισω που εχω ενα κενο γιατι γερνει μπροστα και κρυβει το φως απο τα γρασιδια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 9 Φεβρουαρίου 2011 #8 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 Ίσως έχεις γρήγορη ανάπτυξη και λεπτό κορμό και με το βάρος γέρνει. Μπορείς να το φυτέψεις πίσω στο τζάμι με την κλήση προς το τζάμι ώστε να βρεί κόντρα και να ισιώσει. κλάδευέ το συχνά για να "παχήνει" ο κορμός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος