dimitrig 11 Μαρτίου 2011 #26 Share 11 Μαρτίου 2011 Αν το σχέδιο το έχεις σε eagle μπορώ να σου σχεδιάσω μια πλακέτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 11 Μαρτίου 2011 #27 Share 11 Μαρτίου 2011 (edited) σε μικρα ενυδρεια γλυκου ναι... αλλα εγω ας πουμε που εχω 700λιτρο πρεπει να εχω πολυ μεγαλο δοχειο... τουλαχιστον 200 την βδομαδα,, φαντασου και για αυτους που εχουν αλμυρο.. αλατια και.... δεν σε φρεναρω! ισια ισια μου αρεσει να βλεπω ατομα που κατασκευαζουν και ασχολουνται με diy ! οι ετιμη αυτοματη αναπληρωση που σου λεω εχει μολις 50 ευρο..( σε ηλεκτρολογικο καταστημα ζητας ενα ρελλε επιτηριτη σταθμης) αυτες που της πουλανε ετοιμες σε πετ σοπ εχουν πανω απο 200! φιλικα παντα και ελπιζω να μην παρεξηγηθηκα! Οι επιτηρητές στάθμης δεν κάνουν με τίποτα την δουλειά αυτού που έκανε ο φίλος. Έγινε επεξεργασία 11 Μαρτίου 2011 - dimitrig Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orestis 11 Μαρτίου 2011 Author #28 Share 11 Μαρτίου 2011 (edited) Αν το σχέδιο το έχεις σε eagle μπορώ να σου σχεδιάσω μια πλακέτα. Ευχαριστώ!Αν και χρησιμοποιώ ένα φανταστικό πρόγραμμα που κάνεις την σχεδίαση κανονικά,δοκιμάζεις αυτο που έφτιαξες και μετά αυτόματα σου βγαζει την πλακέτα!Δεν έκανα πλακέτα κανονική όμως γιατί είχε και 220v και επειδή δεν έχω φτιάξει ποτε λέω να το αφήσω για άλλη φορά. Μόλις μας μάθουνε ψηφιακά θα κάνω μία ενιαία μονάδα με μικροελεγκτές να ελέγχει τα πάντα και με οθόνη.....καααααποια στιγμή...... Έγινε επεξεργασία 11 Μαρτίου 2011 - Orestis Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 11 Μαρτίου 2011 #29 Share 11 Μαρτίου 2011 Οι επιτηρητές στάθμης δεν κάνουν με τίποτα την δουλειά αυτού που έκανε ο φίλος. μονοι τους οχι αλλα μπορω να τους βαλω χερι και να πετυχω αυτο που κανει ο φιλος μας εδω... απλα το θεωρω υπρβολικο αυτο που προσπαθει να κανει... με μονο μια αυτοματη αναπληρωση καταφερνω και κανω αλαγη νερου 200 λιτρα την βδομαδα σε 15 λεπτα... σιγα τον χρονο που αφιερονω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orestis 11 Μαρτίου 2011 Author #30 Share 11 Μαρτίου 2011 Το μόνο που μπορεί να θεωρήσω υπερβολή σε αυτό που έκανα είναι ο χρονοδιακόπτης αυτός κάθε αυτός,αφού ειδικά τον πρώτο καιρό οι αλλαγές θα γίνονται αυστηρά παρουσία μου. Ακόμα και χειροκίνητα να το κάνω,το μόνο που θα έχω να κάνω είναι να γυρίσω τον διακόπτη χειροκίνητης λειτουργίας στο ON,να αδειάσω όσα λίτρα θέλω και μετά απλά να το αφήσω μόνο του να γεμίσει το ενυδρείο. Χωρίς να πατήσω τίποτε άλλο.Χωρίς να συνδέσω ούτε ένα λάστιχο.Χωρίς να μεταφέρω ούτε ένα λίτρο.Το μόνο που ζητάει από εμένα το σύστημα είναι προς το παρόν το αντιχλώριο. Και για εμένα προσωπικά που έχω περιορισμένο χώρο,και ένα δωμάτιο που τα ρούχα μπλέκονται εύκολα με τις βίδες και τα αεροπλάνα (τηλεκατευθηνόμενα),αξίζει πολύ όλο αυτό αφού θα μου κρατά το χώρο καθαρό. Ούτε λάστιχα,ούτε βρύσες,ούτε τίποτα.Θα γίνει πιο κατανοητό αυτό που λέω όσο θα συνεχίζω και το θέμα με το ενυδρείο αυτό καθ αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 11 Μαρτίου 2011 #31 Share 11 Μαρτίου 2011 αρα εγω που εχω μια αυτοματη αναπληρωση μονο βαζω και μια ανλια μεσα στο ενυδρειο που θα καταληγει στην αποχετευση και με εναν διακοπτη ον-οφ οπως λες και εσυ πετυχενω το ιδιο πραγμα με τα μισα λεφτα... ( αυτο κανω τωρα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orestis 11 Μαρτίου 2011 Author #32 Share 11 Μαρτίου 2011 Υπάρχουν 1.000.000 τρόποι να πετύχει κάποιος αυτό που θέλει! Εγώ σε ό,τι κάνω στη ζωή μου κυνηγάω το πιο περίεργο και όσο το δυνατόν πιο τέλειο.Θα μπορούσα να είχα απλά ένα λάστιχο και τίποτα παραπάνω.Συφόνι στη λεκάνη του μπάνιου για να αδειάσω όσο νερό θέλω και μετά το ίδιο λάστιχο το συνδέω στην μπανιέρα (παίζω και με τον μείκτη για ζεστό νερο) και ξαναγεμίζω το ενυδρείο. Αυτό έκανα παλιά.Και σιχάθηκα.Τώρα μέχρι και η σκούπα βυθού ηλεκτρική θα είναι.Τέρμα ΚΑΙ οι κουβάδες! Έχεις δίκιο να λες ότι γίνεται πιο απλά.Δεν μπορώ να σου πω κάτι όμως γιατί εγώ ήθελα και θέλω αυτό που έκανα.Θα το ήθελα ακόμα πιο πολύπλοκο αλλά οι γνώσεις μου και το ένστικτο μου σταματάει λίγο πιο κάτω από εκεί που έφτασα. Αν κάτσω με συνέπεια θα το κάνω.....αλλά αν είναι να με λένε υπερβολικό,θα το κρατήσω μυστικό ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 11 Μαρτίου 2011 #33 Share 11 Μαρτίου 2011 καλη συνεχεια τοτε αγορινα μου και μου αρεσει το πως σκευτεσαι! μαζι σου! καλη συνεχεια σου ευχομαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orestis 11 Μαρτίου 2011 Author #34 Share 11 Μαρτίου 2011 καλη συνεχεια τοτε αγορινα μου και μου αρεσει το πως σκευτεσαι! μαζι σου! καλη συνεχεια σου ευχομαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orestis 16 Μαρτίου 2011 Author #35 Share 16 Μαρτίου 2011 (edited) Έγινε μία αλλαγή στα σχέδια. Το άδειασμα του ενυδρείου και η σκούπα βηθού θα γίνονταν με ηλεκτρική αντλία πλυντηρίου.Τελικά αποδείχτηκε ακατάλληλη λόγω της ευαισθησίας της στον αέρα.Σταματούσε και γενικά σε συνδιασμό με το ύψος (1.50) που έπρεπε να στείλει το νερό ώστε να περάσει από το προσχεδιασμένο σημείο του τοίχου, στον κήπο έκανε τον συνδιασμό ευάλωτο και αναξιόπιστο. Τελικά θα εφαρμωστεί μόνιμο σιφώνι,το οποίο θα φεύγει από το ενυδρείο και θα καταλήγει στην πιο βολική για εμένα αποχέτευση ,εκείνη στον χώρο του καυστήρα της θέρμανσης.Είναι πιο χαμηλά από το ενυδρείο και η σωλήνα φεύγοντας από το ενυδρείο ,θα κάνει μερικούς κύκλους σαν αποθήκευση νερού ώστε ακόμα και στις αλλαγές μεταξύ σκούπας να μπορεί να συγχωρεί τον αέρα που θα μπει από την σκούπα χωρίς να σταματά.Μετά θα βγαίνει στον χώρο του γκαράζ στο πάτωμα,και από εκεί θα σηκώνεται 40-50 εκ για να μπει μέσα στον καυστήρα.Στο τέρμα θα υπάρχει ηλεκτροβαλβίδα η οποία με ρεύμα θα ανοίγει και θα αδειάζει το ενυδρείο.Ότι θα έκανε και η αντλία δηλαδή. Να πω πως επειδή το σπίτι βρίσκεται σε επίπεδα,ο χώρος που βρίσκεται το ενυδρείο όπου έχω και το γραφείο μου και γενικά είναι κάτι σαν εργαστήριο βρίσκεται στο ημιυπόγειο,για αυτό και έχω θέμα με τον κήπο και δεν μπορεί τελικά να καταλήξει το νερό εκεί.Κρίμα το νεράκι..... Πάντως το σύστημα έτσι θα δουλέψει πολύ πιο αξιοπιστα..... Έγινε επεξεργασία 16 Μαρτίου 2011 - Orestis Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 17 Μαρτίου 2011 #36 Share 17 Μαρτίου 2011 Αν καταλήγει σε βαρελάκι και από εκεί με αντλία με φλοτέρ στον κήπο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orestis 17 Μαρτίου 2011 Author #37 Share 17 Μαρτίου 2011 Αν καταλήγει σε βαρελάκι και από εκεί με αντλία με φλοτέρ στον κήπο; Το σκέφτηκα από την πρώτη στιγμή.Βασικά αυτό που είχα σκεφτεί αρχικά,είναι το βαρέλι να μπει μέσα στην ντουλάπα και από εκεί η αντλία να πεταει το νερό από το βαρέλι στον κήπο.Αλλά κάτι θα πάει στραβά κάποια φορά και θα γίνει λίμνη το δωμάτιο.Οπότε μπορεί αν βρω καμία φθηνή ομβρίων υδάτων να το κάνω αλλά στον καυστήρα πλέον! Link to comment Share on other sites More sharing options...
soulhealer 7 Αυγούστου 2011 #38 Share 7 Αυγούστου 2011 πολύ καλό συγχαρητήρια..!! εδώ και ένα χρόνο περίπου σκεφτόμουν να ετοιμάσω κι εγώ κάτι αντίστοιχο.. το μόνο που με κολούσε είναι ότι δεν εκεί που βρίσκεται το ενυδρείο ούτε παροχή νερού έχω ούτε αποχέτευση.. βέβαια το δικό μου θα είναι λίγο πιο hi-tech.. ελπίζω όλα να πάνε καλά και να το παρουσιάσω κι εγώ στα diy.. και πάλι σγχαρητήρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 10 Ιανουαρίου 2012 #39 Share 10 Ιανουαρίου 2012 Κανένα καινούργιο Βίντεο - Φωτογραφία της κατασκευής;;;;;;;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος