Jump to content

Mr. Nobody

Recommended Posts

Επιλογές... Αυτές που καθορίζουν τη ζωή μας, το μέλλον και το παρόν μας! Πολλές φορές δυσκολευόμαστε να επιλέξουμε γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Αν όμως γνωρίζαμε, είμαστε σίγουροι πως δε θα δυσκολευόμασταν?

Το να επιλέξουμε τι θα πούμε και τι θα κάνουμε κάθε στιγμή της ζωής μας, έχουμε σκεφτεί πως επηρεάζει το άμεσο ή έμμεσο μέλλον μας? Μία κουβέντα, ένα γλίστρημα στο δρόμο, το βράσιμο ενός αυγού... Κάθε στιγμή επηρεάζει την επόμενη και καθορίζει μέσα από μία σειρά καταστάσεων, φυσικών φαινομένων κι αισθημάτων το μέλλον! Κι αν τα πράγματα ήταν αλλιώς? Αν δεν λέγαμε αυτό που είπαμε, αν δεν γλιστρούσαμε, αν δε βράζαμε το αυγό...???

Επειδή η ταινία δεν περιγράφεται, θα μεταφέρω κάτι που ίσως να είναι ότι πιο κοντινό στη πραγματικότητα της ταινίας:

Δεν είναι καθόλου εύκολο να παρουσιάσεις ακόμα και ένα γενικό plot του Mr Nobody. Ο Nemo Nobody είναι ο τελευταίος θνητός άνθρωπός στο πλανήτη το έτος 2092 αφού έχει νικηθεί η γήρανση των κυττάρων και ο προσεχής θάνατός του 117χρονου έχει γίνει το γεγονός της χρονιάς. Ο Nemo Nobody είναι ένας 35χρονος οικογενειάρχης με τρία παιδιά. Ο Nemo Nobody είναι ένας απογοητευμένος νέος που περιμένει εδώ και χρόνια την Anna του στο φάρο. Είναι ένας 15χρονος που ερωτεύεται τη συνομήλικη κόρη του θετού πατέρα του. Είναι ένας 15χρονος που φοβάται το νερό. Ο Nemo Nobody δεν είναι τίποτα από αυτά και είναι όλα αυτά αλλά είναι κυρίως ένα 9χρονο αγόρι που πρέπει να αποφασίσει ποιο δρόμο θα πάρει μετά το διαζύγιο των γονιών του. Το φαινόμενο της πεταλούδας, η προκατάληψη των περιστεριών, οι χαμένες διαστάσεις μετά το Big Bang και κυρίως η διάσταση του χρόνου σε συνδυασμό με τον φανταστικό Άγγελο της Λησμονιάς που στιγματίζει κάθε παιδί πριν γεννηθεί αλλά ξέχασε τον μικρό Nemo, και φυσικά η αγάπη, ταιριαστή ή αταίριαστη, ενήλικη ή έφηβη, με ή χωρίς ανταπόκριση είναι τα συστατικά με τα οποία καταπιάνεται και πλέκει μια εξαίσια ιστορία που δένει αρμονικά στο τέλος με ένα φινάλε που σε κάνει να θες να την ξαναδείς από την αρχή.

Δεν θα μακρηγορήσω άλλο... Θα πω απλά πως αυτή τη ταινία πρέπει να τη δείτε! Μπορεί να σας αρέσει, μπορεί και όχι! Αλλά σίγουρα δεν θα χάσετε τον χρόνο σας. Απλά επιλέξτε να τη δείτε!

Η εισαγωγή της ταινίας...

Και ένα "ψυχεδελικό" βίντεο για την ταινία...

ΥΓ: Τεράστια μπόνους η σκηνοθεσία και η μουσική!!! Και τα δύο τσακίζουν κόκαλα!

Το βίντεο που μου έστειλες στο msn μου φάνηκε πολύ έντονο και ενδιαφέρον. Θα την δω την ταινία και θα πω γνώμη μετά.

:thumbup:

Ξέχασα να αναφέρω δύο σημαντικά πράγματα...

1) Δεν είναι Hollywood!!! Για μένα μεγάλο ατού στο θέμα ποιότητας.

2) Ευχαριστώ τον Σπύρο Δέλτα που μου τη συνέστησε! :thumbup:

και ενα 3ο σημαντικό

είναι 2 ώρες

(Άργησες λίγο να την δεις!!)

Έγινε επεξεργασία - lasal

και ενα 3ο σημαντικό

είναι 2 ώρες

(Άργησες λίγο να την δεις!!)

Είναι 2 ώρες και 10 λεπτά περίπου...

Από το εξώφυλλο και τη γενικότερη περιγραφή που δίνεται στην ταινία (imdb) δεν υπήρχε περίπτωση να τη δω αν δε μου τη συστήνανε. Το γεγονός είναι ότι όχι απλά μου άρεσε, αλλά από τις ταινίες που μπορώ να θυμηθώ, είναι άνετα αγαπημένη μου σε αυτό το στυλ.

Το ύφος δεν περιγράφεται... Σε σημεία μου θύμισε τρεις ταινίες... Big Fish, American Beauty, Butterfly Effect... Και οι τρεις είναι από τις αγαπημένες μου. Αυτή όμως είναι πολύ καλύτερη!

Το βιντεακι που έδωσες (το 2ο) μου άρεσε πολύ - για την μουσική του :) - αλλά με προβλημάτισες με αυτό που ειπες "... Σε σημεία μου θύμισε τρεις ταινίες... Big Fish, American Beauty, Butterfly Effect..." Αν ειναι να θυμίζει Butterfly Effect... με χίλια... Αν μου θυμίσει American Beauty ... δεν χαλαλιζω ουτε sec...

Θα προσπαθησω να την δω ...

Μετα απο την παρότρυνσή σου την ειδα και μπορω να πω οτι ειναι πολυ "γεια σας" η ταινια,στην αρχη δεν καταλαβαινεις απολυτως τιποτα και απλα βλεπεις σαν χανος αλλα οταν αρχιζουν να εξηγούνται τα πραγματα σιγα σιγα τοτε προσπαθεις να καταλαβεις τι εχει πιει ο σεναριογραφος!!! :)

Παντος πολυ ωραια ταινια!!! :rasp:

• 2 weeks later...

Από όσα νομίζω οτι κατάλαβα πρέπει να μετράει πολύ! Ωραίος Νίκο! :)

Εσύ συγκεκριμένα ΠΡΕΠΕΙ να τη δεις!!!

Εξαιρετική ταινία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...