Giw133 8 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 παιδια αρχιζω και ανησυχω για τα δυο μου δισκακια που εχω!!! ειναι μικρα ακομη περιπου στα 6-7 εκ και εχω παρατηρησει πως τελευταια δεν τρωνε κ πολυ και κρυβονται συνεχεια πισω απο το φιλτρο!!!! και απο οτι παρατηρησα σαν να χανετε καπως το χρωμα τους!!! τι μπορω να κανω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 8 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 παιδια αρχιζω και ανησυχω για τα δυο μου δισκακια που εχω!!! ειναι μικρα ακομη περιπου στα 6-7 εκ και εχω παρατηρησει πως τελευταια δεν τρωνε κ πολυ και κρυβονται συνεχεια πισω απο το φιλτρο!!!! και απο οτι παρατηρησα σαν να χανετε καπως το χρωμα τους!!! τι μπορω να κανω??? Κανε μετρήσεις, βγάλε φώτο, και μια γενική παρουσίαση ενυδρείου Link to comment Share on other sites More sharing options...
nine9 9 Φεβρουαρίου 2011 #3 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 Κάνε μετρήσεις νερού, θερμοκρασία, συγκάτοικοι και φώτο από ενυδρείο γενική και από τα ψάρια για να μπορέσουμε να απαντήσουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 9 Φεβρουαρίου 2011 #4 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 Ελπιζω να μην τα εχεις στο "ena enudreio 20 litron"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giw133 9 Φεβρουαρίου 2011 Author #5 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 τα ψαρια ειναι σε ενα ενυδρειο το οποιο τρεχει 7 μηνες τωρα και ειναι περιπου στα 80 λιτρα!!!!! μεσα εχω τα 2 δισκακια και ενα γλυφτη εχω ριξει και αντιχλωριο και χαπι για να πιασει πιο γρηγορα βακτηρια και γενικως το νερο ειναι πολυ καθαρο!!!!! και το νερο ειναι ειναι στους 27-8 βαθμους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Φεβρουαρίου 2011 #6 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 Οι δισκοι ειναι κοπαδοψαρα. Τα λιτρα που τους αναλογουν για ενα κοπαδακι 6,7 ψαριων ειναι απο 240 και πανω. Τα ψαρια σου εχουν στρεσσαριστει και αυτο μπορει να προκαλεσει σοβαροτερο προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giw133 9 Φεβρουαρίου 2011 Author #7 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 χμμμ!!! κοιτα εγω σε κανα δυο εβδομαδες 8α εχω ενυδρειο γυρω στα 400 λιτρα!!!! θα αντεξουν μεχρι τοτε? και λες να βελτιοθει η κατασταση τους? θα παρω και αλλα 2-3 δισκακια ακομα μια απο αυτες τις μερες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackghost 9 Φεβρουαρίου 2011 #8 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 χμμμ!!! κοιτα εγω σε κανα δυο εβδομαδες 8α εχω ενυδρειο γυρω στα 400 λιτρα!!!! θα αντεξουν μεχρι τοτε? και λες να βελτιοθει η κατασταση τους? θα παρω και αλλα 2-3 δισκακια ακομα μια απο αυτες τις μερες!!! Οταν εχεις ηδη προβλημα το να βαλεις νεα ψαρια μεσα ειναι ενα ακομα προσθετο προβλημα. Και φυσικα ελπιζω να μην εννοεις 2-3 ακομα στα 80 λιτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 9 Φεβρουαρίου 2011 #9 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 τα ψαρια ειναι σε ενα ενυδρειο το οποιο τρεχει 7 μηνες τωρα και ειναι περιπου στα 80 λιτρα!!!!! μεσα εχω τα 2 δισκακια και ενα γλυφτη εχω ριξει και αντιχλωριο και χαπι για να πιασει πιο γρηγορα βακτηρια και γενικως το νερο ειναι πολυ καθαρο!!!!! και το νερο ειναι ειναι στους 27-8 βαθμους Ο ¨γλύφτης¨ ξέρεις τι είναι ? αν όχι ανέβασε φωτό, οι κλασικοι common pleco που πέρνουμε απο τα μαγαζιά, όταν μεγαλώνουν τα βράδια παρενοχλούν τους δίσκους (τους αρέσει η βλέννα που έχουν στο σώμα τους... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nine9 9 Φεβρουαρίου 2011 #10 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Βγάλε τον γλύφτη από μέσα, κάνε μετρήσεις το νερό (ph, kh, gh, No2, No3 κτλ), ανέβασε θερμοκρασία στους 29-30 C, βάλε ξύλα/ρίζες μέσα στο ενυδρεἰο ώστε να έχουν καλές κρυψώνες για να κρύβονται και να ξεστρεσάρονται, μείωσε τις ώρες φωτισμού και κάνε υπομονή να έρθει το καινούργιο ενυδρείο για να τα μεταφέρεις εκεί. ΜΗΝ βάλεις άλλο ψάρι μέσα στο 80άρι, ότι και να είναι αυτό. Και μετέφερέ μας εδώ τις μετρήσεις του νερού και βάλε καμία φώτο από το ενυδρείο σου και τα ψάρια σου. Κάθε πότε κάνεις αλλαγές νερού και πόσο, με τι νερό (Α/Ο ή βρύσης), αν είναι βρύσης τι προετοιμασία κάνεις στο νερό πριν το βάλεις στο ενυδρείο?? Πρέπει να μας δώσεις στοιχεία για να σε βοηθήσουμε και ΜΗΝ κάνεις τίποτα του κεφαλιού σου. Άκου τις συμβουλές από εδώ μέσα. Έγινε επεξεργασία 9 Φεβρουαρίου 2011 - nine9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giw133 9 Φεβρουαρίου 2011 Author #11 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 ειμαι αρχαριος ακομα και δεν ξερω πολλα πραγματα!!!! πχ πως να κανω τις μετρισεις!!! το νερο αυτο υπαρχει περιπου 6 μηνες στο ενυδρειο!!! πριν βαλω τα ψαρια μεσα αδειασα περιπου στα 3 λιτρα και προσθεσα εμφυαλομενο νερο!! μετα ερικσα και το αντιχλωριο και το χαπακι για τα βακτηρια εβαλα και το θερμοστατη στους στους 28C ο γλυφτης δεν ξερω τι ακριβος ειναι αλλα ειναι απο αυτους που μεγαλονουν μεχρι 50 ποντους αν θυμαμαι καλα και ειναι ο ασπρος!!!!! φωτο θα ανεβασω αυριο!!!! λετε να τον βγαλω τον γλυφτη ε??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 9 Φεβρουαρίου 2011 #12 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 ποσων χρονων εισαι φιλε μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nine9 9 Φεβρουαρίου 2011 #13 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Πήγαινε πάρε τα στικάκια ( http://tetra.de/tetra/go/7B4FA824079E3BE3B...4&lang_id=2 ή http://www.sera.de/cn/produkte/suesswasser...quick-test.html ) τουλάχιστον για τις μετρήσεις, γιατί νομίζω ότι το νερό σου είναι χάλια και πάνε τα ψαράκια σου..... Κάποιο από τα παραπάνω θα μπορέσεις σίγουρα να το βρεις σε κάποιο κοντινό petshop τα ψαρια ειναι σε ενα ενυδρειο το οποιο τρεχει 7 μηνες τωρα και ειναι περιπου στα 80 λιτρα!!!!! μεσα εχω τα 2 δισκακια και ενα γλυφτη εχω ριξει και αντιχλωριο και χαπι για να πιασει πιο γρηγορα βακτηρια και γενικως το νερο ειναι πολυ καθαρο!!!!! και το νερο ειναι ειναι στους 27-8 βαθμους Το νερό να είσαι σίγουρος ότι θα είναι χάλια, αν είναι έτσι όπως τα λες. Δεν έχει σημασία πως φαίνεται στο μάτι αν είναι καθαρό ή όχι. Και οι δίσκοι είναι πολύ απαιτητικοί σε ποιότητα νερού. Θέλουν πολύ καθαρό νερό και πολύ συχνές αλλαγές νερού. Προσπάθησε να αλλάζεις νερό 2 φορές την εβδομάδα με νερό βρύσης περίπου στο 10% την φορά και να ρίχνεις και το αντιχλώριο μέσα. Με 3 λίτρα νερό που λές ότι άλλαξες και εμφιαλωμένο κιόλας, δεν έχεις κάνει απολύτως τίποτα. Το νερό που έχεις μέσα, το ποιο πιθανό είναι, να είναι δηλητήριο για τα ψάρια σου..... Κάνε μία μεγάλη αλλαγή τώρα 40-50% του νερού (και καλό θα είναι να το ζεστάνεις λίγο πριν το βάλεις γιατί θα πάθουν σοκ τα ψάρια με τόσο μεγάλη αλλαγή θερμοκρασίας) και κάνε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μετρήσεις νερού. Έγινε επεξεργασία 9 Φεβρουαρίου 2011 - nine9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giw133 9 Φεβρουαρίου 2011 Author #14 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 σας ευχαριστω για την βοηθεια!!!! ¨) Link to comment Share on other sites More sharing options...
puffer 9 Φεβρουαρίου 2011 #15 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 ειμαι αρχαριος ακομα και δεν ξερω πολλα πραγματα!!!! πχ πως να κανω τις μετρισεις!!! το νερο αυτο υπαρχει περιπου 6 μηνες στο ενυδρειο!!! πριν βαλω τα ψαρια μεσα αδειασα περιπου στα 3 λιτρα και προσθεσα εμφυαλομενο νερο!! μετα ερικσα και το αντιχλωριο και το χαπακι για τα βακτηρια εβαλα και το θερμοστατη στους στους 28C ο γλυφτης δεν ξερω τι ακριβος ειναι αλλα ειναι απο αυτους που μεγαλονουν μεχρι 50 ποντους αν θυμαμαι καλα και ειναι ο ασπρος!!!!! φωτο θα ανεβασω αυριο!!!! λετε να τον βγαλω τον γλυφτη ε??? Πάντως σαν αρχάριος ίσως ήταν λίγο ρίσκο να ασχοληθείς με δίσκους!Αν λες ότι καλά καλά δεν μπορείς να μετρήσεις το νερό σου πως μπορείς να πετύχεις τις συνθήκες που θέλουν οι δίσκοι!Εγώ θα σ έλεγα μια και είναι νωρίς όσο προλαβαίνεις δώσε τους δίσκους σε κάποιον που ξέρει πως να τους φροντίσει και ασχολήσου με κάτι πιο εύκολο πάντα διαβάζοντας όμως και προσπαθώντας να δώσεις τις καλύτερες συνθήκες στα ψάρια σου και ποτέ στην τύχη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 10 Φεβρουαρίου 2011 #16 Share 10 Φεβρουαρίου 2011 αφου φιλε μου εισαι αρχαριος οπως λες ποιος σου ειπε να ασχοληθεις με δισκους οι οποιοι θελουν αρκετη εμπειρια ως προς τις απαιτησεις του νερου και την διαβιωση τους;το νερο οπως λες εχεις να το αλλαξεις 6 μηνες.τα ψαρια δεν ειναι ενα διακοσμητικο παιχνιδι το αποια τα βαζουμε στο ενυδρειο και τα κοιταμε.τελος παντων ολοι λαθη κανουμε εγω θα σου ελεγα να τους δωσεις σε καποιον πιο εμπειρο μεχρι να παρεις το μεγαλο ενυδρειο.και διαβασε για το στρωσιμο και τις απαιτησεις των ψαριων που θελεις να βαλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
σιαμεζος 10 Φεβρουαρίου 2011 #17 Share 10 Φεβρουαρίου 2011 Χμμ έμπλεξες, διάλεξες ενα δύσκολο ως προς της απαιτήσεις του ψάρι. Καταλαβαίνω των ενθουσιασμό σου αλλά σκέψου λίγο και τα ψάρια, θα τα χάσεις αν δεν προσέξεις. Προς το παρόν κανε συχνές αλλαγές 2 φορές ή τρεις αν χρειαστεί απο 20% την φορά. Μέτρα αμμώνιο/αμμωνία (ΝΗ3/ΝΗ4), οι τιμές πρέπει να είναι μηδενικές, στην περιπτώσει σου αν δεν είναι εφικτό αυτό να είναι πολύ χαμηλές Όταν έρθει το νέο ενυδρείο στησε το και κανε την μεταφορά απο το 80 λίτρο στο 400λτ (πάρε κατάλληλο φίλτρο) Μην προσθέσεις άλλα ψάρια μέχρι να γίνουν καλά αυτά που έχεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος