Jump to content

φυτεμενο

baggos777777

Recommended Posts

θελω να ρωτισω σημερα φυτεψα μερικα φυτα και θελω να μου πειτε αν αναβω κανονικα τα φωτα η σταδιακα? υποστρωμα εχω φλουριτη της σεχεμ,τι υγρα να βαλω και ποτε? το co2το περιμενω την παρασκευη,να πω το ενυδρειο το γεμισα το σαββατο.εχω βαλει τα υγρα για το ξεκινημα.περιμενω εσας για να δω τι θα ριξω μεσα :thumbup:

Ξεκινα με ενα εξαωρο και καθε 2 μερες δινε μιση ωρα παραπανω. Βασικα για ποσα λιτρα μιλαμε και ποσες λαμπες και τι λαμπες?

Εχει στρωσει το ενυδρειο? Τι φυτακια εβαλες?

Aν γνωρίζεις την φωτοπερίοδο από εκεί που τα πείρες καλό είναι να την εφαρμόσεις στην αρχή και μετά τα προσαρμόζεις όπως θες εσύ. Όπως και να έχει άλλες λάμπες έχεις εσύ άλλες το μαγαζί άλλο νερό άλλη λίπανση γενικά τα φυτά αλλάζουν όλο το περιβάλλον τους.

Για αυτό όλα τα φυτά ανάλογα με το είδος θέλουν μια προσαρμογή από 2 μέρες έως 4 εβδομάδες (κάποια περίεργα φυτά).

ρε παιδια τα φυτα τα πηρα απο μαγαζι και δεν προλαβε να τα βαλει μεσα τα πηρα εγω. το ενυδρειο ειναι 130-60-65 υψος. η λαμπες ειναι τ5 54w θα βαλω αλλη μια στην πορια. ειναι ευκολα φυτα δεν ξερω πως ονομαζονται.εχω σκοπο να βαλω ακομα ψαρακια και δεν εχω θερμοστατη εχω προβλημα :thumbup:

ρε παιδια τα φυτα τα πηρα απο μαγαζι και δεν προλαβε να τα βαλει μεσα τα πηρα εγω. το ενυδρειο ειναι 130-60-65 υψος. η λαμπες ειναι τ5 54w θα βαλω αλλη μια στην πορια. ειναι ευκολα φυτα δεν ξερω πως ονομαζονται.εχω σκοπο να βαλω ακομα ψαρακια και δεν εχω θερμοστατη εχω προβλημα :thumbup:

Το help φαντάζομαι αναφέρεται στο θερμοστάτη ;

Αν κάνει κρύο έχεις πρόβλημα. Και τα φυτά όπως και τα ψάρια έχουν ένα εύρος θερμοκρασίας (ανάλογα για ποια φυτά μιλάμε). Επίσης καλό είναι αφού στρώνεις τώρα η θερμοκρασία να είναι γύρω στους 27-27 βαθμούς (δηλαδή προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω).

Ξεκινα με ενα εξαωρο και καθε 2 μερες δινε μιση ωρα παραπανω. Βασικα για ποσα λιτρα μιλαμε και ποσες λαμπες και τι λαμπες?

Εχει στρωσει το ενυδρειο? Τι φυτακια εβαλες?

λαμπες εχω 2 για αρχη της αρκαδια για φυτα εβαλα και το θερμοστατη τωρα. το νερο τωρα στρωνει.ναριζω κανενα υγρο για τα φυτα σημερα?

λαμπες εχω 2 για αρχη της αρκαδια για φυτα εβαλα και το θερμοστατη τωρα. το νερο τωρα στρωνει.ναριζω κανενα υγρο για τα φυτα σημερα?

:thumbup::thumbup:

Βαλε μια φωτο του ενυδρειου σου να δουμε και τη φυτα εχεις.

Αρχικα να δουμε αν εχεις φυτεψει σωστα γιατι ειναι καποιο φυτα που δεν θελουν φυτεμα.

Και μετα προχωραμε.

Παντος αφου τα φυτα που διαλεξες ειναι ευκολα απο φωτησμο εισαι μια χαρα.

...το ενυδρειο ειναι 130-60-65 υψος. η λαμπες ειναι τ5 54w θα βαλω αλλη μια στην πορια.

Αν θέλεις στο μέλλον να ασχοληθείς με ποιο απαιτητικά φυτά θα χρειαστείς επιπλέον φωτισμό.

Και αυτό γιατί έχεις 60 ύψος και 60 πλάτος η δυο λάμπες δεν επαρκούν και μάλιστα αν μιλάμε για DIY φωτισμό για ποιο άρτια αποτελέσματα πρέπει να έχει η μια λάμπα από την άλλοι 20 εκατοστά απόσταση για να φωτίζεται όλο το ενυδρείο ομοιόμορφα.

Στις τρις λάμπες θα έχει η μια λάμπα από την άλλη 15 εκατοστά απόσταση και στις τέσσερις 12 εκατοστά η μια από την άλλοι.

φωτο θα προσπαθισω αυριο, απο υγρα δεν μου ειπατε τι να κανω :buttrock: ευχαριστω ολα τα παιδια :thumbup::thumbup:

Πάρε ένα απλό λίπασμα γενικής χρήσης αυτά έχουν όλα μέσα όσα χρειάζονται τα φυτά σου. Και να είσαι προσεκτικός στην δοσολογία, η εταιρίες πάντοτε γράφουν μια δοσολογία για σχετικά πλούσια φυτεμένα ενυδρεία.

καλημερα χρηστο και ευχαριστω :thumbup: για λαμπα εψαξα για την grolux αλλα δεν βρηκα,πηρα μια osram στα 6500κελ,θα κανει δουλεια σαν 3 λαμπα σε συνδειασμο με της αρκαδια?

Πια όσραμ πείρες;

Τη γράφει πάνω η λάμπα πχ γράφει 765, 865, 965.

Είναι ενυδρειακή, γιατί δεν κάνουν όλες η όσραμ

Πια όσραμ πείρες;

Τη γράφει πάνω η λάμπα πχ γράφει 765, 865, 965.

Είναι ενυδρειακή, γιατί δεν κάνουν όλες η όσραμ

χρηστο γραφει 865 κανει?εχω παλαβωσει με της λαμπες :thumbup:

Σε μια αναζιτιση που εκανα στο ιντερνετ βρηκα οτι η 865 εχουν μπει σε πολλα φυτεμενα,σε συνδιασμο με αλλες λαμπες :thumbup: περιμενω να μου πειτε γνωμες :thumbup:

Δεν είναι και η καλύτερη λάμπα αλλά σε συνδυασμό με τις άλλες σίγουρα θα δεις κάποια αποτελέσματα στο μέλλον όταν είναι να την αλλάξεις παίρνεις μια ποιο καλή.

χρηστο βγαζει η οσραμ καποια αλλη για τα φυτα να ψαξω να την βρω?ευχαριστω για της απαντισης σου :thumbup:

χρηστο βγαζει η οσραμ καποια αλλη για τα φυτα να ψαξω να την βρω?ευχαριστω για της απαντισης σου :thumbup:

Ριξε μια ματια εδω:

http://www.osram.com/_global/pdf/Professio...s/103S011GB.pdf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...