zefyri 8 Φεβρουαρίου 2011 #1 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 kalispera me lene mpampi k eimai axarios sto thema me ta enudria thelo na ftiakso ena enydrio 14 litra nero posa psaria mporo na valo k ti farmaka xreiazete to enidrio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 8 Φεβρουαρίου 2011 #2 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 kalispera me lene mpampi k eimai axarios sto thema me ta enudria thelo na ftiakso ena enydrio 14 litra nero posa psaria mporo na valo k ti farmaka xreiazete to enidrio Καλωσορισες και καλη σου μερα... ειναι κανονας του φορουμ να μιλαμε με ελληνικους χαρακτηρες. να φτιαξεις γυαλια θελεις ή να την αγορασεις??? μπορεις αυτα τα 14 λιτρα να τα κανεις ενα ωραιο γαριδαδικο με τα καταλληλα φυτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 8 Φεβρουαρίου 2011 #3 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 Εαν θελεις να φτιαξεις μπορεις να κανεις εναν κυβο 25χ25χ25 που βγαζουν 13 λιτρα καθαρα και συνολικα 15. αλλα εαν αγορασεις μια τετοια γυαλια χωρις εξοπλισμο νομιζω οτι θα κοστισουν γυρω στα 31 ευρω. http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1631 αλλα ειναι 20 λιτρα. Παντως οι εργοστασιακες γυαλιες δεν εχουν τοσο κινδυνο να ανοιξουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zefyri 8 Φεβρουαρίου 2011 Author #4 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 καταρχην συγνωμη για την γραφη δεν ηξερα εχω ενυδρειο 14 λιτρα κ θελω να μαθω ποσα ψαρια μπορω να βαλω κ θελω να βαλω κ εναν μονομαχο εκτο απο αυτο θελω να μαθω κ τι φαρμακα χρειαζετε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 8 Φεβρουαρίου 2011 #5 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 καταρχην συγνωμη για την γραφη δεν ηξερα εχω ενυδρειο 14 λιτρα κ θελω να μαθω ποσα ψαρια μπορω να βαλω κ θελω να βαλω κ εναν μονομαχο εκτο απο αυτο θελω να μαθω κ τι φαρμακα χρειαζετε Σε αυτα το λιτρα νομιζω οτι μονο ο μονομαχος μπαινει γιατι ειναι λιγα.... και ο μονομαχος ειναι λιγο επιθετικος εαν ηταν σαν τον δικο μου... περιμενε καποιον ποιο εμπειρο μπορει να σου πει καποιο ειδος που να μπορει να συμβιωσει μαζι του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zefyri 8 Φεβρουαρίου 2011 Author #6 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 σε ευχαριστο εστω μπορεις να μου πεις τι φαρμακα χρειαζομαι τορα για αρχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 8 Φεβρουαρίου 2011 #7 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 σε ευχαριστο εστω μπορεις να μου πεις τι φαρμακα χρειαζομαι τορα για αρχη Υπαρχει ενα τροπος για να στρωσεις το φιλτρο σου αλλα θελει διαβασμα και ενας πιο ευκολος ειναι να αγορασεις ενα υγρο που λεγετεαι safestart της tetra εαν θυμαμαι καλα μου περιεχει καποιους οργανισμους και στρωνεται το φιλτρο. επειτα χρειαζεται τεστ νερου... αμμωνιας, ph, εγω αυτα θα σου προτεινα για αρχη καθως θα σου βγουν κανα 40-50 ευρω (μπορει και πιο λιγο)... μετα εχει και αλλα που μετρανε διαφορετικα πραγματα στο νερο. τα υγρα τεστ να ξερεις ειναι πιο αξιοπιστα... εαν θα βαλεις ζωντανα φυτα μεσα στο ενυδρειο σου θα χρειαστεις λιπασματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zefyri 8 Φεβρουαρίου 2011 Author #8 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 ψευτικα θα ναι ολα στο ενυδριο μονο τα ψαρια θα ναι αληθεινα σε ευχαριστο για τις πληροφορειες Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgebruno 8 Φεβρουαρίου 2011 #9 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπέρα και καλώς ήρθες!Δεν χρειάζεται τα φυτά να είναι ψεύτικα!Υπάρχουν φυτά όπως οι ανουμπιες και οι βαλσνέριες που δεν χρειάζονται λιπάσματα και πολύ φως.Τα αληθινά φυτά μόνο καλό θα κάνουν στο ενυδρείο σου αφού απορροφούν πολλές ουσίες που είναι βλαβερές για τα ψάρια.(άρα τα ψευτικα τα πετάς).Φαρμακα δεν χρειάζονται σένα σωστά στημένο ενυδρείο!Μπορείς να βάλεις αγγελία στο φορουμ για μπολι ώστε να στρώσεις το φίλτρο σου.Πέρα από αυτό θα χρειαστείς και αντιχλώριο.Στα λίτρα σου μπορείς να βάλεις εναν μονομάχο,σαλιγκαράκια,γαριδούλες αρκεί να προσέχεις τις ρουτίνες σου.Επειδή είσαι από Αθήνα καλό θα ήταν να πέρναγες από το στεκι μας,οπου θα βρείς μια καλή παρέα που θα σου εξηγήσει πολλά πράγματα,θα πάρεις μπολι,κλαδέματα από φυτά,για να ξεκινήσεις το ενυδρείο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 8 Φεβρουαρίου 2011 #10 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 καλως ηρθες! το ενυδρειο σου θελει αρχικα να βαλεις το χαλικακι σου αφου το ξεπλυνεις καλα ή την αμμο σου. να εχεις βαλει και λιγο νερο. μετα ανακατευεις καλα την αμμο ή το χαλικι σου για να κατσει ωραια. βαζεις ο,τι αλλο θελεις απο διακοσμηση (οχι και πολλα γτ θα σου φαει χωρο). μετα συμπληρωνεις νερο με αντιχλωριο και βαζεις σε λειτουργια το φιλτρο σου. καλο ειναι να εχεις βιολογικο υλικο μεσα που να χωραει επαρκως μιας και το φιλτρο θα ειναι μικρο και αυτο προτεινω sera siporax mini. μετ κανεις το στρωσιμο του φιλτρου σου. σε καμια 10αρια- 15 μερες αν κανεις μετρησεις θα σου το δειξουν αυτο... θα εισαι ετοιμος να βαλεις ενα μονομαχο. αυτη ειναι και η επιλογη που δινω εγω. ενας μονος του. επισης αν δεν βαλεις μονομαχο μπορεις να το κανεις γααριδαδικο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zefyri 8 Φεβρουαρίου 2011 Author #11 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 σε ευχαριστο παρα πολυ να σαι καλα θελω να σε ροτισω κ κατι αλλο το φαρμακο GOLDY και το φαρμακο Atison's Betta SPA ΤΑ γνωριζεις αν τα ξερεις να ρειχνο κ απο αυτα μεσα στο ενυδριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 8 Φεβρουαρίου 2011 #12 Share 8 Φεβρουαρίου 2011 σε ευχαριστο παρα πολυ να σαι καλα θελω να σε ροτισω κ κατι αλλο το φαρμακο GOLDY και το φαρμακο Atison's Betta SPA ΤΑ γνωριζεις αν τα ξερεις να ρειχνο κ απο αυτα μεσα στο ενυδριο τα γνωριζω αλλα δεν τα χρησιμοποιω. εγω μονο αντιχλωριο σε καθε αλλαγη βαζω, κανενα φυλλο καταπα ή πλατανου. και 1 φορα το μηνα βαζω και λιγο εκτοζον προληπτικα. ομως εγω με αυτα εχω ph 6 και μισο. αν εχεις παραπανω τοτε πρεπει να κανεις καποιες κινησεις που θα σου πουν τα παιδια που τα κανουν αυτα. εγω δεν χρειαζεται να τα κανω. μετρας το νερο σου και μας λες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts